Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rajmundd

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KARD Magyarország, menjország 2012.10.26 11:48:04
Az elmúlt hónapban egy érdekes fejlemény vezető politikusainkat is felkavarhatta (ami az Index október 11-i cikkének köszönhető). Orbán Viktor tőle szokatlan módon nem állta meg nyilatkozni arról, hogy (szerinte) „ha 2014-ben újra nyer a Fidesz, hazajönnek a fiatalok”; Bajnai…..
Rajmundd 2012.10.27 01:51:51
@eastern sugar: Nagyon jól gondolod, egyetértek veled. Én nemrég jöttem ki egy nagy céghez Németo. dolgozni, de tényleg nem érzem magam úgymond "otthon". Itt is késik az U Bahn és S Bahn, sőt 1 szer volt, hogy visszafordult!! Itt is állandóan "Baustelle" van mindenhol, és a forgalmi dugók minden reggel és délután itt dél-németo.ban, hiába a sok autópálya! Rengeteg az autó! Lehet, hogy itt többet keresnék, de kit érdekel, ha állandóan ezt a merevséget és szenvtelenséget tapasztalom az itteniekben, hjaj de más itt. áh nem olyan mint otthon. hiányzik a családom, barátaim, régi cimborák mindenki.

Szerintem nem is kellene sokat változtatni a közhangulat javításáért, elég lenne csak őszintén végiggondolni, hogy ezt a "lopikálást" állami szinten tovább művelni nem érdemes, mert összeomlik. Más hozzáállással kellene a közügyeket kezelni. Komolyan kellene venni mindent.
Én nem is értem, hogy miért nem Teszünk érte! Miért nem szövetkezünk érte, hogy Nekünk jobb legyen! (hiszen, ha mi nem határozzuk meg az országunk jövőjét, akkor majd mások fogják... Erősnek kell lenni, és komolyan venni a politikai témákat. Őszintén Elhatározni és cselekedni.)

Teljesen egyetértek veled, egyébként én is otthon szeretnék élni, iszonyú honvágyam van. és tököm kivan azzal h egész nap német-angolul.. agyamban 3 nyelv kergeti egymást, tököm kivan, kib** nehéz. Könnyebb lenne otthon rendbe tenni a dolgokat!!
Meglátószög Az ügynök halála? 2012.10.12 09:47:02
A Brókernet körüli híreket sokféleképpen lehet értelmezni. Nekem mindenesetre úgy tűnik, hogy egy bizonyos üzenet mindenképpen jól kiolvasható belőle. Ez pedig az, hogy a cégen belüli szembenállás egy olyan probléma következménye, amely már az elmúlt tíz év terméke, és…..
"Ha emberszámba vesszük azokat, akikkel a változások történtek, és elmondjuk, hogy nincs más választásuk, megértik. Az állampolgárnak bíznia kell abban, hogy az állam jót akar, akkor is, amikor átalakítja az ember életét." (Balog Zoltán a Kossuth rádió Vasárnapi újság…..
Rajmundd 2012.09.08 01:08:46
@Ultracivil: Jó a hozzáállásod, meg Részben jó meglátásaid vannak. A probléma abban áll, hogy leállt a gazdasági növekedésünk, és GDP arányos államadósság most újra az egekbe szökhet nagy valószínűséggel,

DE most már NINCSENEK TARTALÉKAINK,
-3000 mrd Ft. magánnyugdíjpénztár nincs
-Bankrendszerünk ki van fosztva
-Nincsenek külföldi működőtőke beruházások.
-Nem jut az országunk megfelelő tőkeforráshoz, se külf. se belföldről.

>Jó, még húzzuk egy darabig, de szerintem az összeomlás, elkerülhetetlen.

DE! NE aggódj. Az egész világgazd. össze fog omlani, a Dollár mögött is hatalmas az államadósság, és ha megrendül benne a bizalom... akkor vége. Szerintem ilyen egyenlőtlenségek, hogy Off-Shore cégek milliárdosai, közben meg Görögo. 6 napos munkahét, meg eladott szigetek, stb stb.
Környezetszennyezés, korrupció mindenütt!

Most mit látunk? A HATALOM Bástyái épülnek ki szépen, amit RADIKÁLISAN LE FOGNAK ROMBOLNI. mindenhol.

Ez nyilvánvaló, hogy a mai világgazd. erőforrás elosztó rendszer FENNTARTHATATLAN!
Mit fog okozni mindez?
>tartós recesszió
>élelmiszer ár boom
>járványok pusztítása, éhínség
>> A PÉNZ (mint érték) PUSZTULÁSA, el fog pusztulni, majd a megfelelő, pusztán csereeszköz funkcióban újjászülethet.

>> Kb. 2020-ban kezdődik majd el a mai embertelen pénzközpontú világrendszer radikális lerombolása.
Elértéktelenedik végre minden Off-shore Dollár milliárd, és persze minden ország államadóssága is.

És akkor végre meg fogunk szabadulni mi is minden anyagi nehézségtől, és végre tiszta lappal, emberszeretettel, testvériséggel vezérelve Egy Új Világot és benne Új Országot építhetünk fel!

Mindenkinek tanácsolom, hogy készüljön fel erre: az összeomlásra, tartalékoljon élelmiszert, mert amit leírtam egy nagyon valószínű forgatókönyv.
Rajmundd 2012.09.08 01:41:25
@neoteny: Ez így nem, vagy csak részben igaz. Nem tudom pontosan mire, lehet a francia forradalomra gondoltál és a jakobinus diktatúrára, dehát annak is vége lett a 18. sz végén, Robespierret lefejezték, és az emberek követelték a forradalom lezárását és a terror végét.

Emellett beindult az ipari forradalom is, ami fellendítette a gazdaságot, megalapozta a modern társadalmak berendezkedését, és Jólétet hozott.

Márpedig tudjuk azt, hogy a DEMOKRÁCIÁHOZ JÓLÉT KELL.
jólét nélkül nem megy.

Várunk valamire, ami a gazd.i növekedést beindítaná világviszonylatban, de nincs egyelőre biztos forrása ennek.

Egyébként is a szélsőségek egyre látványosabbak az élet minden terén. Ezeket a biztos jeleket, az Összeomlás jeleit ma már mindenki érzékeli.

Összeomlás > Megtisztulás > Megújulás.
...inkább vágj bele! – ez Péter filozófiája, aki bele-, pontosabban nekivágott Hollandiának. Jó szakmával gyorsan sikerült munkát is találnia, aztán meg levelet írnia a blognak az ottani életről. Olvasás után ti jöttök a kommentekkel! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál?…..
Nemcsak Orwell világában dúl a demokrácia, hanem kicsi hazánkban is. Eddig is sejtettük, hogy nem minden gyermek születik egyenlőnek, de most már tudjuk is – már az első években sem mindegy, kinek milyen (és mennyire) funkcionárius a papája vagy a mamája, a luxus együtt jár a…..
Annak idején írtunk már arról itt a Nívó blogon, hogy a magyar EU-elnökség legnagyobb sikereinek a Roma stratégia és a Duna stratégia megalkotását és így európai szintre emelését tartják. Mi már annak idején is hiányoltuk, hogy a hangzatos név mögött megfoghatatlan, mit…..
A nagy világon e kivűlNincsen számodra hely;Áldjon vagy verjen sors keze:Itt élned, halnod kell. Hoffmann Rózsa nem tréfál. Hogy ez már a kereszténydemokrata oktatási szigor egyik első jele-e, azt nem tudom, de mindenesetre igencsak komolyan veszi és szó szerint értelmezi Vörösmarty…..
Rajmundd 2012.07.14 08:45:56
@Michael Knight: Figyelj már ige, egy mondattal megoldom itt az ömlengésedet!
Kamu az egész amit írsz, Semmire nem adsz választ, meg se kísérled részében sem ezt a komplex problémát leírni, nem hogy megoldani! Ha csak az "ön-promó" miatt írtad meg ezt a cikket akkor kár volt!

ezt írod:
"Talán nem röghöz kellene kötni a fiatalokat, hanem olyan jövőképet adni nekik..."

Te figyelj már ide, nagyokos, Te hogy adnál nekik "nyugati életszínvonallal versenyképes" jövedelmet?! Hogy hoznál ide hirtelen kötelező szociális és nyugdíj juttatásokat, pontos szakszervezeti jogokat, és szig. munkaváll.egészségét védő jogokat pl. és tüköraszfaltot és olcsóbb élelmiszereket, stb stb. ilyeneket?

Meg ilyeneket írsz:
"akarjanak itthon boldogulni, akik már látták és megtanulták a nagyvilágot"
Gondolkozzál már észkombájn! Aki egyszer is megtapasztalja a nyugati életet elképesztően jó életszínvonalát, az ha utána hazajön LeDÖBBEN, és annyit mond:
"EZ ITTHON PARÓDIA!" ne vicceljetek már! Az aki nyugaton dolgozott és tette félre a milliókat fél év alatt, az a Büdös életbe nem jön vissza ide az TOT SICHER!

Ezt a feszültséget hogy oldanád akkor meg Michaelkám! Ha nem valami röghözkötés szerű jogszabállyal! Szóljál Kit-nek, csak az a baj, hogy már azt is ellopták a fejesek a minisztériumban!
Az a baj, hogy nincs jobb alternatíva csak az erőszakos polgárháborús rendszerváltás, amikor is visszavesszük a politikusoktól a kilopott milliónyi milliárdokat!! ManemSzop, Fityeszz, ELemiPé, HoBBit, egyre megy!!!

Itthon te is tudsz "boldogulni" éhen nem halsz, de félre se tudsz rakni, tehát... fenntartod a rendszert... ami 1-2 éven belül összeomlik, ha nem marad benne, ki járulékaival adózásával fenn tartsa.

Szinte egyenes következmény ebből, hogy JOBB IS LENNE EGY egypárt-közeli rendszer idehaza. Persze erős ellenzékkel, ellensúlyokkal, kritikával, de Ésszerűen hosszú távon kormányozva. Hogy végre megvalósuljon már végre valami!! MErt ez a változtatós 4 éves ciklus ártalmas!!!
Nem működik itthon nekünk ez a 'nyugati demokrácia'.

A bérekkel nem is lehet mit kezdeni. A megoldás az lenne, ha mindent fizetőssé tennének! Oktatást, EÜ ellátást, és nyugdíjakat is a mostaniaknak. Fizesse mindenki privátba szépen magának! Ki mennyit gondol... mindenki maga tudja mennyi ideig szeretne élni és mennyit fogyasztani az idő alatt..

De a mostani Katyvasz levét, azt Senki nem akarja meginni!!!
Megmondom én neked: A korábbi Politikai vezetők és jegybanki döntéshozók, AZOK IGYÁK MEG A Katyvasztott-szaruknak-a levét!!! fedezet nélküli CHF hitelezést engedélyezték igeen?! Akkor most egy jókis Svájcibicskával ki kell vágni a Zsebüket! Mindenüktől megfosztani őket!

Ezen csak A Forradalom segítene!
Erőszakos kőkemény felelősségre vonást!!! A vezetőktől minden külföldre kimenekített vagyont elkobozni!!! Ő hibáikat, Adósságukat, megtagadni!!!

Lemosni a sok szart, és tiszta lappal indulni a jövőnkért!!! Na akkor 30 év múlva előrébb lennénk perspektívákban mint most az összes nyugati ország!!!
Rajmundd 2012.07.14 16:23:23
@histar007: DE az USA-ban hétvégén is dolgoznod kell öreg!! az nem európai jóléti ország, hanem liberális és brutál teljesítménykövetelő! lehet évi $60.000-t keresni M&A -vel, de Meló mellett semmire sincs időd, napi 10-11 órában és szombaton is, tuti kiégsz!!

Nyugaton am .előrébb tartják az egészséget és a képzést mint ország spec. tényezőket, előrébb a fizetésnél!!
És ebben MI jobbak vagyunk!
>jobb min. nálunk a felsőoktatás
>jók az ország term.adottságai, föld, termálvíz, napsütéses órák száma, rel. élhető városok.

Ezek olyan pozitív ext. tényezők amikért eddig nem kellett pluszban fizetni. Pedig be lehetne árazni, Csak senki se tudná kifizetni.
A legutóbbi közvélemény kutatások alapján igen. Úgy tűnik, hogy az Mszp mégsem tűnik el a politikai süllyesztőben, sőt még középpárttá sem zsugorodik, hanem továbbra is váltópártként kell számolnunk vele. Ha belegondolunk a Milla nevű szerveződésnek gyakorlatilag…..
Rajmundd 2012.07.02 00:12:30
@pharmacyli: Egyetértek veled!

És még elmondanám a cikk kedves szerzőjének, hogy:
>Fölösleges eljátszadozni a gondolattal!! Mert az MSZP-t PORRÁ őrölték a magyar emberek kiábrándultságuk nehéz malomkövein.
>Sem az MSZP-re, sem a nevetséges hiteltelen Gyurcs.pártra nem fognak szavazni, de még az LMP-re sem, hanem

>EREDMÉNYTELEN SZELVÉNYEK MILLIÓIT FOGJÁK VISZONT LÁTNI 4-5 X-szel, mert a Kiábrándultság akkora, hogy EZT MI MÁR NEM VESSZÜK BE!!!

ELÉG VOLT!!!

BUKJON EZ a sötét mutyis lopikálós gerinctelenül a saját milliárdjait szaporító posztkádári társaság, akik a népre vannak rátelepedve, és agyon adóztatnak mindenkit, ELÉG VOLT!!!

Milliók fognak Direkt eredménytelenül szavazni! Bukjon ez a színlelt rabszolgatartó balkáni "európa felé tartunk" paródia!!!! Nem fizetünk a politikusok helyett!!! BUKJANAK HÁT!!!
Breaking: új devizapáron nyitottam pozíciót, ami nem más, mint az EURHUF. Az persze már külön kérdés, hogy ez miért is volt jó nekem. Egyelőre a tapasztalaton kívül semmire, ugyanis szépen elbuktam több mint harminc eurót, így jelen pillanatban szerintem egyedül én nem örülök…..
  Mindegy, csak fizessen lehetőleg minél többet mindenki, aki Budapesten él, dolgozik vagy épp turista minőségben tartózkodik a fővárosban.  A dugódíj már régen terítéken van, most újabb Tarlós-verzió került elő, a hídpénz. Lehet, hogy mégiscsak belenézett valaki a…..
Sajátos megoldását javasolja az eurozóna válságának a Bloomberg cikke. Szerzője szerint akik az eladósodott Görögország, Portugália és ki tudja, még melyik déli állam kilépését, kizárását szorgalmazzák, azok egyszerűen fordítva ülnek a lovon. Görögország…..
A morgás joga Szamárpadban 2012.06.08 14:38:00
  Szamárpadba ültette hazánkat az Economist az Orbán-kormány kétéves tevékenysége alapján Oké, lehet mondani, elmútnyócév, Gyurcsány a hibás, válság van, volt jó negyedévünk is, de a külföldi elemzők nem osztják teljesen ezeket a magyarázatokat. Ők nem…..
Rajmundd 2012.06.09 10:34:56
A meddő viták helyett inkább ezt fontoljátok meg:
(valószínű szcenárió)
>Görögo. kidobják az Eurozónából
(vagyonuk, életszínvonaluk elolvad kb. a harmadára) Pánik a pénz- kötvénypiacokon.
>Spanyolo.Portug.,Magyaro.átterjheted a pánik.
>Merkel nem segíti meg érdemben az Eurozóna tagállamokat, hiszen nekik jó a gyenge euró és már mindenkit lenyomtak, akkorát fejlődtek. Őnekik már tuti.
>EU bomlik.
>EU-USA összetűzés. NATO bomlik

>>És akkor itt maradtunk egy gyenge országgal kivándorlással, KI VÉDI MEG AZ ORSZÁGUNKAT a drága kedves északi vagy déli szláv szomszédországtól vagy a barbár keleti szőröstalpú oláhoktól??
A NATO nem fog segíteni, mert az USA már Kínával lesz elfoglalva. Pont úgy mint 1956-ban a Szuezi válság miatt (sem) segített rajtunk senki!!!

ÖSSZE KELL FOGNI! MOST KELL LÉPNI!!!
-az alvilági befolyástól és a korrupciótól meg kell tisztítani a politikai vezetők életét!!!
-civil szerveződni kell!!!
-kis pártokat kellene parlamentbe bejuttatni!
-külső segítséget kell kérnünk. ehhez ugyanis pénzre van szükség. svájci és osztrák segítséget kell kérnünk. Ahhoz hogy teljesen megújítsuk a társadalmi- politikai életünket.

Az a helyzet, hogy igaz a marxi osztályharcelmélet. Az MSZP-Fidesz rá van települve a dolgozó népre, bankrendszerre, mindenre. Ahelyett h rendes struk. reformokba kezdenének és a működőtőkét rendes üzleti környezettel hívogatnák országunkba munkahelyeket teremteni, ahelyett nem tesznek semmit, csak arra gondolnak hogyan nyerjék meg a köv. választást. (a köv. kampány finansz.ra lopják most ki a milliárdokat)

Csak közben nem veszik észre, hogy a körülöttünk lévő világ Összeomlik. A szövetségek, amikben ma Magyaro. benne van, mind viszálykodásba fognak süllyedni majd ellenségeskedés és felbomlás. Ez azért látható előre, mert addig amíg nincs nagyon komoly baj, addig Németo. nem segít senkin sem. Akár egy európán belüli gazdasági háború is következhet ebből, embargókkal, vámkontingensekkel, hiszen a Németek ha nem segítenek, akkor miért hagynák a többiek h tovább hízzon rajtuk a jobb kereskedelmi versenyképessége ill. EUR-ban elszámolt óriási kül.ker többlete miatt? Az Euró csak nekik jó.

De nekünk CSAK HAZÁNKKAL kellene foglalkoznunk, és nem elvándorolnunk!!! Ki védi meg a hazánkat majd akkor??!!

GONDOLKOZZATOK ELŐRE!!!
Fogy az ország.  Vészesen. Vajon miért? Emberek tömegei menekülnek Londonba, Németország különböző városaiba, az Egyesült Államokba, stb.. Azt is hazudják mondják, hogy nagy a munkaerő-hiány. Végülis igen: munka van, csak pénz és megfelelő fizetés nincs. Az emberek eladósodtak, nem találnak kiutat.…..
Rajmundd 2012.05.31 22:26:15
@KevinMulder: ha csak a 4 fal lenne a probléma! :) tudod hogy munka után mire van időd... a nagy Semmire!! kidőlsz, másnap fél 6 kor kelsz... A hétvége meg egy pillanat alatt elmegy, kaját veszel, főzni mosni kell, rákészülsz a köv. hétre utánaolvasol, hogy ami a munkádban kell majd, Mert kint Minden máshogy van, és a szakmában mindent elvárnak tőled... mintha csak helyi lennél!!!

Na és a szaknyelvi kifejezések, éés plusz a helyi dialektus és a szokásos fura helyi nyelvi megszokások.. azaz idióta helyi duma... áhhh Agylövés!!!

Oké, hogy időbeosztás kérdése, de tapasztalatból tudom, h mindig épp csak a legfontosabbakra marad időm és energiám... érted...
  A végtörlesztési hajrá után lecsitulni látszik a devizahitelesekre fordított figyelem a médiában.Pedig a probléma nem oldódott meg. Az adósok többségének nem sikerült kiszállni avészkijáraton, és továbbra is utazni kénytelenek az adósság vonatán. A vonatozás sokaknak…..
Az általunk is nem egyszer elemzett felsőoktatási törvény több szempontból is komoly aggályokat vetett fel – nem csak itthon, de nagyon úgy néz ki, hogy az Európai Unióban is. Brüsszelből érkező hírek szerint, újabb magyar törvény – jelesül a nemzeti…..
Rajmundd 2012.02.10 16:56:05
@Zabalint: hát persze, úgy kellene őket (friss hallgatókat és átképzés alatt állókat) ösztönözni, hogy otthon is próbálgassák, írják a kódsorokat, algoritmusokat szépen a kezdetektől a bonyolultabbakig. (a tudás elérhető a neten is)

Csak egy kis ráhatás kellene, meg segítőkész oktatók, konzultációs lehetőségek is, hogy Működjön a dolog, És Tényleges begyakorolt tudással (adatb.kezelői, web.progr. vagy szoftv.fejlesztői stb.)
Na és szerintem Ez a Jó szándékú ráhatás ezzel el is kezdődött. -> Motiváció növelése a félelem útján (szakkönyv is így írja) hát gondolom, h "Ha akarsz vmit, akkor gyakorolj otthon is, h vissza tudd fizetni a képzés díját" avagy. "Ha azt akarod h legyen belőled vki, akkor tanulj keményen. és tedd oda magad." De ebben az állami programban benne volt a munkahelyek közvetítése is, hogy végzés után segít jól fizetett melót találni h. abból rögtön visszafizessék a képzés díját, ill. belföldön jólfiz. munkakörben dolgozzon. /és adózzon, amivel fent tartsa a TB rendszerünket. (nyugdíj, egészségügy. szoc.tám rendszereket)

Ezt az irányelvet írták itt...mindjárt kikeresem.
Rajmundd 2012.02.14 22:43:25
Szerintem Egy a lényeg: A piaci értékítélet szerinti Magas hozzáadott érték.
-Mind az oktatásban, elsajátított tudásban
-Mind a munkában.

Ez a kormány a hazai KKV szektort akarja helyzetbe hozni a hazai hitelintézetek és full hazai tak.szöv. rendszeren keresztül. A Széchenyi Kereskedelmi Bank alapított egy Kereskedő házat is, amivel külf. piacokat szerez a hazai kis és középvállalatoknak. Üzletet generálnak a hazai cégeknek. ÉS Itt a lényeg! Külföldi megrendeléssel külföldi pénzhez jut a hazai KKV szektor! NEm sérül a külker mérleg, sőt a pozitív irányba hat!

Magas hozzáadott értékű munkával lehet jól. fiz. külföldi megrendelésekhez jutni. pl. inform.
Az inform. téren nem nehéz vállalk. beindítani, csak hozzáértők kellenek. Szerintem igen is meg lehet tanítani bárkit 1 - 1,5 év alatt -aki konyít kicsit a matekhoz és angolhoz- alapszinten progizni és automatizálni. Elég CSAK Egy Szakirányba képezni Gyorsan! Nem kell az illetőnek mindent tudni, majd megtanulja utána magától ha feljebb akar lépni. Konyítson hozzá, aztán majd a munkában a kisvállak.nál még pontosabban betanulja.
A lényeg a Gyors Értékteremtő munkaerő és munkahely teremtés!!! ennyi. ez kell az élethez.

(avagy: engem nem érdekel ki mit tud Kant-ról, vagy Hegelről, és ki tud fát faragni. A Piacot se érdekli! Engem a magyar GDP növekedési üteme érdekel, amit nemzetközileg elismert értékteremtő munkával lehet fokozni. Mert ha növekszik a GDP, akkor csökkenni a GDP arányos adósságráta. Csökken az országkockázati felár, És olcsóbban kapunk hitelt. Olcsóban kapjuk meg az osztrák bankok begyűjtött EUR megtakarításait, bármire, tökmindegy. A lényeg a bizalmon van. És a kockázatok csökkenni fognak, és a több forráshoz jutunk nyugatról, amivel újra növekedhet a letisztult és részben megreformált hazai gazdaság, és vele együtt lassan de biztosan a jólét is. Ennyi.