Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vadai Ágnes

20 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyenruhás polgár A HÁZŐRÖK 2012.12.09 15:19:39
2013. január 1-től Kövér László egyik nagy álma teljesül. Neki is lesz magánhadserege Házőrség néven. Nekem az sem tetszik, hogy katonák állomásoznak a Magyar Országgyűlés épületében, Koronaőrség néven. Most nem vesézném ki újra, hogy mit gondolok arról, hogy országunk…..
„… a 2006 őszi események miatt van adóssága a balliberális koalíció szereplőinek. A rendőrség képtelen volt elválasztani egymástól a tisztességes, demokratikus ellenzéki tüntetést, amit a Fidesz szervezett, a minden törvényt felrúgó, garázda elemektől. Minimum…..
Vadai Ágnes 2012.11.04 21:21:58
@caltabellotta: Nagyon köszönöm. Egy politikus szakértelme és bátorsága semmit sem ér, ha nem állnak mellette és mögötte. :)
Vadai Ágnes 2012.11.04 21:35:24
@caltabellotta: persze, hogy lehet, de tudsz üzenni a facebook oldalamon is, privát üzenetben. :) Az e-mail címem: agnes.vadai@parlament.hu
Az elmúlt napokban sok téma borzolta a polgárok idegeit. Hazugság az IMF-ről, hazugság az azeri baltás gyilkosról, előzetes választási regisztráció, és a polgári védelmi kötelezettség. Ez utóbbi kapcsán volt is kiakadás, főleg a fiatalabb generáció körében. Ezt a…..
Nehéz, de csodálatos napokon vagyunk túl. A Demokratikus Koalíció vezetői vasárnap este óta éhségsztrájkot folytatnak a szabad választásokért, amit a nácik folyamatosan, így ma is, megpróbáltak megzavarni. Az ott szolgálatot teljesítő rendőrök végezték a munkájukat, amit…..
A hír: „Kiszabadították a Szíriában augusztus közepén elrabolt három magyar állampolgárt – jelentette be Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója szombaton egy kőszegi rendezvényen. Közölte: mindhárman jó állapotban és biztonságban vannak, hamarosan a…..
  Május 21-én ünnepli az ország a Honvédelem Napját. Ilyenkor szerte Magyarországon állománygyűléseken osztanak elismeréseket a katonáknak, és a honvédelem ügyét szolgáló polgároknak. Kiképzésmentes nap ez, amelyik kiválóan alkalmas arra, hogy egy kicsit…..
Vadai Ágnes 2012.06.19 13:48:01
@Odescalchi: Arról a tábornokról van szó, aki a kormányváltás után a HM egyik cégénél maradt, majd egy alja rockballadában táncolt és énekelt parasztszerelésben?

Na, az volt a csúfos vég!!
Pár héttel ezelőtt arra kértem a miniszterelnököt, hogy írja meg nekem, hogy mennyit fizet a Magyar Állam az UD Zrt.-nek, a belügyminisztertől meg azt kértem, hogy hozza nyilvánosságra az UD-aktákat. Kaptam választ, de csak a belügyminisztertől, aki megküldte nekem az összeget,…..
Vadai Ágnes 2012.06.13 09:42:27
@dogbakszi: Biztos vagyok benne, hogy az UD ügyben az érintettek az eljárás lezárása után megteszik a szükséges lépéseket. Én is várom az eljárás végét...
Négy évvel ezelőtt indult az UD Zrt. ügy. Világosan látható volt, hogy kik követtek el súlyos törvénysértést az ügyben. Nem volt persze meglepetés, hogy az egész sztoriban végül Szilvásy György, Tóth Károly, Dávid Ibolya és Herényi Károly lett a gyanúsított. A vád…..
Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem tanára a New York Times hasábjain jelentetett meg egy cikket a TEK-ről. Nem kímélte a szervezetet létrehozó miniszterelnököt, a szervezet vezetőjét, és magát a szervezetet sem. Az elismert egyetemi oktató igen részletesen ismertette, hogy…..
Vadai Ágnes 2012.04.25 14:31:13
@szájhúzó kutya: Nem tudom, hogy miről beszél. Vagy félrebeszél?
Vadai Ágnes 2012.04.25 16:17:40
@bamophiza: Igaz és hajrá!
A hét eddigi legviccesebb interjúját a honvédelmi miniszter adta a Kossuth Rádión, de még csak hétfő van. A miniszter kijelentette, hogy 2016 után a honvédség valamennyi területét érintő komoly fejlesztések lesznek. Arra most nem térek ki, hogy a riporternek nem tűnt fel, hogy…..
Vadai Ágnes 2012.04.17 09:59:33
@czjanos: Igaz, de a múltról is muszáj beszélni, hogy ne kövessük el ugyanazokat a hibákat még egyszer.
Vadai Ágnes 2012.04.25 13:41:02
@Odescalchi: Azt szeretném kérni, hogy jelezze már felém, hogy melyik stábba jelentkezett önkéntesnek.
Köszönettel:
Vadai Ágnes
Vadai Ágnes 2012.04.25 15:11:05
@Odescalchi: Kislánya született. Ha elküldöd nekem az önéletrajzodat, akkor rendezem az ügyet.
A történet nem 2006-ban kezdődött. A történet kezdete 2002. Ez az év, amikor a jobboldal vereséget szenvedett, és nem emelt fővel tette ezt. Ütött, vágott, utcára vonult. A szélsőjobbos haverok meg már akkor törtek és zúztak. A baloldal békét akart az országban, mert igen…..
Vadai Ágnes 2012.04.11 07:32:41
@40-es: A parancsuralmi rendszer a modern demokráciában sem jelenti azt, hogy mindent lehet. A világos és betartott jogszabályok a rendőrségnél és a hadseregnél is kell, hogy működjenek.
Ami a félelmet illeti, beszélgetett mostanában magán kívül mással is?
Vadai Ágnes 2012.04.11 20:11:52
@40-es: A szélsőségesen antiszemita párt EP képviselőjének jelentésére gondol?
Mi a helyzet az elmebeteg csőcselékkel, amelyik verte a rendőröket, meg tönkre tette a Kossuth teret. Ja, és felgyújtotta az MTV székházát?
Szerintem ön tett rossz lóra!
Vadai Ágnes 2012.04.12 08:18:18
@40-es: Az ártatlanul meghurcolt, és a 2/3 által kollektíven megbüntetett egyenruhások védelmében szólok.
Amikor elindítottunk az Egyenruhás polgár blogot, azt hittem, hogy a blogon és azon kívül elindul egy élénk, ám valós vita arról, hogy a Magyar Köztársaságban milyen sorsot is szánunk azoknak, akik arra esküsznek fel, hogy ha kell éltük kockáztatása vagy életük árán is…..
Vadai Ágnes 2012.04.11 07:34:01
@czjanos: Kedves János! Én soha nem adom fel. Ha az egyenruhások nem is írnak, azért tudom, hogy sokan olvassák a bejegyzéseket.
Holnaptól három napig Koszovóban leszek. A Fegyveres Erők Demokratikus Ellenőrzésének Genfi Központja (DCAF) meghívására előadást tartok koszovói parlamenti képviselőknek a nemzetbiztonsági szolgálatok civil ellenőrzéséről. Már csomagolok, de egyszerűen nem tudok úgy…..
Vadai Ágnes 2012.04.04 20:10:23
@==T==: SP lopott, és bizonygatta, hogy nem.
 A Fidesz által elfogadott egypárti alkotmány 9. cikke kimondja: „A köztársasági elnök 9. cikk (1) Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett. (2) A köztársasági elnök a…..
Egyenruhás polgár ELINDULTUNK… 2012.02.13 11:27:00
A 2010-es kormányváltás óta sokan sokféleképpen kifejezték már véleményüket arról, ami a Köztársaság egyenruhás polgáraival történt.A jelenlegi kormány nem válogatott az eszközökben, amikor bosszút állt a nyugdíjas és az aktív állományon. Szerzett jogok elvétele, 16…..
Vadai Ágnes 2012.02.28 16:56:14
@Tarsoly Antal: Pontosan nem tudom, de a hadsereg főparancsnokának fényképét általában ki szokták rakni a falra. A vezérkari főnök és főleg a miniszter képe szerintem már inkább ízlés kérdése.
Vadai Ágnes 2012.03.24 21:05:56
@czjanos: Megtettük azt is.
Vadai Ágnes 2012.03.26 07:07:52
@czjanos: A honlapon megtalálható, a frakciószámláló alatt.
Csak remélni mertem, hogy nem lesz igazam, de az lett. Az egóval nincs baj a kormánypárti fiúknál, úgyhogy máshol a gond. Kezdődött 2010-ben a TEK felállításával. Élén egy magát sztároló egykori tiszttel, aki annak köszönheti tábornoki csillagát, hogy OV testőre volt. Már…..
Olvasom a neten, hogy az önkéntes tartalékos rendszer és a különféle őrségek mellé új zászlóshajó projektet talált magának a honvédelmi tárca vezetője. A Hadik-tervvel idézem a „szaktárca célja, hogy az ország védelmi képességének növelését és a technikai…..
Ma egy olyan blogbejegyzést teszünk közzé, amelyet Obsitos néven írt egy egyenruhás polgára a Köztársaságnak. Vívódott, majd döntött. Itt van velünk. Köszönöm neki. Az emberi magatartást, és különösen a szakmaiságát. Civil lett papíron, de lélekben örökké rendőr. A…..
Vadai Ágnes 2012.02.27 17:04:11
@kaktuszpapa: Köszönöm a megjegyzését alezredes úr.
Lassan két év és nem két hét telt el a kormányalakítás óta és még a statisztika, mint tudomány átértelmezése után sem sikerült javítani a bűnügyi helyzetet Magyarországon. Az emberek biztonságérzete pedig még a statisztikai adatoknál is rosszabb. Mindent elmond az…..
Vadai Ágnes 2012.02.27 06:49:36
@stumbek: Nincs közöttünk vita. Ami a rendszer kiszolgálását illeti, ott van sztori bőven. A kedvencem a "kik őrizzék a laktanyákat, civilek vagy katonák?" eset.
Államtitkárként kértem egy számítást arra, hogy melyik az olcsóbb. Akkor számokkal alátámasztva arról számoltak be katonai vezetők, hogy bizony olcsóbb és jobb, ha civil biztonsági őrök védik az objektumaink jelentős részét.
Jött 2010. És a katonai vezetők a Honvédelmi bizottság kihelyezett ülésén, ahová én is meghívást kaptam, már azt bizonyították az ott ülőknek, persze számokkal alátámasztva, hogy bizony olcsóbb, ha katona őrzi a laktanyákat.
Mit mondjak, nem nekem volt kínos az egész.
Ma betekinthettem a Gripen szerződések módosításába. Az egész eljárás igen meglepő volt. Olyan komoly biztonsági mechanizmus volt velem szemben, hogy magam is ámultam. Pedig elnézve a HM politikai vezetésének tavalyi évi tevékenységét, szerintem inkább tőlük kellene félteni a…..
Vadai Ágnes 2012.02.15 07:21:34
@FIROBE: Ha a teljes, és még létező Gripen dokumentáció titkosságát feloldják, akkor sem tudjuk meg az igazságot. Csak akkor, ha OV egyszer őszinteségi rohamában elmondja, hogy mi is történt valójában a kormányülésen, és mi vezetett oda.
Egyébként a módosítás miatt úgy tűnik, hogy 2026-ban van esély arra, hogy nyilvános legyen az egész ügy.
Vadai Ágnes 2012.02.26 09:57:33
@stumbek: Csakhogy a katonai kórházakban katonák dolgoznak. Az ÁEK-ben meg több a civil.
Egyébként az ÁEK minden egyenruhást és hozzátartozóját ellátja. A kórház azért lett hadrendi elem, hogy el lehessen mondani, hogy nőtt a hadsereg létszáma.
Egyébként lehet hadrendi elem, ha a forrásokat is melléteszik és megemelik a TVK-t. Na, egyik sem történt meg.