Regisztráció Blogot indítok
Adatok
móka81

132 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húsvét ünnepe sok-sok lehetőséget nyújt az alkotóerő kibontakozásához. Mi, kislányommal közösen így az ünnep előtti néhány napban otthonunk díszítésén dolgoztunk, színes kartonpapírból készítettünk húsvéti tojásokat.     Amire szükség van az…..
Érdemes időt és energiát szánni ilyen meseszép húsvéti tojások festésére.  További fotókért kattintsatok a képre!   Amire szükség van az elkészítésükhöz: sok-sok tojás ( főtt vagy kifújt ) akril festékek vízálló filctoll egy kis fantázia ..
Egy újabb húsvéti kézműves alkotás! Ezúttal kartonlapból készült csipegetős csirkéket találtam.   Az elkészítéshez szükség lesz: színes kartonlapok tollak szem, de akár fel is rajzolhatjuk egy filctollal krepp papír olló cellux   Az elkészítés…..
Néhány hét és itt a Húsvét! Eljött a tavaszi nagytakarítás, és a húsvéti dekorálás ideje. Szedjük elő a felhalmozott tojástartó dobozainkat és gyermekünkkel együtt készítsünk belőlük szebbnél szebb húsvéti díszeket lakásunkba. Ehhez szolgálok egy pár inspiráló…..
A chilli&vanilián olvastam egyszer ezt a receptet. Itthon a kelkáposztát több módon is elkészítjük, de a hagyományos főzeléket nem szeretjük. Gondoltam, adok egy esélyt ennek a változatnak. Nekem és férjemnek nagyon ízlett, de kislányom csak a krumpli részét ette meg. Úgy…..
Mindig megdöbbent, hogy ünnepek előtt milyen árakkal találkozom a boltokban, pl.a sima csokiknál mennyivel drágábbak a nyuszi formájú és húsvéti díszes csomagolású csokik. Nem kell vagyonokat elkölteni Húsvét alkalmából, ha egy kis időt, energiát rászánunk remek…..
Aki követi a blogomat, az tudja, hogy nem is olyan régen készítettünk egy pókcsaládot kislányommal. A pókok lábait zsenília drótból csináltuk meg, de a teljes csomagot nem használtuk el, a sarokban porosodott a megmaradt zsenília addig, amíg valamelyik nap rá nem talált…..
Tavaly Húsvét környékén papír tányérból készítettünk bárányt kislányommal. Idén a jól bevált kézlenyomatos módszerrel készítettünk többet is. Anyuka barika (a saját kézlenyomatom) és kicsinye (kislányom kézlenyomata) volt az első alkotásunk. Majd kartonlapra több…..
A konyhában igyekszünk helyettesíteni a fehér lisztet teljes kiőrlésűvel. Most Graham lisztet vettünk, ami meg kell, hogy mondjam nekem jobban ízlik, mint a sima teljes kiőrlésű búzaliszt. Kicsit félve kezdtem el a palacsinta sütést, mert eddig csak fehér lisztből készítettem,…..
A konyhában általában mindig kéznél van egy kis tészta, amit felhasználhatunk a gyerekek szórakoztatására. Tölthetjük műanyag palackokba, hogy csörgőt készítsünk belőle, vagy csak simán a gyerkőc elé is tehetjük egy tányérba, biztos elszórakozik a tésztával egy darabig.…..
Gyermekember Lazac brokkolival 2013.02.26 08:32:25
Sok helyen olvasni, hogy mennyire fontos a halfogyasztás, legfőképp az omega-3 zsírsav miatt. Persze ilyenkor eszembe jut az a sok cikk is, ami a halakban megtalálható méreganyagokról szól. Na, most akkor fogyasszunk halat vagy ne? Én úgy döntöttem, hogy heti egyszer fogunk valamilyen…..
Kislányommal már készítettünk néhány szívecskés alkotást Valentin nap alkalmából. Itt találhattok még néhány inspiráló ötletet.   Papír szívecske nyaklánc                 Ami az elkészítéséhez kell: színes…..
A szívecskés füzér elkészítése mellett nyomdáztunk is kislányommal Valentin nap alkalmából.   Néhány krumpliból szívecskés formákat vágtunk ki, majd színes kartonlapokra fehér és piros temperával nyomdáztunk.   A szívecskés kartonlapokból aztán…..
Szeretnek építkezni gyerekeid? Legyen az bármi az építőkockán kívül akár wc papír guriga, párna, edény, étel stb. előszeretettel pakolgatják őket egymásra? Akkor ne hagyd ki és a felhalmozódott tojástartó dobozokból készítsetek építőkockákat! Vágjunk ki minél több…..
Már jó rég, legalább két hete, hogy készítettem süteményt a családnak. Már itt volt az ideje, hogy valami nyalánkságot összeüssek, így a hétvégén egy gyors bögrés muffint készítettem ebéd utáni desszertnek. Az utóbbi időben ismerkedek a zabkorpával, néha-néha…..
Gyermekember Valentin napi füzér 2013.02.02 16:52:08
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de a Valentin nap nem tartozik a kedvenc ünnepeim közé. Nálunk nem szokás egymás megajándékozása ezen a napon, esetleg megejtünk egy közös vacsorát a férjemmel. Most viszont, hogy gyermekem van és igyekszem heti többször valami közös kreatív dolgot…..
Gyermekember Joghurtos szilvaleves 2013.01.27 19:01:11
Gyümölcslevest általában nyáron szoktam készíteni, de most a hűtőben találtam egy zacsi fagyasztott szilvát, amiből eredetileg süteményt akartam csinálni, de már napok óta a gyümölcsleves járt az eszemben, és végül nem tudtam ellenállni, így süti helyett leves készült…..
Kartondobozból készült jelmezeket találhattok ebben a bejegyzésben, az interneten böngészve bukkantam rájuk. Ötletes jelmezek, de elkészítésük egy kicsit időigényes, ezért minél előbb fogjatok hozzá, hogy farsangra elkészüljetek velük. A kép alatti linkre kattintva mindegyik…..
Gyermekember Vulkános játék 2013.01.24 21:31:08
Már régóta tervezgettem, hogy megcsináljuk a saját kis vulkánunkat, már annyi blogban találkoztam vele. Nagyon egyszerű az elkészítése, csak szódabikarbóna meg ecet kell hozzá, esetleg egy kis ételfesték is jól jöhet. A hozzávalókat egy befőttes üvegbe, vagy üvegpohárba kell…..
Az új év első túrós süteménye! Hétvégén végre volt egy kis időm sütni is, egy új túrós receptet  próbáltam ki, amihez kelt tésztát kellett csinálni. Nagyon ritkán készítek kelt tésztát, így izgultam jól sikerül-e? Ízre nagyon finom lett, de a tésztából…..
Gyermekember Hópehely kollázs 2013.01.10 20:00:36
Készítettetek az ünnepekre papír hópelyheket? Mi idén jó sokat, és mind az ablakokat díszíti a mai napig. Az egyik kedvenc oldalamon találtam egy nagyon jó kis ötletet, papír hópelyhekből készítettek kollázst. Arra gondoltam leszedem az ablakdíszeket és újra felhasználjuk…..
Egy hónap múlva már itt a farsang. Időben el kell dönteni milyen jelmezbe öltözzön gyermekünk, főleg akkor, ha mi magunk szeretnénk elkészíteni a farsangi jelmezt. Itt van néhány nagyon jó ötlet, amit otthon könnyen, nem nagy időráfordítással megcsinálhatunk mi is. 1. Múmia…..
A homok, mint játékszer kislányom és biztos vagyok benne, hogy a legtöbb gyerek kedvence. Sajnos ilyenkor télen nincs meg rá a lehetőség, hogy a gyerkőcök homokkal játszanak, ezért kitaláltam egy könnyen elkészíthető homokutánzatot, amit nyugodtan használhatunk benn a lakásban,…..
Gyermekember Dió hajó 2013.01.07 13:28:12
Az ünnepek alatt felhalmozódott dióhéjak nagy része nem a kukában végezte nálunk, hanem a kis kreatív sarkunkban. A dióhéj raktározásom célja az volt, hogy január hónapban mindenféle kreatív dolgot, játékot készítsünk belőle. A héten el is kezdtük a felhasználásukat,…..
Gyermekember Papír bagoly 2013.01.04 15:05:52
A héten ezt a papír baglyot készítettük el közösen kislányommal, ami majd a- most még tervben lévő-  gyerekszobát fogja díszíteni. A bagoly elkészítéséhez csak színes kartonpapírokra, egy kevés festékre, ollóra és ragasztóra van szükség. Itt megtalálhatjátok és le…..