Regisztráció Blogot indítok
Adatok
d'Alember

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Aki nem hiszi, mennyire érzékeny alapjog a véleménynyilvánítás szabadsága, és mennyire lehet vele élni avagy visszaélni, és mennyire fontos lenne a totális véleményszabadság jogállami biztosítása (amibe semmilyen tabu büntetőjogi védelme sem kerülhetne bele), az most…..
d'Alember 2012.04.20 21:18:31
@eN: De az, szóval gellért egyik példaképe.
Az On The Spot riporterei, Cseke Eszter és S. Takács András kedd este a Budapesti Corvinus Egyetem zsúfolásig megtelt nagyelőadójában beszélgettek az egyetemistákkal. A két fiatal digitális újságíró a világot járva készíti doktumentumfilmjeit. Most meséltek. A kezdetekről,…..
Először is nagyon köszönjük azoknak, akik már segítettek! Fantasztikus érzés volt látni, hogy milyen sokan, milyen sokat áldoztatok a tüntetésen a költségeinkre. A nehezén túl vagyunk, de még mindig hiányzik a költségek kb. harmada negyede. Segíts kérlek! Itt…..
d'Alember 2012.03.23 13:08:32
@laci0011: Tenni akarók? Mit köszönhet az ország ennek a neobolsi gittegyletnek?
d'Alember 2012.03.24 14:03:55
@laci0011: Ne beszélj mellé.

Mivel járult hozzá a milla a politikai kultúra fejlődéséhez? Egy dópmen megválasztásával, ráadásul úgy, hogy az is csalással sikerült? Dokumentumfilmek letiltásával, mert "kirekesztő vélemény"-t fogalmaz meg valakik szerint (éljen a sajtószabadság)?

Ha a milla súlytalan ellenzéki csoportocskaként is ilyen, akkor milyen lenne hatalmon? Kicsit ijesztő belegondolni.
Mandiner blog Örökmárcius 2012.03.15 12:01:00
  Győrffy Endre (Köveskál, 1825. nov. 29.) a pápai református főiskola diákönkénteseinek vezéralakja 1848-ban több diáktársával Pestre utazott, s az ott toborzott 2. honvédzászlóalj katonája lett. * „NAPLÓ Vácz: Ápril 20:1849   Az april 14-kei Hirlapok tegnap…..
Mandiner blog Népek tavasza 2012.03.15 06:48:00
Nyolc óránál francia tüntetők, Három óránál zajos lengyelek. A szabadság két zászlaja alatt A Rökk Szilárdon felvonultanak, Édes hazám, Európa rád figyel. Murau mellett koktélt szürcsölök, De a kezed én…..
d'Alember 2012.03.15 18:47:26
  Pofára estek a svájci szakszervezetek: az Eidgenossenschaft népe úgy döntött, nem szavaz meg magának több szabadnapot az eddigieknél. A Travail.Suisse szakszervezeti szövetség azt akarta elérni a népszavazással, hogy az évi négy hetet kitevő szabadnapok számát hat hétre…..
  A cikk első része itt olvasható. – Az, hogy mi egymás haját vágjuk, Józsi meg etet minket, eddig tartható volt. A mostani világgazdasági válsággal azonban ez a rend összeomlott. Nézzük csak meg: azok a gazdaságok sínylették meg a legkevésbé az eseményeket, amelyek…..
Az elmúlt napokban egy lengyel kolléga felkérésére – aki a visegrádi országok politikai rendszereiről tervez könyvet megjelentetni – egy tanulmányon dolgoztam, s ennek keretében újra egymás mellé tettem mindazokat a változásokat, amelyeket a második Orbán-kormány eddig…..
– Magyarországon túl sok az egyetemista. Minek annyi ingyenélő? – Először is tisztázzuk: nincs olyan, hogy egyetemista. Teljesen más életet élnek, más kilátásokkal és attitűdökkel rendelkeznek, eltérő mennyiségű és minőségű munkát végeznek az orvostanhallgatók,…..
Delphoi jósda XII. 2012.02.16 12:13:00
d'Alember 2012.02.19 08:05:40
@tevevanegypupu: Nem rossz kommunikáció, hogy a kormány nem az SZDSZ egykori szavazótáborának próbál megfelelni, csak realizmus. Aki SZDSZ-es politikát folytat, azt esetleg megtapsolják indexes blogok és a fiatal informatikusok, de országosan ez csak 5%-ot ér. A Fidesz talán ott követett el igazi hibát, hogy nem csinált magának saját szdsz-t. Bár az LMP mintha olyasminak indult volna, és talán lehet is még belőle az.
d'Alember 2012.02.23 15:30:03
@bbjnick:

"Véleményünk szerint az egyetem hírneve nem a hozzászólások miatt került veszélybe, hanem amiatt, hogy a vádakat megfogalmazó oldal új frontot nyitott a kultúrharcban. "

Az egyetem ugyan nem került veszélybe, de abba került volna, ha Botos nem lép, és méginkább abba került volna, ha nem utasítja el a diákok petícióját. Az antiszemitizmus vádja "nukleáris fegyver" az értelmiségi kifúrósdiban, nincs ellene védelem. Ha valaki egyszer lehetőséget ad rá, hogy kijátsszák ellene az A-kártyát, akkor onnantól az illetőt nem lehet megvédeni, a többi függő helyzetű értelmiséginek jobb megszakítania vele minden kapcsolatot, mielőtt a környezetében lévőket magával rántja. Ezt nem értik meg páran, hogy az antiszemitizmusvádak nem olyanok, mint a kabátlopási vagy téliszalámi-lopási ügyek, amik alól lehetséges tisztázódni, meg el is évülhetnek, meg azt is lehet mondani, hogy a vád igaz ugyan, de bagatell.
d'Alember 2012.02.23 15:43:14
@jose maria padilla: Egy független egzisztenciával rendelkező személy, vagy ellenkező végletként pl. egy szalagmunkás mondhat bármit. Grift feltehetően nem egy tanszéktől függve osztotta az észt.

Egy "beosztott értelmiségi"-nek viszont meg kell válogatnia a szavait, ő nem szabad ember, hanem valamilyen uraságtól (pl. tanszék, alapítvány nagyhatalmú emberei) függ. Neki mindig számolnia kell az értelmisi játéktéren belüli hatalmi viszonyokkal, melyek érintetlenek, ugyanazok, mint mondjuk 2003-ban.
A trollkodás az online szleng szerint olyan viselkedés, amikor valaki egy online felületen (chat, fórum, blog) provokatívan, a tárgytól eltérő témában, másokat ingerelve, sokszor agresszív üzenetekkel próbálja megváltoztatni az éppen zajló kommunikációt. Segít-e az agresszió elvezetésében ha online…..
Delphoi jósda XI. 2012.01.23 13:34:00
d'Alember 2012.02.14 18:12:10
@betyár: Miért van (van egyáltalán?) az országnak titkosszolgálata, ha nem az ilyen típusú problémaforrások ellen?
d'Alember 2012.02.14 18:37:51
@tewton: Amikor kirobbant az egész "ügy", akkor mindenhol "a pázmány oktatója"-ként emlegették MAK-ot. Az, hogy az ELTE-n is oktat, sőt, ott magasabb státuszban van, egy ideig fel se merült. Az ELTE-re ugyanis a kettősmérce kedvezőbb felét szokás alkalmazni, mint a PPKE-re. Botos nem tehetett mást, mint demonstrált a "jógyerekek" felé. Mondjuk ezt lehet valamiféle stréberségnek vagy becsvágynak is tartani, illetve gyakorlatiatlan ködevésnek (a jógyerekeknek hosszú távon úgysem lehet megfelelni), de ha nem reagál Botos, mi lenne most? Lehet, hogy már Cohn-Bendit követelné Brüsszelben az "antiszemita egyetem" bezárását. Még Hillary Clinton vagy Fukuyama is beszólhatna. Ha a Klubrádióért képesek voltak két kontinens vezető demokratái harcba szállni, akkor a Pázmány ellen miért ne? (Tegyük fel, hogy a SZU-ban 1932-ben félreérthető, trockista jellegű kijelentéseket tesz a matek analízis tanszék professzora Rosztovban. Jobb kirúgni, mielőtt Unió-szerte áltudománnyá nyilvánítják az analízist, vagy bezárják a rosztovi matekszakot.)
d'Alember 2012.02.14 19:45:29
@ÁrPi: Nézzünk egy egyszerű esetet: nyugati sajtó- és megmondókampány indul a ppke ellen, akadémiai bojkottal stb. A kormányra pedig nyomás nehezedik. Legközelebb, amikor keretszámokat állapítanak meg, egyszerű lesz a kisebb ellenállás felé haladni és az állam számára kényelmetlenné vált ppke nem kap finanszírozott helyeket. Vagy képzeljük el, mi várna a ppke-re 2014 után, a második Bajnai-kormány idején. Már most el kell kezdeni a helyezkedést, egy Botos kaliberű szervezeti ember ezt tudja.