Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kritikai Szellem

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A devizahiteles perekből eddig egyetlen dolog derült ki biztosan: a magyar igazságszolgáltatás nem képes feladata megfelelő ellátására, vagyis hogy vitás ügyeket eldöntsön. A Kúria témába vágó döntései (beleértve a kormány által kizsarolt nagy decemberi „döntést” is)…..
Áprilisi bejelentése óta meglepően pozitív a visszhangja a sajtóban és elemzők között az MNB Növekedési Hitelprogramjának (NHP). Ennek során a legtöbb kommentátor nagyrészt az NHP előnyeire koncentrál (olcsó hitel vállalkozásoknak), és nem tér ki arra, hogy a programnak…..
A hallgatói szerződéseket sokféleképpen értelmezik mostanság: a röghöz kötés szokásának felújítása, a "hűtlen" állampolgárok megbüntetése, stb. Ezek érzelmi alapú megközelítések. Pénzügyi értelemben viszont a hallgatói szerződés alapvetően nem más, mint a tandíj…..
Ahogy az elmúlt napok első indulatai után kezdenek kiderülni a részletek, egyre inkább úgy tűnik, az azeri baltás gyilkos kiadása is az olyan ügyek sorozatát szaporítja majd, ahol a kimenetel igazságtalan (felháborító, gyomorforgató - kinek vérmérséklete szerint), de…..
A címben megfogalmazott, kissé talán provokatív állítás meglepőnek tűnhet az önkormányzatok adósságproblémáiról szóló, világvége hangulatú hírek tükrében. A valóság azonban az, hogy az önkormányzatok CHF-alapú adósságának terhei forintban kifejezve alig változtak a…..
Minél tovább éleződik az eurózóna válsága, annál nagyobb szükség van a tagállamok közötti új, áttörő megállapodásra. Minél inkább kell a megállapodás, annál jobb az egyes országok alkupozíciója egyúttal mindenféle más egyéb szívügyeik elintézésére is. Minél…..
A múlt héten békét kötött a kormány a bankszektorral. Maga a megállapodás ténye önmagában is jó hír, sőt az alku is többé-kevésbé fairnek minősíthető. Nem sikerült azonban minden vitás kérdést rendezni, így egyelőre az sem zárható ki, hogy a mostani paktum - az I.…..