Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kárász

424 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Már a híd épül. Rontó az yetikkel átkel a túlpartra, összeszedeti a környék határköveit, hogy beleépítse a pillérekbe. A távolabbi sziklákat trollparittyával hajítják a helyükre. A trollparittya 2 yetiból áll, akik egy szirtet hintáztatnak. Rontó beirányozza a trollparittyát, majd kilövi a követ.…..
Izvorul Tamaduirii Gnóm férfi / 189 éves 85 cm/32 kg/ Szikár alkatú. Fizikailag erős és ügyes. türkizkék szem/ loboncos méregzöld haj és szakáll bajusszal/ zöld bőr/ Toplák, rendetlen. Ha nem lenne néha hideg, állandóan meztelenül járna. Fodrászokkal már régen összeveszett. Környezete néha…..
Izvorul veszte Udvarmester újra hírét veszi, hogy a pincében Raritan megint gyerekekkel szórakozik. Figyelteti a gnómot. Amikor egy este jelentik neki, hogy Raritan a pince felé sompolyog, utána indul. Gyertyát gyújt, halkan követi a gnómot. Raritan lerakja a lámpását és szólítja az amőbát. Amőba…..
 Hídfő kijelölése  Borzanat kiheverte a nyári hőséget, vize gyorsan áramlik, már túlnőtte a kisvízi medret. Az ártérben darvak pákásznak a latyakban. Kellemetlen hideg szél fúj. Hargita pár bíróval bejárja Borzanat partját. Figyelik a növényzetet, a hordalék lerakódásokat, a folyásirány…..
Esküvő Hatalmas, földíszített és erősen megvilágított terem. Több ajtaja van jobboldalra, a konyhák felé. A mungekarok hosszú asztaloknál ülnek. Az asztalok közepén szőnyeg fut, ezen ködszerzet pincérek járnak tálakkal, vödrökkel és kancsókkal, azokból étellel-itallal szolgálva az asztalnál ülőket.…..
Mácsonya hazaér Mácsonyáék nyugodtan poroszkálnak az erdei úton. Kagylókürtölést hallani. Mácsonya lelassít. Előveszi kürtjét, és háromszor leadja a Csen törzs köszöntő jelét. Egy tisztásra érnek, megállnak. A lombok szétnyílnak, új utat mutatnak. Mácsonya leszáll marhányáról, gyalog vezeti a…..
Szépen Szóló szaporítása Madarász bevezeti Mácsonyáékat a laborba. Izvorul a műszereket és vegyszereket kezdi számba venni. Irrepit a könyveket és preparátumokat nézegeti. Mácsonya körülnéz, keresi a csőrös kígyókat. Izvorul összeállít egy csövekből, lombikokból, hűtőkből és fűtőkből álló…..
Kerítés építés Pericoloso a reggeli készítéshez használt edényeket beteszi a mosogatógépbe. Az edényeknek azonnal nekiesnek a szirmuszok. Lenyalják a zsírt, megeszik a maradékot, tollas farkukkal fényesre polírozzák a felületet. Sípolnak, amikor befejezték. Pericoloso kezdené az edényeket helyre…..
Csere Kapuőrök jelentik a reggeliző régenseknek, hogy 1 mungekar és 1 menyasszony áll a kapu előtt, hajnali fénysugarakkal a hátuk mögött. Régensek fölpattannak, parancsolgatni kezdenek. Szolgák fölbolydulnak, bezizzen az egész palota. Magasság Kútjánál megjelenik egy raj marcona hajdú.…..
Sánta Tehén Kharmatal 2021-05-16 2021.05.16 18:56:38
Föld alatti társadalomban élnek a kharmatalok, mint a hangyák. Ez nem is lenne baj, csak nem hangya, hanem kutya méretűek. Ennek megfelelően nagyobbak a járataik, a bolyokról nem is beszélve. A bolyok csak a bejáratai és szellőzőművei a föld alatti, kiterjedt kharmatal városoknak. A kharmatal…..
Sánta Tehén Stenyöl 2021-05-06 2021.05.06 18:11:42
Istenölőnek nevezi magát, de a nép nem hisz a fülének, és Stenyölnek nevezi. Anyakönyvi neve: Station Amersfoort ember férfi, ~300 éves 200/90/ aszketikus testfelépítésű türkizkék szem/ ritka ősz haj/ zöld bőr/ borosta Bőre vékony, ráncos és májfoltos, mint a nagyon…..
Irrepit Calidus (medvetemplomi papnő, majd Mácsonya elvetemült felesége) karaktere kialakult, már a részleteken agyalok. Mivel zedel a drágám (és így távol-keleti vonásai is vannak), egy kalitkában magával hordja állandóan kedves pintyőkéjét. Veszekedés és/vagy verekedés előtt mindig körültekintően…..
  Torony fölállítása Veresdombról lelegelték a patanvalok a bozótot. Most már ellátni a Borzanatig, másik irányban majdnem a végtelenig. De közben van az erdő, Vadonfölde. A domb tetején yetik egy 15 méter mély gödröt ástak, most eresztik bele a Sánta Tehén búvárhajót. Orrával előre. Kötelekkel…..
Héjakút Mácsonya mungekar ember férfi, 19 éves. Úgy néz ki, mint Tüske – aki a dédapja. 195/79/ atletikus, mozgása sportos. Fizikailag erős és ügyes. türkizkék szem/ hollófekete tüsi haj/ barna márványos bőr/ kackiás bajusz Arcát és alakját Pierce Brosnanról mintázom. Jóképű,…..
Sánta Tehén Róka 2021-04-17 2021.04.17 12:34:06
Jóslat szerint kecskeemberek fogják egyszer majd megenni. Róka (Vágyak Titkos Útja) vérvörös rókabundába bújt tündérnő, 518 éves A történetben egy vörös róka alakjában van. De tud beszélni. Mint egy átlagos vörös róka. Csak a mérete…..
Piócás árok Vajákos öreganyó caplat a lápban. Köd és pára veszi körül, de ez nem zavarja. A sarat és a pocsolyákat figyeli. Meglát egy barna villanást, villás botjával leszorítja. Vár egy kicsit, aztán lehajol megnézni. Nincs ott semmi. Nem bír fölegyenesedni. Körülnéz. Kígyófolyondár tekeredett…..
Mácsonya vallatása  Mácsonya mezítláb áll laboratórium közepén. Csizmái a válláról csüngenek alá. Moccanni sem tud, mert 32 csőrös kígyó van rátekeredve. Amikor megmozdul, a kígyók kelepelni kezdenek, és fokozzák szorításukat. A laboratórium polcain madárpreparátumok, csontok, fészkek, tojások,…..
Vacsora Pericoloso hosszú szolgálat és sok eredményes küldetés után megkapta varázslatos lakófáját. Testi-lelki jó barátok lettek. Leginkább álomidőben kommunikálnak. A fa körüli kert még nem véglegesült, mert a kőkerítés hiányos. Kapu sincs. Lombok között baglyok, szirmuszok és kristálytündérek…..
Sánta Tehén Hargita 2021-04-13 2021.04.13 11:29:20
Hargita kipróbált katona. Gabur törzstisztje testvéreivel együtt. A lovagi próbákon már elérte a hadúri szintet. Van diplomáciai tapasztalata és több lakli fia, mint például Mácsonya. Hargita látja meg Sánta Tehén búvárhajóban az átépítési lehetőséget. Megkérdezi a földmérők tanácsát, hogy hova…..
Sánta Tehén Gabur 2021-04-12 2021.04.12 11:31:45
Vad Gabur a Macskaszem történetben született Tüske és Kígyószisz fiaként. Belenőtt az archonságba, nem tesz a sorsa kitérőket. Tüske tanítja, neveli, de nem segíti. Ő is így neveli fiait, unokáit. Azóta fölküzdötte magát a Csen törzs főnökévé. Tüsi ősz hajú, türkizkék szemű, barna bőrű mungekar…..
Sánta Tehén Klopédia 2021-04-07 2021.04.09 13:15:06
földrajz Néma szigete, Porvár népek átokmanók, mungekarok, elfek, goblinok, trollok,  szervezetek - vallások Kalmár, Medve Anya, Baba Yaga,  állatok vadkar, lokoszaurusz, bhongle, badger, marhány, patanval, patel, yeti, kharmatal,    Karakterek Vad Gabur   Hargita   Róka   Mácsonya Irrepit…..
Rajtaütés Éjfél van. Minden havas vagy jeges. A vonatút is. Goblin őrjárat badgerol az út közepén. A zeniten pihenő Vörös Szem piros fénnyel világítja meg a tájat. A vonatúton hamarosan követi az őrjáratot 8 lokoszaurusz és rengeteg goblin. A goblinok ütéssel, veréssel és ordítozással ösztökélik a…..
  Erdőmélye Pericoloso Aporgiarsi életútjának felén egy nagy sötétlő erdő mélyében tévelyeg, mivel az igaz utat nem leli. Bóklászik, keresi a helyet. Néz jobbra, néz balra, végre talál egy tisztást. Asztrolábiumával meghatározásokat végez. Igen! Az időpont megfelelő: a Nap, a holdak és a csillagok…..
Sánta Tehén Főcím 2021-04-07 2021.04.07 14:39:55
 Sánta TehénTudománytalan fantázia   Világvége tenger nem a legbájosabb arcát mutatja. Süvít a szél, az eső vízszintes csíkokban zuhog. Az ég fekete a felhőktől. A partot bukóhullámok ostromolják. A part felé közeledik egy szeizmikus óriáshullám. Kirohan a partra, tovább fut a mezőn. Majd…..
Napló 2020-06-15 Fedezet 2020.06.15 12:01:34
Háború után eltűnt az aranyfedezet. Hogy ki vitte el, az talány: amerikaiak ugyanúgy nem tudtak az aranynak ellenállni, mint az oroszok. Egy közgazdász bátortalanul megkérdezte, hogy mi a forint fedezete. Rákosi rövid tétovázás után rávágta, hogy a forintnak munkafedezete van. Ez azóta sem…..