Regisztráció Blogot indítok
Adatok
háténvagyokaz

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármilyen hihetetlen, előfordul amikor egy ingatlan tulajdonrész inkább tehertétel, mint örömforrás. Főleg az új földtörvény tükrében, amikor megszabadulni is hihetetlen hercehurca egy feleslegessé vált telektől. Tisztelt "Zugügyvéd" :-) !Tanácsot szeretnék kérni, hogyan…..
Munkanélküliség- és közmunka-alapú társadalmat épít a Fidesz. Szándékosan pöckölik ki a közoktatásból a diákok egy részét, és ezt immár maguk is elismerik. Csak egy kérdés maradt: elszólták magukat, vagy tényleg büszkék rá? Történt ugyanis, hogy sajtótájékoztatót…..
háténvagyokaz 2013.08.09 07:45:42
Nos, egy intézmény sorsa egészen biztos: a felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskola. A honlapjuk szerint alapítványi iskola, ezt írják: "Iskolánk alapítványi iskola, alapítója,-építtetője, -fenntartója és -működtetője a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, így érthető a testvéri munkakapcsolat a Labdarúgó Akadémiával." (forrás: www.letenyeyiskola.hu/iskolankrol)
Hogy minden gördülékenyen működjön és pillanatra se legyen kétséges az intézmény működése, ebben az évben "beruházási feladatainak támogatása" címén az EMMI félmilliárd forintot utalt ki az iskolának. (forrás: http://www.kormany.hu/hu/dok?page=1&source=8&type=207&year=2013#!DocumentBrowse)
Balog miniszter úr újabb jogalkotási gyöngyszemmel örvendeztette meg a hazai jogtudósokat (meg úgy általában minden adófizetőt), amikor nevét adta a köznevelési intézmények random átnevezéséhez. Szokás szerint visszaható hatállyal. Az intézmények átnevezését a Klebelsberg…..
Beutalót gyakorlatilag csak akkor adnak, ha én állok elő félkész diagnózissal, én tapasztaltam, hogy ettől vagy attól kijön, ekkor is csak hosszas könyörgés és sok megjegyzés után, hogy ne számítsak sokra, egyáltalán nem biztos, hogy allergiás vagyok. Évek óta küzdök az…..
háténvagyokaz 2013.07.19 09:44:23
Milyen ismerős helyzet... Pár éve egyszer csak folyamatosan hányingerem volt, néha erősebben, máskor kevésbé. Természetesen elmentem orvoshoz, kaptam hányinger-csillapítót. Aztán néhány hét után hólyagocskák kezdtek nőni az ujjaimon, kis pici folyadékkal telt buborékok. Elmentem magán bőrgyógyászhoz, mert a tb-rendelésen 6 hét volt az előjegyzési idő. Tizen-akárhányezer forintért felírt kenőcsöt azzal, hogy ha nem használ, menjek vissza 2 hét múlva, vannak még ötletei.
Nem használt, sőt, viszketett és egyre gyulladtabb lett a hólyagos terület, gyakorlatilag minden ujjam felső felülete. Közben visszamenetem a háziorvoshoz, aki a hányinger-csillapítót adta, mivel ha szedtem a gyógyszert jól voltam, ha nem szedtem, hányingerem volt így az volt a véleményem, hogy az okot még nem szüntettük meg.
Elküldött laborba, hasi ultrahangra, székletvizsgálatra meg gyomortükrözésre is.
Minden negatív volt, viszont az ujjaim egyre ocsmányabbul néztek ki. Reggelente fél óráig kezeltem őket: fertőtlenítés után leragasztottam, hogy napközben egyrészt ne legyenek rosszul akik látják, másrészt ne fertőződjön, mert akkorra gyakorlatilag egy állandó nyers felület volt bőr helyén.
Természetesen időközben elkezdtem a neten kutakodni, mi lehet ez. Azt találtam, hogy ételallergia okozhat ilyen panaszokat. A gasztroenterológus azt mondta, ne gyártsak összeesküvés-elméletet, nem indokolja semmi az allergia-vizsgálatot. A háziorvos sem javasolta, így elmentem egy alternatív kivizsgálásra (mágneses rezonancia), magán-rendelésre. Kaptam egy nagyon hosszú listát arról, mire jelzett fokozott érzékenységet a szervezetem. Az orvos azt mondta, kerüljem azokat az élelmiszereket, méregtelenítsek, immun-erősítsek.
Kb 2 hét alatt tűntek el a hólyagok a hányingerrel együtt -természetesen a listán lévő élelmiszereket igyekeztem elkerülni.
Mostanra, évekkel később már többfélét merek ismét enni. Azonban a legagresszívebbek változatlanul azonnali hányingert és pár órán belül hólyagokat okoznak.
Ja, tej nincs a kerülendők között, van viszont napraforgó (minden formában, tehát minden olajban sütött étel), fokhagyma, alma, mogyoró; talán ezek a legrosszabbak.
Érdekes, hogy míg a kereszt-allergiák táblázata mindenhol megtalálható, a hivatalos orvoslásnak nem nagyon van ötlete arra, hogy a pollenek által okozott étel-keresztallergiát megállapítsa. A leggyakoribb hazai allergén, a parlagfű például keresztallergiát okozhat görögdinnyével, sárgadinnyével, banánnal, cukkinivel, uborkával.
A klasszikus kezelés is csak a tüneteket fojtja el, de az okot sajnos nem szünteti meg. Attól, hogy nem szenvedünk annyira, attól még a szervezetünk nem működik úgy, ahogy kellene - szóval az okok még így is fennállnak, csak besöpörjük őket a szőnyeg alá:(
Gondolom további néhány évtized kell még, hogy az alternatív módszerek közül néhányat elfogadjon a hivatalos orvoslás, addig meg csak kibírják valahogy azok is, akik maguktól most nem veszik ezeket igénybe.
Jelenlegi kormányunk egykoron belengette a pedagógusoknak a nagy fizetésemelést - egyelőre azonban úgy néz ki, még a matekszakosok sem tudják, valójában mennyi lesz a borítékban (pardon, a számlán) a NAGY emelés után. Mert ugyebár nemcsak azt kell nézni, mennyivel lesz több a…..
háténvagyokaz 2013.07.11 12:06:49
@lucernaböde: Mai Index-cikkből: "Várhatóan július 24-én tárgyal a kormány arról a foglalkoztatási rendelettervezetről, amely szabályozza majd a pedagógusok munkaszervezését és munkaterheit is - közölte az emberi erőforrások minisztere csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Balog Zoltán az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta: a hamarosan megjelenő kormányrendelettel tudják pontosan kiszámítani a fizetésüket a pedagógusok, a nehezebb, illetve speciális munkát teljesítőket pedig külön honorálják."

index.hu/belfold/2013/07/11/keszul_a_rendelet_a_tanarok_munkaterheleserol/
Kövesse a Vakkomondor életmód tanácsait és oldja meg önerőből háztartása energiaellátását! Magas energiaáraktól szenvedő világunkban különösen dicséretes a kormány rezsicsökkentő szabadságharca, arról azonban kevesen tudnak, hogy léteznek módszerek, melyekkel teljesen…..
Ez lesz a vége: Orbán Viktor meghatottan hajt fejet Magyarország emléke előtt Magyarország igazi szociális állam már most, pedig hol vagyunk még a három-négy ciklus alatt kiteljesedő NER minden területet átfogó eredményességétől. Amíg pénz nincs, megtestesül legalább a…..
2012 októberében IMF-ellenes reklámokat jelentetett meg a kormány, melyre a felhívást, az eredményhirdetést és a szerződéskötést öt nap alatt bonyolított le (és ebben már egy hétvége is is volt), sőt, a hatodik napon maguk a hirdetések is megjelentek. A 200 milliós…..
A 2008-as szociális népszavazás plakátjai előtt terjesztett egyik Fidesz-szórólap. A képek magukért beszélnek, hála az égnek, hogy a Miniszterelnök úr még sosem hazudott, és ezt az internet segítségével minden nap be is lehet bizonyítani ... ..
háténvagyokaz 2012.12.07 18:07:30
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
A nyomdának pedig csak annyit kellene mondani, hogy a Civil Összefogás fizeti majd a számlát, hiszen ezek A PÁRT szórólapjai...:)
Korunk egyik nagy találmánya a villanybojler. Hozzáteszem, hogy népszerűségén sokat dobott a Star Warsban nagyot alakító R2D2. Legalábbis nálam a bojler volt a sztár a háztartásban. Tekintve, hogy távfűtéses lakásban nőttem fel, csak a nagymamámnál volt lehetőségem…..
háténvagyokaz 2012.11.24 08:46:36
@lionking:
azt írod: "A másik ha pl a kád fölött van akkor sokkal értelmesebb a zárófedelet lerántani, és a ki és lezúduló víz egyszersmind tisztára mossa a belsejét is, persze előtte a kádat ne felejtsük el bedugaszolni"
Azért kicsit vigyázni kell ezzel a módszerrel: ha gyakorlatlan valaki próbálja és nem figyel arra, hogy óvatosan dolgozzon, a 80 fokos víz azért kellemetlenül forró tud lenni. Az se használ sokat, hogy ha az elektromos cuccokat is eláztatja a lezúduló víz.

Amúgy jó az írás:)
Aprócska gyakorlati kiegészítések: a leírt módszer csak villanybojlernél működik. A gázbojler kicsit másmilyen.
Ha már le kell ereszteni 80-150-150-200 liter vizet, kicsit spórolósabb a dolog, ha jóval előtte lekapcsoljuk a "villanyt" a bojlernél, hogy akkor már ne 80 fokos víz folyjon el, hanem hideg. Persze a családnak nem árt szólni...
Áramtalanításhoz pedig a legbiztosabb a kismegszakítót lekapcsolni (persze ha nem sötétben kell utána matatni).
Meg ugye a kifolyó vizet is fel lehet fogni és (főleg kertes háznál) elhasználni pl. locsolásra.

Én a gázbojlerben cserélgetem az anódot 3-4 évente; abban is tud vízkő termelődni rendesen.
Omnibusz Süllyedünk! 2012.10.29 07:12:09
Ikarus busz, Ganz mozdony, Rába dízelmotor. Legendás termékek, amelyek nyom nélkül eltűntek. BKV, MÁV, Volán. Nehezen finanszírozható, gyenge szolgáltatást nyújtó közlekedési cégek. Mi a kapcsolat a gyártók és a szolgáltatók között? Mi köze mindennek a jelenhez? A…..
Tisztelt Mt blog! Pár hónapja váltottam munkahelyet, természetesen nem önszántamból, de így utólag már nem is bánom. Belekeveredtem egy munkahelyi csetepatéba, amelynek következtében pokollá próbálták tenni a mindennapjaimat a kolléganőim. A történet röviden annyi, hogy az…..
A végtörlesztés miatt elszenvedett állítólagos banki veszteségek kompenzálását is célozta a Magyar Bankszövetség és a Kormány tavaly december 15-ei stratégiai megállapodása, de kifelé többnyire csak azt kommunikálták, hogy a végtörlesztésből kimaradt devizahitelesek…..
A nálunk Csillag születik néven ismert Britain's Got Talent idén megint belenyúlt a tutiba, úgy látszik, a brit vidék kiapadhatatlan forrása a felfedezetlen, de operaénekesi adottságokkal bíró tehetségeknek. Kezdődött mindez Paul Potts walesi telefonárussal, aki 2007-ben megnyerte a…..
Hogy miért? Nem is tudom, kicsit azért gyanús... (katt a többiért!) ..
háténvagyokaz 2012.02.01 18:51:30
Ha kikalapálták, akkor valószínűleg a leendő tulajt vezetik félre,asszem ez a BTK szerint a csalás:
"Csalás
318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha a csalás kisebb kárt okoz, vagy a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást
a) bűnszövetségben,
b) közveszély színhelyén,
c) üzletszerűen,
követik el.
(3)
(4) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás nagyobb kárt okoz,
b) a kisebb kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)–c) pontjában meghatározott módon
követik el.
(5) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás jelentős kárt okoz,
b) a nagyobb kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)–c) pontjában meghatározott módon
követik el.
(6) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás különösen nagy kárt okoz,
b) a jelentős kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)–c) pontjában meghatározott módon,
követik el.
(7) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás különösen jelentős kárt okoz,
b) a különösen nagy kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)–c) pontjában meghatározott módon,
követik el."

Ha átpapíroztak egy nem legális autót, attól biztonságos lehet. Viszont a BTK a vevőre (még ha jóhiszemű is) vonatkozik (alvázszám=egyedi azonosító):
"Egyedi azonosító jel meghamisítása
277/A. § (1) Aki
a) egyedi azonosító jelet eltávolít, vagy egyéb módon meghamisít,
b) olyan dolgot szerez meg, vagy használ fel, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, illetőleg amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították,
bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt
a) üzletszerűen,
b) bűnszövetségben
követik el."
Szokatlan bejegyzés következik. Nem fűzünk az alaphírhez sok kommentárt, önmagában is  mindent megmagyaráz a mai Magyarországból. A 2006-ban zárt körben kibocsátott svájci frank alapú kötvény kapcsán keletkező árfolyamveszteség megosztását kéri az Erste Banktól a…..
Ha kis késéssel is, de megjött a Mikulás. Szemügyre véve a puttonyát olyan érzése van az embernek, hogy él is meg nem is, hozott is ajándékot a kiglancolt gumicsimmába meg nem is, szóval olyan, mintha nekünk már csak erre a kismagyar zombimikulásra futná.Ettől függetlenül…..
autózz! Két baleset tanulságai 2011.11.08 17:27:00
Hogy még véletlenül se a munkaidőtöket raboljam el Valós Kilométer rövidnek nem mondható sztorijával, most csaphattok le rá, mikor már nem látni a szmogot az ablakon kinézve, mert lement a nap. Két koccanását és azoknak utóéletét követhetitek nyomon. Az egyik egyszerűen, a…..
háténvagyokaz 2011.11.12 09:54:04
@Alikam: női vezető vagyok, évente 50-60ezer km-t megyek itthon-külföldön, nagyvárosokban, pályán. Az összes (kb 4-5 az utóbbi 4 évben) balesetemet férfi vezetők okozták, pl. 40-es szakaszon hátulról belémjöttek mikor a zebránál megálltam, elnézték a sebességet dugóban és későn fékeztek, rám tolattak (!) mikor pirosnál álltunk. Kényesen vigyázok, hogy elkerüljem a baleseteket, mert utálom a biztosítós-javítós utánajárást.
Szerintem a férfi vezetőket kell kerülni.
Amúgy a biztosítóknál a női vezetőket megbízhatóbbnak tartják, ezért olcsóbb a kötelező a nőknek.
Tisztelt Szerkesztőség!Véletlenül találtam rá az oldalra, ahol olvastam Nikolett levelét. Gondolom nagyon sok hasonló esettel találkoznak, nincs két egyforma, mind elkeserítő. Az én esetem is az.2006. októberében a párommal felvettünk az OTP-től 4 millió forint szabad…..