Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kavkaz

0 bejegyzést írt és 675 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sebezhetetleneknek mondják az új orosz fegyverrendszereket. Alapjaikban kérdőjelezték meg Vlagyimir Putyin orosz elnök március 1-jei bejelentései az Amerikai Egyesült Államok közelmúltban nyilvánosságra hozott katonai stratégiai terveinek értelmét. Hozzá nyilvánvaló, hogy a belső hatalmi…..
Kavkaz 2018.03.03 08:38:55
@karandash:

Azért ez a relativizálás azért messze nem ennyire egyértelmű:

en.m.wikipedia.org/wiki/Wall_of_Grief

en.m.wikipedia.org/wiki/Last_Address
Kavkaz 2018.03.04 22:01:26
@Kavkaz:

Jav: "sem" helyett "nem".
BEKIÁLTÁS Putyin megsértődött 2018.01.31 03:40:21
Azt várják, hogy a választások után a Kreml bekeményít. Az együttműködés feltételéül fogja szabni a NATO-csapatoknak az orosz határoktól való hátrébb vonását. Sértő! – válaszolta az orosz elnök a kérdésre, miként viszonyul ahhoz, hogy a neve nem szerepel a washingtoni pénzügyminisztérium által…..
BEKIÁLTÁS Putyint vették célba 2018.01.28 01:29:23
 A tábornok bojkottálná az olimpiát, s nem támogatná az élsportolókat. Nem gondolom, hogy megsemmisítő csapást szenvedne el Vlagyimir Putyin annak nyomán, hogy jó ideje, hetente marasztalja el Oroszországot, hol a WADA, a doppingellenes szervezet, hol a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), és…..
Kavkaz 2018.01.29 00:48:04
@juletræ:

1. Tekintve, hogy Ukrajnában eddig semmi jele a beígért változásoknak, kérdés, hogy a Majdanon beígért nagy nyugatosodás eljön-e valaha, vagy tervben volt-e egyáltalán. Az viszont, hogy az ukrán hadsereg berkein belül oroszellenes ultranacionalistákból álló egységek harcolnak, sajnos bizonyított tény. Azt pedig jó lenne elfogadni végre, hogy nem csak fegyverrel lehet terjeszkedő külpolitikát folytatni.

2. Dehogynem, sőt éveken át tették ezt. gordonhahn.com/2017/12/05/americas-russia-games-pre-history-and-implications/ Ráadásul sokkal több a bizonyíték, mint az oroszok állítólagos beavatkozására. Az meg, hogy ki hol provokál kit, inkább abból derül ki, hogy kik támogatják az oroszbarát kormányok ellen irányuló "forradalmakat" számos érintett országban.

Ezek után az olimpiai koncepciós per már csak hab a tortán.
 A nyugati támadások az orosz lakosság többségének elszántságát, Putyin melletti kiállását erősítik. Az egész el lett szúrva. Az európai parlamenti képviselők – köztük mindenekelőtt a lengyelek és a baltikumiak – az orosz propagandának az EU-országokra való hatásáról nyilatkoztatták ki…..
Kavkaz 2018.01.21 14:41:41
@Emmanuel Goldstein: Bármelyik népet utálni politikai és erkölcsi irányultság kérdése. Az már csak hab a tortán, ha valaki szerint az oroszgyűlölet és annak támogatása összeegyeztethető a liberális irányultsággal.
Kavkaz 2018.01.21 15:22:56
@Emmanuel Goldstein:

Ha már a liberalizmust is félre kell tenni az oroszok elleni szent háború érdekében, az persze más kérdés... De akkor legalább nem kell azt hazudni, hogy emögött bármiféle erkölcsi motivációk húzódnak meg.

Az oroszországi turizmus valóban veszélyes fegyver lehet. Hosszú távon legalább olyan valószínűséggel idézne elő immunitást az illetékes nyugati médiumok és politikusok oroszellenes megnyilvánulásai ellen, mint az RT ellen (pl. az oroszországi "liberálisok" tevékenységeinek első kézből történő megtapasztalása nagy valószínűséggel vált ki ilyen hatásokat).
Kavkaz 2018.01.21 15:50:23
@Emmanuel Goldstein: Ez tökéletesen magyarázza egyesek oroszgyűlöletét. Hogy ez erkölcsileg mennyire védhető, az megint más kérdés...

Az viszont szerintem is valószínű, hogy az érintett nyugati kormányok Oroszországot érintő külpolitikájának a liberalizmusban szocializálódott polgárok általi támogatása legjobb esetben is megcsappanna, ha ezen polgárok jobban megismerkednének az oroszországi viszonyokkal.
BEKIÁLTÁS Átverték Gorbacsovot 2018.01.10 13:25:22
Nyilvánossá vált, hogy az amerikai és a német vezetők megígérték: a NATO nem terjeszkedik Kelet felé. Eddig is tudtuk, de a George Washington University Nemzetbiztonsági Archívumban (National Security Archive – NSA) az elmúlt év végén felszabadított amerikai, szovjet, német, brit és francia…..
Kavkaz 2018.01.11 15:05:15
@Kavkaz: Jav.: "Szintén" nélkül
Kavkaz 2018.01.11 15:51:11
@chrisred: "Minden belpolitikai változás nélkül." Azaz az európai életmód eljövetele is csak az ígéretek szintjén marad, amelyekkel lehet a "forradalmat" igazolni. A többség valószínűleg tudta, hogy ez lesz, ezért valószínűtlen, hogy a népi nyomásra indulnának a "forradalmak".
Kavkaz 2018.01.11 16:18:03
@chrisred:

Talán voltak elegen, hogy egy főteret megtöltsenek, de ez nem jelenti, hogy nem voltak jelentős kisebbségben.
Az orosz elnök egyedül Emmanuel Macront tegezte újévi üzeneteiben. Angela Merkellel érzékeltette: végre lépnie kellene. Talán nem túlzás azt állítani, hogy Oroszország jövőbeni nemzetközi aktivitására is következtetni lehet abból, hogy mely állam-, illetve kormányfőknek, nemzetközi…..
Kavkaz 2018.01.02 03:33:10
@Janossz:

Ezen az alapon a világ zsidó lakossága is nyugodtan utálhatja Németországot...
A ruszkizós magyar házelnök egy platformra került oroszországi partnerével. Az országgyűlés Fideszes elnöke Kövér László azt nyilatkozta az oroszországi Parlamenti Újság október 14-ei keltezésű kiadványában, hogy először jár Oroszországban, azon belül is Szentpéterváron. Ehhez képest mindjárt…..
Kavkaz 2017.10.19 12:26:27
@Emmanuel Goldstein:

Elég nagy baj, ha úgy érzed, hogy téged a történelem bármely nép gyűlöletére predesztinál...
A gazdasági szankciók, a proxy hadviselés, az orosz szénhidrogén-termelés pozícióvesztése, a robotizáció és a mesterséges intelligencia miatti piaci átrendeződés nem túl hosszú távon komoly szuverenitás-vesztést okozhat Moszkvának, ami nem ellensúlyozható a nukleáris arzenállal. Hogy szegény…..
Kavkaz 2017.09.04 03:58:30
@Moin Moin:

Ha megint azzal a szándékkal támadjuk meg őket, hogy a népük nagy részét kiirtsuk, a maradékot meg rabszolgasorba taszítsuk, akkor szerintem megint a saját betört orrunk dajkálásának terheit fogjuk viselni. És jóérzésű ember nem is fog minket sajnálni érte. (Sem azt, aki az egészet kezdeményezte.)
A liberális nézők igényeit kell kielégíteni, s olyan történeteket kreálni, amelyeket ez a réteg szívesen fogad. Időről időre sokak előtt kénytelen vagyok bizonygatni, hogy öreg hiba, ha a CNN-t, az amerikai hírcsatornát még mindig a pontos, a kiegyensúlyozott, az elfogultság, a részrehajlás…..
Kavkaz 2017.07.01 18:02:35
@tireless treehugger:

És mégis mi az, ami olyan nagyon megalapozatlan a leírtakban?
Kavkaz 2017.07.01 22:11:16
@tireless treehugger:

A probléma ott van, hogy az említett téren (Oroszország) szinte csak és kizárólag ezek a médiumok szolgáltatnak információt a közönségnek. Ergo szinte teljes monopóliumuk van. Ez pedig teljesen szembe megy az általad felvázolt (és valószínűleg az író által is támogatott) plurális modellel.

Mivel ráadásul az említett monopóliumot hazugságok terjesztésére használják, teljesen helytálló kijelentés, hogy aláássák a nyugati értékrendet.
Valójában arról van szó, hogy a Kreml (a magyar kormány) megtanulta és alkalmazza az amerikai módszereket, ami eléggé felháborító lehet odaátról nézve. Bár, akiket hol az egyik, hol a másik oldalról vernek át, azoknak ez aligha vigasz. Az orosz, avagy a putyini propagandáról értekezik a…..
Kavkaz 2017.06.14 00:14:16
@tireless treehugger: Belpolitikát tekintve valóban dicséretes a nyugati médiumok pluralizmusa, külpolitikai téren viszont ez már sokkal kevésbé jellemző. Ez különösen igaz az Oroszországgal kapcsolatos hírekre, amelyek esetében szinte az összes nagy nyugati médium megállás nélkül az oroszellenes propagandát fújja, olykor már kínos hazugságokkal operálva.

Az is egy elterjedt tévhit, hogy attól, mert hivatalosan független az adott médium, a kormánynak vagy az azt támogatóknak nem lehet komoly befolyása felette. Nem csak teljesen szabad és teljesen irányított média létezik.
A magyar értelmiség befolyásos csoportjai nem foglalkoznak azzal, hogy az orbáni rendszer a kapitalizmus mai formájának televényéből nőtt ki, s azt az illúziót keltik, hogy a vezér eltávolítása-eltűnése minden bajunkat orvosolni fogja. Főleg liberális ismerőseim megnyilatkozásaiban gyakran…..
Kavkaz 2017.06.07 11:27:52
@tireless treehugger:

Huszonegynéhány éve Kína is. Ennyi idő alatt nagyon sokat lehet fejlődni, ebben semmi csoda nincs.
Kavkaz 2017.06.08 00:30:05
@tireless treehugger:

www.google.hu/search?q=15+years+putin&rlz=1CDGOYI_enHU724HU724&oq=15+years+puti&aqs=chrome.1.69i57j0l3.7574j0j9&hl=hu&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=CNkdYahv_vVCIM:

Persze lehet itt mutogatni az olajár-emelkedésre, csakhogy az lópéniszt nem ért volna, ha nem teszik lehetővé valós reformokkal, hogy profitáljanak belőle. Anélkül csak az oligarchák gazdagodtak volna tovább. Persze oligarchák most is vannak, csak most már hagyják az államot rendesen működni, ahogy látszik is.

Másrészt a nyersanagyok kitermelése és értékesítése sokszor legalább annyi tudást és szervezést igényel, mint a termékek gyártása és értékesítése. Ez különösen igaz az olaj-és földgázkitermelés esetében.

Harmadrészt a nyersanyag-kitermelés már csak azért sem jelent lemaradást, mert nyugati államok közül is van, akiknél jelentős szerepet játszik. Felőlem meg lehet mondani pl. a finneknek vagy a kanadaiaknak, hogy a fa-és papíripart hagyják, mert korszerűtlen, biztos örülni fognak.
Kavkaz 2017.06.08 22:46:38
@tireless treehugger:

"Lepukkant helyek, fél órát késik a villamos, nem záródik az ablak, részeg a rendőr, opsz... részeg mindenki, az árak csak tájékoztató jellegűek, a minőség ismeretlen, a reklamációra válasz minek vetted meg?, ... már máskor is meséltem soksok éve mutatta az elvtárs, szputnyik az égben sár az utcában, propagandától lehet hogy jobban ízlik a zabkása, de jó élethez ennél több kell."

Ezért nem a húszéves tapasztalatokból kell kiindulni. (És nem csak azért, mert Leningrád több mint húsz éve nincs.)

www.rbth.com/business/2017/05/12/why-are-venture-companies-investing-in-russian-oil-and-gas-startups_761634
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
Kavkaz 2017.04.26 21:56:26
@Untermensch4: Szóval szerinted mit kellett volna tennie a Szovjetuniónak, miután nem voltak már ellenséges csapatok a határain belül?

Ameddig a nácik és szövetségeseik ellen harcoltak, legalább ugyanolyan joggal tették, mint a nyugati szövetségesek (legalább, mert ez utóbbiakat a nácik nem akarták irtani és rabszolgasorba taszítani).

Utána persze valóban egy tömeggyilkos diktatúrát vezettek be itt is, és '56 szabadságharc volt. De ettől még az 1945-ben elesett szovjet katonák lehettek honvédők.
Kavkaz 2017.04.30 19:00:23
@Etniez: Őszintén? Nem lenne bajom vele.
Kavkaz 2017.05.01 15:56:11
@Etniez: Ezt nem tudom.
BEKIÁLTÁS Trumpot megregulázták 2017.04.09 00:51:26
Az eddig öntörvényű új amerikai elnök mára megértette, hogy ifjabb Bush és elődei kétes örökségét kell tovább vinnie. Az a szabály, hogy nincs szabály. Pontosabban, az a szabály, hogy amit én mondok, ma az a szabály. Pont, mint a maffiában. Vagy mint Orbán Viktor országában. Csakhogy ugyanezt…..
A CEU-ügy arra kellhet a kormánynak, hogy kierőszakolja az érdemi kapcsolatfelvételt a Trump-adminisztrációval. Örökös lépéshátrányban vagyunk Orbán Viktor és csapatának észjárásával szemben. Jól példázza ezt a budapesti Közép-európai Egyetem (Central European University - CEU) körüli polémia.…..
Kavkaz 2017.04.03 20:27:53
@morph on deer: A saját országáét, és ezt minden hibája ellenére jobban teszi, mint az ellenfelei, ezért népszerű Oroszországban. És ez nem változik attól, hogy egyesek szeretnék rosszabbnak bemutatni, mint amilyen valójában, elsősorban azért, mert szembemegy az ő érdekeikkel, amelyek a sokat hangoztatott (egyébként valóban szép és követendő) nyugati elvekkel nemhogy nem egyeznek, hanem egyenesen ütköznek. Ebben pedig kapóra jön nekik, hogy a közönségük nagyrésze nagyon keveset vagy éppen semmit nem tud a jelenkor Oroszországáról, így csak a szovjet tapasztalatokból tudnak kiindulni

Félreértés ne essék, Putyin messze nem szent, de jó lenne figyelembe venni, hogy azok a nyugati vezetők és médiumok, akik az említett elveket hangoztatva bírálják, bizony jól elvannak az elnyomó rendszerekkel és egyéb, az értékekkel összeegyeztethetetlen anomáliákkal, ha éppen az ő érdekeiket szolgálják ki.
Kavkaz 2017.04.03 22:54:33
@morph on deer:

A birodalmi törekvések valóban elítélendőek, különösen, ha a nyugati érdekek védelmével próbálják igazolni őket. Akkor is, ha mindez történetesen Oroszország kárára történik.
Kavkaz 2017.04.03 22:57:12
@morph on deer:

Egyébként nem kell azt gondolni, hogy a érintett nyugati politikusoknak derogál együttműködni az egykori szovjet apparátus magas rangot betöltött tagjaival, ld. Jelcin és társai.
BEKIÁLTÁS Kémek a médiában 2017.03.22 09:43:34
A titkosszolgálatok egykori (?) tagjai szinte elfoglalták a médiateret, hogy olyan dolgokról beszéljenek, amilyenekről – eddig úgy tudtuk – csak akkor beszélhetnek, ha erre megbízóik utasítják őket. Volt idő – Vagy csak a vágyakban élt az is? –, amikor a moralizáló értelmiség jelesebb tagjai…..
Egy vállalhatóbb alkotás, de sajnos rengeteg ponton elcsúszik, és ezt a végeredmény erősen megsínylette. ..
Bár minden külföldi akadály elhárult, itthon még abban sincs egyetértés, hogy lehet-e népszavazást kiírni a paksi erőműbővítés ügyében. Arra biztat bennünket a Lehet Más a Politika (LMP), illetve a Párbeszéd Magyarországért Párt (PM), hogy ha majd módunkban áll, szavazzunk a paksi atomerőmű…..
Kavkaz 2017.03.13 19:03:48
@KayD:

A francia energiaszükséglet igen jelentős részét atomenergia elégíti ki, aztán ott sem világítanak az emberek...
Az üzemek államosítása után talán csak egy lépés a délkelet-ukrajnai területek Ukrajnából való kiszakítása. Egy amerikai honatya a minap az Oroszország elleni teljes blokád gondolatával rukkolt elő. Ötlete, amely persze igencsak hátrányosan érintene néhány jelentős, amerikai érdekeltségű…..
Kavkaz 2017.03.03 22:51:44
@Emmanuel Goldstein: Hát a jelenlegi, a múlt század eleji antiszemitizmusra hajazó oroszellenes hangulatkeltés inkább hatalmas visszalépésnek tűnik.
Kavkaz 2017.03.08 21:39:21
@és ma mi jót tettél?:

Nagyon jól elvannak a nyugati nagyhatalmak véreskezű, regresszív diktátorokkal, ha éppen az ő érdekeiket szolgálják ki, ld. Dél-Amerika, Szaúd-Arábia, Afrika (főleg a "volt" francia gyarmatok), Jelcin és oligarchái vagy Porosenko.

Egyes országokba valóban fejlődést hozott a nyugati nagyhatalmak befolyása, belpolitikai téren pedig többé-kevésbé tényleg érvényesülnek náluk a valódi liberális értékek. De hogy ebből az következne, hogy a külpolitikában is mindig, vagy akár gyakran, tekintettel vannak ezekre, az hatalmas tévedés.
Az USA-val való konfrontáció új szakaszának kezdetén áll Oroszország – állítja egy moszkvai közíró. Vége a mézesheteknek Trumppal, amelyek egyébként soha nem is léteztek – írja az Ekho Moskvi rádió honlapjának ellenzéki bloggere, Andrej Illarionov* közgazdász. Pontosan így van – válaszoltam…..
Kavkaz 2017.02.28 00:07:24
@tireless treehugger: Egyszerűen nem akartak atomháborút kirobbantani, plusz tanultak Napoleon és Hitler hibájából. Amit lehetett, megtettek az ország tönkretételének érdekében.

Hatalmas hiba azt gondolni, hogy a nyugati hatalmak biztosan ugyanúgy akarnak bánni másokkal, ahogy egymással (főleg, ha az állítólagos segítségük a náciktól vett jelszavakkal van propagálva).
Kavkaz 2017.02.28 21:32:12
@tireless treehugger:

Ha valóban csüggednek is az oroszok (amit egyébként nem igazán tapasztalok), akkor is jóval kevésbé, mint akkor, amikor a "nyugat-kompatibilis" vezetés volt hatalmon. A problémáikat nem azok a hatalmak fogják megoldani, akik anno azt támogatták.

Nem lenne akkora durranás ezeket a jelszavakat propagálni, ha nem lenne egyre nyilvánvalóbb, hogy sok nyugati hatalom vezetése egyáltalán nem az oroszokon akar segíteni, sőt kifejezetten hidegen hagyja őket, hogy az oroszellenes tevékenységeik milyen gondokat okoznak számtalan orosz átlagembernek. Az, hogy emellett kísértetiesen hasonlít a nácik propagandájára, már csak hab a tortán.
Kavkaz 2017.02.28 22:07:21
@tireless treehugger:

Lehetőséget ad annak, akinek akar. Az oroszoknak nem adtak, és nem is kezelik/kezelték őket partnerként. Erre jó példa az a kormányzat, amely sok nyugati hatalom feltétlen támogatását élvezte, ennek ellenére ahhoz képest tényleg nyugat volt Tanzánia is.

Azokat az országokat felhozták, mert nem rivális nagyhatalmak, velük szemben mások a szándékok. Ez egyáltalán nem jelenti, hogy az oroszokkal szemben lenne bármilyen segítő vagy akár lehetőségadó szándékuk.
BEKIÁLTÁS Elégett az ezredes 2017.02.09 00:47:34
A donyecki parancsnokok levadászása terrorakciókat indíthat el Ukrajnából, amely Európa más részeit is elérheti. Ukrán diverzánscsoport hajtott végre merényletet a Moszkva-barát Donyecki Népköztársaság ezredese, Mihail Tolsztih ellen február 8-án. Ezt közölte a felkelő terület* ügyészségén egy…..
Kavkaz 2017.02.09 16:38:53
@karandash: Az ukránok kaphattak külső segítséget is, meggyengítendő a szakadár vezetést, és elősegítendő, hogy az ukrán kontliktus megmaradjon, és maradjon ürügy az ukrán kormány támogatására.
Kavkaz 2017.02.09 21:54:16
@jjoey:

Miért, ha csesztetnék, kevésbé hinnéd, hogy az oroszok voltak?
Kavkaz 2017.02.10 02:40:08
@karandash: Valószínűleg senki sem fogja ezeket soha önálló államként elismerni, ezért ez aligha lehet szempont.
Ukrajna NATO-csatlakozásának a nagyhatalmak közötti háború lenne a következménye. Népszavazást helyezett kilátásba Petro Porosenko államfő Ukrajna NATO-csatlakozásáról. Az ingatag helyzetben lévő elnök a Berliner Morgenpostnak adott, február 2-án napvilágot látott interjúban kifejtette: őt e…..
Kavkaz 2017.02.04 17:29:08
@Duplaxiii @jjoey: Az a felháborító, hogy ennyi emberben megragadt, hogy aki oroszellenes és nyugatról tolják a szekerét, az csakis a nyugati értékekért küzdő szabadságharcos lehet, a nyugati hatalmak meg csakis a béke és demokrácia makulátlan bajnokai.

Amúgy az ukrán katonák többségét én is sajnálom.
Mellékes, hogy jogos-e egy nagyhatalom álláspontja, ha el tudja hitetni a világgal, hogy ő képviseli az igazságot. Más kérdés, hogy Tálas értékelése Oroszország és a Nyugat viszonyáról inkább szól a múltról, mint a jövőről. A Magyar Nemzet újságírójáé, Stier Gáboré az érdem, hogy a kettős mérce…..
Kavkaz 2017.02.02 14:03:31
@atomic power 1986DucaDuca:

Na igen, a dolog egyik legnagyobb pikantériája, hogy az egykori kelet-lengyelországi területek egyike sem tartozik Oroszországhoz...
Kavkaz 2017.02.02 22:14:11
@ősbölény: Ehhez semmi köze az identitásomnak, egyszerűen érdekel az a a vidék.

Ez az "ukránok többségének forradalom volt"-szöveg legalább annyira emlékeztet a komcsik egykori szlogenjeire, no meg a nyugati nagyhatalmak által egykor használtakra. Maga a helyzet meg a dél-amerikai hatalomváltásokra, amelyek esetében az illetékes amerikai szervek ugyanúgy tagadták szerepüket, ahogy az ukrán puccs esetében. Továbbá nem árt megjegyezni, hogy attól, hogy a "forradalmárok" képesek egy egész teret megtölteni, még nem biztos, hogy az ország többségének véleményét képviselik.

Sajnos Magyarországon is elterjedt az a tévhit, hogy aki oroszellenes és nyugatról tolják a szekerét, az csakis hős szabadságharcos lehet. De a valóság ennél sokkal bonyolultabb.
Kavkaz 2017.02.02 22:16:20
@ősbölény:

A Szovjetunió felbomlásának semmi köze nem volt ezekhez az elvekhez. A volt pártelit egyszerűen magához ragadta a hatalmat az adott országokban, óriási nyomorba taszítva azok lakosságát.
A putyinizmus, az orbánizmus bírálata csak a propaganda része, amíg nem a világméretű és hazai kizsákmányolás következményeinek enyhítése áll a középpontban. A Trump-jelenség volt terítéken, de a vita újból és újból olyan kérdéseket érintett, amelyek nem csupán Amerikát és Oroszországot…..
Kavkaz 2017.01.18 16:39:28
@chrisred: Azért hiba volna azt gondolni, hogy Oroszországban nem működik a kapitalizmus.

gordonhahn.com/2017/01/05/russias-quiet-revolution/p
BEKIÁLTÁS Sarka Kata meséi 2017.01.13 14:19:25
A Trump-sztoriból sem maradhat ki a magyar bulvár. De ez mind semmi ahhoz képest, amit Bill Clinton már elnökként csinált az ovális irodában, és mégsem bukott bele.  Töredelmesen bevallom, eddig egyetlen Sarka Kata történetet sem olvastam. A delnő létezéséről is csak a fodrásznál havonta…..
Kavkaz 2017.01.14 18:58:25
@morph on deer: Ha volt egyáltalán ilyen incidens...
Kavkaz 2017.01.15 17:31:59
@morph on deer:

"Innentől lehet vitázni azon, hogy ez 'mennyire' befolyásolta a dolgokat, de az mára már nyilvánvaló, hogy befolyásolta."

Semmivel sem nyilvánvalóbb, minthogy Clintont Izrael segítette hatalomra (ami szerintem teljes sületlenség). Éppen azért akarják az illetékesek ezt elhitetni a jónéppel, mert pontosan tudják, hogyha sikerül, akkor esetleg Trump elmozdítását is kieszközölhetik.