Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ROTFL Manó

0 bejegyzést írt és 749 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A később gigantikus méretűvé terebélyesedő Náci Párt a kezdetben egy volt csupán azon apró müncheni asztaltársaságok közül, amelyik kereste a kiutat az I. világháború utáni zűrzavaros időkben...
A virágzó perzsa birodalom s az ókori Egyiptom egyik első nagy csatája volt a pelusiumi csata, amely a korszak egyik legfontosabb és legérdekesebb összecsapásává vált. A csata ie. 525-ben zajlott le Pelusium közelében, amely az egyik legfontosabb egyiptomi település volt a Nílus-delta keleti…..
Alapvetően lelkesedni szoktunk a társadalmasítás iránt, csakhogy az is egy bonyolult tudomány: sokszor válik belőle előre megvezetett folyamat, a meghozott döntések utólagos igazolása, a kész helyzetek művészete. Továbbra is buzdítunk mindenkit, hogy vegyen az ilyesmin részt (még a legreménytelenebb…..
Olvasom és csodálkozom. Tényleg ott tartunk másfél év járványhelyzet, milliárdnyi beadott vakcina, kutatások és publikációk egyértelmű és jobbára egyöntetű eredményei után, orvosok, kutatók nyilatkozatait követően, hogy egy BKV-sofőr, egy "trolivezető" (igazán és őszintén, nem tudom, kit írjak,…..
ROTFL Manó 2021.11.04 16:59:39
Egy icipicit csúsztatás-szagot érzek, amikor egy sebészeti műtéttel hasonlítod össze a vakcina beadását.

Sebészeti beavatkozásokat röpke ötezer éve csinálnak, találtak olyan múmiákat, melyek koponyája meg volt lékelve. Azóta pedig folyamatosan fejlődik az orvostudomány. Fel tud mutatni egy markáns mennyiségű műtétet. Persze ott is elképzelhető, hogy pont neked nem lesz szerencséd a műtőasztalon, de a nagy számok törvénye már alaposan át van billenve a sikeres beavatkozások irányába.

Ezzel szemben a vakcinák mögött mennyi idő áll?

Töredéke se ennek ÉS nem egy, nem kető, nem három olyan esetről hallunk nap mint nap, hogy milyen mellékhatás jön elő. Két, három védőoltás után is megbetegszik és intenzívre, lélegeztetőgépre kerülnek emberek, terhességek szakadnak meg, tumoros betegségek jelennek meg, alapbetegségeket erősít fel az oltás, nyolcvanéves nők kezdenek menstruálni. Úgy gondolom, ez nem normális. A hormonrendszert teljesen felborítja. Nem én mondom, keress rá, hatezer találat lesz. Ezek az esetek le vannak írva a napi sajtóban és látja, olvassa mindenki. Még a laikusok is.

Ja, és mielőtt beoltanak, aláiratják veled, hogy a gyártó semmi felelősséget nem vállal. Aha.

Szóval ilyen mellékhatásokkal én laikusként sem nevezném ezt az oltást kiforrottnak. Persze lehülyézheted azokat az orvostanhallgatókat is, akik szintén nem akarják beoltatni magukat.

Olybá tűnik, hogy elég sokan érzik így és inkább otthagyják a közszolgálatot, ha kötelezővé teszik számukra az oltást. Mert senkinek sincs kedve azzá a néhány százalékká válni, akinek az oltással nem lesz szerencséje.

Értem én, hogy kormányzati hájp a minél magasabb átoltottság, de valami hiányzik: mondjuk a milliárd forintos kártérítés ígérete annak a családjának, aki az oltás szövődményeibe hal bele.
Érdekes beszámoló jelent meg a német sajtóban arról, hogy a REvil banda egyik beazonosított tagja milyen életszínvonalon éli a mindennapjait - köszönhetően a zsarolóvírus biznisz gigantikus bevételeinek...
1865. Vitatható valódiságú fotó, amely a merénylet áldozatává vált Abraham Lincoln elnök utolsó óráiban készült róla. A Henry Ulke fotós által a színházzal szembeni Peterson-házban - ahol az elnököt lefektették - készített kép éjfél után készült, 4-5 órával az elnök halála előtt, amikor már biztos…..
ROTFL Manó 2021.09.13 14:02:40
@bioLarzen: LEHET, hogy abban a fázisban még nem gondoltak bele, hogy abból az egy szál tekercs szögesdrótból idővel három és fél méter magas, húsz méter széles aknamező lesz, ami 28 évig fennáll.
Az idei Budapest100 mottója az újratervezés: a szeptember 11-12-i programban az 1921-1930 és az 1945-1957 között épült vagy újraépült házak vesznek részt és mutatják be történetüket, várják a látogatókat. A program idén is nagyon gazdag, ebben a bejegyzésben az ötvenes évek legelején átadott Lehel…..
A klasszikus vagyonvédelmi megoldások mellett, mint betörésjelző rendszerek telepítése, sokan próbálkoznak innovatív megoldásokkal. Többszörösen megkárosított elkeseredett tulajdonosok, időnként a jogszerűség kereteit feszegető vagy azt túllépő módszerektől sem riadnak vissza.  Sokan emlékszünk arra…..
A hatvanas éveket számos esemény meghatározta a majdnem atomháborúba torkolló kubai rakétaválságtól a Kennedy elnök elleni merényleten át egészen a vietnámi háborúig. A hidegháborús feszültség része volt az Egyesült Államok és a Szovjetunió által váltakozó eredménnyel folytatott űrverseny is.  Az…..
MENETSZÉL2016 Én és a drónom 2021.08.03 18:41:35
  Történt pedig mindez a nagy drón törvény előtti időkben…   Rajongok mindenféle technikai szerkezetért, pláne, ha repül. Amióta a drónok bejöttek a köztudatba, s elérhetők lettek, érdeklődve figyeltem a velük kapcsolatos híreket. S tervbe is vettem, szerzek egyet magamnak. Nagyon érdekelt a…..
Hatalmas tévedés, hogy csak az ember tud menő úszómedencéket építeni, a természet bármikor képes minket felülmúlni. A helyszín az afrikai kontinens, Zambia és Zimbabwe határa, a Viktória-vízesés. Ez a hatalmas zuhatag nem véletlenül a legek legje, ez a világ legszélesebbje…..
ROTFL Manó 2021.07.08 20:19:57
@gigabursch: Igen, nekem is felugrott ma. Szívesen belenéznék a blog.hu endzsinbe, hogy milyen indexelés, vagy random időzítés alapján hozza fel újra meg újra a több éves posztokat. Talán számolja, hogy a cikkben szereplő hashtaggelt kulcsszavak máshol előjönnek X alkalommal és amikor az idézetek száma elérte ezt az értéket, akkor feldobja az ajánlóba az ilyen témájú posztokat.
Honnan jött a Nysa, a Trabant vagy éppen az ALEKO kifejezés, és melyik márka kapta a nevét az ókori Rómából?..
Utazó Jógik Hello Zemplén! 2020.09.24 06:00:00
Az idei, nyári vakációnkat az augusztusi tikkasztó hőségben, szúnyoginvázióban, karunkon egy majdnem kétévessel a Zempléni-hegységben és annak környékén töltöttük el. Valamiért amúgy nekem évekkel ezelőtt "beakadt" egy augusztus elejei időzítés a bakancslistás túraterveim megvalósítására, és hiába a…..
Hamarosan itt a tavasz, ezt mi sem jelzi jobban annál, hogy kezdetét vette az idei hadgyakorlat szezon. Magyarországra ismét egy amerikai helikopteres alakulat érkezett, hogy a vendéglátókkal dolgozzanak együtt. Lesz majd deszantkirakás, és talán még a fedélzeti fegyverekkel végrehajtandó…..
Többször felgyújtották, ostromolták kurucok, osztrákok, de eredetileg az Egri Csillagok forgatására épült a pilisi vár, ami ma is látogatható.  A pilis Egri Vár, az egykori filmdíszlet - forrás: saját fotó..
2009 végén sajnos nem szilveszteri kabarétréfa volt, hanem a szomorú valóság, hogy a magas nyomdaköltségek, az alacsony eladási mutatók és a világgazdasági válság miatt a jubileumi 100. számmal megszűnt a Kretén, a '90-es évek emblematikus viccújsága. Most viszont jó hírünk van a másfélkegyelmű…..
ROTFL Manó 2019.10.29 07:58:50
@ROTFL Manó: Nem. Azt írja az impresszum, hogy valami Szalay Miklós...
ROTFL Manó 2019.10.29 08:00:58
Zsuzsa mobilja pár hónap után használhatatlan lett, amin sajnos a szerviz sem tudott segíteni. A hiba újra és újra visszajött. Végül Zsuzsának elege lett, erre se pénz, se mobil.  2018. március 09-én vásároltam az eMag webáruházban egy Doogee X5 max típusú mobiltelefont, amit annak rendje és…..
ROTFL Manó 2019.10.22 10:03:44
Mivel szerda van, így folytatom a megkezdett katalógusos sorozatot ahogy azt már megszokhattátok. Ezúttal maradunk a múltkor elkezdett Solido vonalon.Ezúttal az 1971-es kiadvány átlapozgatására biztatlak benneteket, amiben sok érdekes kisautó, harckocsi és egyéb jármű vár benneteket.Talán találtok…..
Vajon ma sikeres lenne a szárnyas vízitaxi, a kompmozi vagy a bútorvásárlásra szakosodott hajójárat?  ..
ROTFL Manó 2019.10.02 18:31:24
Két jó hírt is be tudunk jelenteni, az egyikről talán hallottatok, a másik viszont mai, ropogós és friss információ. Terence Hill újabb filmmel örvendezteti meg a közönséget, mely jövő áprilisban kerül majd a mozikba Olaszországban. A filmet Hill írta és rendezte, valamint az egyik főszerepet is ő…..
Az MTI Fotóarchívumával közösen indított sorozatunk Színes mindennapok címmel 1958-től minden évet érintve igyekszik bemutatni a magyar mindennapokat sosem látott archív, színes felvételeken. A legutolsó bejegyzésünk a sorban 1970-ig jutott, ma a következő két évet érintjük. 1971. január 18. A…..
ROTFL Manó 2019.10.02 08:46:41
@molnibalage: Ott van valami öv a tesztalanyon, rákötve egy műszerre. Elképzelhető, hogy kanyarokban mérte a G gyorsulást, hogy milyen erők ébrednek, mennyire sodródik le az utas az ülésről, különös tekintettel arra, hogy az egy hátrafelé néző ülés.

Ha jól emlékszem, az Ikarusban az az ülés pont a kerekek felett van talán a rezgést, rázkódást is nézték.
Az 1999-ben elhunyt sikeres rendező, Stanley Kubrick, akit a filmes szakma a legjobbak közt tart számon és akit napjainkban is minden idők legtehetségesebb filmes direktorai közt emlegetnek, 1987-ben készítette el legsokkolóbb  háborús drámáját, az Acéllövedéket. Ennyi "leg" után következzen egy…..
ROTFL Manó 2019.08.07 13:15:45
@Ulrich von Lichtenstein: Azért anyagtanilag nem mindegy, hogy az egész lövedék egy homogén fémdarab, vagy pedig egy ólommag - fém burkolatban! (Köpenyben.)

A fegyverbuzi szlengben elterjed kifejezés a "teljes köpenyes" kifejezés egy lőszerre.

Ráadásul kurvára nem acél szokott lenni az a burkolat, hanem inkább réz. A réz is egy fém. Én sem értem, hogy miért pont ACÉL lett a szó a cím fordításában.
Örök vitatéma a rajongók és Csillagok háborúja fanok körében, a Star Wars filmek műfaji besorolása, mely mindenkinek feladja a leckét. Igazából, még a nagy, külföldi filmes portálok is gondban vannak ezzel: az IMDb az SW filmeknél a következőket tünteti fel: "Action, Adventure, Fantasy", a Rotten…..
ROTFL Manó 2019.08.05 00:32:51
@Athos_73: A te hozzászólásodban ott van elrejtve az ellentmondás, hogy ha számodra legalábbis ezt jelenti - akkor akkor a szabad akarat alapján másnak jelenthet mást. Elképzelhető, hogy egy másik ember más véleményt alkot magában arról, hogy mi a műfaja. Hiszen KELL az önálló véleményalkotás. Hiszen ez tesz felnőtté, európaivá és emberré bennünket. De ha mindenkinek mást jelent, akkor miért akarja valaki egyszer és mindenkorra jogszabály erejű rendelettel kinyilatkoztatni, hogy mi a pontos műfaji besorolása sztorinak?
ROTFL Manó 2019.08.05 00:42:05
@A Mester_: Talán pont te tudod a tutit? Már ha Bé Zoli nem? Ki tudja a tutit? Kérdezzük meg egyenesen Lukács Gyuri bácsit? Vagy akár őt magát is lehülyézi valaki a Nagy Magyar Rónáról, aki jobban tudja a film műfaji besorolását az alkotójánál? Azért ajánlottam Bartha urat, mert igen mély a tudása és amit ő mondana erről - természetesen ésszerű szakmai indoklással - azt hajlamos lennék elfogani. Már ha nem lenne saját véleményem erről.
ROTFL Manó 2019.08.05 01:22:16
@A Mester_: Közel az ötvenhez ritkán kisöregeznek le.

:-)

Egy ideje kialakult az önálló gondolkodásom.

:-)
Attilláék nagy útra készültek, mindent jól kitaláltak, és még itthonról, a Wizzair oldalán béreltek autót Los Angeles-be az AVIS-nál. Végül egy igazi ügyfélszolgálatos bénázásba botlottak, ráadásul május óta nem is reagálnak az utólag is benyújtott panaszra. Jó sokat buktak a sztorin, aztán…..
ROTFL Manó 2019.07.30 14:07:21
@HereGuru: Hááát, elképzelhető, hogy csak beSZORULT a csomagtartó zárjába a kulcs és nem tudta kivenni onnan a paripa, de a büdös paraszt nem beszéli jól a magyar nyelvet...

:-D