Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Will McAvoy

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor már az állatokat és gépeket se értjük máshogy: A majmok bolygója-franchise 2001-ben is a magyarul beszélő filmek szűk halmazát gyarapította (felettébb meglepő párosításokkal), aztán három éve már egy igen nagy halmazt, most meg hajjaj. Nagyon szőrös és kicsit szőrös…..
Már sok mindenről esett szó a következő tévés szezon kapcsán, de most, hogy a nagy amerikai adók előálltak az őszi műsorrendjükkel, itt az ideje átnézni, mit fogunk látni a kis képernyőn, ha véget ér a nyár. Mivel mi nem kötöttük magunkat a kereskedelmi adók kínálatához,…..
Ettől a petíciótól zeng a net. Kedves, aranyos próbálkozás, de sokat nem ér. Aláírja egy csomó ember, aztán mindenki ott folytatja, ahol abbahagyta: aki moziba jár, az "nem akar olvasni", aki olvasni akar, az meg torrentezik. Egy-két forgalmazó kalkulál, és próbálkozik (mindjárt…..
Will McAvoy 2013.08.01 07:45:27
Sajnos te is azok közé tartozol, akik félreértik a petíció lényegét: egyáltalán NEM a szinkronos filmek ellen vagyunk, hanem a szinkronos filmek MELLÉ szeretnénk feliratos választási alternatívát is! Még egyszerűbben: legyen egy filmből szinkronos ÉS feliratos változat is.

Ami pedig az origós cikket illeti először én is elkámpicsorodtam csöppet, de aztán szépen-lassan rájöttünk, hogy sok helyen sántít ám:

- Ahogy megjósoltam statisztikákra hivatkoznak, hogy a magyar a szinkronos filmet szereti, így meg úgy, de számokat most sem láttunk. Ez eleve egy több éves mantra, a 70-es években még feliratosan mentek a filmek a moziban, aztán jött a szinkronos aranykorszak és állítólag a nézők azóta képtelenek leszoktatni róla - hozzáteszem nem is akarták sohasem. Ez egy jó biznisz a szinkronstúdióknak. A témában pedig ajánlom figyelmedbe Szabó Sípos Barnabás esetét:
www.origo.hu/teve/20101002-szabo-sipos-barnabas-szakitott-george-clooneyval-es-szinkronmunkaival.html

-"A két különböző mesterkópia miatt mindkét esetben kétszer akkorák a forgalmazó költségei, mintha 50 helyen szinkronosan vetítenek." Akkor miért nem mentek le a jegyárak? Feleakkora költség az -50%-os esés, nem? Vagy legalább 5-10%? Elvégre kevesebb a költségük, nem?

- OV filmeket se néznek állítólag olyan sokan, úgyhogy borítékolom, hogy ez a lehetőség is szépen-lassan meg fog szűnni.

- Ha ingyen van a második kópia (az OV), azt miért nem lehet feliratozni? Vagy miért nem kérnek eleve egy feliratos 35-ös kópiát?

- Természetes, hogy a forgalmazó nem fog maga ellen beszélni, de azért folyamatosan arra verni a mellet, hogy milliókat költenek a szinkronokra és se hiba, se kifogás nincs ellenük...? Talán ha nem költenének milliókat a szinkronra rájönnének, hogy a felirat pl. olcsóbb :P
Will McAvoy 2013.08.01 08:35:29
@Zalaba_Ferenc: Igazad van, a kommentemnek valóban nem volt semmi értelme a blogodon. Lubickolj csak te is tovább a "magyar valóságban".
Isten áldja a 3D-t. Na ezt se hittem, hogy valaha leírom. Pedig a 3D menti meg Peter Jackson feleslegesen hosszú, háromrészes új eposzának első fejezetét (meg majd a többit is, gondolom) attól, hogy vizuálisan a Barátok közt legintimebb pillanataira hasonlítson. A videotechnika még…..
Will McAvoy 2012.12.11 20:55:48
@vargatom: +1, Del Toro sem Peter Jackson miatt szállt ki.
Az Argo-akcióHa 10 éve valaki azt mondja nekem, hogy mára Ben Affleckből egy kiváló rendező lesz, csak elnéző mosollyal megsimogatom a fejét, és csendben hívom az ápolókat. A poén rajtam csattan: már a Hideg nyomon és a Tolvajok városa is érett, profi, nagyszerű munkák voltak,…..
Egy dalt már bemutattunk Ákos októberre tervezett új stúdióalbumáról, most pedig itt a második. A Tipikus sztereó elsőként a soproni VOLT Fesztivál közönsége hallhatta élőben, a stúdióváltozat az elmúlt percekben mutatkozott be a Class FM reggeli műsorában, a Morning…..
Onlinemarketing blog Megéri? 2012.04.13 11:45:26
Kedves mindenféle cégek, akik kitartóan küldözgettek levelet a mindenféle info@-os email címekre!Megéri? Komolyan kérdezem: jönnek belőle a megrendelések? Én tudom, hogy ez a fajta spam küldés törvényileg megengedett, de ne legyenek illúzióitok, ez attól még spam. Éppen csak…..
Előre borítékolható volt, hogy a felháborodni imádó amerikai közvélemény nem fogja pillanatok alatt elfelejteni M.I.A. vasárnap este bemutatott középső ujját, olyannyira nem, hogy másfél nap elteltével sem csitul, inkább fokozódik az ezt övező botrány. Most éppen ott tart az…..
Onlinemarketing blog T-Home fail 2012.01.06 00:07:30
Úgy tűnik, a T-Home benézte az idei csatornakínálatát, nagyon. Miközben sikerült bevenni a kínálatba a kormányközeli Parlament TV-t, kiraktak számtalan olyan csatornát, amit sokan néztek. Például a Sport Klub-ot (sokan direkt e miatt fizettek elő), a Cartoon Network-öt (és az…..
A DirecTv nevű amerikai műholdas szolgáltató (értsd: tányéros tévé) egy zseniálisan egyszerű alapötletre három iszonyú vicces reklámfilmet forgatott, amikben azt taglalja, miért kell váltani a kábeltelevízióról a műholdasra. A következmények levezetése csodálatosan…..
Will McAvoy 2012.01.05 16:55:07
Amióta reklám van a Tényekben, a műsorvezetők unatkoznak, miközben mi azt nézzük, hogy most harminc darab multivitamin áráért harmincöt szemet kapunk. Csak a kiemelt gyógyszertárakban. Persze azt is képzelhetném, hogy a reklámszünet közben Várkonyi Andrea horgol, Azurák Csaba…..
Nemhiába nevezik a Dr. Csontot a jelenleg látható leghányatottabb sorsú szériának, legalább három különböző napon, négy időpontban is kipróbálta a Fox, de az istennek nem hajlandó kimúlni, sőt, a nézettségére igazából senkinek nem lehet panasza, ha jó a felvezetése, ha…..
Megírtuk mi is, hogy a Budapesti Ügyvédi Kamara kissé bigott elvek mentén nem ügyvédhez méltó viselkedésnek nevezte azt, amit a Való Világ egyik játékosa, Eszter csinál nap mint nap a tévéműsorban, és felvetették, hogy esetleg még a Kamarából is kizárják. A Bors utána ment…..
A Bors úgy tudja, hogy Fábry Sándor az idén már biztosan nem kerül az RTL Klub képernyőjére, sőt a pletykák szerint soha többé.A bulvárlap szerint bár az RTL Klub azt állítja, hogy heteken belül újra visszatér az Esti showder, valójában a műsort teljesen kivették az őszi…..
Amikor Ördög Nóra Grace Jones-jelmezben jelent meg az X-Faktor színpadán szombat este, már tudtam, hogy kiváló kis műsor elé nézünk, hát még akkor milyen gyermeki öröm töltötte el szívemet, amikor a narancssárga úszósapkára (ő mondta, nem én) hajazó, testhezálló ruhában…..
Amikor Ryan Murphy bejelentette, hogy megújítaná a horror műfaját, és sorozatot készítene az F/X-nek, már előre dörzsöltem a tenyeremet, mert a Kés/alatt nagyon bejött, és ott Murphy szépen elment a meghökkentés, polgárpukkasztás irányába, hát még ha kimondottan bizarr…..
Délelőtt kaptunk a Universal Channeltől egy sajtóhírt, hogy szeptember 29-én este leadják a Harc Los Angelesben című filmet. Aaron Eckhart főszereplésével készült a mozi, jelezték az anyagban és linkelték a filmelőzetest is. Lehoztuk a hírt.  Gyanakodni kellett volna. A…..
UPDATE: Végre elértük a hírt kiküldő sajtóst, akinek feltettük a kérdést, hogy melyik filmmel is van dolgunk. Ő sem tudta megmondani, kért 15 percet, hogy megmondja, mert ő is úgy tudta, hogy az Aaron Eckhart-féle filmnek lesz a premierje, nem a béna verziónak, amit Mark Atkins…..
Mivel a tehetségkutatók világát éljük, így úgy gondoltam, mindenképpen érdemes nosztalgiával visszatekinteni, hogy is nézett ki anno egy "Ki mit tud?" eredményhirdetés, történetesen a break dance műfajban.Valahogy nem tudom elhinni, hogy ez 1996-ban…..
Will McAvoy 2011.09.08 11:03:44
@Mitya Ivanov: az amerikai So You Think You Can Dance még mindig ilyen show. Teljesen normálisan, szakszerűen értékelik szóban a produckiókat, nincsen semmi Megasztár-féle "ez világszínvonalú produkció" volt, emellett a egész adásmenet élőben megy és profin van összerakva. A vágott verziót adja itthon az AXN is.
Pár hónap múlva debütál az új telefon, általában ilyenkor hagynak el egy-egy tesztkészüléket a cupertinói vagy kínai dolgozók. Egyelőre még szó sincs ilyenről, de tény: a tesztelők, zsebükben a prototípusokkal köztünk járnak. A 9to5Mac egyik olvasója talán meg is találta…..
Lassan ugyan, de csak őrölnek a Fox malmai: egy hónapos kínlódás után a nézettségi listát vezető adó bekérte egyik stabilan teljesítő sorozatának hetedik évadát is, így már csak pár kérdés van nyitva az idei versenyzőket illetően (Human Target és Chicago Code), köztük a…..
B-oldal Geszti-nap a Szigeten 2011.04.21 07:36:00
Pár napja már lehet a neten olvasni a még nem megerősített hírt, miszerint a Sziget mínusz egyedik napján Geszti Péter csapatai, az Első Emelet, a Rapülök és a Jazz+Az lép színpadra.Eme posztot már tegnap meg akartam írni, nyilván első felindulásból lehet más hangvétele lett…..
Zseniális fotót lőtt Damian Dovarganes az AP-nek: íme a Két pasi meg egy kicsi plakátja a Warner Bros. burbanki stúdiójában 2011. március 7-én, miután bejelentették, hogy Charlie Sheent kidobják a sorozatból. Az alkohol- és kábítószerproblémákal küzdő sztár az év elején…..
Will McAvoy 2011.03.09 17:46:28
@Thrasher: Ne, tényleg?? Úristen!
Ez akkor sem annyira zseniális mint, amennyire a cikk írója annak gondolja, pont.
A Warnernek a kollektív töke tele lett Charlie Sheen viselkedésével és a színész szerződésének egy záradékához nyúltak, hogy kirúghassák, mégpedig ahhoz, ami az erkölcstelen viselkedésről szól. Ennek értelmében a Két pasi meg egy kicsi című sorozatot gyártó Warnernek joga van azonnali hatállyal…..
Will McAvoy 2011.03.08 11:42:01
@KopaszMercis: Charlie Sheen tehetséges? Ugye ez csak valami vicc akart lenni?