Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kék Márvány

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majdnem egy éve keresem a választ erre a két kérdésre, egy fél könyvtárat elolvastam már a keresésben, és mégse jutottam sokkal közelebb a válaszokhoz. Egy évvel ezelőtt azt írtam, nincsenek illúzióim: a kormányrendelet az eleje lesz az igazán küzdelmes szakasznak, nem a vége…..
Kék Márvány 2012.02.08 12:36:32
Kedves Felicitász!

Gratulálok a cikkhez és az index főoldalához.
Örülök, hogy a messzi távolból is volt lehetőséged képbe kerülni és ezt közzé tenni.

Az állítások 80%-a igaz, és helyén van, azonban az apró részletek, amikben az ördög lakozik, azok most is valahogy elvesznek.

Az objektivitáshoz hozzátartozik, hogy az első fok bírója az otthonszülés rendezetlenségét a kormány felé, mint rendezendő hiátust jelezte - így ezt az ítélethirdetéskor nem vette figyelembe. Ugyanígy nem vette figyelembe azokat a kérdéseket sem, amikhez nemzetközi szakértőket hívtak - ebben a magyar és külföldi véleményeket és a kérdéseket nem taglalta, ugyanígy tett a magyar szakértők által látványosan negatív és már-már a komikum határát súroló kijelentésekkel is. Maradt egy vád - mégpedig a direkt vénába adott oxitocin. Nem szülésznőként, hanem szülészorvosként.
Lehet azon vitatkozni, hogy a khzakban is volt ilyen, lehet, de az nem derült ki, nem halt meg tőle baba, vagy ha igen, nem folyt eljárás.
Az igazságot Geréb Ágnesnek kérés most az, hogy emiatt engedjék szabadon Geréb Ágnest, vagy pedig csukják le a többi orvost is?
www.youtube.com/watch?v=iTrBpxiP3L0
Bizonyíték lenne a kettős mércére? Az itt jelen lévő orvos nem áll bíróság előtt. Lehet-e arra hivatkozni, hogy elmegyek lopni, mert a szomszéd is lop, még sincs következménye.
Az otthonszülés létjogosultságát és a megfelelő képzettségű és emberi hozzáállású szakemberekkel történő kísérését nem lehet elvitatni. Biztonságos és időszerű.

Az otthonszülés engedélyezésénél valóban felmerül a tili-toli, de hány bába is adta be az igényét? A többiek miért nem tették meg legalább ezt? www.budapest-moms.com/2012/02/home-birth-in-hungary-update-2012/
Megváltoztatják-e a rendeletet, hogy életszerűbb legyen? Igen. Akkor miről beszélünk?
Kék Márvány 2012.02.08 12:58:07
@k.o.d.i.: Az érv a hogyan és nem a hol. Ha a szülést egészséges állapotként kezelik a jelenlévők. Azt hogy az anya és a baba a főszereplője a szülésnek. Ez a lényeg, nem a falak színe meg a lágy zene. Teljesen mindegy hogy hol zajlik, a tisztelet és emberi méltóság, és az igyekezet a szakmai legmagasabb támogatásra.
Kék Márvány 2012.02.08 13:56:04
@k.o.d.i.: Igen. Köszönöm, hogy így összefoglaltad. Erről kéne hogy szóljon a dolog, és ebben a felállásban már teljesen lényegtelen a hol kérdése.