Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyomornelkul

48 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...nem ugyanaz, ha valaki a betegség ellen küzd, vagy az egészségéért tesz meg mindent. A vonzás törvénye szerint nem azt kapjuk, amit szeretnénk, hanem ahogy érzünk.  Vagyis azt kapjuk, amiért vagy ami ellen teszünk valamit.  Ha a betegség ellen teszel, akkor erősíted a betegség energiáját és az…..
AnéZsa Párkapcsolati dinamika 2022.02.22 18:25:40
Ahogy azt a cím alapján sejteni lehet, kicsit eltérek az eddigi témától. Hiszen coach-ként nem csak sorstársakkal foglalkozom, mert az benne tartana a betegségben, ez a tapasztalatom. Többek között ezért foglalkozom egyéni konzultációkkal és nem létesítek csoportot sorstársaknak. Nem az a cél, hogy…..
AnéZsa 2022.01.26 23:18:42
Folytatom az előző két bejegyzés gondolatmenetét. Rá vagyok kattanva a témára? Igen. Fontosnak tartom. Álljon itt ismét néhány sor az előzőekben idézett könyvből. A 'riogatós' asztrológiával nem tudok azonosulni, mert arról szól, hogy melyik héten, hónapban és évben mitől rettegjünk. Sokkal nagyobb…..
AnéZsa A rák lelki háttere 2022.01.26 10:18:06
Általánosságban írok néhány gondolatot a rák lelki okairól, mely nem szó szerint értendő, nem egy bárkire ráhúzható séma, inkább gondolatindító, hogy merre keressen, kutasson a betegséget megérteni szándékozó, közvetlenül vagy közvetetten érintett személy.   Részlet Kalo Jenő: A gyógyulás…..
AnéZsa Betegségem lelki okai 2022.01.24 21:56:56
10 évvel ezelőtt nem igazán foglalkoztam a betegségek lelki hátterével, sem azzal, hogy az életünket magunk teremtjük és ahogy be tudjuk vonzani a "rosszat", ugyanúgy a "jót" is. Ma már a jó és rossz fogalma sem nagyon létezik számomra, de ez egy más téma és ezt még én is tanulom. A műtét utáni…..
Közeledik születésem órája (asztrozófus "tanonc"-ként és pénzügyesként fontos a pontosság). :) Egy kis számvetést tartok. Csak úgy, magamnak. És persze Mindenkinek, aki szentel rá pár percet. Megtisztel. 45 év. Hosszú és rögös út volt idáig. Örök útkeresőként most talán megértem arra, hogy ne azt…..
AnéZsa Várakozás 2021.08.01 18:29:01
Megrögzött "várakozó" vagy? Életed mekkora hányadát töltöd várakozással? Nem ritka az olyan ember, aki egész életét arra várva tölti, hogy elkezdjen élni. Én is ismerek ilyet, évekig nézett velem szembe a tükörben. A várakozás egy elmeállapot. Ez azt jelenti, hogy a jövőt akarod, a jelent pedig…..
Márai Sándor: Füves könyv   S mert vándor vagy, mindennap tovább kell menned az úton, mely egyetlen célod, tehát lelked és a lelkedben elrejtett isteni tartalom megismerése felé vezet. Nem könnyű ez. Gondold csak meg, milyen sokfajta csábítás hívogat útközben, hogy megpihenj, félbeszakítsd…..
Az igazság az, hogy folyamatosan vonakodunk segítséget kérni. Egészségtelenné duzzadt függetlenségi vágyunk a változás helyett csak új szenvedéseket, szükségtelen nehézségeket és felesleges magányt nyit meg számunkra. A segítség el nem fogadása arroganciát és büszkeséget jelent. Nem bölcs dolog…..
Én magam nem vagyok elkötelezett buddhista, viszont az alábbi tizenkét pont mindegyikével azonosulni tudok. Néhol kicsit nyersnek tűnhet, én őszintének tartom és számomra ez a legfontosabb. Ne érezd magad rosszul azért, mert vannak, akiknek csak akkor jutsz eszébe, mikor szükségük van rád. Érezd…..
Márai Sándor: Füves könyv   A legérdekesebb tünemény, mellyel az emberi életben találkozhatunk, az emberi jellem. Semmi nem olyan érdekes, meglepő, kiszámíthatatlan, mint a folyamat, melynek során egy ember elárulja jellembeli sajátságait. Bármit mutat is a világ: tájakat és természeti csodákat,…..
Ha életünkben a bizalom a fő kihívás, akkor valószínűleg olyanok vagyunk, akiket általában az irányít, amit mások gondolnak. A teljesítménykényszer, az örömszerzés vágya, a bizonyításvágy és a színlelés gyakran fognak a bizalom útjába állni. A bizalom fejlesztésére szolgál, ha megtanuljuk az egyik…..
AnéZsa Fájdalom és düh 2021.04.06 20:43:42
Brené Brown A fájdalom hajthatatlan. Fel fogja hívni magára a figyelmet. Hiába próbáljuk szenvedélybetegségekbe fojtani, kiverni egymásból, sikerrel és anyagi javakkal csapdába ejteni vagy gyűlöletünkkel nyomorgatni, a fájdalom megtalálja a módját, hogy megismerjük. Csak akkor fog csillapodni,…..
Márai Sándor: Füves könyv   Minden bölcs, kinek gondolatait megismernem sikerült, arra tanított, hogy élni és írni úgy kell, mintha minden cselekedetünk utolsó lenne az életben, mintha minden leírott mondatunk után a halál tenne pontot. Csak a halál érzelgés, félelem és oktalan gyávaság nélkül…..
AnéZsa A kapcsolat, mint tükör 2021.03.28 21:49:40
Amikor kapcsolatba lépünk valakivel, sokszor az idő elfeledteti velünk a kapcsolat célját. Amikor megismerünk valakit, odaadjuk magunkat a történésnek, a változásnak, mert azt hisszük, hogy a szerelem és elköteleződés megtart és megvéd bennünket a nehézségektől. Jó esetben... Látjuk a közös célt,…..
Márai Sándor: Füves könyv   Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk. Ez kissé szigorúan és általánosan hangzik, de ez az egyetlen igazság, melyet minden következménnyel megismertem. Senki nem ülhet a virágos réten, mint Ferdinánd, a bika, s nem…..
Márai Sándor: Füves könyv   Olvasó, ez a könyv szeretne őszinte lenni. Egy ember írta, kinek tudása szerény és véges. Nem akar mást ez a könyv, mint mind a megszámlálhatatlan könyvek, melyek a régmúlt és félmúlt időben beszélni akartak az ember sorsáról a világban. Szeretné elmondani egy ember,…..
Olyasféle ez a könyv, mint a régi füves könyvek, amelyek egyszerű példákkal akartak felelni a kérdésekre, mit is kell tenni, ha valakinek a szíve fáj vagy elhagyta az Isten. Nem eszmékről és hősökről beszél, hanem arról, aminek köze van az emberhez. Írója tanulva akarja tanítani embertársait,…..
Különböző fogadalmaink legnépszerűbb dátuma általában az Újév. Ritkán szoktunk bármilyen hosszútávú célt egyéb jeles dátumokon, születésnapok, esetleg kerek születésnapok, házassági évforduló és egyebeken kitűzni. Néhány gondolatindító mondatban összeszedem, hogy milyen tapasztalataim vannak…..
Örök megfigyelőként, csendes szemlélődőként nincs könnyű dolgom a mai világban. Miután rájöttem, hogy ezzel az érzéssel nem vagyok teljesen egyedül (sőt!) , talán kicsit könnyebb. Szükséges hozzá egy hosszabb önismereti folyamat és önreflexió, ami által elérhetünk oda, hogy akár kalandnak is tűnjön…..
AnéZsa Idő 2020.11.15 21:41:54
Pár nappal ezelőtt regisztráltam egy öt napos előadássorozatra, az áramlással kapcsolatban. Ez az élmény azt takarja, hogy van az elme működésének egy olyan állapota, melyben az ember teljesen el tud merülni abban amit éppen csinál, amitől feltöltődik, amiben örömét leli és abban a pillanatban semmi…..
AnéZsa 9 év 2020.11.04 22:20:07
Ismét egy hihetetlen szám. Akárcsak a 40.000 látogató az egyik weboldalamon. Micsoda szülinapi ajándék! Ezek után ennek a posztnak számvetésnek kellene (?) lennie, de nem lesz az. Na jó, de. Csak egy kicsit. Olyan dolgok történtek az elmúlt kilenc év alatt, melyekre álmomban sem gondoltam volna.…..
AnéZsa Fekete bárány 2020.11.01 19:55:02
Weboldalamon lévő Rólam szóló bejegyzésben megemlítem, hogy olyan családba születtem, ahol a "mai napig én vagyok a  fekete bárány..." Persze, ahogy akkor is leírtam, valóban hozzászoktam, mégis sokáig bántott. Aztán túltettem magam rajta. Pár napja azonban ismét előkerült, egy Bert Hellinger-féle…..
AnéZsa Személyes tér 2020.10.26 21:51:34
Az utóbbi hetek-hónapok tapasztalatai íratják velem most ezt a bejegyzést. Nem felhívás, inkább csak kérés jelleggel. Bevezetőnek úgy érzem, le kell írnom (és nem magyarázkodásnak szánom), hogy bár tudom, az internet világa lényegesen könnyebbé teszi a kapcsolatfelvételt bármilyen fórumon, azzal…..