Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagykörúton túli magyar

0 bejegyzést írt és 1130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben a koronavírus keltette médiaérdeklődés csillapodni látszik, és ahogy lassan az életünk részévé vált a járvány, úgy helyeződött át a hangsúly más aktuális problémákra. Így kerülhetett reflektorfénybe az Egyesült Államokbeli tüntetéssorozat, amit George Floyd meggyilkolása váltott…..
Nagykörúton túli magyar 2020.06.16 14:43:53
@illaim:
"Évente több mint 30.000 magyar hal meg az elégtelen egészségügyi ellátás miatt! Ez már tömeggyilkosság! "
Magyarországon nincs olyan, hogy elégtelen egészségügyi ellátás. Legfeljebb sok ember ugyanolyan ellátást szeretne kapni, mint ami nyugaton van, de csak tizedannyit fizetne be érte a közösbe.
Hát akkor olyat is kap.
De mára a Fidesz megteremtette azt a környezetet, hogy a magánkórházakban pikkpakk ellátják az embert, és ugyanannyiba kerül a polgárnak (sőt, talán még olcsóbb is) mint amit egy nyugati polgár fizet.

És nem, ne gyere a szokásos dumával, hogy de kevesebb a béred! A kutyát nem érdekli!
Ha a tévédért, a mobilodért, a kocsidért le tudsz ugyanannyit perkálni, mint a nyugati ember, akkor az egészséged is érjen meg ennyit!!!! Ma már csak annak sír a szája az egészségügy miatt, aki AZON AKAR SPÓROLNI!
Szánalmasak!
Nagykörúton túli magyar 2020.06.16 14:49:44
@cicmen: de ő emberéletről beszélt. :)
Nagykörúton túli magyar 2020.06.16 17:24:15
@Booker DeWitt: Ha nem volt cigány, akkor még veszélyesebb a dolog, mert ezek szerint a cigány "kultúra" fertőző.
Csak nehogy járvány legyen belőle!
Már egy két hónapja írom a válaszokat arra a bejegyzésemre érkezett kommentekre, ami bár nem ebből a célból íródott, de végül a feltétel nélküli alapjövedelem mellett tette le a voksát. Az érvelésem a következő volt: felesleges a fizetést munkához kötni, mivel a munkáért kapott fizetésnek nincs sok…..
Nagykörúton túli magyar 2020.06.12 09:34:15
@Netuddki.:
"Ja, mégsem fedezi a családi pótlék, mert az olyan 29 ezer körül van 2 gyerek után. :/ "

Azért gyereket csak akkor vállalj, ha képes vagy önmagad felnevelni!
Ne KIZÁRÓLAGOSAN mások "adományaira" támaszkodj! Ez olyan "C" kategóriás felfogás.
Egyelőre senki nem tudja mit jelentene a "teljes kijárási tilalom", csak annyi infó jelent meg eddig a hazai sajtóban erről, hogy Gulyás Gergely szerint ez a lépés államcsődhöz vezetne ha meglépnék. Általában véve mind a nemzetközi, mind a hazai közvélemény két táborra oszlik a témát értékelve: az…..
Nagykörúton túli magyar 2020.04.05 17:27:36
@ebella:
"Arról nem is beszélve, hogy itthon a lehető legkevesebb embert tesztelik."
Tesztek száma:
Szerbia: 7.360
Magyarország: 21.250
Ez majd háromszoros arány Magyarország javára.
Állandó úti- és jelenlegi lakótársam, Csenge nemzeti ünnepünk estéjén, március 15-én kezdett el köhögni és belázasodni. Alapesetben nem is tulajdonított volna jelentőséget a dolognak, csakhogy ezúttal szokatlan módon mindehhez nehéz légzés is társult, ami az új koronavírus fő…..
Amikor a fiatalok a koronavírust babyboomer-kiiktatónak nevezik, az idősek pedig őket hibáztatják. Mit lehet tenni ekkor?..
Nagyot fordult a világ két hét leforgása alatt. Amit akkor sokan médiahisztinek gondoltak, de a megfontoltabb véleményalkotók is egy komoly, de jól kezelhető problémaként beszéltek róla, mára súlyos következményekkel járó, mindenkitől fegyelmezett erőfeszítéseket igénylő válsághelyzetté nőtte ki…..
Mert ha igen, akkor nagyon úgy tűnik, hogy a tűzoltóautóknak nem lesz hol megállniuk az épület mellett. Hogy miért? Hát persze, hogy a tilosban parkoló autók miatt. (Keresd a képen a tiltó táblát!)..
Nagykörúton túli magyar 2020.02.11 08:54:20
@Tartalom: magánterületen a rendőrök önmaguk nem büntetnek szabálysértésért. Legfeljebb a tulajdonos (üzemeltető). Ő szállíttathatja el az autókat például, aztán kiszámlázhatja a költségeket az autótulajnak. És a bíróság jogosnak veszi, hiszen a kresz szabályai érvényesek a területre.
Nagykörúton túli magyar 2020.02.11 09:54:25
@Arcade Macho:
"csak azert az auoto mellett kellene lenni ehhez... "

Nem kell ott lenni mellette, csak ha "egyéb okból" áll ott. A kresz fogalommeghatározásánál csak az egyéb okból történő megállásnál kötelezi a vezetőt az ott maradásra. A folyamatos rakodás tagmondatában nem!
A fasiszták idén is a kitörés napjára készülnek, és a világ számos pontjáról érkeznek az erőszakünnepre. Hogy vajon mit ünnepelnek azon, hogy Budapestet Hitler utasításának megfelelően ’utolsó vérig’ akarták védeni a nyilasok, miközben a várost nem evakuálták, nem tudom. A fasiszták döntésének…..
Nagykörúton túli magyar 2020.02.09 12:46:22
@Volocsájev nem eshet el: :) A CEU-t kellene már átnevezni akkor Nagy Blanka Egyetemre. :)
Nagykörúton túli magyar 2020.02.09 12:50:15
@Volocsájev nem eshet el: Egyébként meg a korrupt geci gönc szobrához kitennék egy számlálót, hogy hány nap is van még hátra abból a 30 évből, amennyire titkosítatta az a rohadék a Farkas Flórián kegyelmi ügyének iratait. Flórika jól megköszönheti, hogy ilyen korrupt köztársasági elnökünk volt akkoriban, különben sitten ülne azóta is.
Nagykörúton túli magyar 2020.02.09 15:14:12
@chrisred: Nem, nem értünk egyet, a Sztálin hidat kierőszakoltatta magának egy diktátor, Horthyról meg a magyarok neveztek el hidat, méltán. Nem egy kategória.
  Nemzeti klímavédelmi tervet fogadott el a kormány. Ez bizony már nagyon hiányzott a lelki üdvösségünkhöz, illetve opcionálisan az elkárhozásunkhoz. A nemzeti klímavédelmi tervet – születési nevén: nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát – maga Kovács Zoltán, Nemzetközi kommunikációért és…..
Az előző részben felvázolt, a dízel üzemű és teljesen elektromos hajtás közötti kis szén-dioxid kibocsátás szempontjából kis különbség felvetésére rövidesen megjött a válasz a Financial Times hasábjain. A VW által publikált adatok szerint az elektromos eGolf és a dízel motorral felszerelt változat…..
  Valószínűleg a szűk kisebbséget képviselem, de a magam részéről borzasztóan sajnálom Gréczy Zsoltot. Az az igazság, hogy tulajdonképpen nem szól mellette semmi. Csupán az együttérzés.   Tényleg nem szól mellette semmi. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, melyben bejelentette lemondását,…..
Nagykörúton túli magyar 2019.12.22 16:00:53
@Glokta:
Egyik eset: "az égvilágon semmi bizonyíték nincs arra"
Másik eset: "erősen felmerül a korrupció gyanúja (mennyibe kerülhettek ezek az orgiák?)"

Tipikus libsi "érvelések" egy kommentben...
1. Háttér A főváros a 4-es metró építése kapcsán elvállalta a dugódíj bevezetését. Ez egyelőre nem történt meg – feltehetően azért, mert egy valódi, ténylegesen visszatartó erejű díj biztos, hogy rendkívül népszerűtlen intézkedés lenne. A főváros által korábban felvetett javaslatok, így pl. az 5000…..
Ugyan a Bajnokok Ligája finoman szólva sem ennek a régiónak a játszótere, de a magyar klubcsapatok még a környező országokhoz képest is borzalmasan állnak, ha megnézzük a 2010 és 2019 közötti Bajnokok Ligája csoportkörök számát. Nekünk ez idő alatt egyszer sem jött össze, ellenben a régióban 10…..
Nagykörúton túli magyar 2019.08.31 16:36:29
@within:
Kb. ez történt a szoclibsik terroruralma alatt 2002-2010 között. Jogszerűtlenül kizárták a Fradit az élvonalból, az utánpótlásképzést pedig gyakorlatilag megszüntették. Azok a fiatalok ér(né)nek be mostanság, akiket akkor kezdtek (volna) focizni tanítani.
A minap érdekes cikk jelent meg a 444.hu-n. A cikk azzal a felvetéssel él, hogy minden megváltozott a világgazdaságban, hiszen az amerikai szövetségi jegybank (FED) annak ellenére csökkent kamatot, hogy növekszik a költségvetési hiány és mégsem jelentkezik infláció. Márpedig annak lennie kellene.…..
Nagykörúton túli magyar 2019.07.15 10:02:02
@MAXVAL bircaman közíró: a ceu-n a gender-közgazdász szakon ez alaptétel.
Amikor egy konkrét féltétel miatt vásárolunk meg valamit valahol, akkor elég zavaró tud lenni, ha utólag kiderül, hogy az egész valójában csak kamu volt. Olvasónk egy mobilt vett meg, ráadásul drágábban azért, mert 24 hónap garanciával hitegették, aztán jött a pofáraesés.  A napokban olvastam a…..
Nagykörúton túli magyar 2019.07.13 14:24:22
@Fotósképző:
"1: készítünk képernyőfotót és/vagy lementjük a böngésző teljes weboldalát – annyit, ahány oldalt el akarunk menteni,"

2A: ezt ellátjuk elektronikus aláírással, és időbélyegzővel
2B: kinyomtatjuk, és a másolatot hitelesítetjük egy közjegyzővel,

3: utána már bármit csinálhatunk vele, hiszen így már egy közhiteles másolat. Felesleges bárhová küldözgetni ezután.
Nagykörúton túli magyar 2019.07.13 16:24:30
@Fotósképző:
"de amit írtam az biztosan sokkal olcsóbb és egyszerűbb."
Kétségtelenül az, viszont úgy bizonyító erővel nem rendelkezik, azaz egy jogi eljárásban nem lehet felhasználni, a bíró nem fogja azt figyelembe venni, hiába küldöd "havat lapátolni". :)
Nagykörúton túli magyar 2019.07.13 20:33:27
@CoolKoon:
"másrészt a webshopnak is hitelt érdemlően igazolnia kéne, hogy a kérdéses időszakban ilyen ajánlatuk nem volt."
Ebben az esetben a webshopnak nincs bizonyítási kötelezettsége. Csak kérnie kell az adott dokumentum hitelesítési záradékát. Ennyi a dolga.
Nemrég még csak az első próbajáratnak örültem, most viszont már az utasforgalom is megindult az 1-es villamos hosszabbításán Kelenföld vasútállomásig! Természetesen nekem is ott kellett lennem július kilencedikén délután négykor a Fehérvári úti végállomás utolsó percein. A sajtótájékoztató már…..
Alapvetően hallhatjuk, hogy mennyire szép és jó világot élünk, és közben rendesen olvashatóak a Fidesz-trollok, ahogy megjelennek és elkezdik ekézni a mások véleményét, miközben a valóság szöges ellentétben áll azzal, amiket a sajtójukban hangoztatnak.  Ilyen hazugság, hogy Magyarországon…..
1986 nehéz év volt a modern technológiai társadalmak életében. Az év elején a Holdra szállás és az Apolló program sikerének hullámain lovagló amerikai űrsikló projekt kapott óriási pofont, amikor a Challenger az élőben közvetített indítás során felrobbant. Április végén pedig bekövetkezett a…..
Nagykörúton túli magyar 2019.07.07 10:45:18
@paráznabillegető:
"liberális szabotázs volt. soros pénzelte.
Akkoriban még inkább más bűncselekményeket követett el a zsidó, de azért kizárni nem lehet, hogy már ebben is szerepe volt.
A V4-ek sikere, Orbán sikere, a demokrácia sikere - zengi a propaganda napok óta. A siker pedig az, hogy nem olyan politikus kerül az Európai Bizottság élére, akire az Unió polgárai szavaztak...
Nagykörúton túli magyar 2019.07.05 15:17:45
@taga.20:
Ha tehát valaki egy ballibes cikknek igazat ad, hisz neki, akkor az a te szavaid szerint egy "fasz".

Nem mi mondtuk.
Szép beismerés, köszönjük!
Mintha túl magabiztossá vált volna attól a magyar kormánypárt, hogy finoman szólva is egyszerű propagandaeszközök bevetésével sorra nyerte a különböző választásokat az utóbbi években. Pedig a győzelmek mögött volt egy fontos változás, ami erősen hathat a Nemzeti Együttműködés Rendszerének jövőjére.…..
Nagykörúton túli magyar 2019.06.30 13:56:15
@FILTOL: "nem a filmmel magaval van baj de minek belevagni orbant"
Már miért kellene kivágni belőle?? A történelem része. Akár tetszik, akár nem. Az viszont örvendetes, hogy az ilyen "vágjuk ki azt, aki nekünk nem szimpi" mentalitással már labdába se rúghattok balfaszkáim! Jól belétek rögzült ez a hozzáállás a komcsi évtizedeitek alatt, igaz?
A UITP Global Public Transport Summit 2019-en jártam június 10-13 között, ahol a Navya két önvezető, elektromos kisbusza is járt a konferenciaközpont körül. És hogy jól működnek-e? Abból a szempontból igen, hogy maximálisan biztonságosak. Talán túlságosan is, éppen ez a hátrányuk. A…..
Nagykörúton túli magyar 2019.06.15 17:24:28
A debreceni Inter-Traction Electrics Kft. (ITE) nyerte, Törökországban gyártott Mercedes Conectokkal a BKV 20+20 darabos busztenderét. Érdekesség a végeredményben, hogy egy korábbi tenderhez képest a szóló buszok alig néhány hónap alatt húszmillió forinttal drágultak. A közbeszerzésen egyébként…..
 A hatalomból való kicsöppenés után Berecz János struccfarmmal kísérletezett, Herényi Károly és Lamperth Mónika potencianövelő étrend-kiegészítőket árult. Lendvai Ildikó önként vonult vissza, és a publicisztikát választotta. Azóta van egy rovata a Népszava hétvégi számában, és más szerkesztőségek is…..