Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagykörúton túli magyar

0 bejegyzést írt és 1104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A baloldali városvezetés nem hazudtolta meg önmagát, Szabó Tímea és Kiss László bandája adóemelésekkel kezdte az őszt. Sokakat érint az extra sarc: többet kell majd fizetni a ház és telektulajdonosoknak, valamint a közterületet használóknak is.  Az elmúlt másfél évben – köszönhetően a kormány…..
Nagykörúton túli magyar 2021.10.21 09:37:54
Nagykörúton túli magyar 2021.10.22 19:13:13
@citrix: A magyar nemzeti áfa is világrekorder, 5%-ot sehol máshol nem kell minden tétel után adóként befizetni. Lásd internet áfa, éttermi áfa, hús áfa, tej áfa, stb. stb.
A sok uzi, aki meg iphone-ját szereti b.sztatni nő helyett (nehogy má' gyerek legyen), az meg fizessen csak, támogatjuk, és senkit nem érdekel a picsogása.
Nagykörúton túli magyar 2021.10.22 19:17:30
@citrix:
"Az üzemanyagok (benzin, gázolaj) reális piaci ára perpill 200-250 forint között van."
Inkább 2000-2500 forint között. Elképesztő azt látni, hogy mérgezőként ismert gázokat szabadon pöfögtethet ki bárki a szabadba, akár a zebrán álló kisgyerek orra alá, amikor elindul az autó. Annak a gyereknek az emiatti későbbi ellátását egyáltalán nem fedezik a mai üzemanyagárakba épített adók. Gyakorlatilag megmérgezik az embereket.
"Úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése." - írta a…..
Március 14-én ünnepli megnyitásának 16. évfordulóját a Müpa. Az eltelt több mint másfél évtized alatt az intézmény Európa egyik vezető kulturális központjává vált, de ami még nagyobb öröm: a falai között és a Müpa virtuális tereiben összetartó, sokszínű és hűséges közösség alakult ki. A közös…..
A Tesla 2020-ban több mint félmillió autót gyártott le, ami 17 évvel a cég megalapítása után egy nagyon szép szám. Ha visszagondolok 2003-ra, nem rémlik egyetlen gyorstöltő sem az utcákról, voltak viszont telefonfülkék. Nem voltak halkan guruló autók, de megvesztünk a Honda Accord selymesen, de…..
Nagykörúton túli magyar 2021.01.05 20:04:30
@bontottcsirke: "A parasztok nem tudnak parkolni már sehová, mert anyu-apu külön autóval jár, a gyereknek is most vesznek. Még a kutyának is kéne meg a macskának mert azoknak nincs. Meg egy csapatós, egy munkás és egy hétvégi. "

Ez nem lehet igaz. Csak akkor lenne az, ha Magyarország jobban teljesítene.
Nagykörúton túli magyar 2021.01.05 20:09:51
@cservonec:
"Az emeletes házak lakói mind sorban fognak állni annál a pár töltőnél ami van ? Ha este kiderül , hogy reggel el kell mennem 100-200km-re akkor gyorsan menjek a közeli töltőhöz sorba állni és órákig tölteni ?"
Az emeletes házaknál már 10 méterenként van áramforrás. Csak ma még kizárólag világításra, na meg hirdetések elhelyezésére használjuk. Elég 2-3 kW-tal tölteni rajta pluszban, nem nagy fejlesztésbe kerülne, és éjjel ~10 óra alatt megvan a 100-200 km töltésre való.
Nagykörúton túli magyar 2021.01.05 20:54:20
@cservonec:
"Igen de ne 1 autót számoljál ha már csak az lesz."
Nem 1 autót számolok, de nem is csak 1 villanyoszlop van...

"És 10 óra töltés , ez szörnyű az 5 perces tankolással szemben."
Az 5 perc szörnyű, a fél percbe kerülő rá- majd lecsatlakozással szemben.
Egyáltalán minek kerüljek én egy benzinkúthoz? Hát nem akarok én arra menni! Ajjaj bezárt 22-kor a benzinkút? Csak reggel 6-kor nyit? Na ez a szörnyű! :)
Demeter Szilárdnak a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának az Origóban megjelent, a holokauszt áldozatait sértő kirohanása miatt azonnal le kell mondania minden tisztségéről. Ilyen ember nem vezetheti Magyarország egyetlen közintézményét sem, különösen nem a Petőfi Irodalmi Múzeumot. 2004-ben…..
Onlinemarketing blog Huszonnégy 2020.11.25 09:31:21
Az ember a szokásainak a rabja. Sok olyan szokásom van, ami jó régen alakult ki, és csak akkor változik, ha a körülmények változnak - és akkor is nagyon nehezen. Az egyik ilyen szokásom az, hogy honnan szerzem be a híreket. A fő forrás egészen idén nyárig mindig is az Index.hu volt. Ennek elsődleges…..
Hazánk államformája bár hivatalosan demokrácia, azonban egyre kevesebb jel utal arra, hogy ezt a mindenkori hatalom tudomásul veszi. Kicsit az az ember érzése, hogy ebből a fogalomból úgy próbál csúfot űzni, ahogy csak tud...
A hirtelen és sokkoló haláleset után az egykori Formula–1-es versenyző hazautazott, a vasárnapi Portugál Nagydíj már nem ő lesz a negyedik versenybíró...
Társadalmi egyeztetést indított a Főváros a közvetlen állampolgári részvétel új eszközeiről (polgári kezdeményezés, budapesti párbeszéd), melyek 2021-es bevezetését az új szervezeti és működési szabályzat (SZMSZ) irányozta elő. A tavaly októberi választások után a megválasztott vezetőknek postán…..
Mit szólnál, ha lenne saját parkolód a kocsid számára mégis rendre arra érnél haza, hogy nem tudsz beállni, rosszabb esetben kiállni se tudsz az autóddal? Egy társasház lakói napi szinten ezzel a problémával küzdenek és keresik a megoldást.....
Nagykörúton túli magyar 2020.10.15 23:07:02
@horex:
"Behajtani tilosnál nincs kivétel."
Egészen pontosan van, de olyat a KRESZ tényleg nem ismer, hogy "kivéve társasház lakói".
"Kivéve engedéllyel" lenne a helyes.
Nagykörúton túli magyar 2020.10.15 23:12:29
@fkv.115: Azoknak is jó, igen, meg azoknak is, akik még egy garázst sem tudnak kifizetni.
Nagykörúton túli magyar 2020.10.17 22:24:44
@]{udarauszkasz: Nem közlekednék, most is csak max 20 km-t, kb. hetente kétszer, de erre írtam a tömegközlekedést, mint megoldást. Amely fényévekkel jobb idehaza, mint pl. Angliában.
Linkeljem neked is, hogy megismerd, vagy megtalálod magad?
Az elmúlt hetekben a koronavírus keltette médiaérdeklődés csillapodni látszik, és ahogy lassan az életünk részévé vált a járvány, úgy helyeződött át a hangsúly más aktuális problémákra. Így kerülhetett reflektorfénybe az Egyesült Államokbeli tüntetéssorozat, amit George Floyd meggyilkolása váltott…..
Nagykörúton túli magyar 2020.06.16 14:43:53
@illaim:
"Évente több mint 30.000 magyar hal meg az elégtelen egészségügyi ellátás miatt! Ez már tömeggyilkosság! "
Magyarországon nincs olyan, hogy elégtelen egészségügyi ellátás. Legfeljebb sok ember ugyanolyan ellátást szeretne kapni, mint ami nyugaton van, de csak tizedannyit fizetne be érte a közösbe.
Hát akkor olyat is kap.
De mára a Fidesz megteremtette azt a környezetet, hogy a magánkórházakban pikkpakk ellátják az embert, és ugyanannyiba kerül a polgárnak (sőt, talán még olcsóbb is) mint amit egy nyugati polgár fizet.

És nem, ne gyere a szokásos dumával, hogy de kevesebb a béred! A kutyát nem érdekli!
Ha a tévédért, a mobilodért, a kocsidért le tudsz ugyanannyit perkálni, mint a nyugati ember, akkor az egészséged is érjen meg ennyit!!!! Ma már csak annak sír a szája az egészségügy miatt, aki AZON AKAR SPÓROLNI!
Szánalmasak!
Nagykörúton túli magyar 2020.06.16 14:49:44
@cicmen: de ő emberéletről beszélt. :)
Nagykörúton túli magyar 2020.06.16 17:24:15
@Booker DeWitt: Ha nem volt cigány, akkor még veszélyesebb a dolog, mert ezek szerint a cigány "kultúra" fertőző.
Csak nehogy járvány legyen belőle!
Már egy két hónapja írom a válaszokat arra a bejegyzésemre érkezett kommentekre, ami bár nem ebből a célból íródott, de végül a feltétel nélküli alapjövedelem mellett tette le a voksát. Az érvelésem a következő volt: felesleges a fizetést munkához kötni, mivel a munkáért kapott fizetésnek nincs sok…..
Nagykörúton túli magyar 2020.06.12 09:34:15
@Netuddki.:
"Ja, mégsem fedezi a családi pótlék, mert az olyan 29 ezer körül van 2 gyerek után. :/ "

Azért gyereket csak akkor vállalj, ha képes vagy önmagad felnevelni!
Ne KIZÁRÓLAGOSAN mások "adományaira" támaszkodj! Ez olyan "C" kategóriás felfogás.
Egyelőre senki nem tudja mit jelentene a "teljes kijárási tilalom", csak annyi infó jelent meg eddig a hazai sajtóban erről, hogy Gulyás Gergely szerint ez a lépés államcsődhöz vezetne ha meglépnék. Általában véve mind a nemzetközi, mind a hazai közvélemény két táborra oszlik a témát értékelve: az…..
Nagykörúton túli magyar 2020.04.05 17:27:36
@ebella:
"Arról nem is beszélve, hogy itthon a lehető legkevesebb embert tesztelik."
Tesztek száma:
Szerbia: 7.360
Magyarország: 21.250
Ez majd háromszoros arány Magyarország javára.
Állandó úti- és jelenlegi lakótársam, Csenge nemzeti ünnepünk estéjén, március 15-én kezdett el köhögni és belázasodni. Alapesetben nem is tulajdonított volna jelentőséget a dolognak, csakhogy ezúttal szokatlan módon mindehhez nehéz légzés is társult, ami az új koronavírus fő…..
Amikor a fiatalok a koronavírust babyboomer-kiiktatónak nevezik, az idősek pedig őket hibáztatják. Mit lehet tenni ekkor?..
Nagyot fordult a világ két hét leforgása alatt. Amit akkor sokan médiahisztinek gondoltak, de a megfontoltabb véleményalkotók is egy komoly, de jól kezelhető problémaként beszéltek róla, mára súlyos következményekkel járó, mindenkitől fegyelmezett erőfeszítéseket igénylő válsághelyzetté nőtte ki…..
Mert ha igen, akkor nagyon úgy tűnik, hogy a tűzoltóautóknak nem lesz hol megállniuk az épület mellett. Hogy miért? Hát persze, hogy a tilosban parkoló autók miatt. (Keresd a képen a tiltó táblát!)..
Nagykörúton túli magyar 2020.02.11 08:54:20
@Tartalom: magánterületen a rendőrök önmaguk nem büntetnek szabálysértésért. Legfeljebb a tulajdonos (üzemeltető). Ő szállíttathatja el az autókat például, aztán kiszámlázhatja a költségeket az autótulajnak. És a bíróság jogosnak veszi, hiszen a kresz szabályai érvényesek a területre.
Nagykörúton túli magyar 2020.02.11 09:54:25
@Arcade Macho:
"csak azert az auoto mellett kellene lenni ehhez... "

Nem kell ott lenni mellette, csak ha "egyéb okból" áll ott. A kresz fogalommeghatározásánál csak az egyéb okból történő megállásnál kötelezi a vezetőt az ott maradásra. A folyamatos rakodás tagmondatában nem!
A fasiszták idén is a kitörés napjára készülnek, és a világ számos pontjáról érkeznek az erőszakünnepre. Hogy vajon mit ünnepelnek azon, hogy Budapestet Hitler utasításának megfelelően ’utolsó vérig’ akarták védeni a nyilasok, miközben a várost nem evakuálták, nem tudom. A fasiszták döntésének…..
Nagykörúton túli magyar 2020.02.09 12:46:22
@Volocsájev nem eshet el: :) A CEU-t kellene már átnevezni akkor Nagy Blanka Egyetemre. :)
Nagykörúton túli magyar 2020.02.09 12:50:15
@Volocsájev nem eshet el: Egyébként meg a korrupt geci gönc szobrához kitennék egy számlálót, hogy hány nap is van még hátra abból a 30 évből, amennyire titkosítatta az a rohadék a Farkas Flórián kegyelmi ügyének iratait. Flórika jól megköszönheti, hogy ilyen korrupt köztársasági elnökünk volt akkoriban, különben sitten ülne azóta is.
Nagykörúton túli magyar 2020.02.09 15:14:12
@chrisred: Nem, nem értünk egyet, a Sztálin hidat kierőszakoltatta magának egy diktátor, Horthyról meg a magyarok neveztek el hidat, méltán. Nem egy kategória.
  Nemzeti klímavédelmi tervet fogadott el a kormány. Ez bizony már nagyon hiányzott a lelki üdvösségünkhöz, illetve opcionálisan az elkárhozásunkhoz. A nemzeti klímavédelmi tervet – születési nevén: nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát – maga Kovács Zoltán, Nemzetközi kommunikációért és…..
Az előző részben felvázolt, a dízel üzemű és teljesen elektromos hajtás közötti kis szén-dioxid kibocsátás szempontjából kis különbség felvetésére rövidesen megjött a válasz a Financial Times hasábjain. A VW által publikált adatok szerint az elektromos eGolf és a dízel motorral felszerelt változat…..
  Valószínűleg a szűk kisebbséget képviselem, de a magam részéről borzasztóan sajnálom Gréczy Zsoltot. Az az igazság, hogy tulajdonképpen nem szól mellette semmi. Csupán az együttérzés.   Tényleg nem szól mellette semmi. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, melyben bejelentette lemondását,…..
Nagykörúton túli magyar 2019.12.22 16:00:53
@Glokta:
Egyik eset: "az égvilágon semmi bizonyíték nincs arra"
Másik eset: "erősen felmerül a korrupció gyanúja (mennyibe kerülhettek ezek az orgiák?)"

Tipikus libsi "érvelések" egy kommentben...
1. Háttér A főváros a 4-es metró építése kapcsán elvállalta a dugódíj bevezetését. Ez egyelőre nem történt meg – feltehetően azért, mert egy valódi, ténylegesen visszatartó erejű díj biztos, hogy rendkívül népszerűtlen intézkedés lenne. A főváros által korábban felvetett javaslatok, így pl. az 5000…..
Ugyan a Bajnokok Ligája finoman szólva sem ennek a régiónak a játszótere, de a magyar klubcsapatok még a környező országokhoz képest is borzalmasan állnak, ha megnézzük a 2010 és 2019 közötti Bajnokok Ligája csoportkörök számát. Nekünk ez idő alatt egyszer sem jött össze, ellenben a régióban 10…..
Nagykörúton túli magyar 2019.08.31 16:36:29
@within:
Kb. ez történt a szoclibsik terroruralma alatt 2002-2010 között. Jogszerűtlenül kizárták a Fradit az élvonalból, az utánpótlásképzést pedig gyakorlatilag megszüntették. Azok a fiatalok ér(né)nek be mostanság, akiket akkor kezdtek (volna) focizni tanítani.