Regisztráció Blogot indítok
Adatok
budasaci

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már századszorra keseregtem azon, hogy Heller Ágnes miért nyilatkozik olyan gonoszságokat Magyarországról, aztán gondoltam: legjobb lesz, ha írok neki és megkérdezem. Kaptam választ is, ami nem válasz, de legalább egy kommunikációkezdemény. Megkerestem a Facebookon a Heller Ágnes…..
Egy cím szóljon arról, amiről szó lesz. Hát ez most ilyen. A tartalmat meg elintézhetném azzal a divatos megállapítással, hogy imperialista (bocsánat: kommunista (bocsánat: globálkapitalista (ami amúgy nagyjából az imperialista))) csökevény, ami egykor jó volt, mára elavult.…..
budasaci 2013.10.28 06:02:36
@JohnHenry: Ez az igazság!
A folyamatos stressz a gyárban poszthoz szeretnék hozzászólni és a kommentelőkhöz, akik szerint a 11 óra pihenés két műszak között az MT és a józan ész szerint is elegendő. A nyáron lesz ötödik éve, hogy hasonló helyen dolgozom. A szerződésem két havonta van hosszabbítva,…..
budasaci 2013.10.04 07:45:17
@herpesz: Igazad van! Ennyi beképzelt érzéketlen barom nincs még egy országban. Nyilván mindegyik rokona, ismerőse valakinek, azért van szuper melója. Egyszer minden pikszis megtelik, akkor jön majd a sírás. Kívánom mindegyiknek, hogy mihamarabb megtapasztalja!
Amikor azt firtatták, hogy érdekes egybeesés, hogy pont azon a teljesen jelentéktelen útvonalon jött rá az önkormányzatra az útjavítás, ahol a kedves veje lakik, akkor Orbán Viktor azt találta mondani, hogy "kommunista hazugság". Ez más szájából valószínűleg nem érdekelt…..
budasaci 2013.09.11 12:51:09
@mahet: tökéletesen ez történik. És működik, mert az emberek 2/3-a funkcionális vagy teljes analfabéta - hála az oktatás 20 éve tartó szétverésének.
A napokban már (!) kézhez is kapták az idén frissen és sikeresen érettségizők aka választásra immár hivatalosan is jogosult (18 évesek) kisfelnőttek Orbán Viktor „személyes” üdvözlőlevelét és egy-egy könyvet ajándékba, melyet önszántából egyikük sem vett volna meg,…..
budasaci 2013.08.27 19:32:22
@kovi1970: A FIDESZ pártkassza meg Orbán vagyona is közpénz, az utolsó fillérig. Mind a mi zsebünkből van.
Sokan értetlenül állnak (hajtanak) egyes sebességkorlátozó tábláknál, hogy vajon mi indokolhatja az adott útszakaszon ezt az intézkedést. Cikksorozatunkkal a lehetséges okokat járjuk körül. Azt azonban máris szeretnénk hangsúlyozni, hogy egy sebességkorlátozó tábla kihelyezése általában nem egy…..
Elfogulatlan laikus helyett vérbeli István, a király rajongót menesztettünk a szegedi Dóm térre, aki Alföldi Róberttel szemben sem titkolja elfogultságát. Bolondul Stohlért, bírja a Kimnowakot: azt hitte, a földi paradicsomba váltott jegyet. Mégsem azt kapta, amit várt. A katarzis…..
"Dániában 2013 elejétől nem engedélyezett az újépítésű ingatlanokba  olaj- illetve gázfűtést telepíteni.  2016-tól a meglévő ingatlanok tulajdonosainak sem szabad új olaj és gázkazánt beépíteni, folyamatosan más fűtési módra kell átállniuk. Ehhez az állam…..
42 éves nő vagyok, 2 egyetemi diplomával (nem büfészak, de sajnos nem is mérnöki) és 2 aktív felsőfokú nyelvtudással rendelkezem (világnyelvekből). Bp-en keresek állást, lassan 1,5 éve. A  kB. 20 év munkaviszonyom folyamán 3 munkahelyem volt eddig, az utolsóról 2012 év…..
Mai bejegyzésemben a kertekkel kapcsolatos tudnivalók és fortélyok egy egész más aspektusáról kívánok szólni. Aki követi írásaimat, láthatja, hogy kiemelt figyelmet fordítok a háztáji gazdálkodásra, próbálok segítséget, hasznos tudnivalókat, ötletes tippeket adni az otthoni…..
Hogyan lehetséges az, hogy hetek óta tudjuk: csúnya hó-helyzet vár Magyarországra; mégsem készülünk fel rá? Hogyan lehetséges, hogy 100 ezer ember marad áram nélkül és ezrek rekednek az utakon, vonatokon? Hát persze, hogy csak egyféle módon: már megint a patás Orbán/Gyurcsány…..
budasaci 2013.03.16 09:48:27
@aamen: tökéletes helyzetismeret!
Új meteorológiai törvényt készül tárgyalni a parlament, és nem is lenne a dolog gyanús, ha egyrészt nem futott volna már a dolog egy kört ősszel, és ha mostanában nem mindenről az új adók bevezetése jutna a kormány eszébe. Valóban, most is ez a helyzet, de nemcsak ez. Nemcsak…..
budasaci 2013.03.06 11:27:47
@tükörfúró: Teljesen egyetértek. Egy kb. 10 évvel ezelőtti elemzésben már leírták, hogy 2020- ban Magyerország már nem létezik. Rohamléptekkel haladunk arrafelé. Meg is érdemeljük!
Belsőség Türhők a busz előtt 2013.02.17 14:05:42
A könyökén jönnek ki az orosz, meg kínai belsőkamerás videók? Azt hiszi, hogy mi már bunkókból sem tudjuk a nemzetközi átlagot hozni? Egy budapesti buszsofőr helyrebillenti a nemzeti büszkeségünket: mi is tudunk legalább olyan ökröket mutatni, mint a keleti…..
Vírusszerűen terjed a neten ez a kép, így jutott el hozzám is. Úgy tűnik, az ELMŰ-nek elege lett belőle, hogy gonosz multik egyikeként a lakosság megsarcolójaként van feltüntetve és úgy érezte, itt az igazság pillanata.  Rá kell írni a számlára, hogy a…..
budasaci 2013.02.16 09:24:35
@wmiki: Most sincsenek, pedig egyre több adót fizetünk. Mire költik? Talán csak nem haveri zsebekbe válndorol?
Félve gondolok bele abba, milyen lehetett az a kétszáznál is több pályamű, amely végül nem jutott el a legjobb harminc közé A Dal című versenyben. Amit ugyanis az első adásban láttam és hallottam, az a középszintet is csak időnként ütötte meg. A formátumon tavaly óta nem…..
A héten ismét felmerült a 13. havi nyugdíj ötlete. Néhány nappal ezelőtti posztunkban már értekeztünk ennek a társadalomromboló hatásáról, de mivel a téma egy jellegzetes magyar korszellemet és kórtünetet tükröz, úgy gondoljuk érdemes tovább elemezni. Ha az alapvető…..
Jelen tanulmány rövidített változata az Élet és Irodalom, LVI. évfolyam, 10. számában jelent meg 2012. március 9-én. Előfizetéssel letölthető EZEN A LINKEN. A tanulmány publikálását a Publius blogon az Élet és Irodalom szerkesztősége jóváhagyta. Köszönet érte.   *…..
budasaci 2012.03.14 19:01:20
@Bambano: Igaz, jelenleg valóban nincs jobb, de ez nem azt jelenti, hogy jó. A baj akkor nagy, ha túl sok embernek van elege belőle, mert akkor változtatni akarnak, még ha nem is tudják, hogy mire és nemigen válogatnak a módszerekben.
Nem csak az a baj, hogy mások előrébb tartanak, hanem az is, hogy gyorsan felismerték: nálunk nem erkölcsi válság van, hanem nincs erkölcs. Így azonnal a szerencsevadászok jelentek meg és rögtön tudták, hogy kiket kell megvenni - amúgy bagóért, mert még azt sem tudták, mennyit kérhetnének. A jókor jó helyen állók meg villámgyorsan továbbfejlesztették a módszert és mára ez lett a rendszer.
budasaci 2012.03.14 19:11:09
@vladys73: Gyorsan előjött a kommunista jelző, érved nincs? Úgy látszik, hogy jól működik az agymosás: ha valaki véleménye nem tetszik, az kommunista. Még sokat kellene tanulni és inkább a témához hozzászólni. Ha van mit.
Amúgy egyáltalán nem vagyok nyugatellenes, sokkal szívesebben élnék bármelyik "nyugati" országban, ha tehetném. De nagyon jól ismerem a nyugati országok rendszerét, az USA-t is, hozzánk képest felhő magasságban vannak, de ez nem jelenti azt, hogy nekik is tetszik az, ami van.
ProgBlog A leghazugabb mondat 2012.02.07 20:54:00
Ma és holnap bizonyára mindenki, aki politikával-politológiával foglalkozik, rá fog cuppanni orbán évértékelőjére: vesézik, elemzik és elvesznek a részletekben… Azonban az egész beszéd nem ér annyit, hogy érdemes legyen megpróbálni azt összevetni a…..
budasaci 2012.02.08 09:55:30
Sajnos egyet kell értenem a cikkíróval. Sok év tapasztalattal, sok-sok külföldi cég (európai és amerikai egyaránt) ismeretében azt kell mondanom, hogy a magyar munkások, cégek hatékonysága a béka s.. alatt van (tisztelet a nagyon kevés kivételnek). A munkások éhbérér nagyon sokat dolgoznak, motiválatlanul, undorral, szervezetlenül, a cégvezetők meg hol fizetnek, hol nem, de a luxusterepjárót évente cserélik. Az a vállalkozás prosperál, amelyik az államnak tud dolgozni, mert ott háromszoros árat kérhet. Igaz, hogy 30 %-át vissza kell adni, de jut is marad is. (Ez szinte kivétel nélkül minden állami-önkormányzati megrendelésre vonatkozik) Persze nem a dolgozóknak. Innováció ismeretlen, ésszerűsítés szintén, no persze ésszerűsítéshez ész kellene. Az nincs, csak agresszió meg csalás, lopás, fenyegetés. Az a néhány tisztességes vállalkozás, aki változtatni akarna az életéért küzd és legtöbbször elbukik. Ez a politika és a politikusok igazi bűne. De ők a legkevésbé érdekeltek a változtatásban, mert ők a legnagyobb haszonélvezői. És bármennyire köpködni fognak, ki kell mondani: nincs remény. Rendületlenül haladunk az összeomlás felé, aminek nem lesz nyertese, csak vesztese. És ne legyen senkinek illúziója: semmi nem fog változni, az emberek hozzászoknak - mint tették száz éveken keresztül - a nyomorhoz, az éhhalálhoz, a bűnözéshez és tengődnek ki tudja meddig.
budasaci 2012.02.08 11:06:18
@geolog: A példa rossz, mert éppen külföldi céget hozol fel, azzal a szervezettséggel. A bér persze kevés, tényleg többet érdemelnének, de minek fizessen többet, ha Magyarországon más sem fizet többet. Elég az átlaghoz képest egy kicsivel többet fizetni és már menő a cég. Azokhoz képest, akik filléreket igérnek és még azt sem fizetik ki, egyenesen szuper. Ha minden csaló vállalkozást azonnal bezárnának a tulajukkal együtt, akkor lehetne újra kezdeni talán tisztességesebben, persze akkor a politikusok közül is sokan csücsülnének. Ezért nincs remény és bárki kerül hatalomba, ugyanazt fogja csinálni. Hazudik és lop, lop és hazudik, a sorrend mindegy. No-ban és másutt is tudják, hogy csak akkor él meg egy vállalkozás, ha van, aki megveszi a terméket. Ehhez meg kell fizetni a munkást, mert a tömeg az igazi vásárlóerő és adófizető. Ezt mi soha nem fogjuk megtanulni és az idejövő külföldi is gyorsan tanul.