Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zensual

13 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És az megvan, hogy a Rovio egyik alapítója, az eddig elnök-vezérigazgatóként működő Mikael Hed lemond a cég vezetéséről? Persze a Rovio sokaknak nem mond semmit, de az Angry Birds annál inkább, és a Rovio ennek a sikerjáték-sorozatnak a fejlesztője. (Kicsit olyan ez, mint az…..
Zensual 2014.09.01 08:02:25
@Dester: a Rovio már régóta nemcsak a mobiljátékokról szól. Gondolom kellett új stáb a rajzfilmcsatornájukhoz is, az animációs sorozatokról nem is beszélve.

@DBob: ebben is lehet valami. A fazon apukája pl. az igazgatói tanács elnöke, és most beleültette a kisfiát a tanács egyik bársonyszékébe is.
Thaikép Démoni maszk 2014.08.31 09:52:12
Ramakien maszkok előadás előtt egy oktatásügyi expón, dél-Thaiföldön. A Ramakien a thaiföldiek egyik sajátos nemzeti eposza, hindu gyökerekkel. Háború, szex, démonok - akár modern fantasy is lehetne. Itt olvashattok róla többet (angol wiki). A maszkok balról jobbra: Thoszakán,…..
Thaikép A mór nő 2014.08.10 09:11:19
Emlékeztek arra a jelenetre a Legyetek jók, ha tudtok filmből? A szép mór nő a tengerparton a gyerekkel? Na, ez a kép arra emlékeztet. Egyébként a helyszín Songkla (Dél-Thaiföld), ahol jelentős muzulmán kisebbség él. ..
Zensual 2014.08.31 09:28:42
@vladimir0370: akkor talán ideje egy kis nosztalgiázásnak... a youtube-on fent van a teljes film. ;)
Vége a nyárnak (meg a nyaralásomnak is), megkezdjük a szokásos ügymenetet, vannak máris kiváló posztjaink betárazva jövő hétre. Egy ilyet akartam most ellőni, de inkább bedobom azt, amit a Kotakun találtam, mert nem bírom megállni: egy brit - naná! - tudóscsoport kiszámolta,…..
Zensual 2014.08.31 09:25:14
@Ellensúly: a "tudóscsoport" "fizikusai" igazából végzős egyetemi hallgatók, akik ilyen irományokkal gyakorolják a tudományos publikálás csínját-bínját. A "szaklap" is ennek a gyakorlatnak a része. Több infó itt: www2.le.ac.uk/departments/physics/physics-special-topics/about-the-journal
Thaikép A dolog a küszöbön 2014.08.10 07:43:32
Ezt a szép példányt a házunk előtt láttam meg tegnap délután. Már a harmadik a környéken! A "kobra" (GI Joe ellenfele) és a "pápaszemes kígyó" csúfnév meghatározó gyerekkori emlékeim közé tartozik, de azt sokáig nem tudtam, hogy a kettő valahol kapcsolódik egymáshoz. Azt…..
Mégpedig nem is akárhol: egy templomban sikerült a lógósokat lencsevégre kapni. És ez még nem is a legfuribb látnivaló Thai templomokban.  Folyt. köv. ..
Zensual 2014.08.10 07:31:36
@vladimir0370: Áááá, csak az eseménydús élet nem sok teret hagy a képernyő előtti ücsörgésnek. ;-) Azért majd most bepótolom, rakok fel pár képet, sztorit.

Köszi, hogy benéztél!
Tízből kilenc szülő azt szeretné, ha a kormány blokkolná az online pornót, legalábbis Angliában. Nyilván a vágy az, hogy központilag, egy rendelettel vagy törvénnyel ezt a szándékot kimondva, a szolgáltató ezt automatikusan tegye meg. A brit iskolaigazgatókat tömörítő…..
Zensual 2013.05.22 10:58:50
Szerencsésebb lenne egészében vizsgálni a felmérés eredményeit (eredeti itt: www.naht.org.uk/welcome/news-and-media/key-topics/parents-and-pupils/parents-want-schools-to-manage-dangers-of-pornography-says-survey/ .)

Egy másik kérdés (2) ugyanis azt mutatja, hogy a megkérdezettek nyolcvan százaléka már most is biztos benne, hogy a gyereke védve van a szexuális/erőszakos online tartalomtól.

Az is érdekes, hogy eleve rávezető módon tették fel a blokk-kérdést ("Legyen-e minden internetes készüléken autómatikus pornóblokk, amit csak a használó beleegyezése oldana fel? Igen/Nem").

Árnyaltabb képet kaphattunk volna, ha például ezt a módszert más megoldások alternatívájaként tüntetik fel, és úgy lehetett volna választani.
Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy résztvevőként meghívtak egy bécsi, a határokon átnyúló együttműködésről és munkavállalásról szóló konferenciára. Ha már ott voltunk, beszélgettünk is többekkel, ezeket az interjúkat a közeljövőben olvashatjátok majd itt, a…..
Zensual 2013.03.23 12:26:50
@váj mí:
Nem biztos hogy jól értem, de akkor ezek szerint a ’depi’ és a ’mogorva pokróc’ a magyar kultúra sajátságos velejárója lenne? Ami bizonyos helyeken azért nem jellemző, mert ott más a kultúra? :-)

@andaluzkutya:
Ázsiai viszonylatban is vannak Thaiföldnél tehetősebb országok a környéken, mégsem lettek ettől boldogtalanok vagy elégedetlenek a helyiek. A középosztály szerepével viszont egyetértek, és itt is elkelne néhány változás e tekintetben.
Zensual 2013.03.23 12:57:04
@váj mí:
Aha, így már vili! És nem is tudnék kevésbé egyetérteni. Az európai kultúrkör és a tibeti jakélet viszonyáról ugyan nem sokat tudok, de azt megkockáztatom, hogy ekkora eltérés a mai Thaiföldön alapjában véve nem jellemző. :-)

Ha viszont úgy nézzük, hogy a minimális elvárások hiányát ki-ki hogyan reagálja le a saját környezetében, akkor az már talán inkább a kultúra függvénye. Meg az egyéné is.
Thaikép Tengerparti csendélet 2013.01.22 05:46:51
Szépek az otthoni havas tájak, és szép a trópusi tengerpart is. Te melyiket választnád? ..
Zensual 2013.02.14 16:38:01
@vladimir0370:

De legalább nem lesz tele a strandcipőd homokkal! Az is piszok kényelmetlen tud ám lenni... :-D

Gyertek minél hamarább!
Thaikép Kívülálló! 2012.12.13 08:56:56
Ritkán, de előfordul, hogy így érzi magát itt az ember. Persze, persze, nem nagy ügy, ha pl. otthoni kisebbségek jelenlegi helyzetéhez hasonlítjuk, de itt is elég akár csak egyetlen elmebeteg helyi agymenése a tömegben, hogy a szitu veszélyessé váljon az egyszeri kívülálló…..
Zensual 2013.01.22 06:20:24
@vladimir0370: Bocsi a késő válaszért - csak most láttam meg véletlenül, hogy van komment ezen az apró blogon! :-)

Saját képeimen blog.hu-s vízjel van; ezt a képet valamelyik megosztón találtam, gondoltam pont beleillik a koncepcióba. A poszt kiváltó oka egy durva de szerencsére nagyon ritka esemény volt: valami elmebeteg nőszemély elkezdett farang-ellenes szövegeket nyomni, mikor meglátott. Szerencsére a körülöttem lévőknek is nyilvánvaló volt, hogy elgurult nála a gyógyszer, úgyhogy csak csendben voltak és égtek helyette is. Szerintem kínosabb volt nekik, mint nekem. Utólag elképzeltem, hogy faji kisebbségként otthon egy hasonló szituban mi lett volna a legvalószínűbb végkifejlet, és örültem újfent, hogy itt élek.

Igen, feleségem thai, a sztori pedig még egy határátkelős posztnak is túl hosszú lenne. ;-)

Sok szerencsét a kiköltözéshez!
Zensual 2013.01.23 14:16:21
@vladimir0370:
Sin sod: nuku! :) Szerencsére felvilágosodott családba kerültem, ahol már generációk óta senki sem fizeti a házassági 'fejpénzt'.

A privátot megkaptam, válasz menni palackposta. :-)
Aki több-kevesebb rendszerességgel követi a blog életét, az tudja, nem véletlenül nevezem különlegesnek a mai posztot. Egyrészt mert interjú eddig még nem volt a Határátkelőn, másrészt mert a beszélgetést a norvég olajiparban dolgozó magyar szakemberrel (aki nem Norbi, hanem…..
Zensual 2013.01.23 10:08:08
@zopilote: @tilmir:
Jogos! Pont ezért írtam, hogy mindkét irányba kellene, hogy működjön a dolog.

Az még egy érdekes kérdés, hogy mennyit változtatott volna a dolgon, ha a szóbanforgó pökhendi HR-es ill. hozzánemértő hátszeles mondjuk ötven körüli lett volna.
Zensual 2013.01.23 10:30:57
@01234567:
Persze, a túlzásba vitt polkorretség többet árt, mint használ. De saját ázsiai tapasztalataim szerint egy kis odafigyeléssel és az egó visszafogásával rengeteg felesleges súrlódás elkerülhető. Arany középút?
Mindig különös öröm számomra, amikor egy-egy törzskommentelő billentyűzetet ragad, hogy bővebben is kifejtse a hozzászólások során egyébként is már megismert véleményét. Azt gondolom, a Határátkelő történetének Bpetya75 (aki a kezdetektől velünk lévőknek talán már…..
Thaikép Loy Krathong, thai szemmel 2012.12.06 11:19:24
Avagy: élet a romantikán túl. ..
Thaikép Röpke özönvíz 2012.10.16 10:42:44
Alig kétórányi esőzés után lett ilyen a környék. Ez a víz egyébként egy focipályát, egy kétsávos úttestet, egy teret és két járdát takar. ..
Határátkelő Ingázni Ausztriába 2012.10.15 06:53:00
Bevallom, mindig örömmel tölt el, amikor a kommenteken keresztül megismert olvasók (ha nem nagy merészség, akkor: virtuális ismerősök) billentyűzetet ragadnak és megosztják a maguk történetét. Ezért is örültem Nyulz of the World itt következő írásának. Utána meg jöhet az…..
Zensual 2012.10.15 11:26:03
@telepi vagány: "valamint erős rasszizmust tapasztaltam Dél-Kelet Ázsiában, olyan országokban, amikről a turistáknak a mosoly, a kedvesség jut eszébe... a mosoly mögött meg gyűlölnek, mert fehér vagy, mert többet keresel, mert más az útleveled színe".

Peched lehetett ha ilyenekbe futottál bele, mert szerintem meg toleranciából sokan példát vehetnének róluk otthon. Sok otthoni kisebbségi is megirigyelhetné, ahogy itt bánnak velünk, a fehér kisebbséggel.
Zensual 2012.10.15 12:06:33
@Haynau: ez úgy hangzik, mint a ’jelenlevőkre ez természetesen nem vonatkozik’ kibúvó egyik változata. :-)
Ritkán adódik alkalom arra, hogy betekintsünk egy olyan külön világba, amilyen az amerikai egyetemeké. Ma megtehetjük, köszönhetően Dávidnak, aki párjával, Erikával töltött el egy évet egy madisoni egyetemen ösztöndíjasként. Persze az sem akármi, amit most csinál…..
Zensual 2012.10.11 14:12:56
@Tiheli: nem hiszem, hogy a Tiéd extrém eset lenne; itt Thaiföldön is ugyanez a helyzet. Pl. a doktorátus feltétele itt is bizonyos számú publikáció, és ugyanazok a korlátozások vannak érvényben, amiket Dávid említett. Szóval nem hinném, hogy Mo-n lennének különösen kemények a követelmények, vagy ha igen, akkor azt ez a példa nem illusztrálja (csak ezt én nem akartam felhozni, mert már eleget "kötözködtem" szegénnyel, pedig az írás tényleg nagyon frankó).
Zensual 2012.10.11 14:25:55
@Sanyi9: @bpetya75: játékokban használják úgy is, hogy "előnybe hozott", "támogatott". Talán itt "hátszéllel" lehetne mondani. :-)
Zensual 2012.10.11 14:40:41
@Sanyi9: kontextus nélkül nekem is ez a jelentése ugrik be először, de itt van a másik is:

www.thefreedictionary.com/handicap (mindjárt az első definíció a Sports and Games alatt).

Hát igen, furi néha ez az angol. :)
Új korszak kezdődött a bangkoki légiközlekedésben: október 1-től a régi bangkoki repülőtér, a Don Muang az AirAsia bázisa. A 2006-ban átadott új reptér, a Suvarnabhumi kapacitását évi 45 millió utasra tervezték, ezzel szemben tavaly 48 millió utas fordult meg itt, idén pedig…..
Zensual 2012.10.08 13:13:18
@Levi104: ha jut rá idő, próbáld majd ki az új, százmillió-forintos budikat is a Don Muangon - biztos feledhetetlen élmény lesz! :-)

Jó az írás, Charlie! Suvarnabhumiból Hua Lampongba viszont szerintem jobb a Makkasan-MRT vonalon menni. Egyrészt így az expressz járat is igénybe vehető, másrészt meg a metró gyakorlatilag bevisz a vonatállomásra, tehát onnantól már nem kell a forgalomban sasszézni. (De azt a rövid tranzitot az airport link és a metró között igazán megoldhatnák már, elég ciki, ahogy most van.)
Nehéz úgy az élet, ha nincs fedél a fejed felett, de alkalomadtán a talpad alól hiányzó fedél miatt is megütheted a bokád. A fenti kép egy Thaiföldön sajnos eléggé mindennapos látványt mutat. A csatorna fedelét jelen esetben munkálatok miatt vitték el és pótólták ezzel…..
Thaikép Veszélyes csacsi 2012.10.04 06:47:54
Munkánk néha érdekes helyekre juttat el. Ezek egyike volt egyszer egy furi katonai kiképzőtábor, ahol első ránézésre több ló és szamár lehetett, mint baka! Kemény tekintetű őrmester figyelt minket végig, de ezt a kis páncélöklös csacsiszobrot sikerült lekapnom. Remélem,…..
Olyan régen jártunk már Ausztráliában, hogy úgy gondoltam, éppen itt az ideje. Ráadásul itt várt Szandra története is, aki merész volt, de bejött neki. Hogy miként, az kiderül a posztból! „Idén áprilisban érkeztem Ausztráliába turista vízummal, attól a vad ötlettől…..