Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VeszettTraktorosMüezzin

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó hír a Gyűrűk ura rajongóknak, hogy december 13.-án éjfélkor már ultrahányós 3D-ben is megtekinthetik a Hobbit első részét, igaz cserébe szinkronizált lesz. Feliratosan szokás szerint a MOM-parkban megy majd. De hogy ezt miért nem bírják a moziban megmondani, az rejtély: A…..
VeszettTraktorosMüezzin 2012.12.06 20:29:38
Határátkelő Ti mit tennétek? 2012.11.25 06:49:00
Most ott tartok, hogy nem tudom, mit csináljak. Maradjunk itthon, és várjuk, hogy egyszer majd fellendül az ország, és éljek meg valahogy, vagy legyek újra alkalmazott valahol külföldön? „A keserű előzmények 18 éves koromban megismerkedtem ex-párommal, akinek szimplán egy…..
VeszettTraktorosMüezzin 2012.11.25 08:23:27
@Thorwald: NE úgy értsd, hogy derogál alkalmazottként dolgozni.
Alkalmazott vagyok én is, de nem szeretem. Képtelen vagyok beletenni időt, energiát (bár megteszem csak a munkamorálom olyan amilyen) a vállalatba, csak azért hogy valahol 10 szinttel felettem, a földgolyó túlsó felén kb. 14 ember így is elkölthetetlen mértékű vagyonát gyarapítsam és előteremtsek egy újabb jachtra valót a következő üzleti évre. Ez nem tud motiválni. Tudom, hogy ha a munkám gyümölcsét látom, akkor úgymond magamért menve, sokkal lelkesebben teszek erőfeszítéseket a cél érdekében. Ha a magam vagy párom bármelyik ötletét volna lehetőségünk megvalósítani (van pár az IT szektortól pont a grafikusi szakmáig) akár külön, akár együtt sokkal hatékonyabban, szívesebben tudnánk dolgozni mindketten, ami emeli az elvégzett munka minőségét, illetve a saját magunk megelégedettségét is a munkával kapcsolatban. És sokan vannak így. Ezt nem rónám fel. Csak van aki tervezget, de a biztosabb pénzre és megélhetésre hajt alkalmazottként, és van aki csak azért is próbálkozik, és a mai (muszáj picit politizálni) magyar világban egyre inkább ellehetetlenedő vállalkozók egyike lesz.

A dolog másik része. A poszttoló csapong több irányba, de elolvasva az írását nekem az jön le, hogy az igazi álma amiben dolgozna az a grafikus szakma. Nem kérdőjelezem meg, hogy jó grafikus, és hogy vállalkozóként is jól működne, csak hát a politika... DE valahogy nem érzem a problémája valódi okát.
A készségszakmák az én meglátásom szerint a világon mindenhol ugyanolyanok. Vagy tehetséges vagy és jó, vagy nem. Jó, még kell hozzá, hogy mennyire tudod eladni magad és a munkád (a terméket), éééés jó magyar berögzülés szerint, kit ismersz, hol és milyen hátszelet tudsz befogni a vitorládba. Sajna ezért is lehet hogy kontárok dolgoznak a szakmában (itt már minden szakterületre gondolok) és szereznek elismerést, míg az igazi hozzáértő, meg sehol nincs.
Elsősorban én azt tanácsolnám, mielőtt külföldtől várnád a megoldást, hogy derítsd fel itthon miért nem működsz. És ne úgy elemezd magad,hogy külföldön miért lenne más vagy jobb. Ezt tessék elfelejteni, és csak azt nézni, a szakmádon belül, mi nem működik. Legyen az személyes dolog, vagy üzleti (lévén vállalkozó vagy), aztán jöhet a politikai helyzet. És ha megvan a problémák forrása akkor azt megvizsgálni, hogy hogyan lehet megoldani, vagy legalább megkerülni, úgy hogy az neked is jó, és egyáltalán kivitelezhető. Ha még mindig úgy érzed ezek után, hogy a hiba az országban keresendő akkor mérd fel magad. A világon, hol tudnál működni, miért pont ott, és hogyan. ez a nehezebb, mert ehhez ismerni kell más országokat, más embereket mentalitást, kultúrát. Mert akkor lehet elkezdeni azon gondolkozni, hogy hova akarsz menni, és ott mit is akarsz csinálni. Bár, hogy mit akarsz csinálni nekem úgy fest megvan.

Közben beugrott valami. Van egy fiatal grafikus srác. Aki főleg metál együttesek lemezborítóit tervezi. És nem Amerikában él, nem is Angliában. Itthon dolgozik, és a megrendelései jönnek külföldről. Elvégre a megrendelő az igényt el tudja mondani, levélben telefonon, videokonferencián akárhogyan, és a kész terméket meg úgyis digitális formában kéri, ami utána egy egyszerű mailben küldhető. Tehát ha grafikus akarsz lenni, akkor tényleg azt vizsgáld meg, hogy neked kell változnod, fejlődnöd, vagy valóban rajtad kívül álló okok fognak gátolni, és az egészen biztosan az országban keresendő e? Mert külföldön max az adórendszer és a vállalkozás működtetésében lehet különbség. Na jó meg a munkáért kifizetett összeg, de ugye minden annyit ér amennyiért el lehet adni. Azaz a lehetőség ott van a kezedben, és benned, hogy mit tudsz produkálni, és hogy tudod eladni.
Ez nehéz meló, mert az ember önmagát tudja rettenetesen nehezen értékelni objektívan. Ehhez szerintem ne félj külső, tőled független segítséget kérni. És az első kérdés ne az legyen, hogy melyik másik országban lenne érdemes folytatni.
Szerintem!
Egyébként mindezt mondom úgy, hogy az itthon kialakult hangulat és élethelyzet miatt egyre inkább vágyom külföldre. Szinte mindegy hova, csak el innen, de nehéz itt hagyni magam mögött családot, barátokat, mindent.
László nem egészen érti, kit szopott le az Apple, hogy kizárólag nekik nem kell cserélniük a hibásan eladott termékeiket. A Vodafone-nál rádumálták egy iPhone 5-re, aminek nem működött a wifije. Másnap visszavitte, de nem voltak hajlandók kicserélni, azt bírták neki mondani,…..
Elképesztő állapotok uralkodhatnak a bevásárlókomplexumokban, ha már a bekamerázás sem segít. Na nem mintha a próbafülkékben lenne kamera, így aztán oda a biztonságiaknak kell benézniük: Panaszom a személyiségi jogokhoz kapcsolódik, Most szombaton a westendbe vásároltam…..
Az új iPhone megjelenése hatalmas izgalommal tölt el minden Applebuzit és amerikai tévét egyaránt. A cég New York-i üzlete előtt sorban álló szerencsétlenekkel több tucat interjú készült már, de olyan vicces/idióta tartalmú, mint a fenti, nemigen. A poén, már ha meg kellene…..
VeszettTraktorosMüezzin 2012.09.19 07:18:50
@Bombadil Toma:
Na jó, én a MediaMarkt árait vettem alapul. Utánanéztem. Igazad van a legolcsóbb iPad2 (16GB) 110e Ft körül van. A legolcsóbb ASUS TF300T szintén 110e Ft körül mozog.
DE már a TF300T is a Tegra3-as négymagos procit kapta, és itt jön a legszebb része:
seeipad3.blogspot.com/2012/04/asus-transformer-tf300-vs-new-ipad-3.html
A TF300T még ÍGY is megeszi az iPad3-at, és ez már nem 30%-al drágább, hanem a duplája. Na jó a képernyő felbontásban tényleg nyer az iPad (10"-os kijelzőn, seems legit!), de ha eben is faszt akarunk méregetni akkor a TF300TG már FullHD-val nyomul, ami valóban kisebb még mindig, de jelenleg senki nem néz 3k-s és 4k-s filmeket, és még ennél is vagy 40-50%-al drágább az iPad3. És ezeket már van értelme összevetni, mert jelenleg ez a két cég legfrissebb terméke.
Egyébként meg a fos Android kijelentésedre. Látszik, hogy Apple hívő vagy nem hozzáértő.
Az Apple is a UNIX alapon létrehozott OSX-ből érlelte ki az iOS-t, és az Android is a UNIXból kinőtt Linuxot használta.
Magyarul a két OS hasonló gyökerekkel rendelkezik (ezt átvitt értelemben is értheted :D), Csak az Android nyílt, multiplatform, míg az iOS célorientált zárt (és még így is ugyanúgy el tud hasalni, röviden, ugyanakkora rakás szar :D).
De hiába is hozok adatokat ész érveket egy Apple-hívőnek, neked a szar is zamatos ha Alma logó van rajta.

A kommentet innentől nem követem, fölösleges a válasz, nem fogom látni. :)
Eredetileg úgy volt, hogy a Green Day 45 percet játszik ezen a Las Vegas-i fesztiválon, de végül csak 25 percet kaptak, mert az előttük fellépő Usher majdnem fél órával többet baszkódott a színpadon. Billie Joe Armstrongnál akkor szakadt el a cérna, amikor a kijelzőn megjelent az…..
VeszettTraktorosMüezzin 2012.09.28 07:32:16
@Thresher:
Csak nem te is a FeZenen voltál?
Egyébként Bori után ott a Sabaton jött. Éjfélkor.
Egy itthon is másodrangú magyar alteros pina után egy a metál világban igen csak elismert szó szerint világhírű banda(aki headliner volt többek közt a Wacken Feszten, a MetalFest, stb.) A késésekkel együtt éjfél után állhat színpadra. A hippik meg meglepődnek a sok fekete pólós hosszú hajú figurán, hogy hát "Ezek kik/mik?".
Subba MÉM riadó! 2012.09.26 11:05:50
thx kp. ..
VeszettTraktorosMüezzin 2012.09.26 11:45:22
Nem elég, hogy egy hónappal előrehozták a fizetési határidőt a Corvinuson, az utolsó pillanatban még a diákhiteleseket is megszívatták. Utolsó előtti nap találták ki, hogy hitelből csak a tandíj felét lehet fizetni, a másik 350 ezer forintot elő kellett volna varázsolni…..
Sehol sincsenek a valódi, hús-vér gazdagok a fiktív karakterekhez képest, legalábbis ami a vagyonuk növekedését illeti − derül ki a Forbes összesítéséből. Az amerikaiak már hatodik éve állítják össze, hogy szerintük melyik mesehősnek, illetve regény- vagy…..
VeszettTraktorosMüezzin 2012.07.13 09:34:26
@Llew: Starknak minimum Bill Gates szintjén kéne állnia (ha csak a pályájukat nézzük), de sokkal inkább mesze fölötte, hiszen az apja is legendás zseni volt, feltaláló, és mérhetetlenül gazdag iparos. Főleg hogy a Stark Industries biztosan jó pénzeket kereshetett egyrészt a világháborún, aztán a következő 50 év hidegháborús korszakában. Tony ezt örökölte, és vitte tovább, mint Vasember. Szóval, ez a szottyos kis alig 10 milliárdos vagyonka szvsz. lófütty a "valósághoz" képest.
Pont ugyanez mondható el Brue Wayne/Batman-ről. Bár az ő esetében már koránt sem ilyen mesés vagyon vizionálható mint Mr. Stark esetében de a 10 milliárd dollár körüli összeg szintén elég soványkának tűnik. Nem beszélve arról, hogy a DC comics univerzumában Bruce a világ leggazdagabb emberének számít...
Manhattanben a legdrágább kincs a szabad négyzetméter. Az építési telek nagyon ritka, így legfőképpen bontás után épülnek új felhőkarcolók, ahol természetesen a legtöbb pénzt a legmagasabban fekvő lakásokért kérik el. (Éppen tegnapi hír, hogy Katar miniszterelnöke a…..
Tisztelt Olvasó! Történetem kacifántos régóta szeretnék elhelyezkedni,de sajnos a magyar munkaerőpiacon óriási a diszkrimináció.Nem vagyok válogatós szórólap csomagolás bármi megalázó,ha talpon akarok maradni.Kisebbségnek néznek a nevem miatt, hol a korom a gond,hogy…..
VeszettTraktorosMüezzin 2012.06.04 23:14:25
@Xezs:
"Hát a nagy fenét. Az írásán látszik a posztolónak hogy vagy figyelmetlen vagy képtelen megjegyezni néhány egyszerű (helyesírási) szabályt."
Grammar Nazi.
A netes trollkodás legalja. Amikor nem tudsz felhozni már észérvet, akkor ezzel kezded ki a másikat.
Na, kb. te is ennyit tudsz...
De tod mit? It vok h kössé belém, mert töllem aztán oszthassá engem, engem az nem zavar. HE!
XD
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! A "A munkavállalók végtelenül lusták és nem akarnak dolgozni" című bejegyzésetek inspirált, hogy én is megosszak veletek néhány hasonló sztorit, hogy ne mindig a sírásokat hallgassuk. Szabadúszóként dolgozom, eléggé sok különböző…..
VeszettTraktorosMüezzin 2012.06.04 22:40:28
@desw:
"Te sem a félig rohadt almát veszed meg, ha van ép is."
Demagóg szöveg bumburnyák!
Hülyeséget csinált, most próbálná rendbe tenni az életét, de a rohadt alma inkább rohadjon meg, véletlenül se vágjuk ki a férges részét, felejtsük el hogy szar volt és élvezzük azt ami maradt belőle, ami jó. Mert ugye egyszerűbb kihajítani és egy szép új tisztát venni, mint kicsit bajlódni azzal, hogy megtisztítsd. Na ez a baj... meg az hogy egy fasz vagy. :D

"Mégis a "kettes érettségis"-nek van melója, nem a kétdiplomás 3 nyelvet beszélőnek. Ki csinálja jól?"
A kettes érettségis sem csinálja jól. Csak a jelen világ olyan, hogy kifordult értékrendjének köszönhetően az érdemtelen senkiházi szardarabokat emeli piedesztálra. Abból egyébként van a seggszőrzetemen is. Lehet szopogatni jó kedvvel Mr!

"A társadalomnak meg megvan az az előjoga, hogy letojja a büszke kétdiplomást és ne tartsa el."
Mert a társadalmunk pont olyan, hogy eltart 2-3 millió nem dolgozó cigány "raj"-t, és ne tegyen ellene semmit. A társadalom ezzel leminősítve, és köszönöm, maradok kívül ezen a társadalmon.
VeszettTraktorosMüezzin 2012.06.04 22:52:28
@Xezs:
"Vedd figyelembe azt, hogy a diploma megszerzése csak egy állomás, az még nem garancia a biztos és jó állásra."
Ja, mert ma a diplomák szart sem érnek. Tudom mert magamon is érzem. Hiába vagyok diplomás, sosem leszek olyan mérnök mint pl. az apám. Na ő mérnök. Nagybetűvel bassza meg!
És akkor én még nem a selejthez tartozom, miközben látom, mennyi diplomás, selejt fut le a felsőoktatás futószalagjáról, nagy fasszal és még nagyobb kupakkal. Mert azt hiszi, hogy akkor ő most diplomás szakember. Ja igen annak kéne lennie, valóban, jogosan hiszi, hogy ő az isten. És itt a baj. Először is. Aki belátja, hogy mennyit is ér a papírja, és a diplomájával megszerzi azt a tudást is hogy tudja, és felismeri magán, hogy hol szorul további képzésre, javításra, abból lesz is valaki.
A baj ahogy elhangzott azzal van, hogy Dunát lehetne rekeszteni. Mert a felsőoktatási (sőt minden oktatási) intézménynek kell a fejkvóta. És ahelyett, hogy azt néznék miből mennyire van igény, és mennyire eladható, inkább olyan szakembert (diplomástól szakmunkásig, minden területen) termeljen ami valóban kell. Ki a faszomnak kell éves szint 3-4000 újabb ügyvéd, jogász, stb? Nekem nem, így is sok van. És miért is kap egy 2-es diplomás gépészmérnök nettó 300 000-et? Ja mert neki eladható a diplomája csak szart sem ért a szakmájához. Na EZ a baj gyerekek.
Mert igenis a diplomának valahol szavatolnia kéne a jó állást. Nem az álom állást, de egy biztosítéknak is kéne lennie a megszerzett tudáson felül arra, hogy az emberre igény van, hogy számít, és nem feleslegesen fektetett pénzt, időt és energiát, abba a rohadt, barna (túl)kemény fedelű WC papír helyettesítőre. És ezek után jogos ha egy diplomás degradálónak érez bizonyos állást. Ha pohárszedő akartam volna lenni a Rio-ban, vagy kőműves Bécsben akkor arra gyúrok rá, de nem kétes szürke munkával akarok biztos, sőt jó fizetést megélhetést magamnak. Mert akarok, mint mindenki. És hazudik aki mást állít (csak az igények különbözőek).
VeszettTraktorosMüezzin 2012.06.04 23:10:20
@Xezs:
"Egyébként nem tudom hol próbálkoztál, de Budapesten azért nem olyan nehéz összevadászni egy irodai melót."
Pesttel az a baj, hogy sok ott a köcsög (meg a hipster, meg a búza).
Minek menjen oda az aki erre nem kíváncsi?
Ja és melyik agyonművelt full intellektüell underground öko-zöld massza lesz az aki letolja a pesti valagát, hogy majd szántson vessen a pestre felköltözött parasztokra?
Parasztokra biza! Mer' hát az mán csak úgy van teccik tunni, hogy van a nagy Pöcs, akarom mondanyi a nagy Pöst, meg ottan a sok nagy ámber, meg hát vannak a vidékiek. Mint valami gyűjtőfogalom. Pesti, az pesti, nem pesti az vidéki.
Nem bazmeg, van pécsi, fehérvári, szekszárdi, debreceni (na nem a kolbász, mert amit a sok pesti úgy ismer az még csak nem is látta Debrecen városát, képrű' se).
Ínnye no!
 A minap a következő megjegyzést kaptam az egyik videóra:"A baj csak az ezekkel a videókkal, hogy az érzelmekre próbál hatni. Azt nem mondja ki tudományos érvekkel, hogy mért lesz nekem jobb, ha eldobom a hitemet. A mai posztmodern világban az ateizmus is csak egy a…..
VeszettTraktorosMüezzin 2012.04.04 10:46:24
[quote]"Nem találkoztam még emberrel, aki az ateizmus hatására otthagyta a kábítószert, az alkoholt, vagy bármilyen függőséget, viszont ismerek nem egy embert, akinek az életét Isten egyik pillanatról a másikra megváltoztatta és megszabadultak elvonók nélkül függőségekből. Vagy beszélhetnék rendbe jött házasságokról, egyéb kapcsolatokról stb... Akkor viszont mért dobnám el a hitem"[/quote]
Ha neki így könnyebb, miért is dobná el?
De nem Isten, nem Allah vagy Jehva, netán Shiva, fog erőt adni és leszoktatni semmilyen káros szenvedélyről, nem voltoztatja meg az ember életét, nem tesz sem szegényebbé, sem gazdagabbá, nem ad állást, nem is vesz el, és még Buddha tanításai sem fogják befolyásolni az ember életét, ha maga az ember nem akar foglalkozni vele.
Az akaraterő érdekes dolog, lehet különféle módon erősíteni táplálni. Akinek ehhez egy égben lakozó nagy szakállú mégis arctalan úriember képe kell, aki kíváncsi hangyákat nagyítóval gyújtogató gyerek lelkületével teszi próbára híveit, hát higgyen ebben.
Az életemet, akár szenvedélybeteg vagyok, vagy rossz párkapcsolatban élek (megjegyzem pont a vallások apellálnak az ösztöneik ellen való életmódra, és emiatt lesz sok házasság olyan amilyen, már évezredek óta - mert nem csak a keresztény vallás korlátozza az embert), csak én változtathatom meg. Esetleg a környezetem segíthet akadályozhat, illetve az aktuális társadalmi berendezkedés elítélhet vagy magasztalhat ami vagy segít vagy hátráltat, de pusztán ennyi. Az emberen múlik. Akkor tán én vagyok az isten? Kötve hiszem, hisz se tévedhetetlen nem vagyok, se teremtő erővel nem rendelkezem (leszámítva a fantáziámat, amivel valós hegyeket nem mozgatok meg).
LifeTILT Slim3 2 Reni 20+ 0.nap 2012.03.29 18:01:00
Reni egy nagyon szép magabiztos csaj is lehetne, csak hát van rajta 27 kiló felesleg ami miatt az  önbizalma és az önértékelése erősen a nullához közelit. Reni  jelenleg produkálja az elhízott nők összes negatív tünetét fejben, és ezeket megélve szenved is tőle a…..
VeszettTraktorosMüezzin 2012.03.30 11:25:36
@Mérőmókus:
Szopóka!
Én csináltam egy 2 hetes elég masszív diétát. Na nem a diéta volt vad, hanem az addigi táplálkozási szokásokhoz képest volt erős.
Utolsó nap hazaértek szüleim megrakva jóféle borókával füstölt kolbásszal, kedvenc csokis szilva desszertemmel, stb stb.
Belül sírtam. Aztán másnap leszarós az egész. Ledobtam eddig 12 kilót. Azóta eltelt 2 hét, és tartom. Pedig a diéta már véget ért, csak a megváltozott táplálkozási szokásokhoz tartom magam. Eredmény. Ehettem a kedvenc kolbiból. Csak ésszel.
Ez persze egy 90 napos program és nem 2 hét. Több kitartást igényel és nem csak egy hol pont lesz. EZ biztos. De mindig legyen ott a cél. Amikor másfél hét után újra jó volt rám az a 3 kedvenc ingem amit 3 ÉVE nem tudtam felvenni az azért motivált! Ilyen örömöket kell találni és a kajából nyert élvezeteket helyettesíteni vele. Abban a pillanatban jön a löket és segít kibírni.
VeszettTraktorosMüezzin 2012.03.30 16:41:55
@bátortamás:
Két hét alatt.
De 100 + áfa meg kereskedői haszon volt a kiindulási súlyom. :) Tehát volt miből. És még van is!
A környezetemben viszont már többen is túl vannak rajta. Amire emlékszem, és már lezárt diéta, az 70-ről 63-ra, illetve 96-ról 87-re csökkenést értek el.
Tehát az ígért 7-10 kg-ot teljesíti, különösebb mozgás nélkül. Igaz én azért hétvégén csak elmentem edzőterembe zsírégető mozgásra, meg volt egy két kisebb séta kifejezetten a mozgás miatt
www.fogyokurak.hu/a-szegedi-klinika-dietaja--cikk
Fiúknál lányoknál ugyanúgy működik.
A lényege, hogy felpörgesse az emésztést, és szoktassa az embert a nem túl nagy mennyiségű ételhez, így a későbbiekben ha hozzászokott a kisebb adaghoz könnyebben tudja tartani magát, ha odafigyel.
Tojás kávé citrom, ezek tényleg kulcsfontosságúak. A kávéból jobb a zöld kávé ha van. És TILOS eltérni tőle. Egyedül vizet ihat az ember belátása szerint, illetve 2 hét, és pont. Nem duplázunk/triplázunk és két diéta közt 1 hónap pihenőt tessék tartani, persze nem szabad újra zabálni vagy szép kis yo-yo lesz a vége, illetve tanács. Vitaminkomplexet szedjen aki csinálja, mert rendesen kipurgálja a szervezetet, főleg így tavasz elején.

Persze ez is csak egy módszer, ez sem csodaszer, ráadásul kurva nehéz úgy, hogy a környezetedben mindenki okoskodik, meg akarnak győzni, hogy az az egy falat édesség nem árt. De nem szabad eltérni. Nálam bejött. 2 hét, így akaraterővel is bírható, bár nekem a végén már elegem volt és vártam az utsó napot, de utána sem lehet csülkös pacalt tolni friss fehér cipóban. Csak módjával és ésszel.
VeszettTraktorosMüezzin 2012.03.30 16:45:45
@Mérőmókus:
"egyedül élek, ergo nem kell senkivel kompromisszumokat kötni, ha evésről van szó"
És EZ a kulcs.
Csak annyi legyen a hűtőben ami elfogy és amennyi éppen szükséges, mert így nincs a kényszer, hogy még meg kell enni mielőtt megromlik, illetve nem is csábít, hogy egyél ebből is meg abból is mert finom, aztán hirtelen azt veszi észre az ember, hogy dupla vacsorát evett, csak mert mindenből akart, mert épp megkívánta. TILOS!

Ha valami a bevásárlás során megtetszik, nem kell egyszerre megvenni. Fel lehet írni, hogy legközelebb majd AZT kóstolom meg vacsira ebédre vagy akármire.

És egyedül vagy egy olyan társsal aki ebben veled tart, mesze könnyebb a dolog. Nagy családdal ahol a környezeted egy lakodalmas vacsorát pusztít el minden hétvégén...
Subba A nap képe 2012.03.28 16:51:33
VeszettTraktorosMüezzin 2012.03.29 21:54:27
@dex.ion:
Tele van vele a Facebook és a Napiszar. És most már a Subbára is posztolják.
Csak valami netceleb. Nyilvánvalóan magát modellnek valló, akként is dolgozó, meg vetkőző tündérmackó deluxe, keverve egy milffel, mert mégis csak elmúlt már 25:) (forrás; vö.: FACEBOOK)
Subba Subba Suli: Matek-Magyar 2012.03.28 09:53:00
Akkor számoljunk közösen Rakonczay Gábor sporttárssal: Portugáliából a Kanári-szigetekre az 1200 kilométeres távot közel 17 nap(16 nap, 19 óra, 25 perc) alatt tette meg (Napi átlag haladás: 38,64 tmf (71,56 km), Legkisebb nap megtett táv: 26,1 tmf (48,3 km), Legnagyobb napi megtett…..
VeszettTraktorosMüezzin 2012.03.28 15:05:06
@int10ha:
A japán tsunami katasztrófa idején elsodort japán halászhajó, a napokban ért partot Kanadánál.
Szerintem ez jó kiindulási alap. Igaz ott egy Csendes-óceánt kellett átszelnie.
Én csak a folyamatosan mosolygó, cseppet sem feszülten nyilatkozó Mrs. Rakonczayt nem értem.
A férje eltűnt már másfél hónapja és ő hót nyugodtan blogol, hogy épp hol lehet, meg nyilatkozik mosolyogva.
Szarul játszották meg a csalást!
De miért is lepődnék meg. Schmitt Pali plagizál a jobbikos Vitéz "kapitánya" meg "hátszéllel" dönt rekordot.

Mégiscsak értem én!
VeszettTraktorosMüezzin 2012.03.28 22:17:25
@africans:
Ha rekordot kísérelsz meg, mindig van hitelesítő. Hogy ezt a Guiness állja e, vagy neki kell kicsengetni, passz. Gondolom utóbbi, de ha erre nem volt pénze akkor ez nem is hitelesített, így nem valós rekord, csak vakítás.

Azt meg rakja már mindenki össze, hogy a Rakonczay házaspárnak van egy vállalkozása:
"Rakonczay Viktória és Rakonczay Gábor – Rakonczay Relation Kft.
A fiatal Rakonczay házaspár első magyar párosként, saját tervezésű és építésű hajóval, világrekord idő alatt evezte át az Atlanti-óceánt, 2007 –ben. Az általuk tervezett Tűzhangya nevű hajó, itthon elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat. Viktóriát és Gábort a sikeres expedíciójuk után számos rendezvényre hívták meg élménybeszámoló előadás tartására. dén tavasszal megfogalmazódott az ötlet a motiváló előadások és tréningek tartására specializálódott Rakonczay Relation Kft. megalapítására. Az óceánátevezés élményén alapuló élménybeszámoló előadás kiegészült, másik három témában motiváló előadásokkal. Jelenleg folyik a külföldi fellépések szervezésének a megvalósítása. Az első jelentős fellépés sorozatot 2012 tavaszára tervezik az USA nyugati partján."
Egyrészt ha ezért kapnak Guiness rekord díjat feltételezem az pénzzel is jár, ezen felül egy rakás műsorban fognak fellépni (szintén nem ingyen), miközben ott virít majd a szponzorok összes logója (ami után megint jön a pénz), illetve a saját cégük és munkásságuk is népszerűsítve van. Ez, még nem is lenne probléma. Az embereknek abból van elegük, hogy folyamatosan hülyének nézik őket.
Tanulság. Itthon csalással vagy valaki, a becsületes ember meg szakadjon meg.
Érdekes módon a jobboldal erősen melléállt (hála a kurucinfónak jobbiknak) és most a nemzeti érzésektől elvakult hülyék csak erre tudnak maszturbálni, hogy mekkora királyságot csinált valaki, nem észre véve a nyilvánvalót. Át lettek baszva. (Hogy kedvencüktől idézzek:) Nem kicsit. NAGYON!
VeszettTraktorosMüezzin 2012.03.28 22:35:09
Még egy érdekesség (angolul tudóknak).
oceansolo.com/blog/difficult-decisions
Az angol srác heti rendszerességgel postot küld a lapjára. Érdekes az ő készülékei nem áztak el? Őt lehet nyomon követni? Még a mért ponton regisztrált sebessége is publikus? Ééérdekes.
A lényeget hadd emeljem ki.

"Posted on March 8, 2012

Apologies for the lack of comms lately but I have been busy trying to make progress in bad weather and making some difficult decisions. As you all know, I have been fighting the weather since the start of the expedition."

Gy.k.: Március 8-án elnézést kért, hogy nincs ideje írni, de küszködik a rossz idővel, már az expedíció kezdete óta (mégis az ő technikája nem ment gallyra???), ami úgy fest Rakonczay-t kikerülte (cö cö cö).
Következő érdekes infó a post-ból:
"The results of which have been delays and PITO being blown very far south so I have reluctantly decided that it is no longer feasible for me to arrive to Antigua and instead will be aiming for Barbados from now on. If the weather does not change soon and I get pushed even further South then I will have to divert to French Guyana."
Röviden. Az erős szél délre fújja, és már akkora az eltérés az eredeti útjától, hogy Atigua helyett Barbados az új cél, de ha az idő továbbra is ilyen pocsék marad, lehet hogy még délebbre csúszik és Francia Guyanaban köt majd ki. És természetesen, mindez az időjárás nem érintette Rakonczayt, sőt még hamarabb be is ért.

Jó lenne ha büszke tudnék lenni, mert a teljesítménye nem volna semmi (ha igaznak tudnám hinni - kár hogy ez már nem tények hanem hit kérdése), de a hasonló időpontban hasonló úton evező "versenytársa" követhető postjai információi alapján, mégbüdösebb az egész. A vakhívek meg ajnározzák kedvükre. Jó éjt!
Időről időre beszámolunk arról, hogy a játékfüggőség újabb áldozatokat szed, általában a Távol-Keleten. Ilyen hírek a nagyobb hírportálokra is eljutnak, de az elmúlt években ezek olyan rendszeressé váltak, hogy a sajtó már rezignáltan veszi tudomásul az újabb eseteket,…..
VeszettTraktorosMüezzin 2012.03.13 09:31:29
@kiskutyauto:
Neked is van bajod hallod e?

A játékfüggőség valós probléma, és keleten vannak valós halálesetek emiatt. Valóban úgy kéne inkább fogalmazni, hogy a játék egészségtelen életmódba kezdett és elhanyagolta magát ez a halálához vezetett. De attól még létező és valós probléma.

És ahogy az írásodból olvasom megtámadva érzed magad. Miért?
Gamer vagyok. Nem érzem megtámadva magam. Igaz én on-line nem annyira játszom mert számomra jó RPG-t offline játszottam csak. Egy MMO sem tudott megfogni pedig kipróbáltam jó párat. Talán a BF2, aztán abba is beleuntam.

A kép egyébként valóban elég mókás, és valahogy nehéz elhinnem, hogy valaki így kapjon hullamerevséget, de ebben az ülve fekvős pózban nem olyan lehetetlen, ahogy a kéztartás is.

Szóval.
Problem?
VeszettTraktorosMüezzin 2012.03.19 11:00:55
@kiskutyauto: Kínáról beszélünk ember.
Ott egyrészt a játék nem csak szórakozás, hanem mint korábban is írtam, pénzkereseti lehetőség. És lehet olcsóbb vagy jobban megérős neki netkávézóból tolni, mint otthonról, akár van gépe akár nincs.
És te nem gamer vagy, hanem egy takonyorrú vérpistike akit anyukája nem enged játszani mert tanulni kell és most ezért érzed magad megtámadva.
Túlliheged a semmit. Egy hülye kínai telibe szarta az egészségét, a média játékfüggőségként mutatja be, de mi akik benne vagyunk tudjuk, hogy ez bullshit, akik meg nem, azokat leszarjuk, mert úgysem játszanak. Pont. Te meg pörögsz még mindig a dolgon, de minek?
Lazíts és inkább játsszál. Én tegnap letoltam egy maratoni Skyrim napot, és jól esett. Közben nem haltam éhen, a csajom sem hagyott el a játék miatt, stb stb.
Te meg játsszál inkább ne a szádat tépd.
VeszettTraktorosMüezzin 2012.03.19 11:05:33
@kiskutyauto:
"Ez a beteg sztori még valahol nagyon mélyen Kínában, vagy pl Bangladeshben és Vietnamban (ill hasonló kaliberű ázsiai helyeken) elment volna, de legkevésbé Taiwanban...
De mint már korábban fentebb írtam, ezer sebből vérzik még a történet..."
Például abból a sebből is, hogy Taiwan is a Kínai köztársaság irányítása alatt van már vagy 60 éve a II VH. óta.
Nagyon nem vagy képben ember! Ne kommentelj tovább, mert magadat meg a gamereket járatod le leginkább. tényleg kussolj el.
A lengyelek 2006-ban fedezték fel újra Magyarországot és most jelenlétükkel is bizonyították: a lengyel-magyar barátság nem üres szólam. Varsóban napokkal ezelőtt elfogytak a Budapest-könyvek, ennyi lengyel turista már régen érkezett egy napon fővárosunkba. A civilek szorosabb…..
Ancsy újságíró akar lenni és gazdag. "Konkrét tervem volt a jövőmet illetően. Megszerzem az újságírói diplomát, bűnügyi újságíró leszek, elköltözöm a szüleimtől, saját újságom lesz, és egy Mercedes C autóm. Még tavaly júliusban is ez…..
VeszettTraktorosMüezzin 2012.03.13 08:32:30
@Meta Flóra:
Egyetem elején még én is ezt hittem, hogy futni fogja új autóra (ha nem is több tízmilliós luxus kocsira), hogy szülőktől el tudok majd költözni egy jó albérletbe, de mégsem, pedig IT-s vagyok ami manapság divatszakmának számít, ráadásul szeretem és jó is vagyok benne, és idén betöltve a 30-at párommal ott vagyunk, hogy ha nem költözünk Pestre akkor az életben nem lesz belőlem senki se a szakmámon belül, mert ezzel már csak "A Városban" lehet érvényesülni. Párom meg 2 éve aktívan álláskereső munkanélküli friss diplomás, és nem, mielőtt a mekis poénok előkerülnének, még oda sem veszik fel, mert oda ugye "túlképzett", ahogy az adidas márkaboltba is sok volt, hogy nagyon jól beszél angolul.
Álmodni lehet, csak a mai fiatalok, meg régen mi is, meg úgy általában minden fiatal aki még optimista a jövőjét tekintve mer álmodni. Aztán rájön, hogy vagy alább kell adni, vagy olyan áldozatokra van szüksége, ami vagy nincs ínyére, vagy jelentős változást követel az addigi életétől, amit vagy meg tud és/vagy akar lépni, vagy nem. :S
A fenti lányka mondjuk valóban elszállt, mert Merci C-ről álmodozni saját lakásról (és nem pedig albérletről) újságírói munkából elég merész. Ilyen mentalitással inkább legyen "dubajka", úgy lesz LoiszVttyon táska, meg merszí Cé, meg Duna-parti lakás meg független szingli lét. Vagy keressen egy gazdag vén faszt aki kitartja és előbb fordul fel, mint hogy a selymes bőre ráncosodásnak indulna.
"Üdvözöllek nálam, öcsém! Ez a való világ!"
Hát ez...
VeszettTraktorosMüezzin 2012.03.13 08:38:50
@Virgo1975: Nincs igazad.
A kormánynak van ebben felelőssége.
Vajon élünk e svájci, angol, francia életszínvonalon?
Ha egy ember tanul, fejleszti magát (mindegy hogy szellemi- vagy szakmunkásról van e szó), és dolgozni akar, nem semmittevésből valóságshowhősködésből pénzt keresni, akkor van e rá esélye? Mert már egy határral nyugatabbra van. Itthon meg vagy kurva leszel, vagy hülyét csinálsz magadból a családodból valamelyik ker. csatorna képernyőjén (ha van aki egyáltalán benyom oda), és akkor még viheted valamire.
És igazándiból az a korosztály aki a rendszerváltás idején próbált valami saját üzletbe kezdeni, vagy kezdett el politizálni, az vitte valamire (utóbbiak gerincüket váltották pénzre, de ebbe ne menjünk jobban bele), mindenki más ettől a kettő csoporttól függ, és keveseknek van lehetősége igazán sokra vinni a szakmáján belül ha nincs ismerős, pénzes családtag vagy bármilyen jellegű hátszél, csak a csupasz segge, a tudása meg az akarata. Ma már ez is kevés. :S
És igen, erről, ahol az ország tart, a kormány tehet, meg az emberek hogy ilyen kóklereknek a kezébe hatalmat ad.
Kérem szépen, lassan tényleg kiderül, hogy minden valóságshow-szereplő megpróbált karrierje során megélni a testéből, most éppen Aranypart Ada, a Viasat tavaly nyáron a Balatonon forgatott trashreality műsorának egyik szereplőjéről került elő egy link, amin igencsak mosolyogva villant melleket és…..
VeszettTraktorosMüezzin 2012.02.17 09:32:54
@Majdénmegmondom:
Jól beszélsz! Érdemes figyelni a külföldi bordélyok oldalait.
Egyébként egy cimborámat felhívták az RTL-től, hogy nem lenne e kedve részt venni egy zenés tehetségkutatón (haver olyan távol áll a zenétől mint Makó Jeruzsálemtől és nem is követi ezeket a műsorokat, és mégis megtalálták). Aha... Ha már ezekbe a műsorokba is úgy vadásszák az embereket, az Aranypartba szinte biztos, hogy közvetlenül felkérték onnan...
VV is tele ex-prostival meg pornóssal. Kíváncsi lennék a producer levelezésére.