Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Illatok

271 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Töltött káposzta roppant mód szokatlan hozzávalókkal, viszont mégis harmóniában, sőt ízélményben tökéletesre fejlesztve... A sertéshús elkészítési módjainak csak a képzeletünk szabhat határt. Nem véletlen, hogy a csúcsgasztronómiát képviselő séfek kínálatában is…..
Az érett, jól megsült tök a legfinomabb őszi-téli csemegék egyike, ráadásul igen egészséges táplálék. Elsősorban a nyálkahártyák gyulladásaira van gyógyító hatása. A benne lévő kálium elősegíti a vér tisztítását.  A vitamintartalma miatt ajánlott a…..
Meghatározó gyermekkori emlék sokunknak, az akkor talán egyetlen gesztenyés édesség amivel találkoztunk, a gesztenyepüré. Sosem szerettem. Talán, mert az a püré nem is gesztenyéből készült, vagy csupán jobban vonzott a mennyei, kézzel felvert tejszínhab a tetején, a közepén,…..
Illatok 2013.10.31 18:35:33
@Mademoiselle Marshmallow:
Szia! Kertben szedett szelíd gesztenyéből készült. Biztosan lehet piacokon is kapni. Valóban nem édes, (én ki is szoktam hagyni a cukrot a kekszes édességből) ezért is javaslok mellé egy finom csokis forróitalt , aki vágyna az édes élmenyekre is. :)
Az ősz legjellegzetesebb időszaka a szüret. A nagy gazdaságokban hosszú napokon át tartó, szorgos és kimerítő munka, míg kisebb családi gazdaságokban akár összeszervezhető családi, baráti munkaerővel, finom ételek, borok, és pálinkák társaságában.Ennek jegyében…..
Mielőtt elindulnánk a pékségbe friss, meleg pékáruért, gondoljuk végig mi magunk olykor miért ne készíthetnénk el kedvenc ízvilágunkkal? Sőt akár fél óra alatt...  Olívás-cukkinis-aszalt paradicsomos, mediterrán zsemle... A recept itt…..
Megigéz a napsütés! Nehéz ellenállni neki. Egyszerűen lehetetlen nem mosolyogni, ha süt a nap. Melegíti a bőrödet és érzed, mintha feltöltenének, mint egy akkumulátort. Így szinte az egész napot fényárban töltöttem, bízva abban, hogy kellően elegendő D vitamint, és boldoggá…..
Ősz van. Minden szépségével és kellemetlenségével együtt. Mégis ez az évszak nyújtja számomra a legfinomabb ízeket. Itt a gomba invázió! Szerencsés helyen lakom, a Bakony szívéhez közel, ahonnan mindig érkezik számomra egy kis meglepetés csomag, imádott barátom jóvoltából.…..
A városomban (Pápa) most kezdődik egy kellemesnek ígérkező borfesztivál. A borról a sajtok jutnak az eszembe..., a sajtokról pedig a dióra, majd a szőlőre visznek át a gondolataim. És így kerek az egész. Őszies ropogós finomságot készítettem mindent belerejtve, amit csak egy…..
Bár azt hittem lezártam a nyarat és bele kell vetnem magam az őszi teendőkbe (akárcsak, mint egy új év kezdésének érzése), de váratlan gyors szervezés során a barátnőimmel elindultunk egy kis tengerparti nyaralásra. Egy hét vidámság, napfény, homokos tengerpart, finom ételek…..
Vannak a ,,gyümölcsöt hússal ellenzők" tábora, és akik szeretik az effajta ízkavalkádot. Én az utóbbiak táborát erősítem. Ezen a hétvégén jön vissza a nyári meleg, és remélhetőleg a grillsütőket sem tette el senki. Ezt a receptet is érdemes kipróbálni. Grillezett kápia…..
Amellett, hogy finom, a máj sok egyéb pozitívummal is rendelkezik, például remek vitaminforrás. A-vitamin bőven van a liba- és csirkemájban, valamint egyes halak májában, B1 a sertésmájban, B6 főleg a csirkében, C-vitamin a borjú- és csirkemájban, E-vitamin szintén a borjúban…..
Lágyan fűszeres, könnyű egytálétel, amely vacsorának is tökéletes választás, és mindössze 15-20 perc alatt el is készül. Csodás finomságokat rejt magában: cukkini, brokkoli, mozzarella, hagyma, sonka, túró... Szerecsendiós túrós lepényke... Hozzávalók 2…..
Imádom a keleties ízek harmóniáját. Ez a nyárias leves igen gazdag tartalommal és ízorgiával rendelkezik. A zöld curry erőssége miatt bánjunk vele óvatosan, de mégse féljünk saját ízlésünk szerint adagolni a hozzávalókat. Zöld curry leves... A recept itt olvasható:…..
Könnyű egytálétel nyers zöldségekkel tarkítva, és pikáns fűszerezéssel illatosítva.A mustáros ízekhez kedvelt zöldségeim: az uborka és a répa. Nyáron minden kerti finomság az ölünkbe hullik, hagyjuk meg a maguk valójában, frissen és ropogósan. A hajdina kellemesen édeskés…..
A nyári melegben sokszor étvágytalansággal küzdünk, pedig energiára nagy szükségünk van. Javaslom mindig, hogy fogyasszunk minél több, friss idény zöldséget és gyümölcsöt. Mértékletes és könnyed fogásokkal érdemes kiváltani a nehéz ételeket. Természetesen napunk…..
A céklának sosem tudok ellenállni. Talán ez az egyetlen olyan zöldség, amelynek fogyasztásakor úgy érzem kicsattanok az egészségtől. Rendkívül finom és a sok jótékony hatása megkérdőjelezhetetlen. Céklakrémleves...   A recept itt olvasható:…..
Nyári étel lévén minden hozzávalót le lehet szedni a kertben. Legalábbis, ha van konyhakert. Természetesen ilyenkor a piacokon is nagyon jó áron lehet hozzájutni a friss zöldségekhez. A múlt hetet a szüleimnél töltöttem, és a kertükben minden földi jó megtalálható. A…..
Lassan egy hete élvezem a családi együttlétet, amelyben nekem ritkán van részem, mivel elköltöztem messze távol az Alföld déli csücskéből. Ami ennek a vidéknek nagy előnye, (persze sok minden más mellett), hogy közel van Erdély. Nagyon sok finomsághoz könnyebben, gyorsabban…..
Elcsábított a hatalmasra nőtt a rozmaring bokrom jellegzetes illata. Levágtam pár ágacskát, és eköré gondoltam ki a többi alapanyagot. Pulykahúsos, erdei gombás főételt, egy laza balzsamecetes lilaburgonyából készült salátával. Nyáriassá varázsoltam az amúgy számomra…..
Ma éppen hazafelé tartok a szülővárosomba. Legalább fél év telt el, hogy újra átölelhetem a szüleimet, és felhőtlen, boldog pillanatokat éljek meg velük. Nagyon várom az együttlétet, a közös programokat és élményeket. Találkozom az én édes drága barátnőimmel is végre,…..
Lágy krémsajttal bolondítottam meg a húsos zöldségragut, amelyet egy fálykaformájú olasz tésztával, a torchettivel tálaltam.  Friss fűszerek, ropogós kalifornia paprikák, illatos gombák, zaftos paradicsom, sült csirkecombfilék, és lágy krémsajt... Krémsajtos…..
Volt szerencsém pár napot kedves barátaim invitálására a bakonyi házukban, erdei miliőben eltölteni. Pihentető, regeneráló, lélekkisimító hatása megkérdőjelezhetetlen. Ami először elvarázsolt, az a hihetetlen sok pillangó, amelyek játékosan cikáznak körülötted. Szellő…..
A pitében az a jó, hogy bármilyen idénygyümölccsel megtölthetjük, a variációk száma végtelen. A pite lényegét mindig a töltelék adja. Most a meggyre esett a választásom, mert rengeteget kaptam belőle egy kedves ismerősömtől. Többségében desszertekhez használom fel, de…..
Amikor lehangolt vagyok, szomorú, és kedvetlen, mindig valami olaszos, tartalmas tésztához jön meg a kedvem. Mintha ettől kapna boldogsághormont a szervezetem. Lássuk be, mégsem egy tömény édesség, azzal rosszabbul járnék... Minden falat mennyei zaftos, zöldséges, füstös. Persze…..
Egy kis párizsi hangulatot hoztam nektek, a franciák krémesével. A Mille-feuille (mill följ) karamellizált leveles tésztából és cukrászkrémből áll, ami gazdagítható bármilyen idény gyümölccsel is. Az én választásom a meggyre esett, mert imádom a fanyar ízvilágát, de azért…..