Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabenito

1 bejegyzést írt és 286 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A szó szemüveg, s részben szem is ahhoz, hogy mit gondoljunk. Birtokba venni egy szót annyi, mint birtokba venni az általa jelölt valóságelemet. Minden definíció kérdése.” (Giovanni Sartori) Magyarországon kegyetlen háború dúl a verbális hadszíntéren. Arra hívom az…..
gabenito 2011.04.06 19:36:39
@-JzK-:
köszönjük a tartalmas A "náci kártya" kártyát.
gabenito 2011.04.06 19:40:53
@Meglehet ott se vótam:
Nagyon kevés párhuzam van a Jobbik és Hitler közt, ám még így is sokkal több mint kulturált.
gabenito 2011.04.06 19:45:53
@Meglehet ott se vótam:
És azt a náci kártya kártyát ismeritek amikor be sem dobták a nácikártyát?
Na az a klasszikus bérretegőzés mintapéldánya.
On the Spot Orania – Johannesburg 2010.07.04 14:56:00
Eszterrel félórán át vitatkoztunk telefonon. Ő negyedik napja Johannesburg legkeményebb negyedeit járja fekete bandák védőgyűrűjében (máskülönben valószínűleg már nem élne vagy bedrogozva, szexrabszolgaként ismerné meg Afrika legsötétebb bugyrait, így viszont befogadják,…..
Sportpszichó Piros - tilos? 2010.06.14 14:44:00
Brit kutatók ismét belevetették magukat a tudományos életbe. Chichester Egyetemen górcső alá vették, hogy milyen kapcsolatban van a kapusok rucija és a bekapott gól között. Tehát fogtak 40 focistát és szembeállították ugyanazzal a kapussal. Minden lövő játékosnak 10 kapura…..
Kicsit amerikai focisra sikerült az idei BL, hiszen a szezonban legnagyobbat alkotó edzők vívhatták a döntőt, sőt egyiküknek még quarterbackje is akadt. Extra tétként a BL-szereplést érő negyedik helyért is megküzdöttek a csapatok – végül az Inter mindent megnyert…..
gabenito 2010.05.23 23:27:31
@Pályaelhagyó autóversenyző: +2
szerintem vicces. ha nem is nagyon, de örüljünk, hogy marco valami humorszerűvel próbál virítani, és a másfél győztes perc alatt nem rugott senkit nyomorékra

és a balotellis szvsz tényleg nem kellett volna. egyrészt valakit lemajmozni nem nagy mutatvány, másrészt itt némileg jogos virágnyelv rasszizmust feltételezni.
És te nem is mondhatod ibolyka módjára h nem értessz a focihoz
Jelenleg olyan focinemzet vagyunk, akik hétről-hétre kiemelik, számolják, hogy az a 3-4 játékosunk, akiket a focivilág boldogabb felén is számon tartanak, és az a legfeljebb egy tucat, aki olyan bajnokságban kap kisebb-nagyobb szerepet, amit a tévében is látni lehet, rúg-e gólt,…..
Érdekes, vicces dolgok folynak a fidesz berkeiben. Persze, lehet, hogy tudatos kommunikációs stratégia áll az egész mögött, de kívülről ez nagyon nem így néz ki. Közkeletű vélekedés, hogy fidesz = Orbán, hiszen kőkeményen fogja a pártot, csak az beszélhet, csak ott és csak…..
gabenito 2010.05.08 16:40:11
@nadivereb: nem a jó válasz az egyszerű. sőt az nagyon nehéz.

de ha létezik egy valódi álláspont azt elmondani igenis egyszerű.
ha nem létezik valódi álláspont akkor lesz az amit fent látunk:
mindenki mást mondd arról hogy mit értett mi alatt viktorka meg semjénpapa.
gabenito 2010.05.08 16:59:13
@trashr5: még jó.
Labdafényezés, zsebkendőnyi cselek, bokapasszok? Az kell? A hazai pályána 1-3-ról kezdő Barcelona hozza neked, hiszen muszáj hoznia, ha nem akarja újra felgerjeszteni az "első erős csapat..." kezdetű mantrát. Sziklaszilárd, mérnöki pontossággal megkomponált…..
gabenito 2010.04.28 22:08:27
gabenito 2010.04.28 22:12:46
@BillyMack: de a szabálytalanság itt is megtörtént és: nem is kapott messi sárgát. pedig ma sem az első. másrészt az inter emberhátrányban van. az elég sok patkánykodást legitimizál (nálam).
utóirat: nem szeretem az intert. de a barca-bayern döntőnél csak azt utálnám jobban ha a juve is ott lenne
gabenito 2010.04.28 22:30:21
Mondhat Jose amit akar, ez bizony előrehozott döntő, avagy erre vártunk egész évben: valószínűleg a világ két legjobb csapata találkozik. Idén már összefutottak egyszer, akkor a milánói döntetlen után simán nyert a Barca, és talán most is úgy vélik a szurkolók, hogy a…..
gabenito 2010.04.20 22:53:27
@dickinson: a chelsea egyáltalán nem játszott botrányos játékot a PL-ben. az hogy a BL-ben igen az meg egy teljesen érthető taktika része. pl a MU hasonlóval nyerte meg tavalyelőtt. másrészt ez az egész "gusztustalan célfoci" szöveg ami szerintem az egyik legnagyobb röhej. vegyük már észre, hogy miről szól ez a játék!
gabenito 2010.04.20 23:03:28
@dickinson: 2005ben legtöbb gólt lőtték, 2006ban pláne. ezek adatok. az én emlékeimben (minden megvetés ellenére) egy jól és sokszor szépen focizó robotbandára emlékszem ami valóban egy antipatikus dolog. szerintem a legtöbben így vagyunk.
ez nekem olyan mint a helyesíráson kattogni a tartalom helyett.
te annak drukkolsz akinek akarsz, sőt drukkolhatsz akár mezszín alapján és elvárhatnád, hogy abban versenyezzenek a csapatok, hogy kinek van a legjobb frizurája. de ha a csapatok nem gólra játszanak 100%-ig nincs is értelme elkezdeni.
gabenito 2010.04.20 23:15:34
@dickinson: de, úgy.
Első blikkre úgy tűnik, óriási esély van rá, hogy a 33. fordulóban az Inter elbukja első helyét a tabellán, hiszen a két üldözőre (Milan-Catania, Roma-Atalanta) könnyű meccs vár, Mourinhóék pedig Firenzébe utaznak. Igen ám, csakhogy a Fiorentinának a bajnokság már kevésbé…..
gabenito 2010.04.10 22:30:01
A tegnapi slágermeccsből nyíltszíni koncolás lett, a mai rangadón ez aligha lesz így. A Manchester United biztosan, a Bayern valószínűleg legjobbja nélkül kezd, de míg Robben egy félidőt az eredménytől függően biztosan vállal, Wazza nem segíthet a nélküle meglehetősen…..
Mivel az olaszos kolléga továbbképzésen vesz részt, ezúttal - az italo-kelta nyelvcsalád szellemében, de bármilyen más tudás hiányában - én tartok órát. Ez most az a szituáció, amikor a helyettesítő tanárnak nemcsak a szabadfoglalkozást van képe eltörölni, de hozza a…..
Ha valaki ügyesen bánt a távirányítóval, akkor akár átlagosan kilencpercenként is láthatott gólt a képernyőjén a két keddi BL-nyolcaddöntő második mérkőzésén. A meccsenkénti öt gól kiemelkedően magas, de ettől függetlenül volt hiányérzetünk a látottak miatt. A Porto…..
A mai BL-játéknapba sűrítették az izgalmakat, ami abból a szempontból kár, hogy választanunk kell a két, intenzitásában kocsmai bicskázásra emlékeztető csúcsderbi között. Az NST-n végbemenő változások hírnökeként csavarintunk egyet a szokásos Három dolog-ra épített…..
A keddi játéknap után fékezett habzású BL-este következett, sokkal inkább a kapitális hibákról, mintsem a parádés játékról marad emlékezetes. Egyik párharc sem dőlt el, ugyanakkor mindkét párból kirajzolódni látszik a továbbjutó személye, már csak össze kell kötniük a…..
gabenito 2010.02.18 19:10:23
@Vul-Kahn:
eza kompenzálósdi neked mindenképp jó. mindenképp azt mondhatod, hogy ez a meccs kompenzálás lesz, és mindentől függetlenül szídhatod a bírót. De sajnos nicns mégegy Övrebö aki a másik oldalról tologatja meg a dolgot. A calciopolit MOST elővenni a fioval kapcs amikor nem milliárdokból, éveken kersztül az olasz bajnokság egyik legjobb fociját játszva vannak a keret erején abszolút túlmatató BL helyeken: szánalmas.

Meg megint mi ez a vita, a fio mentalitásáról. könyörgöm a keret fele hiányzik, minden sor egyik legfontosabb embere (Gamberini, C Zanetti, Mutu) + mások hiányoztak pl santana. ráadásul idegenben Allianz arénában! a szuper szériát maga mögött tudható bajorok ellen, úgy hogy nekik évek óta nem volt ilyen szar formájuk. Az ellenfélnél meg mindössze ribery és robben kontrázna. szerintem ideje erősen kitámadni.
A helyzethez képest nagyon offenzív focit játszottak ezzel járt az, hoyg némileg több volt a szabálytalanság is. Ezt gagyi nem belátni.

A bőrgatyások örüljenek, hogy milliárdos keretükből erre a bíróra is futotta/ szerencséjüknek, hogy Övre pont őket választotta ki. És reménykedjenek velem együtt, hoyg nem kell továbbjutniuk, csakhogy az első rendes Barca/Mu ellen bemásszanak sünibe védekezni
Tavaly óta már egyszer nagyot fordult a világ, de a Fiorentina számára nem jó hír, hogy azóta újra visszafordult. 360 fokos fordulatot vett a meccs – nyúlunk vissza egy klasszikusig. A legutóbbi csoportkörben a Bayern nagy magabiztossággal gázolt át a Fiorentinán, Firenzében…..
gabenito 2010.02.17 22:49:47
@Harald hardrode: Attól, hogy előtte 40 nem sárágásat faltol akkor sem érdemel egy nem piros helyzetre pirost.
Végignézve 3 elfogulatlan angol(sky, bbc, setanta) élő vagy text közvetítést mindenhol nekem adnak igazat. pedig ők nem digisport szakértők. amíg 11v11 volt teljesen háromesélyes meccs volt akkor is ha picit jobb volt a bayern
gabenito 2010.02.17 22:58:10
@Harald hardrode: azért angol lapokat idéztem, hogy ne lehessen elfogult. Nem idéznék a Gazettából sem
@dzolutan: imádom az ilyen okosokat akik a nyílt focit tanácsolják kb fél kerettel, vesztes szériában, egy háromszor olyan erős keretű csapat ellen ahol ráadásul 2 igencsak rosszul kontrázó (R&R) szélső van. kaszálni kellett, ez a játék része. nem volt sportszerűtlen, és még csak nem is rangers style volt.
Egyetlen nyomorúságos meglepetésre sem futotta az utolsó forduló szerdai játéknapján pályára lépő csapatoktól, talán a Liverpool második hazai vereségét tehetjük egyedül ebbe a rubrikába. Mivel nagy dolgokról nem tudunk beszámolni, így rámegyünk a bulvárra: Bölöniék…..
gabenito 2009.12.10 20:46:42
@heinrich:
szerintem leszámítva hogy nagyon rövid a pad, és a kulcsjátékosokon sokkal nagyobb teher van mint a legtöbb topcsapatban igazából nagyon erős most a fio. Abszolút hullámvasút a színvonal, de jó napjukon senkitől sem lehet félteni őket.
Szerintem jelenleg (amíg nincs sorsolás) nekik van a legnagyobb esélyük az olaszok közül továbbjutni
Az utolsó csoportforduló második játéknapján igazán fajsúlyos kérdések már csak az F csoportban várnak eldöntésre, ahol extrém esetben az is előfordulhat, hogy a Barcelona és az Inter kárára a Dinamo Kijev és a Rubin Kazany reszeli tovább magát. A fennmaradó hat továbbjutó…..
gabenito 2009.12.09 22:41:52
A csoportkörnek időről-időre áldozatul esik egy-egy nagyvad, de az mindenképpen nagyot sebez a BL felhígulását jövendölők (hogy ne mondjam, sportértékét megkérdőjelezők)  között, hogy ennyi nagynak mondott csapat tolhatja odébb a bringáját a húsosfazék közeléből. A…..
Az olasz futball szurkolói teljesen jogosan érzik úgy, hogy a következő hétvégén nagyon szeretik őket az égiek: a táblázat első hat helyezettjének összecsapásába belefér a nemzet rangadója (Derby d’Italia), és a római Derby della Capitale is, a szarvasbélszín tetején a…..
gabenito 2009.12.06 00:27:17
@Il Capitano:
11-es volt
sárga volt, de nem kiállításnyi (értem h szabálykönyv meg minden, de tudjuk, hogy megy ez.)

más
Ez a meccs olyan volt mint egy Manchester-Chelsea az elmúlt pár évben, csak a foci volt picit angolosabb itt. De az indulatoknak pont olyan volt a röppályája, mint azokon szokott lenni.
más2:
Könyörgöm Balotelli egy fiatal kis pöcs. Bőven van még ideje megjózanodni, de ha nem az sem baj. Legalább van miről beszélni ha ilyen gyenge a színvonal
gabenito 2009.12.06 15:31:49
A ma délutáni két városi derbi közül a londoni az, amelyik nem csak a történelme, de a résztvevők aktuális formája alapján is megérdemli a rangadó nevet, illetve azt, hogy külön is foglalkozzunk vele. Így aztán örömmel tesszük közzé az alábbi, az Arsenal-Chelsea találkozót…..
Három hónappal ezelőtt ellentmondást nem tűrően jelentettük volna ki, hogy a Serie A 13. játéknapjának rangadója a Napoli-Lazio lesz. Az üveggömb jó szokásához híven ezzel is átvert volna, hiszen hiába indult meg valamelyest a Napoli a csepűrágó Donadoni kivágása után, még…..
Nulla pont, 5-14-es gólkülönbség, utolsó hely, de nincs veszve semmi, a Liverpoolt még így is el lehet kapni! Legalábbis az abakuszon ezt golyóztuk ki, és bár nem fogadnánk rá, de az első pontot mindenképpen meg lehet célozni, és igen is, tessék beleszólni a második helyért…..
gabenito 2009.11.05 18:17:57
@Mr.AT: Marchionni, most valószínűleg lehető legjobb formájában van, de így nem középszerű. Nyilván nem klasszis, de a (z amúgy nem szakmaiság csúcsát jelentő) goal.com nem véletlenül teszi a hét csapatába (serie A) vagy rakja honourable mentionök közé (bl). Ehhez jobbnak kell lenni mint a középszer. de lehet h csak más foglmaink vannak. Talán mert te egy topcsapatnak drukkolsz, ahol ha valaki nem klasszis az már középszerű.
Amúgy eddig a pontig tényleg nem mutatott lilában sem sokat a Marchionni, de amióta visszatért a sérüléséből elég jó
A legutóbbi BL-fordulóhoz hasonlóan bolond játéknapot rendeztek a Serie A-ban, alig volt olyan meccs, ahol a papírforma érvényesült volna. Most nem számoltuk ki, mennyit lehetett volna kaszálni az eredmények eltalálásával, de a Livorno római győzelme mellett biztosan jól fizetett a…..
gabenito 2009.10.28 14:12:36
@Mass!mo: A melo <> c zanetti, marchionni ügyletre gondoltam. ahol ha melo ára még talán majdnem reális is. de zanetti igazán remek vétel volt, és marchionni sem játszik (annyira) rosszul ha játszik.

a másik favorit meg a meg a Bozsinov <> Mutu, ha picit messzebbre nézünk
A nap rangadóján két olyan csapat vált pengét, amely általában is élvezi a média érdeklődését és napi szinten is gyakran ragadnak billentyűzetet az újságírók, hogy beszámoljanak az aktuális hírekről. A két legtöbbszörös BL illetve BEK-győztes, a Real Madrid és az AC…..
gabenito 2009.10.22 00:00:22
@fran7: én valami értetetlen okból néztem a meccset és szerintem pont egy 4-0ás meccs volt, mégha volt is helyzete az Atletinek. Egyszerűen annyira hiányzott belőlük a tűz hogy fájt nézni
OFF
amúgy imádom, hogy (majdnem) minden sztárcsapatnak van itt egy webes alfahímje: Csöncsön, Mr. At. stb., akik egyszerre a legundorítóbb (de fociban tökalap) irracionális érzelmi töltetek (mintpl "hogy száradna le a lába annak a rohadék sunyi izraeli f*sznak") mellé behoznak egy végtelenül túlracionalizált személyeskedő vitát. Ez egy kész szociálpszichológiai tanulmány.
ON
mocskos juve :)
gabenito 2009.10.22 00:03:39
@madbalee: résztvevő megfigyelés :)
gabenito 2009.10.22 20:05:42
@Mr.AT: mint magánember, az a véleményem, hogy náld elrémisztőbb példája a cbertvitatkozásrafaszverőnek nincs. hihetetlen élet lehet a tiéd!
most bőven eljutottam a szintedre, szóval most te fogsz jönni a "ezzel magadról állítottál ki bizonyítványt" című, meg a rémgyenge repetatív de cinikusnak szánt megjegyzésekkel
moderáljátok, bannoljatok nyugodtan de ennek ki kellett jönnie. ahol feltűnik nem lehet kommenteket olvasni agyfasz nélkül