Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pilótakex

97 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tarlós István tavaly szeptemberben fordult a miniszterelnökhöz a BKV finanszírozása ügyében. Novemberben pedig már azzal fenyegetőzött, hogy ha az állam nem kompenzálja azt a 31 milliárd forintot, amelytől a BKV az elővárosi közlekedés és a jegykedvezmények miatt esik el, akkor…..
A kormány tavaly ősszel újabb győzelmi jelentést tett közzé, amelyben az évtizedes foglalkoztatottsági és munkanélküliségi rekordokat ünnepli. Érdemes  azonban jobban szemügyre venni az első látásra biztatónak tűnő mutatókat. Nem mondunk sok újat azzal, hogy a növekedésben…..
Nem túl meglepő módon a migrációs potenciál még mindig magas szinten van a Tárki tavaly októberi kutatása szerint. Bár a migrációs hajlandóság halmozott értéke nem változott érdemben (a 2012-es csúcs óta enyhe csökkenés látszik), beszédes szám azonban, hogy azok aránya,…..
Hiába célozta meg legalább retorikájában az alulról nyitott, széles középosztály kialakítását az Orbán-kormány, ha társadalom- és oktatáspolitikájában ennek ellenkezőjét cselekszi. Nem csak a középosztály szűkült be, (vagy ki sem fejlődött rendesen, amit természetesen…..
Újabban a szegénységgel kapcsolatos diskurzusokban (is) bizonyítja a kormányoldal, hogy egy teljesen más párhuzamos valóságban él. Balog Zoltán, egy szegénységről szóló konferencián azzal nyitott, hogy szerinte értelmetlen arról vitatkozni, hogy nő, vagy csökken a szegénység. Aztán mégis arról…..
Bár úgy tűnt, megszűnik a Tárki által a rendszerváltás óta minden második évben megjelentett Társadalmi Riport, mégis sikerült kiadni a legfrissebb részt, a Társadalmi Riport 2014-et. Az 1990 óta folyamatosan végzett kutatásokra a kormány már a 2012-ben sem adott forrásokat, de…..
Bár már eltelt pár nap az új évből, mi még megidéznénk az elmúlt évet: ma tavalyi legolvasottabb blogjainkat gyűjtöttük egybe, ezután a legolvasottabb Ígéretmérőket, Hantákat és Szélkakasokat idézzük fel, majd végül a legnépszerűbb elemzéseket.  A legtöbben az új…..
A héten volt a korrupció világnapja, ennek okán egy kétrészes blogban foglalkozunk az EU egyik legkorruptabb országával, Magyarországgal. Tény, hogy az állami szektor korrumpálódása nem 2010-ben kezdődött, mégis a Fidesz második kormányzása új szintre emelte ezt a…..
Tegnap volt a korrupció világnapja, ennek okán mi az EU egyik legkorruptabb országával, Magyarországgal foglalkozunk. Tény, hogy az állami szektor korrumpálódása nem 2010-ben kezdődött, mégis a Fidesz második kormányzása új szintre emelte ezt a jelenséget, az elmúlt négy év az…..
Már az önkormányzati választások előtt többen megírták, hogy a KSH takarékossági okokból (hivatalosan „emberi erőforrás-hatékonyság és költségtakarékosság”) csak novemberben hozta nyilvánosságra átfogó szegénységi és kirekesztettségi statisztikáit. A…..
Nincs napirenden a nyugdíjrendszer átalakítása, így az egyéni nyugdíjszámla bevezetése sem - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Orbán Gábor, adó- és pénzügyekért felelős államtitkár. Így ezzel biztossá vált, hogy az egyéni számlák létrehozása az állami…..
Sok tanárt nem fizettek ki az uniós pénzből finanszírozott nagyszabású állami nyelvoktatási programban, miközben az uniós pénzeket osztó, a programot lebonyolító Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal már le is zárta a projektet, még záróünnepséget is tartott. Az, hogy…..
Ahogyan az várható volt a jövő évi költségvetésben befagyasztják a szociálpolitikai menetdíj-támogatásokat a 2014-es szinten. A kormány már korábban vállalta a Brüsszelnek elküldött konvergenciaprogramban, hogy az utazási kedvezményeket az idei szinten befagyasztják…..
A KSH csak novemberben hozza nyilvánosságra szegénységről szóló statisztikáit az akár a választásokat befolyásoló megrendítő következtetései anyagi helyzetének siralmas volta miatt. Nem ez az első alkalom, hogy a statisztikai hivatal sumákol a szegénységi mutatószámokkal:…..
Mi már az elején megmondtuk. Mára pedig kormányzati szinten is kénytelenek voltak belátni, hogy a közoktatásra ráerőltetett, ötvenes éveket idéző centralizálás működésképtelen. Hoffmann Rózsa utóda, a jelenlegi köznevelésügyi államtitkár Czunyiné Bertalan Judit…..
Ma a Ténytár blogján újra terítékre kerül a migrációs helyzet, amellyel már többször is foglalkoztunk. Korábbi blogunkban írtunk róla, hogy a szigetországban az adószámkérelmek tekintetében először sikerült bekerülnünk az első tízbe a 2011 áprilisától 2012…..
Blogunk rendszeres olvasói számára ismerős lehet ez a cikksorozatunk, amelyben a kormányzat államosításait kísérjük figyelemmel. Ebben próbáljuk összegezni mindazt, amit a kormány „védőszárnyai alá vett” az elmúlt négy évben. A tempó továbbra sem lassult,…..
Egyre több a szegény. És ez sajnos nem csak duma. Jó hírekkel továbbra sem tudunk szolgálni, viszont annál érdekesebb grafikonokkal és ábrákkal igen. Az Eurostat adatai alapján, szemben a visegrádi országokkal, tavaly tovább nőtt azok aránya, akik a szegénység vagy…..
Kifizetetlen tartozások, forráshiány, lopakodó nem-vizitdíj és szakemberhiány. Ezekkel a szavakkal lehet a legjobban jellemezni a magyar egészségügyet. Korábban már írtunk arról, hogy valami készül az egészségügyben: bár a Fidesz a 2008-as szociális…..
Amíg az ellenzék a miniszterelnök tusnádfürdői beszédében elhangzott illiberális és munkaalapú szavakat próbálta értelmezni, addig szép csendben a magyar első osztályban is elkezdődött az új szezon. Ráadásul a héten eldőlt, hogy négyből két kupacsapat legalább megélte az…..
A tavaszi országgyűlési választások előtti téli hónapokban a felduzzasztott közmunkás létszámmal a kormány képes volt kozmetikázni a szezonalitásnak köszönhetően alacsony foglalkoztatottsági adatokat: az idei első negyedévben a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4…..
A brazíliai világbajnokságra és a szokásos nyári uborkaszezonra való tekintettel egy könnyedebb összefoglalóval készültünk. A teljesség igénye nélkül felidézünk pár momentumot a magyar labdarúgó-válogatott háza tájáról az elmúlt bő negyed évszázadból.  Magyarország…..
Bizonyos időközönként újra és újra előkerülnek a társadalom struktúrájával kapcsolatos témák a közbeszédben, amelyek főleg a középosztály helyzetével foglalkoznak. Bár a szociológia a társadalom részeinek osztályokként való definiálását meghaladta, a középosztály,…..
Magyarországon a helyzet egyre rosszabb. A létminimum alatt a minimálbér, a közmunkásoknak járó ötvenezer forint pedig még a minimálbérhez viszonyítva is szörnyen alacsony, nemhogy a létminimumhoz képest. Ennyiből egyszerűen nem lehet megélni ma Magyarországon. Mára másfélszer…..
A Ténytár rendszeres olvasói számára nem ismeretlen az a cikksorozatunk, amelyben igyekszünk sorra venni mindazt, amit a kormány „védőszárnyai alá vett” az elmúlt három és fél évben. Eddig négy alkalommal kíséreltük meg összegyűjteni mindazt, amit ezidáig…..