Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TheSaurus62

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hídpénz, kapuadó, termény-beszolgáltatás, miért is ne! Sőt, éppen itt volna már az ideje! Valamiért rögtön a Monty Phyton Gyalog galoppja jutott az eszembe, mikor olvastam, hogy Tarlós főpolgármester dugódíj helyett esetleg hídpénz bevezetésén, illetve sokkal inkább már a…..
A Napi Gazdaság szerdai cikke szerint a Matolcsy-Tarlós megegyezés ellenére az állam jövőre  kivonul a BKV finanszírozásából, mivel a 2013-as költségvetési tervezetben nincsenek erre a célra elkülönített tételek. Teljesen felesleges arról beszélni, hogy az állam kiszáll a…..
TheSaurus62 2012.06.08 09:59:41
@dr. Bubó:
A Medgyessy - Gyurcsány - Bajnai vonulat talán legnagyobb bűne, hogy 8 évig hagyták a jelenlegi társulatot tanulni és készülni a hatalomátvételre (ennyire komolyan vették volna a demokráciát?).
"Régi, de jó" c. rovatunk bemutatja: az élet 2000-ben, ahogy 1910-ben elképzelték. Elég hálás a téma barátok közti beszélgetések közben is, vajon milyen lesz a világ (és a világrend) 20, 50 vagy 100 év múlva. Persze, ha még lézetik akkor. Zenemeg, csak…..
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!   Van ismét szabad egy órám, így gondoltam mérgemben gyorsan billentyűzetet is ragadok és leírom a tapasztalataimat a "túloldalról". Ugyanis a blogon rendszeresen és túlnyomó többségben csak a "már 400 helyre pályáztam 3…..
TheSaurus62 2012.05.31 10:32:49
@Babette_: Az Office (Word, Excel, PowerPoint, Access) középiskolai tananyag. Amíg nem jön helyette a Linux+OpenOffice, de ez egy másik téma.
sorok között BKV vonaljegy: 880.- 2012.05.30 07:00:00
Tegnap este egy baráti beszélgetés közben merült fel a BKV helyzete, és kiváncsi lettem, hogy vajon mennyibe kerülhet egy vonaljegy valójában. Tisztában vagyok azzal, hogy 320 forintért lehet részem a felejthetetlen, és gyakran izgalmakkal teli utazásban, de én azt szerettem volna…..
A KARD The Public Machine 2012.05.28 21:47:00
Nagyjából a parlamenti ciklus fele telt el, ilyenkor érdemes félidős számvetést tartani. A napi történésektől, aktuális vitáktól hátrébb lépve összerakni egy képet: merre is tartunk. Megkísérlek én is felállítani egy ilyen képet, amelynek egyetlen kritériuma van: ne…..
Nem sok szórakoztatóbb dolog van annál, mikor közjogi méltóságaink Európába mennek. Lehet valami külön vírus csak nekik, ami a határt átlépve megtámadja és maga alá gyűri őket, mert mire megérkeznek a célállomásra addig általában a legalapvetőbb három dolgot…..
forrás: link..
TheSaurus62 2012.05.23 10:54:24
Történelmi tapasztalat: minden diktátorban együtt munkál a túlzott magabiztosság, valamint a bizonytalanság, a félelem a hatalom elvesztésétől és annak következményeitől. Magyarország teljhatalmú ura ma egyszerre mutatja magát határozott, ereje teljében lévő győzőnek, s -…..
Aránytalanok a közlekedési bírságok? Veszélyeztetik az egzisztenciát? Egyetértünk. De mégis ki a franc szigorította nemrég a szabálysértési törvényt? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Megjött. Itt van. Nem is olyan rég bemutatták Budapest új turisztikai arculatát, mely a budapestinfo.hu-t is működtető, nagyon hangzatos Budapest Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft. (még valamit beletehettek volna) megbízásából készült. Az arculat megalkotása így…..
Egykori kollégám mondása, „hogy csak a káröröm az igazi öröm, mert nincs benne irigység.” Ennek ellenére nem szép dolog, még ha nehéz is önuralmat gyakorolva tárgyilagosan szemlélni azt, hogy valaki Hummerrel megy a balatonakarattyai jégre és az beszakad alatta.  A…..
TheSaurus62 2012.02.07 13:17:41
És igen! Mindig örömmel tölt el, ha egy "unokáink sem fogják már látni" módszer visszatér a közéletbe és újra megmutatja létjogosultságát. Ilyen volt régen a magnókímélő ceruzás kazetta visszatekerés (aki van annyira fiatal, hogy nem tudja miről van szó, itt…..
TheSaurus62 2012.02.06 14:51:10
Közgyűlési előterjesztés2012. február 3.Előterjesztő: Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökeÜgyiratszám: 45-10/2012Tárgy: Javaslat Csongrád Megye Díszpolgára cím odaítélésére (zárt ülés keretében)Melléklet: 1 db indokolás a határozati javaslathoz (nem…..