Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kata58

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csoszon alkonyán, a XIX. században egyre nagyobb szakadék alakult ki a gazdag elit és a szegény parasztok között. A csoszoni parasztok közül sokan felkerekedtek, hogy Oroszországba emigrálva művelhető földet találjanak a megélhetésükhöz. Az első családok a század közepén vándoroltak ki az orosz…..
Kata58 2023.09.04 08:56:40
  Kínai romantikus sorozat Részek: 45  Történet: Egy kezdő divattervező Zhu Fang és egy internetes áruház tulajdonosa Song Lin történetét meséli el. Van benne romantika, szerelem, ármánykodás. Lényeg pedig a boldogság. Fordító: Gigi58 & Buldozer07   felirat ITT  Videó ITT  Online :…..
Napjainkban a Föld még mindig drámai küzdelmet vív a Covid-19 világjárvánnyal. Karantén, arcmaszk, fertőzési statisztikai mutatók, védőoltási stratégiák – ezek a szavak mára mindennapi életünk kísérői lettek. Az élet azonban élni akar, ez pedig különösen igaz a nemzetközi kapcsolatokra.…..
    Kínai sorozat  Felirat ITT  Videó mega link  ITT Torrent: ITT Online 1.rész 2.rész 3.rész 4.rész 5.rész 6.rész 7.rész 8.rész 9.rész 10. rész 11.rész 12. rész 13.rész 14.rész 15.rész 16.rész  ..
A minap megbeszélésre mentem egy céghez és az irodájuk egy budai bérház egyik lakásában volt kialakítva. Amúgy, elég cool rálátással a Parlamentre. Ebben persze még semmi extra nincs, azonban a társasháznak volt egy módszere, hogy a lakók tartozását minimálisra csökkentse. Persze nem is medve…..
Kata58 2021.01.16 11:30:25
@Nouby: Már maga a mód ahogy beszélsz a nyugdíjasokról szégyen!

Egyszer te is leszel az. Az a szégyen hogy sok nyugdíjasnak alapból gyalázatosan kevés a pénze, és nem azért mert nem fizetett, hanem mert alapból pl. minimálra voltak bejelentve!
Vagy csak 4- 5 órás munkalehetőségeik voltak. Meg sok minden más is! Én most a jóindulatuakról, az önhibájukon kívüli esetekről beszélek! Vannak dolgok, amik sajnos nem mindig találnak megoldásra közösségi szinten, de azért kell értelemmel, nyugodtan érvelni. Az hogy valakinek lehetősége van lakóközösségbe elmenni és szavazni, de nem éle vele, nos az is egy nem éppen pozitív hozzáállás! Mindenképp meg kell találni a megoldásokat ! És különbséget kell tenni a fizetni nem akarók /de cigire van pénz meg italra/ és azok között, akik szeretnének de nincs miből. Itt kell megtalálni még az elején a megoldásokat, és nem megvárni a hajléktalansággá válást, és a ház, közösség ellehetetlenülését a köztartozások és az amortízációk miatt! Remélem sok minden sikerül ebben az évben, jó egészséget mindenkinek!
Teljesen lehetetlen helyen elbújva, magyar nyelvtudás nélkül, de orosz a javából! Csatlakozz a Világevő Facebook-oldalhoz, ha elsőként szeretnél ilyesmikről értesülni!..
A koreai uborkasaláta gyorsan, mindössze néhány perc alatt elkészíthető és különösebb hozzáértést sem igényel. Az enyhén édes-csípős, roppanós uborka igazi felfrissülés, tavasszal és a nyári melegben elmaradhatatlan, hűsítő, kísérő étel. Bár a főbb alapanyagok minden receptben megegyeznek, ez az…..
  Az Ezernapos ígéret egy nő történetét meséli el, aki folyamatosan veszíti el az emlékezetét, és egy férfiét, aki feltétel nélkül szereti őt.Lee Seo-Yeon (Soo-Ae) és Park Ji-Hyung (Kim Rae-Won) kamaszkoruk óta ismerik egymást. Lee Seo-Yeon öt évesen elveszítette az édesapját, anyja pedig hat…..
Reader Vége. Európának annyi. 2018.01.15 12:17:48
Európa még ebben a generációban megszűnhet Európának lenni, az európai ember pedig elveszítheti az egyetlen olyan helyet a Földön, ahol ma még otthon érzi magát - figyelmeztet a brit Douglas Murray új könyvében.  Az Európa különös halála – bevándorlás, identitás, iszlám egy éppen…..
Az utolsó időket éljük és látszik, hogy alakul a világ. A liberális eszmékkel az úgynevezett demokratikus országokba nagyon intenzív a terjeszkedés. Ez a demokrácia és liberalizmus már nem azonos azzal ami pár éve még jellemzője volt. Most, az idegen nemzetek, népek betelepítése és a nemzetállamok…..
Meghoztam a sorozat 14. részének feliratát. :)..
Kata58 2018.01.18 16:29:00
Megérkezett a 13. rész felirata is. Igazság szerint már két napja kész, de rögtön, ahogy befejeztem ezt az epizódot, elszállt a Windows-om, és újra kellett éleszteni. Nagy szerencsémre a feliratot biztonságba helyeztem addigra, így nem kellett elölről kezdenem az egészet. :,D..
Sokszor felteszik nekem a kérdést ismerősök, hogy ugyan miért jobb koreai popzenét hallgatni, mint amerikait? Ez is csak pop, ugyanazokat a ritmusokat, hangulatokat, dubstepet, ütemeket használják, mint Beyonce és a többiek, ráadásul olyan nyelven énekelnek, amit nem is ért a rajongók többsége.…..
  Amit lehet, szeretek házilag elkészíteni, így a gyrost is. Szerintem finomabb és egészségesebb , mert tartósítószer mentes anyagokból készül. Ahogy én készítettem: A húst apróbb kockákra vágom. (Lehet sertés, csirke, pulyka…) Én most csirkemell filét használtam. Gyros fűszerkeveréket…..
A történelem szereplőit még sok-sok évtized, sőt száz évek után is nehéz megítélni, bárhol, bármilyen korról is legyen szó. Új, nagyszabású történelmi drámájában az MBC televíziós csatorna sem tör ilyen babérokra, helyette a koreai história egy olyan mozzanatát ragadja meg, amikor röpke idő alatt…..
Elhunyt Elie Wiesel. Élettörténetét érdemes elolvasni, tanulságos, megrázó. Nobel-békedíjas, világhírű békeaktivistaként halála nagy hírértékű, így a legnagyobb magyar portálok is beszámoltak róla. Úgy döntöttem, beleolvasok a kommentszekcióba. Hiba volt...
Egy 8 km-nél kicsit hosszabb autóútról fogok írni…Nem nagy távolság, igaz? S ha azt mondom, hogy ebből 3,5 a levegőben és majdnem ugyanennyi a tenger mélyén fekszik? Mint említettem, nem egy nagy távolságról van szó, kocsival negyven perc alatt megtehető. Akkor miért is volt erre szükség? A válasz…..
A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum ad otthont az Imaging Korea - Korea dokumentumfotókon - Embereken, tájakon és időn túl című kiállításnak. Ez a téma szolgált az alábbi cikk alapjául, amely a koreai fényképezés történetét kívánja röviden bemutatni...
Minden országról, miden népről él bennünk valamilyen kép, ráadásul a vizuális híreket a legmodernebb technikákkal ömlesztik ránk a világ legtávolabbi pontjáról is. A média minden lehető eszközét beveti, hogy alakítsa, formálja tudati és képi világunkat. De vajon a valóságot látjuk általa?…..
Koreában ilyenkor tombol a tavasz, április és május színpompás virágszőnyeggel borítja be a hegyeket, völgyeket, de még a télen megszürkült nagyvárosokat is. S nemcsak a sok ezer virág színe, hanem illata is elkápráztat és merészen elcsábít bárki emberfiát. Ki ne tudná, hogy a virágoknak a távoli…..
 Nálunk a férjem a száraz zsemlék leltáráért felelős személy. Amikor úgy ítéli meg, hogy már kellő számban sorakoznak a kenyértartóban a száraz zsemlék, akkor mindig megkérdezi: „Mennyi zsemle is kell a máglyarakáshoz?”. (Mert persze ezt sohasem tudja…..
Öt gyerekektől fosztotta meg a norvég gyámügy a román-norvég Bodnariu házaspárt. A vád: "keresztény radikalizmus". A legkisebb gyermek mindössze három hónapos, édesanyja még szoptatta. Miután rajtaütésszerűen "kihallgatták", majd elszállították a gyerekeket, különböző nevelőcsaládoknál helyezték el…..
Azoknak, akik a muszlim hitről kereszténységre térnek, gyakran el kell hagyniuk a hazájukat, mert ezzel életveszélynek teszik ki magukat. A szerencsésebbek toleráns, nyugati országokba utaznak, hogy szabadon élhessenek, szabadon gyakorolhassák a hitüket, és közben biztonságban tudják saját magukat,…..