Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shaperzrally

61 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Papírforma szerint Sebastien Ogier nyerte a Monte Carlo Rallye-t, de jutott izgalom az utolsó napra. Erről természetesen az időjárás gondoskodott, mert a Turini hágón hirtelen leesett harminc centi hó. Ráadásul a rosszabbik fajtából. A skandináv népek több tucat szót használnak a…..
Egyéb versenyek esetében már ki lennék borulva, ha hat gyorsasági után negyven másodperc lenne a második helyezett hátránya. Egyéb versenyek esetében kiröhögném, aki hat gyorsasági után a rossz gumiválasztásra fogná, hogy ennyivel le van maradva az ellenfelétől. De ez a Monte…..
2013-ban érkezett meg a Volkswagen a világbajnokságra és mindent vittek a németek. 2014-ben érkezik meg a Hyundai, de tőlük nem számíthatunk hasonló eredményre. Várhatóan az idei esztendő is arról szól majd, hogy ki lesz a második, a VW előnye ugyanis nem behozható. Jobb lenne…..
Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy sikeres tesztet tudott le Ausztriában a közelgő Monte előtt és ismerkedett az új autójával és a csapattal. A most használt autója ugyanaz, amit majd a világbajnokság idei első futamán is használni fog, természetesen akkor már WRC-nek…..
Robert Kubica nyerte a Jänner Rallye kvalifikációs szakaszát, őt Kajetanowicz követte. A látványos autózása okán méltán népszerű Kajto mindössze kilenc tizedmásodpercet kapott Kubicától a két kilométeres szakaszon, de ebből senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket a…..
Alig hevertük ki a Szilveszter okozta megpróbáltatásokat, máris kezdhetünk készülni 2014 első fontos versenyére. A tavalyi Európa-bajnoksághoz hasonlóan ezúttal is a szomszédos Ausztria felé vesszük az irányt, hogy megnézzük a "fapados Montét”. Sajnos hó nem lesz, de…..
Nem is akármelyiket, hanem az idei évad utolsó versenyét a Hockenheimring-en. Elöljáróban csak annyit, hogy megérte kétezer kilométert autózni, de még jobban megéri majd kimenni a jövőre a Hungaroringre. Brutális gépek, izgalmas betétfutamok, hihetetlen rongyrázás és…..
Maradt bennünk hiányérzet a Budapest Rallye-val kapcsolatban, de nagyon jól éreztük magunkat. A pályák zseniálisnak látszottak már a tréningen is, a versenyautóban ülve pedig minden várakozásunkat felülmúlták. Azt hittük, hibátlan itinert írtunk, de ez messze nem volt…..
shaperzrally 2013.10.09 11:39:14
@red87: Lehet, gogy kipróbáljuk az EBC-t majd egyszer, de most egy darabig marad a Ferodo DS3000.

@csokiájsz: Széria 1,3 8V motor, 1,0 váltó... Tuning csak a futómű.

@laptop szerviz http.//www.doctorhouse.hu: 55-ös rendszer van alatta, az autóban ülve hangos, de kívül csak alig. Most mértek hangot is a gépátvételen, 3500-as fordulaton 80db lett.
Kis Béres, Európa-bajnok autókrosszosaink, Janika, WRC-k, Historic autók és még sok minden más, ami kell. Azt hiszem, hogy Budapest belvárosában ennél látványosabb autósport eseményt ma nem lehet összehozni, Kicsit a reklámra kellene még áldozni és akkor még több laikus venné a…..
Most értünk haza, mentünk ötszáz kilométert zergeb.szta utakon, minimum vizsgáztam, de maradt még program bőven holnapra is. A mai nap nagy tanulsága, hogy ketten csinálni mindent marha nehéz, mert egyszerre több helyen kellene lennünk, mint ahányan vagyunk. Büki Ernőnek meg helyet…..
Természetesen a Budapest Rallye legnagyobb szenzációja a kis kupás Suzukink bemutatkozása lesz a Rallye 2 mezőnyében, de azért indulnak ám mások is. Bajnokavatásra kicsi az esély és nem is tenne jót a Mecsek Rallye nevezési listájának, de előfordulhat akár ez is. Eddig négy…..
Nagyon vártuk, aztán kiderült, hogy nem lesz. Aztán kiderült, hogy de, mégis lesz. A baj az, hogy már meg sem lepődünk ilyeneken, az okokat nem is firtatjuk, úgyis csak találgatni tudnánk. A lényeg, hogy készülünk a Budapest Rallye-ra, nekünk most ez a legfontosabb. Ahogy azt a…..
Tavaly az RTE váci fordulója volt számunkra a szezon utolsó versenye, de idén ez nem így lesz. A Vác Rally ezúttal sajnos nem hozta a tavalyi izgalmakat, így a második gyorsasági után már tesztnek fogtuk fel az egészet, hiszen készülünk a Budapest Rally-ra. Hülyén hangzik, de…..
Sok mindent. Például azt, hogy Neuville „herripotteres” külseje mögött egy nagyon tökös gyerek lakozik, Ogier mindenképpen világbajnok lesz idén, Hirvonen meg… Hirvonen nem gyors, de megbízható és Latvala nem megbízható, amikor gyors. Jó, ez utóbbi kettőt tudjuk már egy…..
Talán a legkevésbé szeretem az RTE esztergomi lábatlani futamát, a GARMIN Rallye-t. Különösen a Bajna és Lábatlan közötti gyorsaságitól borsózik a hátam, a minősége kritikán aluli, a vonalvezetése unalmas és már mindenki ismeri minden irányból. A Szomor – Máriahalom pálya…..
Már év elején tudtuk, hogy a közös ORB-RTE futamokon nem fogunk indulni, így különösen vártuk a Salgó Rally-t, ahol a Túra mezőnye kapta a főszerepet. Legendás pálya a Zagyvaróna – Cered gyorsasági szakasz, amiről a tapasztalt rókák is csak suttogva mernek beszélni, így…..
Hétvégi programajánló rovatunk ugyan nincs, de ha lenne, akkor ez poszt mindenképpen oda kerülhetne. Idén újra lesz Salgó Rally és bár az ORB mezőnye nem szerezhet pontokat a nógrádi pályákon, az RTE mezőnye teljes létszámban tiszteletét teszi a versenyen, hiszen a…..
Ott hagytuk abba, hogy Kopecky az első nap utolsó gyorsasági szakaszán átvette a vezetést és úgy térhetett nyugovóra, hogy szombaton nagy csata vár rá a győzelemért. A verseny második napján "mindössze" öt gyorsasági várt a mezőnyre, de a feladat koránt sem volt…..
Idén is meghívott néhány újságírót a Hungaroringre az Opel a „legendás” hétvége előtt. Már az invitáló e-mailből kiderült, hogy OPC autókkal kellene köröznünk a Hungaroringen, majd ha ezzel végeztünk, még beülhetünk Joachim Winkelhock mellé egy Astra OPC…..
Ugyanott folytatja Robert Kubica az Azori-szigeteken, ahol a Gran Canarián abbahagyta. A SATA Rally Acores első napját csütörtökön rendezték, de az időjárás keresztülhúzta a szervezők számításait. Az elmúlt napokban akkora mennyiségű csapadék esett az Atlanti-óceán ezen…..
Vasárnap jó idő lesz, úgyhogy mindenki a friss levegőn leledzik majd. A budapestieknek két opciójuk van: Vivicittá Városvédő Futóverseny vagy Rakparti Szlalom Party. Ugye, hogy nincs is két opciónk! Hihetetlen gyorsasággal épül a négyes metró, így semmi nem akadályozhatja a…..
Jól szervezett volt a tavalyi esztendőben elmaradt Eger Rallye, de különösebb izgalmat nem hozott az abszolút győzelemért zajló csata. Szerencsére a helyezések sorsa nem volt ennyire egyértelmű, bőven volt miért izgulnia a szurkolóknak. Szurkolókból egyébként nem volt hiány, a…..
Racing Dream Monza margójára 2013.03.24 22:47:15
Az optimistább szurkolók csodára számítottak Monza kapcsán, a realisták tisztes helytállásra, sajnos senkinek sem lett igaza. Az autósportban jártas rajongók nagyjából tisztában vannak azzal, hogy nagy csodát nem szabad várni, ha egy új tervezésű versenyautó a verseny előtti…..
Nagyon simán nyert Sebastien Ogier Mexikóban. A mezőnyből egyedüliként csak Ostberg tudott közel kerülni a franciához, de neki a második napon véget ért a verseny, így a svéd hó után a mexikói murván is az újonc VW nyert. Az utolsó napon a „csak” három gyorsasági…..
Ostberg Fordja nem bírta ki a szombati versenynapot, Hirvonen megint nem az igazi, így vasárnapra nem sok izgulnivaló maradt Mexikóban. Na jó, a Power Stage még érdekes lehet, de azt Ogier nyeri. Szerintünk. Nagyon rosszul kezdődött az M-Sport napja szombaton, hiszen Ostberg…..