Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arpio

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valahogy úgy adódott, hogy a rákospalotai reformátusokat többször is lelkészdinasztiák vezették. Időben közelebb idősebb és ifjabb Simonfi Sándor, a múlt század első felében pedig idősebb és ifjabb Benkő István. Ez a bejegyzés ifj. Benkő Istvánról szól, akit a megjelenés…..
Idén 500 éve, 1514-ben zajlott a Dózsa György vezette felkelés, ami a székely parasztvezér kivégzésével ért véget július 20-án. Hogy egy parasztfelkelés évfordulójáról nem emlékezik meg az állam, az végső soron érthető, de hogy egy olyan kerület sem, amelyik több emlékkel…..
Augusztus 20. számomra egy meglepetés-nap volt, mert előző nap este kaptam egy szlovák rendtársamtól egy telefonos kérést, hogy egy Panamából jött jezsuita szeretne Pestre látogatni, tudnék-e segíteni neki az eligazodásban. Őszintén szólva nem voltam túl lelkes a kérésre, mert két napra rá…..
Arpio 2013.08.31 00:36:28
@Pandit: Láttad Alföldi rendezését? Szerintem így.
Dr. Tyskie egyáltalán nem érezte magát kellemetlenül a rendőrségi szobákban. Úgy vélte, hogy a TV-ben feleslegesen színezik baljóslatúvá az ilyen helyeket. Sokszor sötétnek, ellenszenvesnek festik le ezeket az örsöket, pedig egyáltalán nem ilyenek. Legfeljebb azok a helységek,…..
Most, hogy hazaértem a munkából és az istenáldotta Woori Bankból, úgy érzem összegyűlt egy bejegyzésre való, úgyhogy megírom a tegnap estétől ma délutánig terjedő eseményeket.   Az uszoda Hétfőn délután amint vége volt a sulinak, megbeszéltük Scottal, hogy…..
Rákosi utasítására 1952-től 1955-ig évente a magyar GDP 25%-át költötték el a Jugoszláv Néphadsereg ellen emelt, Szentgotthárdtól Nagylakig tartó erődláncolat építésébe. A határsávból kitelepítetteket a mai napig csak részlegesen kárpótolta az állam. Montázs: Szovjet karikatúra a "nyugatbarát"…..
Arpio 2012.09.22 14:17:11
@GeoThrasher: ...hanem átálltak a románok, és akkor az egészet megkerülték. Árpád-vonal volt a neve, ugye?
Az olasz-szlovén határon található Karsztvidék (a Doberdó) egyik legérdekesebb első világháborús szabadtéri múzeuma a Monfalcone település határában, az egykori olasz, illetve osztrák–magyar lövészárokrendszer területén kialakított Parco Tematico della Grande Guerra. Az alábbiakban az intézmény…..
Dr. Kemény Gyula ezredorvos naplója az olasz frontról – 28., befejező rész 1915 októberében ezredorvosunk zászlóalja elfog egy korábbi olasz parancsot, amely részletesen beszámol az ellenfél céljairól, tervezett harcászati eljárásairól. A tervekből kevés valósult meg, s Kemény doktor bizakodik,…..
Ritka ókeresztény sírkamrákat találtak Pakson a római kori erőd, a Lussonium közelében zajló feltáráson. Az épített, vakolt és rendkívül jó állapotban lévő 3-4. századi sírkamrák ritkaságnak számítanak Pannónia területén - közölte Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a…..
Az olimpiának vége, de a 8 tollasozó olimpikon kizárása továbbra is téma - legalábbis a mechanizmus-tervezéssel, matematikai bajnokságokkal, stb foglalkozó oldalakon. Mint kiderült, az eset nem egyedi, nem minden esetben a győzelem, vagy a legjobb eredmény juttatja a vágyott…..