Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shaolin Bunny

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmbook Attack Squadron 1963 2019.01.14 07:00:00
  Japán film a II. Világháborúról, 1963-ban? Pokolian közel volt ez az időpont mindkét fél számára. Bőven voltak túlélők, testileg és lelkileg sérültek, a közvélekedés még korántsem volt kiforrott. Ráadásul az amerikai ott voltak Okinaván, amit a helyiek közül egyesek megszállásként, mások a…..
  Az a vád érte az oldalt, hogy mint idézem: Valahol olvastam, hogy "bizonyos oldal innen csábítgatja el a régi motoros fordítókat. Undorító!   Szeretném felhívni azoknak a nézőknek és fordítóknak a figyelmét arra, hogy az oldal : - nem gyűjtő oldal. - a fordítók oldalát ajánljuk, és a velük…..
Egy kis kihagyás után végre meghoztam a következő részt. A fogzás plusz egy elvállalt feladat miatt most egy darabig belassulok, de abbahagyni nem fogom, ezt a sorozatot még biztos végigviszem, és nagyon remélem, hogy a továbbiakban is lesz még lehetőségem fordítani. ^^..
Tajvanon nagy népszerűségnek örvendett a Black & White sorozat, idővel felmerült, hogy egy ütős akciófilmet lehetne készíteni belőle. Szépen hozzá is láttak, Tsai Yueh-Hsun beleült a rendezői székbe, megszerezték Luc Besson kaszkadőrcsapatát és leforgattá a Black &…..
Aki érdeklődött valaha is az ázsiai filmek iránt, valószínűleg nem hagyta ki az 1982-ben elkészült Shaolin-templom c. filmet. Jet Li számára ez az alkotás hozta el az áttörést, bár nemzetközi sztárrá csak később vált. A film mai szemmel már egy kicsit "avitt",…..
A távol-keleti ország számomra mindig meglehetősen ellentmondásosnak tűnt. Vonz a kultúra, a gasztronómia, taszítanak ugyanakkor a merevnek tűnő viszonyok és a helyhiány. G. szerencsésebb, mint én, hiszen neki megadatott, hogy mindezt saját tapasztalatai alapján döntse el.…..
Shaolin Bunny 2012.09.16 16:24:19
@Rozgonyi Tivadar:

Tökéletesen egyetértek veled. :) Pontosan úgy van, ahogy írtad.
Kínai Kaland Ég veled, Fuzhou! 2012.02.11 17:34:00
Sajnos, elérkezett a hazatutazás napja. De a blog nem zár be, bepótolom az elmaradt mesélnivalókat, valamint írok majd minden, Kínán kívüli Kínához kapcsolódó élményemről. Igyekszem tehát ilyenekből jó sokat összegyűjteni! :) Igazán nehéz volt búcsút venni ma Jasontől…..
Kínai Kaland Kung-fu szünet 2011.09.24 19:43:00
A kung-fu óráim véget értek. Ez éppen egy olyan dolog, aminek nem örültem. A thai chi 24 forma mellett kard formát és hosszú bot formát is tanultam. Kardom most nincs, a botos formában lévő technikák közül pedig meg kell még tanulnom többet is. Sok új mozdulatot ismerhettem meg…..
Kínai Kaland Nightlife 2011.10.09 20:35:00
Néhány személyes megtapasztalást követően egy kis részét be tudom már mutatni a kínai éjszakai életnek, ami a kínaiak szerint sem akármi ám!"Hanging out"Azt már említettem, hogy az élet este nyolc óra után nagyon megélénkül az utcán. Az emberek egyszerűen szeretnek…..
Shaolin Bunny 2012.02.09 21:41:29
@ktina:

Igen, értem a te nézőpontodat, és ez igaz is. :)
Viszont én őt nem ismertem, mert nem igazán hallgattam kínai dalokat, zenét - szinte csak japánt hallgatok zenében, ha az angolt nem nézzük -
Január elején láttam a Shaolin c. 2011-es filmet, és ennek kapcsán ismerkedtem meg vele. Jobban mondva még a film előtt hallottam a vége főcím zenét, amibe rögtön beleszerettem, aztán persze azt is megtudtam, hogy azt bizony a film főszereplője énekli. Utána a filmet is láttam, így én őt elsőnek így láttam, tehát nekem nem volt fura.
Bár való igaz, érdekes kontraszt a kung fu és a szép, lassú romantikus dal, amiket előad. :) - bár én szeretem az ilyeneket. XD Egy nagyon birkatürelmű, nyugodt ember vagyok és szeretem a lassú dalokat, amik nyugisak, szépek. -
Kínai Kaland C-POP 2011.10.11 02:32:00
Karaokes bejegyzésemben megemlítettem Andy Laut. (azt hiszem, kezdek fan lenni, sőt, már az is voltam, mert ahogyan keresgéltem a neten LEESETT, hogy már régóta ismerem őt a Szigorúan piszkos ügyek (Infernal Affairs) trilógiából (és még más, kung-fu filmekből)! Az első film…..
Shaolin Bunny 2012.02.09 21:53:42
@ktina:

:) Én is örülök, hogy megtaláltam a blogot! Nem igazán találtam más értelmes magyar blogot, oldalt, ahol láthatnám a kinti shaolin templomot, illetve lenne így leírás, ahogy te mesélsz. :) Engem pedig nagyon érdekel!
Shi De Yang amúgy a kedvenc shaolin papom. :) - teljesen véletlenül lett ő, mert ebben az évben kezdtem még csak jobban utána olvasni a dolgoknak, őt láttam egy videóban és nagyon szimpatikus kis emberkének tűnt, azóta már jópár videót láttam róla, illetve utána néztem, ki is ő, és nagyon csodálom őt -
És igen, már olvasgattam a shaolin-os bejegyzéseket is, aminek természetesen nagyon örültem!
- a nevemben pont ezért van a shaolin, mert nagyon érdekel a téma, a shaolin kung fu :) -

Rendben, köszönöm, hogy megkereshetlek kérdésekkel. Majd biztos fogok írni!
Nekem teljesen megfelel, ha már itthonról töltöd fel az írásokat, képeket, elmentettem a blogot, szóval benézek majd rendszeresen!