Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ap

1 bejegyzést írt és 1126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Vivaldi 3.3 2020.09.10 20:20:42
Egy hónap sem telt el az előző stabil kiadás óta, és máris itt a következő! Az asztali és mobil összeállításban is fejlődött a tartalomblokkoló. Mostantól teljes oldalakat is lehet blokkolni, amivel a Vivaldi egy újabb elemet pipálhat ki az uBlock-kal való kompatibilitási lástán. Desktop Az…..
ap 2021.03.15 20:45:30
@ZeGa: úgy néz ki..
Magyar Opera Opera 65 2019.11.14 19:27:01
Tegnap megjelent az Opera legújabb stabil kiadása. A hangsúly ezúttal is a meglévő funkciók fejlesztésén volt. A 64-es verzióban a reklámblokkolás mellé bekerült a követők blokkolásának lehetősége is. Ez a felület esett át most bővítésen, ugyanis már a letiltott címeket is mutatja. (Az Opera…..
Magyar Opera Opera 60 2019.04.09 15:42:28
Nem káprázik a szemünk, az Opera tényleg kihagyta az 59-es verziót, és rögtön a 60-asra ugrott. Külsőre a legfontosabb változás a felhasználói felület sokadik újratervezése. Ezúttal a teljes minimalizmus irányába indultak el a különféle elemek szegélyeinek eltüntetésével. Mottójuk, hogy a böngésző…..
ap 2019.04.12 20:24:58
@sBc: van az a mondás, hogy "falura jó lesz..." ezt arra szokták mondani, ami gány munka, nem befejezett. na ez a sötét skin pont ilyen, akár feketének hívod, akár sötétkéknek, nem az árnyalat a lényeg, hanem hogy használhatatlan és használhatatlanul ocsmány

kiegészítő a gyorshívó oszlopszámához? meg még mihez nem? :D

leginkább oda raktam ki eddig az előzményeket, kedvenceket, ami így mindig ott volt a gyorshívón, de a többi oldalon nem zavart..
ap 2019.04.13 22:37:50
@sBc: hol, mert én nem találtam? (és miért állította auto-ra az én direkt beállított 5-ömet?) >:-[
ap 2019.04.13 22:39:19
@sBc: +van, bocsi.. jól eldugták..
Magyar Opera Opera 56 2018.09.30 17:12:35
A hét elején az Opera legújabb stabil kiadása is megjelent. Mivel az 56-os verzió nagyrészt a nyári szabadságok idején készült, jelentős fejlesztésre nem számíthatunk. Sokan fognak örülni azonban, hogy a külön ablakban nyíló videólejátszóban most már a hangerőt is lehet állítani. Szintén sokan…..
ap 2018.10.03 17:03:29
@Nekomajin: ja, olyannal talán egyszer találkoztam egy frissítés után... kitöröltem, "azt" ennyi :)
ap 2018.10.03 20:10:56
@Nekomajin: na ezek azok amiket én sosem használok, valszín ezért nem is találkoztam velük. amikor először feltelepítettem az operát - akárcsak a réginél - módszeresen végigmentem a beállításokon és mindent kikapcsoltam amire nincs szükségem/a régiben sem kellett:
- könyvjelzősávot nem használok, sosem használtam. ami fontos a gyorshívón van mappákban, a többit meg amikor nagyritkán kell, felnyitom a kedvenceket külön lapon.
- oldalsávot nem használok, jelenleg nincs számomra hasznos funkciója, csak az előzmények, pillanatkép és a kedvencek vannak kinn. az, hogy csevegők vannak ott, na bumm, sosem indítottam el, leginkább mert egyiket sem használom egyébként sem.
- a keresőt a címsor végéről is kiszedtem meg a gyorshívóból is. csak az urlsávot használom, ott meg 99,9999999%-ban amúgy is a google kell. talán félévente egyszer ha nem, akkor meg beütöm amire szükségem van. mióta jobb klikkre nem tudok elővarázsolni egyéni keresőmotorokat, ez számomra nem létező funkció.
- hírolvasót mindig is ki volt kapcsolva, mert soha nem használtam, már el is felejtettem, hogy létezik :)

szóval nekem fel sem tűntek ezek a "nyomulások", csak a gyorshívóban, ott meg betudtam egy frissítési anomáliának és töröltem :)
Magyar Opera Vivaldi 2.0 2018.09.25 11:21:31
Hosszú várakozás után ma végre megjelent a Vivaldi 2.0-s verziója, ami a fejlesztői ágon még 1.16-ként futott. A késlekedés oka elsősorban a Chromiumot érintő architekturális változtatásokban keresendő. Mindenesetre a fejlesztőknek sikerült behegeszteni a motor 69-es verzióját a Vivaldi felhasználói…..
ap 2018.10.03 17:02:39
@Nekomajin: én már évek óta várom, bár mire megoldják, nem nagyon lesz miért váltani, mert azóta az opera is fejlődget..
ap 2018.10.03 19:57:20
@Nekomajin: maximálisan egyetértek, ugyanakkor nekem a vivaldinál is vannak ilyen mellékízek.. nincs még teljesen kész, ami benne van nem működik rendesen, stb.. szóval ott is van baj. nem azért használom az operát mert mindent tud, hanem azért, mert jelenleg nincs jobb ami nekem megfelelne.a munkához az inspector elengedhetetlen, ie, firefox kilőve. a legutóbbi vivaldis próbálkozásomnál csak külön ablakba nyitotta fel, az úgy kezelhetetlen. ha jól tudom, azóta már van lapon belöli mód. az rss szintén kardinális, és bár az operából kitépték motorváltáskor, most van legalább egy tök jó plugin. ilyen nincs se chrome se más böngésző alá. sakk matt.a beépített vpn és reklámblokkoló úgyszintén fontos, minek pakolgassam tele a böngészőm kiegészítőkkel, ha nem muszáj? vivaldiban tudtommal nincsenek még ezek. az egérmozdulatokból legalább dísznek megmaradt pár, és a vivaldi is megyeget ezen az úton, ha jól emléxem, ott sem lehet újakat hozzáadni, és meglévőket átírni, mint a régi operában.
és ami a legfontosabb, a mostani opera végre stabil. a vivaldival azért voltak szétfagyott oldalaim..
egy szó mint száz, nekem a vivaldi még béta az operához képest, ami azért ironikus, mert régen ezt mindig az operánál éreztük a többi böngészőhöz képest. a vivaldinak egy nagyon nagy haszna van, kicsit felpörgette az opera fejlesztését :D
A szabadulószobák az elmúlt 5 évben gombamód szaporodtak a fővárosban. Ennek oka, hogy népszerű szórakozássá vált az escape game, így nagyon megnőtt rá a kereslet. Ezért vágtunk bele mi is és leteszteltünk öt ismertebb, budapesti szabadulószobát. Hatalmas élmény volt! ..
Magyar Opera Hogyan tovább? 2018.07.12 14:09:58
Ahogy észrevettétek, az elmúlt hónapokban elég kevés új bejegyzés született, és ennek csak az egyik oka az, hogy nem volt túl sok időm ezzel foglalkozni. A másik ok az, hogy az Opera fejlesztése olyan irányt vett, mikor nem nagyon van miről írni. Az új funkciók egyszerűen csak működnek. Nincsenek…..
Power kritikáját itt olvashatjátok Az ébredő Erő után azzal mentegetőztek a legtöbben és ütötték el a negatív kritikákat, hogy J.J. Abrams filmjének hatalmas feladata volt azzal, hogy újjáélessze a Star Wars-univerzumot, kielégítse a mindenért az asztalt verő rajongókat, és maga a rendező is…..
ap 2017.12.16 19:19:38
@danialves: először is részemről beszélgetünk és nem vitázunk, valamint semmiről sem akarlak meggyőzni és el tudom fogadni az álláspontodat minden további nélkül. ettől függetlenül nem mindenben egyezik a véleményünk de ez nem is baj.
egy blockbustertől - már írtam feljebb, de lehet h nem Neked - nem várok el semmit, csak azt, hogy legyen látványos, szórakoztató. Amíg nem totál kreténséget tolnak az arcomba (lásd transformers sokadik v halálos iramban sokadik) addig kikapcsolom az agyam és beülök rá tátott szájjal csorgatni a látványon a nyálam. ezek a filmek részemről erre valók. nincs bajom a azokkal a felsorolt hiányosságokkal amit írtam a fury road-ra (ott se volt bajom velük) mert nem arról szól az élmény.
ami a fury roadot illeti, azt csak azért mondtam, mert pont a fentiek miatt kicsit túlzásnak érzem a bb-eket ennyire elemezni, hiszen nem biztos, h van értelme. Az, hogy szerinted abban minden a helyén van már egyedi preferencia kérdése, sokaknál meg pont ez veri ki a biztosítékot, míg a sw beszűkült helyszínpalettáján túlgördülnek.
amiért egy fr-t érdemesebb lehet kicsit művészibb/szakmaibb szemszögből is vizsgálni az az, hogy a rendező rengeteg energiát fektetett bele, mesterművének nevezte, tehát azt ott - a merketingbullshit alapján - tekinthetünk egy életmű-mérföldkőnek. az sw csak egy mammutcég biztonsági játéka amit futószalagon tol az emberek arcába profitmaximalizálási szempontokat szem előtt tartva.
ahogy a reakciókat elnézem az emberek jelentős részének tetszik úgy ahogy van és persze, ebben benne van az is, hogy nem igazán figyelik a szakmai szempontokat. náluk egy színészi játék, egy dramaturgia, semmitmondó okoskodásnak tűnik, anélkül is élvezik a filmet. aztán vannak a szakmabeliek akik vagy hivatásból, vagy szakmai ártalomból fennakadnak ezeken a hibákon és vannak a vérbeli rajongók akik szerintem maguk sem tudják milyen lenne a tökéletes sw film. ennyi felé nem hiszem hogy meg lehetne felelni, de kizártnak tartom, hogy cél is lenne. a köznép szórakozik, a kritikusok egy részét is kiszolgálták, de vannak benne hibák. hogy ettől szar film? amíg az emberek többségének tetszik, nem hinném.
persze láttunk már jó filmeket is megbukni a mozikban, és láttunk már többszörösen díjnyertes szakmailag 10/10-es szar filmeket is.
összegezve, kézséggel aláírom, hogy az Általad a cikkben leírt problémák megvannak a filmben. de nem hiszem, hogy ezek akkora problémát jelentenének, amekkora mennyiségben/részletességgel taglalod őket. ha másért nem, mert nem biztos, h egy bb felé ekkora elvárásokkal kellene tekinteni.
ap 2017.12.16 22:26:26
@danialves: az előző Neked ment, csak elfelejtettem belinkelni
Szuper és még egyszer szuper, hogy az M2-es autóút bővítése elkezdődött. Tényleg nagy erőkkel folyik a munka, mindkét irányban útkorlátozással. Ezzel egyébként még nincs baj. Felkészültünk, tudjuk, ez mivel jár. Amire viszont szerintem a „Zokosok” nem számoltak, az a Budapestre bejárók reggeli…..
ap 2017.09.21 10:02:48
"nagy erőkkel folyik a munka, mindkét irányban útkorlátozással. Ezzel egyébként még nincs baj."

De, van baj, elmondom mi.
- A munka nyár elején kezdődött, földgyalukkal, buldózerekkel, teherautókkal, markológépekkel. Ez ment két és fél hónapig közvetlenül az útpálya mellett. Az autók mehettek 90-nel.
- Ősz elején kitalálták, hogy sebességkorlátozás, és 40cm-es(!!) sáveltolás majd amikor korlátozták a forgalmat, eltűntek munkagépek, ott maradt egy 15 méter széles legyalult földsáv az úttest mellett.
- Ott is sebességkorlátozás van, ahol nemhogy munka nem folyt, de még zajvédő fal is van közvetlenül az úttest mellett, + erdő. Munka nincs, nem is volt, de korlátozás van. (sződ és göd között)
- Azt a 2 km hosszú kétsávos részt, ahol eddig 110-es határ mellett ki lehetett előzni a kamionokat, buszokat, egysávosították és 60-ra korlátozták. Azt a részt, ahol már kész a 2x2 sáv és max majd újra kell aszfaltozni az egész legvégén.

Szóval. Amíg balesetveszélyes munka folyt az úttest mellett, addig lehetett menni 90-nel sáveltolás nélkül. Ha leszaladtál, vagy gödörbe estél, vagy munkagépnek mentél. Most, hogy a munkagépek levonultak, és gyakorlatilag egy 15 méteres egyenes bukótered lenne baleset esetén, korlátozták a forgalmat. Ott is, ahol a 15 éve megszokott állapotok vannak és nincs munka.

Csupán ez a baj az egésszel.
Legyen sáveltolás, legyen 60, de akkor, amikor tényleg veszélyes. Ne akkor, amikor már megszűnt a veszély és gyakorlatilag ha van is munka az egy 3-4km-es szakaszt érint, miközben korlátoznak 20km-en keresztül.
Van egy Magyar Termék Nagydíj Pályázat, amin a nyertesek a Magyar Termék plecsni használatára jogosultak, mert mi másra, Woolmark logót csak nem lehet rájuk sütni, ugye, ezt itt, viszont igen: Szép, tényleg, de nem menjünk bele az esztétikai elemzésbe, a lényeg, hogy ezt a címet, a Magyar…..
Egy mai törléses sztorin szemléltetjük, mikor a legnagyobb szívás a fapados. Burgaszból ma minden légitársaság elvitte a néhány órás reptérzár miatt szopórollerre pattant utasait, kivéve a Wizz Airt. FRISSÍTÉS: kiderült, hogy mit láttak az utasok, mennyire gyenge volt megint az infomációáramlás,…..
Magyar Opera Operás kérdőív 2017.04.24 18:14:11
A hétvégén indítottam egy kérdőívet, hogy a desktop blogos kommenteknél kicsit átláthatóbban felmérjem a kívánságlistát. A kérdőívben szereplő feature-öket elsősorban a desktop blogos előzményekből gyűjtöttem. Van köztük kisebb is, nagyobb is. Ha valami kimaradt, írjátok le kommentben, és…..
ap 2017.05.10 14:51:58
@Nekomajin: továbbra is a beépített rss olvasót javaslom..
ap 2017.05.10 16:43:53
@Nekomajin: igen, extension-nel. ami van, az egy nevetségesen gagyi alapfunkció ami leginkább dísz és használhatatlan, pont mint a history meg a bookmarks, amikre ki is tértél a kérdőívben..
rendezhetőség, csoportosíthatóság (kikapcsolása), betekintő, könyvtárfanézet, olvasott/nem olvasott állapotok, stb. pont mint régen és pont mint ezzel: addons.opera.com/hu/extensions/details/smart-rss/?display=en
ap 2017.05.10 17:02:54
@Nekomajin: köszi
Szülési szabadságra megy a Mokka eddigi főszerkesztője, ezért az Origo információi szerint Kökény-Szalai Vivien hírigazgató átszervezi az aktuális műsorok irányítását. Kőhegyi Anna (képünkön), a Tények eddigi főszerkesztője ezentúl az Aktuális műsorok főszerkesztője lesz, egyik fő feladata a Mokka…..
ap 2017.01.02 15:37:28
ap 2017.01.02 16:12:38
@has: az nem nehéz... az egyik médiapöcegödör kishazánkban...
A fejlesztők a 41-es verzióban elsősorban a sebességre és az erőforrás kímélésre hajtottak rá. A legnagyobb változást azok tapasztalhatják, akik szeretik azt a munkamenetet folytatni, amit korábban abbahagytak, és így a böngésző indításakor akár lapok tucatjait kell egyszerre betölteni. A korábbi…..
ap 2016.10.26 09:27:07
@Nekomajin: akkor viszont nem ez a gyorsulás okozója, hanem egyéb optimalizáció, merthogy úgy lett gyorsabb, h közben - ha priorizálva is - de tölt.
az előző rendszer nálam rohadt lassú volt, hiába nem töltötte be csak az aktív lapot. simán elketyegett 20-30mp-t kifehéredve, aztán volt, hogy az egérműveletek még 1-1,5 percig nem keltek életre.
most 2 indulás alapján 5-10mp alatt életre kel
Rutinos Homár-olvasóknak mondanom sem kell, hogy levélírónk az ominózus helyszíni szemlét megelőzően is igyekezett magánszemély mivoltát bizonygatni, csak hiába. És bár sokáig ez az abszurd vonal tűnik a fő csapásiránynak a sztoriban, az igazi homárfaktor a végén üt be. Klasszikus…..
ap 2016.08.31 22:48:12
@API bőrtok kartszmentes eladó:
Válaszok:
- forgalmas, földszinten és alatta csak üzletek lehetnek 2013-tól
- bekötéskor (pár tíz éve) szabályos volt, tavalytól már nem minősül annak
- kicserélték az órát, csak lazán húzták meg a zanyát, így másnapra egy 10-12 liter elcsöpögött.. nem volt uszoda
- nem nő

@Terézágyú: hát a 30 nap bár leketyegett, de ismerve a szolgáltatót, ez nem azt jelenti, hogy vége, hanem hogy Marika nyaralt és nem volt ki olvassa az emailjeit... kisebb összeget rakok rá, hogy jönni fog a válasz.

@Carradine a gardróbszekrényben: azért ne rohadj meg, de nem az a fószer vagyok :)

@enrico palazzo: kinek mi :)
Főbb újdonságok A szinkronizálás kapott néhány motorháztető alatti fejlesztést. Új tartalmak szinkronizálásáról egyelőre nincs szó. További újdonságok  Frissítéseket kapott a hírolvasó, a videónéző és az energiatakarékos üzemmód is. Jelenleg még láthatatlan fejlesztések Elkezdték az…..
Főbb újdonságok Tovább bővült a Hírolvasó testreszabhatósága. Még mindig nincs RSS támogatás, és most úgy áll a dolog, hogy lehet, hogy nem is lesz. Használhatatlan az egész. További újdonságok Mostantól lehet online forrásból is importálni az adblock listákat. Az egyetlen feltétel továbbra…..
Hamarosan elkészül a Vivaldi első stabil kiadása, a napokban már az utolsó simításokat végzik a fejlesztők. A mai előzetesben javult az importálás az Opera 12 böngészőből – most már a mesterjelszóval védett jelszavak importálása is támogatott –, ezenkívül ismét működnek a bookmarkletek. A további…..
ap 2016.03.31 20:51:04
@ZeGa: én nem találtam olyat ami nekem megfelelne.. azzal amivel a legközelebb jutottam nem lehetett pl egyszerre több hírt kijelölni, csak csoportosított nézetet engedett és a betekintő miatt alig fért ki pár db egy oldalra.. a munkámhoz ez így gyakorlatilag használhatatlan volt :-S
A 36-os verzió elsősorban vizuális újdonságokkal jelentkezik, amik egyben a böngésző használhatóságát is növelik. Megújult a kezdőlap. Nem csak letisztultabb lett, de a tartalma is testreszabható. A jobb felső sarokban található fogaskerék ikonra kattintva egy panel nyílik, ahol könnyedén…..
ap 2016.03.17 09:30:02
@expa: nálam meg eddig nem ugrált :) egyébként csak 1-2 oldalon tapasztaltam, jellemzően a scrollra betöltődőknél, pl tumblr..
ap 2016.03.17 17:44:44
@NimKorko: érdekes, mert nekem meg nem se itt se vivaldi alatt... most jött elő miután frissítettem..
ap 2016.03.17 18:03:54
@Nekomajin:
köszi!
ha jól sejtem, nem jön ki "patch-ként" hanem majd a köv főverziós stable-ben lesz kijavítva..
Nagyon úgy tűnik, hogy a közmédia parancsba kapta: tűzön-vízen át nyomni kell azt, hogy Orbán Viktor Európa megmentője, hogy csak ő állítja meg az Öreg Kontinens határain a menekültáradatot. A köztévében ugyanis azután is a magyar miniszterelnök érdemének tudják be a legutóbbi uniós csúcs döntésének…..
Egykori kollégáink, Magyarósi Csaba és Mesterházi Dávid Attraktor című műsorukkal bekerültek a Discovery Channelre vagy két éve, akkor ez volt az első magyar gyártású műsora a mádaigigásznak, ha minden igaz, és nem kis büszkséggel teszem hozzá, hogy az évadot az Indexvideó…..
ap 2016.03.02 09:44:19
@Magyarósi Csaba: végül is az nagyságrendekkel kisebb mint egy utasszállító.. :)
Kezdem a lényeggel: a Duna TV Oscar-közvetítése, pontosabban az, ahogy a stúdióban megbeszélte a három műsorvezető azt, ami történt, ami várható, és úgy általában, hogy mi zajlik, az rendben volt. Lehet, hogy azért mondom, mert eredeti nyelven néztem, úgyhogy nem tudom milyen volt a szinkrontolmács…..
ap 2016.02.29 12:03:46
@Flexy Flex: három jelződ mindegyikével sikerült belőnöd azt, ami a lehető legtávolabb áll a valóságtól... egyébként ok :)
ap 2016.02.29 12:43:22
@Gunsmoke: ha nem akartál, miért tetted? én a cikkre reflektáltam, ha Neked ez nem tetszik és csak minősíteni akarsz akkor bár megteheted, de építő jellegű hsz hiányában pont leszarom a véleményed mert csak trollkodsz :)
Az Opera cég hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy aktívan keresnek befektetőket. A most felröppent hír tehát várható volt. Egy kínai cégcsoport tett ajánlatot az Opera részvényeinek 100%-os felvásárlására. Hivatalos bejelentés még nincs, de a jelek arra utalnak, hogy az Opera vezetése hajlik az…..
ap 2016.02.11 13:29:49
@NimKorko: egyrészt igen, nem ott voltak... másrészt viszont kevés itthoni cég foglalkozik hivatalos behozatallal, olyan pedig még kevesebb van aki közvetlenül a gyártósorról hozza a cuccot.. elég egy közbeeső kínai megálló, és máris bekapható egy pár fölös cucc a telefonra.
ap 2016.02.11 13:49:24
@NimKorko: :) vagy csak nem tudod, h van-e rajta bármi is ;) ha hivatalos márkaboltban veszed akkor jó eséllyel tiszta.. minden egyéb esetben 50-50% vagy igen, vagy nem.
  A PestiSrácok.hu portál szerint Soros György magyar származású amerikai üzletember által támogatott civilek, civil szervezetek állnak a pedagógusokat utcára hívó és a köznevelési rendszer állapota miatt az ország több pontján demonstrációt szervező körök mögött.  Ezt volt képes a Magyar…..
ap 2016.02.03 01:23:41
@Liberalis velemenyTERROR: bomlasztani azt megtanult...
ap 2016.02.03 02:04:47
@A Hannibal Lektűr-attitűd: hallode, nem veszed magad kicsit túl komolyan? lazíts...
Főbb újdonságok A kezdőlap jobb felső sarkában megjelent egy fogaskerék ikon. Rákattintva egy menüben a kezdőlap tartalmát lehet beállítani. Engedélyezték azt a lenyíló menüt, ami akkor jelenik meg, ha túl sok bővítményt rakunk ki az eszköztárra. Ugyanúgy működik, mint a Firefoxban. Az…..