Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyúlakalapban

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jezsuita bloggerek Amerikai áfium 2013.09.22 00:41:10
Hadd meséljek el egy igaz történetet. Amerikában történt, ahol minden megtörténhet. Egy fiatal asszonykát bevittek a kórházba, ahol egy keddi napon megszülte első gyermekét, egy kislányt. A gyermek 3260 grammos volt, és egészséges. Másnap haza is mentek az újszülöttel, akire…..
nyúlakalapban 2013.09.22 16:48:18
@Dr. szpahi: nem tudom miért lenne a pereskedés nyugati szokás, én viszont azt mondom mint az olaszok: nem baj ha nem igaz a sztori ha jól van kitalálva. Ahogy azt mondja a szerző: elmondok egy igaz történetet...már arra gondoltam naná csak jól legyen kitalálva. Nos ha egy mákszemnyi igazság lenne a történetben akkor hogyan is lehet legálisan mákos kiflit kapni? Legalább a betiltani elfelejtett mákos kifli árát kellene visszafizetni nemde?:D
nyúlakalapban 2013.09.22 17:04:59
@Dr. szpahi: Ja és a szerző a valós droghasználatot egyaránt említi (!?). Nos hát hatóságok éppen nálunk is vannak és valós vagy valósnak vélt drogfogyasztás esetén intézkedniük kell az állami gondozás végett egyébként. Ettől még persze lehet a gyereket prostitúcióra kényszeríteni dejszen már úgyis tele vannak a börtönök is. Bizonyára a gyümölcsöző vita volt a szerző célja, de az is ne vigyük túlzásba. már igaza van mindenkinek:D
 Mivel évek óta hivatásgondozással és fiatalokkal foglalkozom, ezért vannak olyan papi feladatok amelyek csak egészen kivételes esetben találnak meg, ezek közé tartozik a temetés és a betegek kenetének kiszolgáltatása is. Az elmúlt héten viszont kétszer is alkalmam volt ilyen feladatokat végezni és…..
nyúlakalapban 2013.07.25 20:34:55
@lálo: ezzel együtt láttam úgy haldokolni embereket, hogy jobb ember lettem tőle... "

először úgy olvastam hogy a haldokló lett jobb ember de most látam hogy nem arról van szó. Hát gratulálok a jobbuláshoz tényleg.
nyúlakalapban 2013.07.26 14:58:10
@Urfang: Hát igen igen azért mert Jó. A kis teológiai problémát hogy abszolút de rossz nem lehet tehát nem abszolút pedig de :D

nyilván nem fogom itt hirtelen áthidalni mert nem vagyok akkora lángész.
nyúlakalapban 2013.08.10 10:40:44
@misihanna: további jó blogozást kívánok.
Most a misztikáról szeretnénk beszélni Nektek – de csak egészen röviden. A misztikáról, ami minden keresztény élet célja. „Minden keresztény életé”, mondom, ami azt jelenti, hogy a misztikának egy „demokratikus” felfogása következik. Misztikán nem azt értem tehát, hogy…..
nyúlakalapban 2013.05.07 16:49:01
@pacsy: a megoldás ("megoldás") talán abban áll, ha nem választjuk el élesen a "kegyelmit" és a "természetest"; merthogy folyton folyvást át- meg átjárják egymást. na, erre varrj gombot... :)"

különben nem lenne mindenható de teljesen azonosítani sem helyes.
nyúlakalapban 2013.05.07 18:29:27
@pacsy: @pacsy: pacsy: még olvasgattam..:) egyrészt persze, hiszen:

Gal 2,20 Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus;

demokratikus a helyzet nyilván de csak a szenteknek:
Mt 22,14 Mert sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a választottak.
Jezsuita bloggerek Pártus Jézus? 2010.06.18 18:37:00
Egyre gyakrabban tapasztalom, hogy katolikus körökben is milyen népszerűségre tett szert Badiny Jós Ferenc munkássága és elméletei. Sokan úgy látják, hogy keresztény hitük és magyarságtudatuk elmélyítését szolgálja az emigrációból 2001-ben hazatért, és 3 éve elhunyt szerző, aki egyébként elhagyta a…..
nyúlakalapban 2013.04.27 12:25:34
@joco1234567:
http://lexikon.katolikus.hu/J/Jézus%20családfája.html

Nagy előnye a katolikus vallásnak, hogy nem a hívek találják ki hogy miről van szó. Az egész keresztény vallás, teológia és filozófia meg minden meg volt és meg van forradalmi magyar szerzők és előadók nélkül, (bár Weissmahr Béla által felkerültünk talán a térképre).

Hát szerinted szembeköpés az új pápa éppen kiváló kapcsolatokra törekszik a zsidó közösséggel nekem pedig itt a türelmem kifogyott. :)
Bedi Kata A Vigilia folyóirat A keresztény hit szerepe Európa mai és holnapi kultúrájában címmel pályázatot hirdetett, melynek díjkiosztójára február 5-én a Sapientia Főiskolán került sor.  A nem éppen figyelemfelkeltő kezdő mondat után folytathatnám is a történtek…..
nyúlakalapban 2013.04.27 10:31:09
@EsoxLucius:
"Szerinted ugye az ateista előbb utóbb megöli az apját anyját, csak mert nem fél a főnöködtől? ..................
Agyatlan faszfejek..... "

Töbnnyire nem, de mint látható elveszti az önuralmát minek hiányában pedig indulatból beszél és esetleg cselekszik.
Gecov Anett A kortárs művészet megosztó társadalmi fogadtatása, vitatott helyzete és szerepe, mintha külön világba helyezné a művészeket. Az emberek többségében romantikus kép él róluk, mások pedig el sem fogadják az alkotók eredményeit. Az illúziók felszámolására és…..
nyúlakalapban 2013.04.27 10:22:46
@iparterves:

.."Megoszlik a fogadtatás a művészet különböző termékei és formái között?"

Igen igen. Olyannnyira megoszlik, hogy éppn nincs semmi különös abban hogy a szerző megosztó fogadtatásról beszél.

Egyébként egy élmény volt a kis lamentáció a magyar nyelvet illető jártasság kérdésében.
"Az Európai Unióba való belépésünk a kisebbik rossz választásunk volt. A morális ismer olyan helyzeteket, amikor nem két jó, hanem két rossz között kell választanunk. Ha kint maradtunk volna az Európai Unión, nagyobb nyomás nehezedhetett volna ránk, és nem lett volna…..
nyúlakalapban 2012.02.05 11:02:01
@Kajla: Szerintem is a Szentlélek vezette, ami profán lefordításomban az értelem fénye volt a bolondok házában.

De elmondható még a miniszterelnök teljesítményéről az is hogy megfelelt ennek:
Mt 10,16. Ímé, én elbocsátlak titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek azért okosak mint a kígyók, és szelidek mint a galambok.

Nos hogy rabtartók és satöbbi ...bármivel lehet vitatkozni és azt mondani hogy túlzás, és hogy nem tetszik, a lényegen jelen esetben nem változtat.
Ha és amikor az értelmetlenség abban a magasságban van, hogy milyen alapon mondjuk mi azt, hogy a házsasság egy férfi és egy nő közössége és miért nem alapíthatnak nálunk egyházat az ateisták akkor bár az érsek urat nem olvastam tiszteletre méltó hogy megszólalt az értelem és így az erkölcsiség és az elemi alapértékek védelmében, amit a hivatkozott parlamenti vitának nevezett esemény és azt megelőző és követő nyilatkozatok a sárba tiportak bele. Ha és amennyiben a házasság nem férfi és nő és amennyiben az ateisták alapítsanak egyházat úgy a következő az lesz logikusan, hogy embert ölni sem baj, de ha éppen minket ér sérelem, miket kínoznak meg és minket lopnak meg akkor már nem annyira mókás ugye, és egyáltalán!? Amíg az erkölcsi alapok szükségesek, - amiket szembe leköptek a liberálisok- addig nincs mit vitatkozni azon hogy most éppen rabtartók vagy szerintünk nem azok az részletkérdés.
nyúlakalapban 2012.02.05 11:20:49
@Izrael misztériuma: Orbánék, hogy a magyar ember nem éppen filoszemita (hiszen a Vészkorszak idején a nácik kiirtottak hatszázezer magyar zsidót, mégpedig úgy, hogy a magyar hatóságok gyűjtötték gettókba a zsidókat, és segédkeztek lelkesen a németeknek a zsidók elhurcolásában, az egyszerű magyar emberek pedig mindezt tétlenül és némán nézték végig.)"

Ténszerűen egyszerűen nincs meg a 600.000 hanem inkább 100.000 főről van szó
de ezen nincs értelme vitatkozni. Tény továbbá amin szintén nincs értelme vitatkozni ezért nem is fogok hogy a német megszállás idején került sor a zsidók deportálására, nem pedig saját magyar kormányzati akaratból, ami ugye nem létezett mivel hogy megszállás alatt volt az ország. Valóban felróható lehetne, hogy miért nem ölették meg magukat a illetők ahelyett hogy úgymond együttműködtek azaz, hogy miért nem volt minden érintett magyar egy szent és mártír, ilyen kifogást azonban csak szentek és mártírok támaszhatnának azok pedig ilyet nem tesznek.
nyúlakalapban 2012.02.05 16:34:29
@Izrael misztériuma: Nagy megtiszteltetés ez nekem mivel a hőbörgés nem az erősségem.