Regisztráció Blogot indítok
Adatok
légifotós

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fékszárny In Memoriam Malév 1. 2012.02.04 16:34:00
Ti írtátok a Malévről: 1. Ami ma (vagy inkább már tegnap) történt a Malévval az egy rémséges folyamat vége. Növendékként láttam, ahogyan a pénztelenség fojtogatja kis repülőklubunkat, és ahogyan fogynak a sporttársak, mert már nem tudják megengedni maguknak a repülést.…..
légifotós 2012.02.04 23:41:04
@flamer: Való igaz - a "wizzel" nem kapja számolatlanul a milliárdokat a magyar államtól. Viszont számolatlanul kapja a milliárdokat az EU-tól(!!!!!!!! - munkahelymegtartás címszó alatt). Úgyhogy az EU elmehetne oda, ahova gondolom. Míg egy egyik oldalon a "piac tisztaságáért" aggódnak, a másik oldalon pumpálják a pénzt. Egy a lényeg, hogy csak Brüsszelben mondhassák meg, hova folyhat pénz. Kapaszkodj meg, a wizzel már 2007-ben becsődölt volna, ha nem kap vissza-nem-térítendő támogatást. És ezt a manővert azóta évente többször is eljátszák... Szóval ennyit a piaci viszonyokról.

A Ryanairről nem tudok nyilatkozni...
légifotós 2012.02.05 00:40:55
@flamer: Sajnos linkkel nem tudok szolgálni. Soha nem éreztem késztetést arra, hogy írásos nyomot találjak, időm sem lett volna erre. Bőven sok volt nekem a "folyosói pletyka".

@mortadella: A kifizetőhely-szerep pedig a "maszop-szadesz" népi zenekar "tolvajtempója". A Fidesz-kormány finoman fogalmazva futott az eredmény után. Egy dologban azonban hibásak: nem lett volna szabad hagyni bekövetkezni. Ez akkora blama, hogy ehhez képest gyurcsány miniszterelnöksége már-már közelíti a pozitív szintet.
A MALÉV bedőlésében pedig az eu-nak és a wizzelnek van óriási szerepe - egy sértődött ember elmebeteg háborúja saját nemzete ellen. (Persze a privatizációt se felejtsük ki, hiszen emiatt kellett az Orbán kormánynak már eddig is mélyen a zsebébe nyúlnia.)

Zárszónak pedig álljon itt egy irredenta vers-részlet kicsit átdolgozva:

Az egekről letilthatják,
Letéphetik a három színt,
Az égről beljebb vándorol,
Befogadják a szíveink.
E három szín után fog szívünk
Sikoltva égni, vérzeni
Ki mindenünnen leszaggatta
Jöjjön, és onnan tépje ki!

(Részlet Reményik Sándor: Három szín c. verséből)
légifotós 2012.02.05 01:45:00
@mortadella: sajnálom, attól, hogy valami nem a népszabadságban, vagy az indexen jelenik meg, attól még tény marad (sőt, igazából az ott megjelenteket kell erősen kétségbe vonni).

A wizzel mint tisztességes cég????? Magadat akarod hülyíteni? Mert én már lejöttem a falvédőről.

Nekem legalább van hitem (Hiszek! És hogy ha nem: hát akkor is! Ha mindhiába: akkor is! Ha minden álom: akkor is! Ha minden meghal: akkor is!... - részlet Sík Sándor: Megyeri hitvallás c. verséből).

Az adókról meg csak annyit, hogy végre nem csak szavak szintjén csökken az adónk - a fizetésemből már közel 50%-ot megkapok, míg ez az elvtársak idejében alig haladta meg a 40 %-ot (hogy a 2003-2008 között elszenvedett kb. 40%-os reálbér-csökkenésről ne is beszéljünk).

Őszintén remélem, hogy a BKV nagyon hamar követi a MALÉVet. Felháborító, hogy a rendszerváltás(?) óta a kormány tartja életben. És a főpolgármesterek csak annyit tudnak csinálni, hogy a kormányt zsarolják. Én beintenék a helyükben. A BKV bedőlése nemhogy anyagi veszteséget okozna az országnak, hanem nyernénk is rajta (legalább azt a 100 milliárdot, amit pár év alatt hoztak össze az elvtársak). Sajnos ugyanez nem mondható el a MALÉV helyzetéről. Eurómilliárdokban lehet majd mérni a kárt!!!

A MALÉV bedőlését pedig a privatizáció indította el. Nem kell büntetőjogásznak lenni ahhoz, hogy az ember felfogja ésszel, hogy ha egy "szárazon" 60 milliárdot érő céget eladnak 160 millióért, az bűncselekmény. Az orosz tulajdonosnak csak a MALÉV járatjogai és a repülőgépek kellettek (akkoriban a flotta naygjából fele saját tulajdon volt!). Hogy mégsem tudta ezeket átjátszani saját orosz társaságának, annak az volt az oka, hogy kb. 1 hónappal az üzlet nyélbe ütése után becsődölt. De azért a gépeket kiárusította. Szóval lehet támadni a Fidesz kormányt két dolog miatt: az egyik, hogy miért nem állította meg a dominót (rengeteg pénzzel); a másik, hogy a bűnösök miért nem díszítik az Andrássy út lámpáit?
De egyébként összemosni a két bandát minimum tudatlanságra vall (a rosszindulatot fel sem merem tételezni).

Nagyon sajnálom, hogy Európa legjobb, és a világ egyik legjobb légitársaságának a "sírjánál" ilyen alantas módon, napi politikai síkra terelődött a szó. Nem szeretek belemenni ilyenekbe, viszont az emberi butaság nagyon ki tud hozni a sodromból. Viszont igérem, hogy ez volt az utolsó, hogy reagáltam az ilyen propaganda szövegekre.

Én emlékezni "jöttem ide". Sajnálom, hogy vannak, akiknek semmi sem szent...