Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Christophoros

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Ferenc atya! Köszönöm a Jezsuita blogon írt válaszát a magyar kasperistákkal foglalkozó cikkemre, ugyanis a téma rendkívüli fontosságú. Azt gondolom, hogy különleges időket élünk: az előző két pápa pontifikátusához képest (ezekről van emlékem) ma aránytalanul sok vita folyik a katolikus…..
Christophoros 2017.11.28 00:46:18
@Briff: "Ma az egyházjog szerint ha megölöm a feleségemet és meggyónom, akkor ismét szentségi házasságot köthetek.
Ellenben ha "csak" a kapcsolatunkat teszem tönkre, akkor nem. Ez egy olyan bűn, amire nincs bocsánat."

Az állításában ez hamis összevetés... Ui. ha ön permanens gyilkos, vagyis tömeggyilkos, és nem bánja a tettét, nem kaphat föloldozást. Arra nincs bocsánat, ha permanens házasságtörő valaki, mivel nem akarja a helyzetet fölszámolni, a bűnismétlést befejezni, sőt bűnnek sem tartja... Ne nézzük már hülyének az Egyházat!
Carissimi, Stephanus Nugator barátunk egy olyan témához nyúlt hozzá, amely bizonyára sokakat izgalomba hoz. Azonban előre felhívnám a figyelmet arra, hogy a Szerző egyáltalán nem akar támadást intézni a katolikus hitelvek ellen, amint ezt többször hangsúlyozza is. Ebben a szellemben tessenek…..
Christophoros 2017.10.05 06:46:27
@Ledán M. István: Mária szeplőtelen fogantatásának (és nem foganásának!) dogmáját nem vallják a protestánsok, sőt a keleti akatolikus keresztény közösségek sem. Ez valóban rosszul jön ki a poszt elején. Ezt a fogalmat tényleg helytelenül használta uraságod.

A "Szeplőtelen Fogantatás" (Immaculata Conceptio) és a "Mária szeplőtelen fogantatása" az Istenszülő fogantatásával, és nem az Üdvözítő fogantatásával kapcsolatban használatos teológiai terminus. Jézus Krisztusnak a Szentlélektől való fogantatását (és nem "a" Szeplőtelen Fogantatást) vallja egységesen a hagyományos kereszt(y)én(y)ség, így a klasszikus evangélikus-lutheri és református-kálvinista irányzatok.

A "szeplőtelen fogantatás" azt jelenti, hogy természetes nemzéssel (vagyis a hagyományból ismert neveik szerint) Joakhim és Anna természetes házastársi aktusából fogant a Bodlgoságos Szűz ugyanúgy, ahogy bármelyikünk, viszont az áteredő bűntől és annak következményetől Mária másképp váltatott meg, így az egyáltalán nem háramlott reá létrejövésében. Így Mária természete, akiből a Szentlélek kiformálta Jézus testét, az áteredő bűntől ment volt.
Alábbiakban egy ferences testvér sorait közöljük, melyeket egy a ferences rendet érintő korábbi cikkünkkel kapcsolatban írt. *** Egy domonkos testvér „Na ezért vagyok domonkos…” felütéssel hívta fel a figyelmet arra a levélre, amit a ferences szerzetesrend nemzetközi honlapján talált, és amiről…..
A Magyar Tudományos Akadémián kerekasztal tárgyalta, hogy szegény nők, már megint a szegény nők, meg a szemétláda férfiak! Nem tudom eldönteni, hogy ez az egész inkább fárasztóbb, avagy undorítóbb. Mint egy rakás hisztis hülyegyerek, aki apucinál akarja kibőgni a boltban, hogy mégiscsak vegye meg a…..
Christophoros 2017.06.03 18:30:55
@-JzK-: Pl. egy erős, föderatív, önmagára talált Európa föl tudna állni önmagában az egész muszlim világgal szemben.

A probléma az, JzK, hogy a civilizációk mellett még nagyhatalmi/szuperhatalmi érdekek játszanak, így egy erős, egészséges ideológiájú/vallású föderatív-imperialista Tömb-Európa nem érdeke sem Oroszországnak, sem az USa-nak, sem Kínának, sem senkinek.

Gondoljunk bele! Ha a bevándorlókat (max. 60 millió) nem számítjuk, akkor is egy 450 milliós Birodalom lenne, Kína és India után a legnépesebb, a leghatalmasabb szellemi potenciállal...
Félmillió szavazócédulát "véletlenül" duplán küldtek ki a balos szavazóbázisnak, majd kijelentették hogy nyomozás csak a választások után lesz az ügyben...
Christophoros 2017.04.18 11:06:19
@-JzK-:

Teljes mértékig egyetértek.

Ráadásul a "mélyszegénység", vagyis akár az önhibájukból, akár a szocializációjuk miatt magatehetetlen emberek emberi létminimumának megadása (pl. étel konkrétan kiosztva, hogy jeggyel se üzérkedhessenek) olcsóbb lenne, mint az értelmetlen pénzsegélyezésük.

A hajlékot, betevőt, és minimum ruházatot simán kifeccölné a segélyrendszernél jóval olcsóbban az állam. Magyarországon nem lenne hajléktalanság, éhezés és szomjúhozás. Ja, hogy ennél többet akarsz, Fogd meg a kapa végét...

Ehhez viszont gazdasági szabadság kell, minimális adózással.
Ebből: Aki fehér, nem néz Star Warst! – bojkottálni készülnek a Zsivány Egyest Fehérellenes agymosásnak nevezik a Zsivány Egyest fehér fajvédő csoportok, a szereplőgárda sokszínűsége miatt. Na persze. Szerepel benne 2 néger meg valami ázsiai, ezért a rohadt nácik nem bírják elviselni. Ki az az…..
Christophoros 2017.01.03 19:35:42
@Ahasverus: Nem trollkodtam, válaszoltam egy érdekes fölvetésre.
Christophoros 2017.01.03 19:40:19
@Quisquam12: "Egyszerűen nincsen olyan tapasztalat, ami azt igazolná, hogy kollektív tömböknek kifejezetten azonos, időben is stabil lelki adottságai lennének, ezért ezek feltevések veszélyesek."

Bocsánat az "általános" és nem "szükségszerű", azaz staisztikai és sztoachikus jellegek miért lennének "kifejezetten azonos" (minden szó fontos) és időben stabil lelki adottságok?

Ezen alapszik az "ut in pluribus" jogi elve is, ami az általánost veszi figyelembe, ezért is voltak eltérők a helyi szokásjogok (consuetudo), mivel más és más az adott populáció szocializációja, és a szocializációt termináló, de nem determináló tényező.
Christophoros 2017.01.03 21:29:28
@Quisquam12: Az államnak joga van megszabni, ki az állampolgára. Fölállíthat akár faji, vagy nyelvi, vagy kultúrális korlátokat. Ilyen korlátokat a tételes isteni jog, az ószövetségi, fölújítható ítélkezési micvá (lex iudicalis) is tartalmazott az idegenekkel való bánásmód kapcsán, ahol a közeli vérrokonságra utalva kijelentette (edomiták kapcsán, ill. az egyiptomiak kapcsán), hogy az ilyeneket hamarább lehet fölvenni Izrael népébe. Viszont bizonyos népeket nehezen, egyeseket pedig egyátalán nem szabad felvenni a népközösségbe, mert elveszti a nép a sajátos karakterisztikumát.
Május 9.-én az Európa-nap alkalmából mondott nem éppen ünnepi beszédet Nigel Farage az UKIP, az angol függetlenségi párt európai parlamenti képviselője. Egy függetlenség-párti képviselő általában hivatalból szkeptikus az unióval kapcsolatban kapcsolatban, Farage azonban…..
Christophoros 2012.05.12 11:16:58
@piefke:

Piefke!

Ma is népírtás van. Bevándorlás, cigánybabusgatás, "pozitív" (???) diszkrimináció, buzijogok, gender-mánia.

Meg kell nézni a demográfiai adatokat.

A democsokrácia a diktatúra sunyi formája.

Az eurokolhoz szét fog esni mint egy kirohadt fog, hiába látszik a felszín épnek, s csak egy kis szuvasodás van.
  - Használja a szobabiciklit, amelyet korábbi orvosa, doktor Buzzonetti állított fel önnél? - Nem, egyáltalán nem jutok hozzá – és Istennek legyen hála, pillanatnyilag nincs is szükségem rá. - A pápa tehát úgy véli, mint Churchill: no sports! - Igen!   XVI.…..
Christophoros 2012.03.18 08:59:00
@Dr. NA YA!:

Ez nem igaz, ez is egy "leyenda negra".

Kimutatták, hogy az össztársadalomban a pedofilok/pederaszták aránya az USA-ban, meg mindenütt, ahol a liberális sajtó fölfújta az ügyet, nagyobb mint a katolikus klérus körében.

Sőt, kimutatták, hogy a protestáns lelkészek, zsidó rabbik körében is nagyobb a perre került és be is bizonyosodott pedofil/pederaszta esetek száma.

A katolikus papok ellen indított eljárások jelentős részében "vaklármáról" volt szó, pénzt akartak kizsarolni az Egyházból.

Az esetek is mind időben (az 1970-es években és az 1980-as évek elején), mint helyileg (egyes egyházmegyékben) sűrűsödtek. Eloszlásuk sem egyenletes a katolikus Egyházban.

Azaz nincs korreláció a cölibátus és a pedofília/pederasztia között.

Sőt, éppen a liberálisabb egyházmegyék/püspökök, és az általuk felszentelt papok körében volt nagyobb az arány.

Az egyetlen bűne az Egyháznak, hogy ezt nem hozta nyilvánosságra, illetőleg az áthelyezgetések, eltussolások helyett nem lépett fel szigorúan ezekkel szemben.

Ennek issza a levét az Egyház. Ilyenkor jön a "buzizós", "gyerekgyalázós" beszólás... Az ilyen hőbörgők, ha konzekvensek lennének, akkor inkább protestáns lelkészeknek és/vagy zsidó rabbiknak szólnának be... De ugye az nem menő...
Az elmúlt napokban egy kedves ismerősöm a következő üzenettel ajándékozott meg: „Október 11-én, VASÁRNAP, délelőtt 11 órától a Hősök terén az eddigi egyik legnagyobb roma tüntetésre kerül sor. A Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnöke, Kállai László és a hozzá…..
Christophoros 2012.02.06 13:39:42
@m-athos:

Ezt hívják diszlexiának?

Pont azt mondtam, hogy nem érzelmi kérdés!
Ezért nem etikai kérdés a vonzalom rendje, hogy ki zsimpatikus, vagy unszimpatikus, vagy jobban szimpatikusabb. Ez az ordo dilectionis.

A Szent Háromság meg modell, mert mi úgy sohasem fogunk szeretni.

A szeretet létakarat, nem cukorszirup, azt akarom, hogy Isten akarata teljesedjen be a másikon!
Christophoros 2012.02.06 13:50:13
@mrgumby1:

Ámen a szentágostoni gondolatra!

Szerintem mivel ön nem ismeri Reinát, azért mondja ezt.

Egy vitában (ez reám is vonatkozik) általában van egy olyan énvédő, szubjektív szál, ha a másikat erkölcsileg (akarat) gonosznak, vagy értelmileg őrültnek nyilvánítjuk, az felment minket a gondolkodás alól, és nem ütköztetjük igazán magunkban a felvetett kérdéseket.

Ez nem szükségszerű, nem állítom, csak meg kell vizsgálnunk ezt, ki-ki önmagában. :)
Christophoros 2012.02.06 13:57:24
@m-athos:

Ez egyszerűen ontológiai lehetetlenség. :)
Nem is várja el Isten. Azt várja el, hogy általa átitatva szeressünk. Ő az olaj a gépezet alkatrészei között. :)