Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A nyulakról

12 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A köztévé tudósítója 12 év után döntött úgy, hogy otthagyja az MTVA-t. Aki ismer engem, vagy hallott már előadást tartani, esetleg követi a Facebook-oldalamat, az pontosan tudja, hogy mit gondolok például a menekültválság kezeléséről és számos más dologról, ami az országban zajlik. És hogy ez nem…..
A nyulakról 2017.04.06 19:50:42
@Valiotanischa: nehéz ügy ez.

az embernek van egy élete, egy egzisztenciája, meg jó esetben egy munkája, amit szeret. ha nagy szavakat akarnék használni: amivel értéket teremt. és ha ezeket összeadod, akkor az jön ki, hogy kevesen vannak a világon olyanok, akiknek nem kell ilyen-olyan alkut kötniük. akár "must/náda" akár "need/núzsna" alapon.

szóval, nem könnyű...
- Az ember szabad, de nem korlátok nélkül az, természeti, antropológiai és szociális meghatározottsága együtt jár szabad voltával - mondta Gábor, és elgondolkodva nézte a Villányi Pinot Noir maradékát a pohár mélyén. A vele szemben ülő Ágnes erre felsóhajtott:- Ezek szerint a legnagyobb kérdés az,…..
A nyulakról 2017.03.23 17:45:45
@sixx: a válaszhoz szerintem egy kicsit érdemes tovább látni a Pumpedék-nál. -nél. ("mindegy, valamelyik jó, osszátok be magatok között.")

szerintem attól kapunk agyfaszt sokan, hogy a politikához hasonlóan a média is - úgy általában - a helyett, hogy egy kicsit megpróbálná felhúzni a szellemi színvonalat, mindent megtesz, hogy egyre lejjebb lökje. vagy hogy ott marasztalja a sárban, ahol van..

"kinyitod" a tévét, gyakorlatilag lehetetlen bármit is nézni: propaganda, szennyműsor (bulvár) és filmismétlések ezerrel.
"kinyitod" a rádiót, vazze, Budapesten kívül a Kossuth-Petőfi-(néhol Bartók)-Katolikus Rádió-Mária Rádió szentnégységen(-ötségen) kívül semmit nem lehet hallgatni (oké, városokban van helyi adó, ami ugyanazt a nívótlan fost játssza).

a napokban beszélgettem a sarki boltos sráccal (Óbuda belső területe), úgy általában az emberek viselkedéséről. agyfaszt kap, annyira prosztó az átlag: a köszönés ignorálása, a "kérem" helyett a "lesz", az értelmes tőmondatok megfogalmazási képességének teljes hiánya, és így tovább.
a mi időnkben volt népnevelés, ha más nem, plakátok arról, hogy "zsebkendőbe köhögj, tüsszents!", vagy hogy ne lépjél ki az álló jármű mögül. ez ma teljesen hiányzik, és ha hozzávesszük, hogy a szülőknek sincs idejük a nevelésre, akkor az egész helyzet elég elszomorító.

és nem, nem azt várom a médiától, hogy elvégezze a szülői-tanítói feladatokat, csak annyit, hogy legalább ne a kőbunkók posványát mutassa fel követendő példaként. és abban az országban, ahol abba szocializálódtunk, hogy ami a tévében van, az az igaz és az a menő, bizony önmagában az ilyen műsorok is a bunkóság terjesztését szolgálják.

szerintem.
"Az kevésbé lenne hiteles a publikumnak, ha mindezt csak a kormány állítaná." Dr. Adorján András (NGM) - Figyelő Medicina XXIX., 2014. november 14...
Lobsterizmus Kuruzslást TB-re 2012.12.02 17:07:17
Az egyik jobbikos képviselő ugyan a SOTÉ-n végzett, mégis más fogalma van a tudományos megalapozottságról, mint az orvostársadalom többi tagjának. Az alábbi videóban kifejti, hogy mivel bizonyítottan hatásosabb a nagy dózisú C-vitamin, mint a drága és brutális kemoterápia, azt…..
A nyulakról 2012.12.03 11:12:10
bár az egészségügy közvetlen közelében (orvosi technológiák) dolgozom, azért az egész kérdéskört árnyaltabban látom.

véleményem szerint alapvető probléma, hogy a modern orvostudomány a tünetek kezelésével foglalkozik (ezt több eddigi hozzászóló vallotta, több vitatta). ráadásul sok esetben szakterületnek megfelelő válaszokat adnak egy egészségügyi problémára, és nem hozzák összefüggésben más szakterületekkel (szervi problémákkal).

az onkológia a tekintetben is speciális terület, hogy pl. az onkológiai gyógyszerekre költött eü. források nem állnak arányban a gyógyítás eredményességével (nem én mondom, az OEP és a gyógyszeresek mondják).

számomra az is igaznak tűnik, hogy az alternatív gyógyászati lehetőségeket a modern orvostudomány és a finanszírozó a legtöbb esetben nem is vizsgálja, holott vannak "evidence based" megoldások, ilyen például a sebkezelésben a "lárva-terápia", amit sebkezelő szakorvosok is igénybe vennének és alkalmaznának, ha támogatná a tb.

önmagában a természetgyógyászat és az alternatív megoldások sem ördögtől valók. én magam is űzöm a természetgyógyászat egyik ágát, de a legfontosabb, amit megtanultam az alkalmazás során, hogy nincs "csodaszer", tehát hiába vagyok meggyőződve arról, hogy az mindenkire egyformán hat, mert az "alap" az emberi szervezet, ha valaki elutasítja (valakinek "nem jön be") a kezelés azon formája, azt nem lehet erőltetni.

persze sok alternatív módszer bukott és bukna meg a klinikai teszteken, és az is igaz, hogy sok "megoldás" alkalmazójának nincsen vagy nem lenne pénze a klinikai vizsgálatokra.
összességében: a betegek érdekében nyitottnak kellene lennie az orvoslásnak és a biztosítónak is a "másfajta" módszerekre, de persze, ha nem a gyógyulás számít, hanem a gyógyítás, akkor erre sohasem fog sor kerülni...
Fizessenek a nyugdíjasok is egészségügyi járulékot - mondta Bodrogi József egészségügyi közgazdász, a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős egykori miniszteri biztos. Mert mi is ma a helyzet hazánkban, miért lenne erre oly égető szükség? Az…..
A nyulakról 2012.11.21 15:47:50
Az úri közönségből nyilván senkit nem érdekel, de azért ennek a felvetésnek - ami korántsem volt ilyen hangsúlyos az előadásban - volt egy környezete is. Például egy egész konferencia, amelyről én pl. most értem vissza az irodába, és ahova pl. Szócska államtitktár úrnak nem sikerült odaérnie, de még csak nem is delegált senkit maga helyett.

Az elmúlt évek egészségügyi konferenciáinak mindig is kiemelt témája volt az egészségügy finanszírozása. Nem véletlenül, hiszen miközben a kormányzati kommunikáció a mindenki által a megfelelően elérhető, magas színvonalú ellátásról szól még mindig, azonközben sokszor több hónapos várólisták, eszközzel, gyógyszerrel ellátatlan intézmények, még mindig jelentékeny mértékben alulfizetett egészségügyi szakszemélyzet, stb. vannak a mai magyar egészségügyben (aki járt mostanában kórházban, annak nem kell mondani...).

Figyelemre méltó egyébként a kormányzat mostani reakciója. Miközben a 2008-as népszavazással magát szűk egyirányú utcába (ha nem zsákutcába) kormányzó Fidesz hallani sem akart a magánforrások bevonásáról, mára nemcsak szakmai vita kezdődött a kérdésben, de az egészségbiztosítási jellegű megtakarítások egyes körének adómentességének biztosításával el is kezdődött egyfajta elmozdulás a kérdésben. Abban persze konszenzus van, hogy a rendszer nem több-biztosítós, hanem kiegészítő biztosításos lesz, tehát többek között mindenki ugyanúgy fizetni fogja az állami tb-t, mint eddig, és a kiegészítő biztosításból az állami egészségügyben pl. a TVK-val nem sújtott ellátást vásárolhatja meg.
Másrészt szűkíteni kellene az ellátási csomagot, mert papíron nagyon sok mindent finanszíroz a TB, miközben a tényleges hozzáférés ennél jóval szűkebb.

De hát másfél évvel a választások előtt értelemszerűen nem lehet ilyen témákról beszélni, mert az mind szavazót visz el a Fidesztől (egy fenét), ezért is a kormányzat dühödt reakciója.

A szakma egyébként széles körűen egyetért abban, hogy be kellene végre fejezni a...khm...lódítást a mindenki által egyformán elérhető egészségügyről és széles konszenzuson alapuló párbeszédnek kellene kezdődnie az egészségfinanszírozás tarthatóságának módozatairól, aminek része lehet a nyugdíjak bruttósításáról való szakmai eszmecsere is.

Ezt sem kellene elhiszterizálni...
A nyulakról 2012.11.21 15:49:04
@A nyulakról: helyesen: megfelelő időben elérhető egészségügyről beszél a kormánypro...kommunikáció.
Eddig csak rossz viccnek tűnt a nemzeti italboltok hálózata, de úgy tűnik, valósággá válhat - sajtóértesülések szerint a trafiktörvény után előkészületben van a szeszes italok koncessziós árusításának tervezete. A Népszava szerint az elképzelés az,…..
A nyulakról 2012.11.20 13:43:35
@ubu1: "nem hiszem, hogy bári is lényegesen többet főzne otthon most, mint a legalizálás előtt."

épp ellenkezőleg: inkább lefőzeti a hivatalos főzdében, minthogy otthon pepecseljen vele.

tehát a dolog egyrészt biztonságosabbá vált, másrészt minimális pénzt is hoz a konyhára.

hát nem megérte???
A nyulakról 2012.11.20 13:46:13
@Squid: "Már szerintem sejtik, hogy 2014-ben bukta lesz"

nem lesz. ahhoz kellene 3-3,5 millió ember, aki ellenük szavaz, merthogy 2-2,5 millió szavazójuk most is van és sokáig lesz is.

mindent lerabolni - valóban így van, de ezt sokkal tovább fogják tudni csinálni, mint ahogyan szeretnénk...
Tavaly szinte ugyanekkor szintén a KDNP családról alkotott véleményéről írtunk. Most megint muszáj. Tegnap, mikor a parlament megszavazta Matolcsy csomagját és az új választási törvényt, a törpepárt benyújtott egy, a frakció valamennyi tagja által aláírt módosítót az…..
Nyolcan-tízen ebédeltünk ma az étteremben, amikor a tulaj bejött az utcáról és azt kérdezte: - Nincs itt meleg? Mire végignéztem a vendégseregen és csak annyit mondtam: - Nem tudom, nem ismerem az urakat...
"Ki minek nem mestere, gyilkosa az annak" - mondja apám...
"Amit a ház elnyel, vissza is adja." - mondja apám...
"Ha egy macska egyszer ráugrott a forró sparherdra, soha többet nem ugrik rá. Igaz, a hidegre sem."..
"Fosol, esel."..
"Az újraindítás a számítástechnika aszpirinje."..
A nyulakról Térszemlélet 2012.02.16 00:03:00
Ha 1994-ben az Inter-Európa Bank nem küld el a Hill Intenationalhez kideríteni, hogy milyen csávó is vagyok valójában, valószínűleg sohasem találkozom ezzel a kifejezéssel. Már az is mókás volt, hogy a rólam szóló értékelést nem adták ki nekem, bár végül egy szolid…..
A nyulakról HR 2012.02.04 02:28:00
Na még egyet, mert szófosós kedvemben vagyok, meg ezt is megígértem.Van egy mondásom a humánerőforrás-menedzsmentről, mely szerint a cégeknek van erejük, van forrásuk, van menedzsmentjük, csak valahogy a humánra nem marad elég idejük, meg energiájuk.Nem tudom, mit oktatnak a…..
A nyulakról Párom 2012.02.04 01:29:00
Merthogy ezt ígértem meg (az) előbb.A múltam egy régi szereplőjével (hölgy az illető) futottam össze nem régen - nyilván a Facebookon -, és szinte rögtön a beszélgetés elején belefutottam a "párom" problémába.Mint oly sokan, én is voltam nős, mint oly sokan, én…..
A nyulakról Ja, bocs 2012.02.04 00:50:00
Lehet, hogy valamiféle bemutatkozással kellett volna kezdenem a blogot, bocs. Persze a részletek majd úgyis kiderülnek a posztokból - mindazon két-három őrült számára, akik egyáltalán idekeverednek, mert vagy a blogajánló vagy a rossz sorsuk ide hozza őket. Nem fogom cifrázni, mert…..
A nyulakról Csak az a tiéd 2012.02.03 23:47:00
Valahogy mindig sikerül úgy járnom, hogy akkor intézek teljesen általános, hétköznapi ügyeket, amikor valamiért megbolondulnak az emberek.Vártam már a legnagyobb karácsonyi csúcsforgalomban egy mobilszolgáltató üzletben, céges ügyet intézve, és tavaly, szintén karácsony előtt…..