Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakhalkanszólok

0 bejegyzést írt és 347 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ünnepek alatt szép csendben nem csak az összefogás érlelődött meg, hanem titokban történt egy ha nem is történelmi esemény, de presztízs szempontjából mindenképpen figyelemre méltó: az Együtt 2014 facebook oldalának támogatottsága a Magyarországon élők körében…..
  Fennakadtam egy számon. Illetve kettőn. Pontosabban egy harmadikon, ami az első kettőből adódik egyszerű kivonással. Mindannyiunk Erzsébet utalványa legújabb plakátján azzal simogatja lelkemet, hogy befizetésemmel "több mint negyedmillió ember, köztük több mint 100 ezer…..
csakhalkanszólok 2014.01.10 18:45:42
@D2: Hogy kin és milyen szemüveg van azt hagyjuk. Én a saját tapasztalatomat leírtam, és az az ami ott van. Neked ez nem tetszik, mert lehet hogy éppen rajtad van az a szemüveg, ami a belinkelt véleményeket elfogadja, az enyémet nem.

Megjegyzem sajnos panaszkodni divatosabb mint elégedettnek lenni, így azt is elhiszem, több egyes oldalakon a negatív vélemény. De ez bármire igaz, ezt lehet ellenőrizni. Egyszerűen emberi gyengeség, hogy a negatív vélemény gyorsabban és nagyobb mennyiségben terjed.

Ha meg mégis rózsaszín szemüveg volt rajtam, az csak azért lehet, mert mint korábban írtam, nekem csak így, csak most, és csak ebben a programban volt lehetőségem nyaralni. A Balatonon, az Aranyparton, szerintem nagyon jó szállodában és nagyon jó ellátással.
Ezért mindösszesen kifizettem 25 eFt-ot, és egy hétig gondtalanul nyaraltam. A gyermekeim meg boldogok. Kérlek ezt így és ennyiben fogadd el mint véleményt. Szemüveg nélkül :-)
csakhalkanszólok 2014.01.10 18:49:09
@D2: "Azért ez sem olyan egyértelmű. ;)" - Na látod, ebben egyetértünk. És szerintem az a birka aki elhiszi, hogy ennyivel meg lehet venni például az én szavazatomat...
csakhalkanszólok 2014.01.10 19:30:26
@D2: Ez nem volt kérdés előttem, mármint hogy elfogadom és sajnálom ha más rosszul érezte magát, remélem jövőre jobban fogja érezni magát.

Azt meg külön remélem, hogy bármilyen témában bármilyen kormánynál negatív jelenség lesz a jövőben, akkor a köz nyomására a jobb irányba változik majd. Az Erzsébet program is ilyen. Az ötlet jó, csak ki kell szedni belőle valószínűleg egy sor üzletileg életképtelen és mesterségesen fenntartott bungaló ilyen módon való fenntartást , a klientúra - pártfüggetlen! - általi lenyúlást, stb, stb, stb.

Tudom, naiv vagyok, még vénülő fejjel is :D
Meglepő húzással a rendőrség is beszállt a Jobbik és az izraeliták közt folyó köztéri installációversenybe. Mi az hogy beszállt! A legmeghökkentőbb ünnepi ajándékkal rukkolt elő, amit csak Budapesten láttam. Nem tudom, hogy máshol is van-e, én csak az Örs vezér terén…..
csakhalkanszólok 2013.12.19 19:12:00
@Hurrá Torpedó: "vészfékezés után illendő fékbetéteket, és tárcsákat is cserélni ám egy kocsiban" - ez igen erős volt.

Nem tudom hol tanultad, melyik szervizes mesélte (gondolom minden érdek nélkül) de ez egyszerűen hülyeség.

Persze tudom fokozni!
1.Rázós út után lengéscsillapító és rugó csere.
2.Erős gyorsítás után injektor és turbó csere
3.Bármilyen indokolatlan hülyeség miatt sofőr csere.

Ne vedd szívedre, és azért élveztem! :-)
csakhalkanszólok 2013.12.19 19:13:48
@Circus: "Egyébként én bevezetnék a zebra körül a járdán egy kb 1m sugarú félkört. Aki azon belül áll, az át akar kelni, aki kívül, az meg nézelődik."

Tetszik, csatlakozom. Gyalogosként és autóvezetőként egyaránt!
csakhalkanszólok 2013.12.19 19:17:08
@flea: "védekezhetek azzal, hogy ugyan megszegtem a sebességkorlátozást, de az elsőbbségi szabályokat betartottam" - Hát ha Rezesová (vagy hogyishíjják) védekezhetett vele, neked is szabad, csak legyen elég lé nálad :-)

Amúgy nálad a pont!
Ha már a háeres ilyen-olyan előszűréseket végez: egy huszonéves kiscsaj pontosan hogyan is állapítja meg valaki szakmai rátermettségét ? A marhanagy élettapasztalatával ? Esetleg a világ összes szakmájának a szakmai tapasztalatával ? Mondjon bárki bármit, háereséknél ha a…..
csakhalkanszólok 2013.12.06 16:14:16
@Rotoxis: "Gondolt már arra, hogy az önéletrajzát szakemberrel átnézesse, gondolt már arra, hogy az interjú előtt tanácsot kérjen egy szakembertől? (Hozzáteszem, HR-estől!Hihi) Vagy egyszerűen elvárja, hogy önnön zsenialitása okán vörös szőnyeget terítsenek ön elé!?"

Mindig szerettem a tuti megmondó embereket, akiknek csodálatosan megy az életüket. De hogy választ adjak:

1. Ha egy cég csak fiatalt alkalmaz, az véleményem szerint ugyanúgy hibát követ el mint aki csak idősebbet. Remélem majd ha elérik a 40-45-öt egyszerre rúgnak ki mindenkit, csak hogy igazuk legyen! Vagy az is lehet, hogy addig híre hamva sincs a cégnek mert csak egyféle szempont (mondjuk a fiatalos) volt az egyetlen.

2. Ha észrevetted, én éppen arról írtam fentebb, hogy NINCS azonos kvalitású pályázó, új pályázatot írnak ki, de a szakember már az első CV rostán sem fér bele, pedig hiányszakember!

3. Igen, eddig összesen 4 önéletrajzzal kapcsolatos szakértőt kerestem fel, köztük a ma legmenőbbeket (nem kis pénzért, mert álláskeresőnek ebből van ugye a legtöbb). Igen, szakemberek állították össze a CV-t, de egyet nem voltam hajlandó megtenni amit javasoltak: NEM hazudtam, vagyis nem tagadtam le koromat, lakóhelyemet, pár évet szakmai tapasztalatomból.

Összefoglalva: Ne ítélj előre. Ha fiatal vagy, és most fut a szekér, 90%-osan visszajeleznek pályázatodra ezt akkor se felejtsd amikor majd - számodra ismeretlen okból - szemétdombra kerülsz. Mert hidd el, sokan ok nélkül, és érdemtelenül vannak parkolópályán.

Az a társadalom, amelyik pedig a tapasztalatot nem becsüli, előbb-utóbb a süllyesztőbe fog kerülni. Ha mástól nem, hát a következő, még agresszívabb generáció által.

De nem téged akartalak oktatni, ne úgy vedd. A helyzet nem tetszik csak....
csakhalkanszólok 2013.12.06 16:28:50
@metal: Tudod mit. Igazad van. De ne hagyd ki azt a lehetőséget sem, amit a blog ír, hogy igenis kiszórta egy értelmes "szakember" egy első szűrőn.

Tudod olyan ez mint a kocsivásárlási prioritási lista. Nagyon nem mindegy hogy úgy kezdődik: 1. Ár 2. Fogyasztás, 3. Szín vagy netalántán 1. szín, 2. Fogyasztás, 3. Ár.

Nagyon nagy különbségek tudnak lenni ám a végeredményben, főleg ha úgy dolgozom, hogy hajítom ki az egyes pontok után ami nem felel meg elsőre. Főleg ha kiderül, a valamelyik pont nem is volt annyira lényeges....

Aki érti érti, aki nem annak nincs mit magyaráznom.

Valami ilyesmi történt itt is: Kell egy fiatal, közelben lakó, tapasztalt szakember. barátom első kettőn elbukott, már a kukában is volt a CV. Kb ennyi, és nyugodj meg, nem olyan ritka ez, mint ahogy páran gondolják.
csakhalkanszólok 2013.12.06 16:49:25
@Rotoxis: És működik a munka a 30-asokkal együtt? :-)
Abszolút félreérthető a BKK FUTÁR rendszerével felszerelt autóbuszokon a hangos utastájékoztatás. Az utasok sokszor rossz helyen szállnak le a félreértés miatt, de a központot ez nem érdekli, eszük ágában sincs változtatni a rossz rendszeren. Hogy mikor fog rendesen működni…..
Amerika elhallgatott történelme címmel mutatja be itthon a Spektrum Oliver Stone tavalyi dokumentumfilmjét, amiben a háromszoros Oscar-díjas rendező egy lázadó punkzenész magabiztosságával megy neki a demokrata párti Truman és Clinton mellett a neokonzervatív Bush-családnak. De…..
csakhalkanszólok 2013.11.30 16:49:28
@Illés Béla: Szívemből szóltál :-)
Munkám során folyamatosan szembesülök a magyar álláskereső univerzummal, annak szereplőivel, előnyeivel-hátrányaival. Aktív résztvevőként most a saját tapasztalataimat fogom elmesélni. Véleményem szerint miért tűnhetek bunkónak, érdektelennek, unszimpatikusnak? Mi motoszkál…..
csakhalkanszólok 2013.11.13 18:30:36
@MarbleC: Én momentán nem ragaszkodom a multihoz - sőt - de egy kisvárosban élek, és nem írom le a lehetőségeket. Költözni? Tudom hogy ez lenne az elvárás, de a végén a cégek kedvéért úgy leszünk mint a batyus cigányok.

Sok sikert, és jó humorérzéket a kereséshez. Lehet hogy a fényképpel karriercélt akart megmutatni: "Olyan helyen szeretnék dolgozni, ahol évente 3 hetet gondtalan nyaralással is eltölthetek!".
csakhalkanszólok 2013.11.13 18:32:01
@Zöldövezeti: Utolsó mondatot megfejtésén még dolgozom, humorérzéked piros ponttal értékelem :D
csakhalkanszólok 2013.11.13 18:54:15
@Bambano: "ha nincs a hr mögött rendes it támogatás" - Értem én, de én legyek tuti, mindenre tökéletes munkavállaló egy olyan cégnél, ahol rendes IT támogatásra sem tellik?

"ahhoz már idő és ész is kell." - A hangsúly az "ész is kell"-en van számomra. De akkor miért ők döntenek a sorsomról?

"Legrosszabb esetben kapsz egy köteg önéletrajzot papíron" - Lásd első bekezdés. Én digitálisan küldtem el, ez tényleg az én problémám? Személyesen sajnálom, de nem jobban mint az HR-os engem, amikor infó nélkül hagy, vagy kukáz indokolatlanul.

"mert a fejvadász kivakarta a cv-dből" - Egyet értünk. Ki az összes közvetítő ingyenélő, szakmailag alkalmatlan céggel. :-) Miért nem adjátok meg a cég nevét, és akkor közvetlenül neked küldöm!

"nagy meló sorban megnyitni több száz cv-t, kimásolni belőle az email címet és összeállítani a listát." - korábban javasoltam - küldjetek minden jelentkezőnek egy xls-filet, amit ki kell tölteni, nektek meg egy kis egyszerű alkalmazással összefésülni? Nem megy? Nehéz dolog, de akkor nem vagytok alkalmasak a feladatra. Kb. ugyanúgy mint egy magyar környezetben, magyar kollégákkal dolgozó diplomás, aki nem beszél anyanyelvi szinten három európai nyelvet. Aki érti érti..

"ahol már megéri bevezetni" - ahol meg nem éri meg, ott el kellene kezdeni emberként kezelni a munkavállalókat, hátha egyszer megéri költeni ezekre :-)

"A teszkót pont nem kéne szidni" nem volt szándékomban, én mint alulfizetett és nem túl nagy felkészültségű munka szinonimájaként említettem az árufeltöltő pozíciót. Kövezz meg, nálunk így hívják :-).

Nem kötekedni akartam, csak kiemelni, innen nézve ugyanúgy van mindenre válasz. Ettől még a szakadék egyre tágul, és nem a munkakeresők miatt szerintem.
Az előkészületek kitárgyalása után mai témánk ismét az interjúkkal lesz kapcsolatos, ráadásul egy vendégírás keretében. Engineer001 összegyűjtött néhány pontot, amire érdemes odafigyelni egy ilyen meghallgatás során. "Igen, igen, tudom, hogy volt már itt egy hasonló…..
csakhalkanszólok 2013.10.22 19:28:45
@flamer: @Lasombra: Köszi, tökéletes összefoglalása amit jó páran vérmérséklet szerint próbáltak elmondani.

A 8. pontért +2 piros pont. (hármat akartam írni, de nem akartam arcoskodni)
csakhalkanszólok 2013.10.22 19:43:40
@ZuluDelta: Amit leírtál az kb amit egy felvételiztetőnek tennie kell. Úgy érzem te sem azonosulsz a bloggal.

Én azonban érzek egy igen jelentős ellentmondást, akár a blogban, akár a válaszokban. Az pedig a harc. Mintha itt küzdelemről, és nem kölcsönösen előnyös nyertes-nyertes pozícióról lenne szó.

Pl. ha valaki már mondjuk 2-3 multi munkahelyen letöltött vagy 20 évet, attól miért kell olyan idétlen kérdéseket feltenni, ami azt firtatja ilyen környezetben képes-e dolgozni. Vagy olyan műszaki szakmai kérdés, ami kifejezetten a interjúztató cég szakmai profilja, így aki nem ott dolgozik az mind meg kell ismerkedjen vele.

Én inkább abba az irányba mennék, hogy a jelentkező és a HR-os ne ellenség legyen már, hanem partner. És a partnereknek illik egymást tisztelni. Egymás leveleire válaszolni, őszintének lenni, stb. Na a blog írója éppen ellenekező irányba halad.
csakhalkanszólok 2013.10.22 21:07:04
@Bambano: Igazad van, én is csak álmodoztam.
Nekem 20 év (vezető)munkaviszony után fáj hogy sokszor egy kis senki dobja ki az életemet, mert nincs ideje a drágának rájönni hogy 100%-ban megfelelek. Keres egy fiatalabbat, olcsóbbat, aki pattan gyorsan, és lehet újra keresni helyette újat, újratermelve az HR-os létének alapjait.
Tények és közkeletű tévhitek a napelemes rezsicsökkentésről. Kormányunk rezsicsökkentő lépéseire az ellenzék igyekszik megfelelő választ adni, hihető alternatívát felmutatni. Ilyen lehetőségnek gyakran a megújuló energiaforrások alkalmazását javasolják ellenzéki…..
csakhalkanszólok 2013.10.21 20:23:49
@Kovacs Nocraft Jozsefne: alapvetően igen, de én bevallom alaperőműként inkább alapoznék atomerőműre jelenleg.

A zöld áram átvételi ára sem piackomfort, végül is abban sincs ma alku, ez teszi drágává amit leírtál.

Piackomfort megoldások? Ugyan már, vannak - vagyis kellenének - ettől előremutatóbb indokok is. A piac nem old meg semmit. Érdeke, és pillanatnyi hasznok - ennyi ma amit a piac produkálni tud.

Amúgy amit leírtál igaz, de ez csak konzerválja a fosszilis energiát, amiből nekünk igencsak kevés van, tehát vennünk kell, kiszolgáltatottak vagyunk, stb, stb.

Itt a kérdés az, hogy akarjuk-e hogy a megtermelt energiánk minél nagyobb hányada jöjjön belső erőforrásból: nap, biomassza, szél, geothermia stb. Ha igen, na akkor van esélyünk valódi piacra. Addig csak egy erős függésre.

Tehát nem az a kérdés menyi beton kell - a lényeg, itt olyan magasabban fekvő völgyek, amik természetesen könnyen zárhatóak - hanem hogy 20 év múlva ehhez nem kell plusz energiát venni, a gázcsap pedig 20 év múlva is más kezében van. Vagyis egy mostani beruházás nem feltétlenül áramszámlában kell megjelenni (ezért mondtam hogy politikai döntés) mivel hosszútávú függetlenségről szól.
csakhalkanszólok 2013.10.21 20:56:31
@vundergraf: Mennyiért is vásároltunk éppen most egy gáztárolót? Úgy értem Te is, meg én is, meg még jó pár adófizető? :D

Na az éppen nem csökkenti a függőséget, míg leválás a gézrendszerről igen. Nálad a pont!
csakhalkanszólok 2013.10.21 21:35:08
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kevesebb választja el véleményünket mint ami összehozza.

Ennek ellenére úgy vélem, hosszú távon minél több zöld energiát kell termelni, és azt tárolni.

Rövid távon a fosszilis energiabehozatalt csökkenteni (ezért mondtam az atomerőművet alaperőműnek.)

Az említett szivattyúős megoldás nem gazdaságtalan, de hogy tompítsunk a mondaton nem gazdaságtalanabb mint más. Ha meg azt is hozzáveszem hogy vízstratégiában is segíthet, hát még gazdaságosabb is lehet.

Hogy rövidre zárjam részemről, én el tudnék képzelni olyan konstrukciót, ahol igenis zöld energiát tárolunk. Egyik megoldás a jelzett tároló, de még sokan nem szoktak hozzá, hogy a biomassza is napenergia tárolásának egy módja.

De olyan megoldást is el tudnék képzelni, ahol adja az állam/beruházó a napelem rendszert, de az átvételi ár jelentősen kevesebb. A lényeg, ahogy írtad is ma nem piackomfort átvételi áron van. De ez azért van, mert így kompenzálják a nagy beruházást.
Ha adóforintból megy, akkor kérem tessék nagyobb teljesítményt beépíteni. Pl. 10kWh energiaigényű házhoz 40 kWh, és akkor kijöhet nullszaldóban (talán).
A naperőművek hátránya, hogy nagy területigényű, amíg a lakosság feje fölött ott van egy jó dőlésszögű hatalmas felület ingyen, ráadásul az infrastruktúra is megvan, és még -mivel szeparált elemekről van szó- üzembiztos is. A lényeg, nem az áramot kellene eladnom, hanem - nem pontosan - mondjuk a tetőfelületemet.... És még egy előny. Míg egy erőmű hirtelen nagy beruházás, addig ez lépésenként fejleszthető, magánpénz is bevonható, ezernyi módon segíthető.

De ez is csak egy ötlet. A lényeg, hogy van egy sor megoldás, lépni kellene. Lehetőleg a 93 ekm2-en megtermelni a felhasznált energiánk jelentős részét minél hamarabb.

És még mindig várom hátha feltalálja valaki a váltóáram hatékony tárolását :-) Jó éjt, mára ennyi tellett tőlem.
Paksi atomerőmű azért alapjaiban véve egy nagyon elavult technológia. Nem is lehet már ésszerű, csak kamu érvekkel lobbizni a bővítéséért. Gondolj csak bele! Gyakorlatilag egy gőzgép. Nem ártana fejlődni. Jobb és okosabb lenne az arra szánt pénzt és energiát más korszerűbb energiatermelő…..
csakhalkanszólok 2013.10.21 16:49:04
Ekkorát régen röhögtem :-)

Ezek szerint a legújabb Audi egy elavult szar, mert ugye a több ezer éves kereket használja.

Vagy a mobiltelefon kidobandusz, mert már Marconi is több mint 10 éve rádióhullámot használt!

És mi van a főzéstechnológiánkkal??? Még mindig az a fránya tűz amit az ősember csiholt???

Ami működik az működik és kész. Ha gőzgép - ami azért egy igen jól és biztosan működő szerkezet - akkor gőzgép. Az atomerőműnek nem ez a baja, hanem a keletkező hulladék megfelelő elhelyezése. Meg persze ha baj van, de ehhez javaslom áttekinteni az egy TWh-ra jutó halálos áldozatok számát különböző termelési módoknál. Persze én sem szeretnék egy atomerőmű mellett filózgatni vajon elég biztonságos-e, de tüdőrákban sem olyan szép meghallni.

Amúgy bármelyik termelési módot akarja valaki összehasonlítani, egy dolog mindenképpen fontos: a rendelkezésre állás. Vagyis sajnos egy sor energiatermelő vagy folyamatosan termel, vagy ciklikusan, de ezek nem egyeznek a felhasználás ütemével. Márpedig váltóáramoz "még" mindig nem tudjuk tárolni, emiatt mindig annyit kell termelni, ami el is fogy.

Tehát mindegyik termelési mód másról szól.

Még egy dolog. A biomasszát nem vetném el, lecikizni meg végképpen nem. Nagyon nagy ám a fosszilis energiával szemben az a fegyvertény, hogy valójában a cén cirkulációs ciklusa kb 1 év, és nem pár milliárd mint a kőolaj/gáz/szén esetében. vagyis minden évben megtermeli a levegő CO2 tartalmából a napenergia. Hogy mennyire elég? Ha ügyesen csináljuk igen sokra, de ez egy sokkal hosszabb érvelés lenne. Mindenesetre ez mindig adott évben eltárol napenergiát jelent.
csakhalkanszólok 2013.10.21 16:49:42
@csakhalkanszólok: cén = szén. Tudat alatt a C vegyjellel kezdtem írni, bocsi!
Csapatjátékos? Jobban szeret önállóan dolgozni? Mik az erősségei és a gyengeségei? Hogyan képzeli a karrierjét tíz év múlva? Egy átlagosan értelmes álláskereső nagyjából el tudja dönteni, milyen választ akar hallani a HR-es. Előre készül, a sablonos kérdésekre kigondolja…..
csakhalkanszólok 2013.09.14 08:27:54
@Gyulimali: Alapvetően nincs köztünk vita. Azonban most éppen állást váltanék, ezért - majdnem úgy mint te - eljárogatok interjúkra. 10-ből 8 - nálam vagy 20 évvel fiatalabb HR-es - izzadva próbál sablon kérdéseket feltenni, és én megpróbálok ezekre válaszolni. Ha még azt is hozzáveszem, hogy pályakezdő, kétszer annyi izgalommal és izzadt tenyérrel mit tud kihozni magából, akkor szerintem siralmas a kép. A munkahelyek nagy részénél nem arra van szükség, ahol a munkaidő 100%-a stressz, így kár ilyen helyzetben értékelni. Ha igen, akkor úgy is akkora a fluktuáció, hogy kár erőltetni a személyiségtesztes felvételit.
Eddigi élettapasztalatom alapján egy személyiség megismeréséhez idő kell. Erre nem elég egy színpadias 1 óra. Arra pedig kevés HR-os van felkészülve hogy ennyiből értsen.
Ha kezdő az ember, akkor szerintem egy bizonyítvány elmondja mi az alap. A cég meg ebből dolgozhat, építkezhet. Nagyon jól lehet tudni iskola-eredmény kombinációból mire lehet számítani.
Ha meg régi motoros, és van egy pár hosszabb idejű, esetleg jó nevű munkaadó, akkor a legfőbb kérdés miért akar váltani. A szakmai felkészültség szerintem ilyenkor kevésbé kérdés.
De én "laikus" vagyok, messze nem szakértő. Csak az az érzésem, hogy az HR-os felvételi túl van misztifikálva. Ugyanúgy munkavállalók, ugyanolyan személyiségi jegyekkel pozitívumokkal és hibákkal, mint mi, akik állás keresünk. Ha felvesznek rendes a HR-os, ha meg nem akkor bunkó.
Én azt tudom, hogy jó pár ember van (szerintem a többség) aki nem tud rendesen teljesíteni az állásinterjún, ebből következik, hogy úgy sem azt kapják, mint ami az ember.
De hangsúlyozom, nem igen van ötletem mi a jó megoldás a kiválasztásra. A legjobb az lenne, ha a munkavállalói és a munkaadói piac kiegyensúlyozottabb lenne. Mert így torzulások lesznek és vannak.

Pénz? Ugyancsak a torzult munkaerőpiac, és a mesterségesen alacsonyan tartott bér hibája. Én meg azt mondanám, igenis mondja el a cég, náluk kb. mennyi a bérbeállás erre a pozícióra. Ne az ember feszengjen értelmetlenül egy alárendelt helyzetben, ahol úgy sem ő dönt. Béralku? Ugyan már, ez látszat béralku csak. Kb annyi az értelme mint a TESCO-ban alkudozni a pénztárossal.
csakhalkanszólok 2013.09.14 08:35:21
@béla a görög: :-) Köszönöm, jól esett, és igazad van a konklúzióval! :-)
A sajtóban részletek jelentek meg a három az ötödikes, tehát 11 éves gyerekeknek írt erkölcstankönyvek egyikéből. Ami ebből a könyvből kiviláglik az nem erkölcs, csupán erőszakosság, összeesküvés-elmélet, és gyenge minőségű sovinizmus. Nem akarom, hogy az én gyerekem azt…..
csakhalkanszólok 2013.09.09 14:04:02
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Szerintem meg erkölcsöt oktatni otthon kellene, de semmi kifogásom ellene hogy az iskola is ejtsen pár szót (heti egy órát) róla.
Ebben az olvasatban viszont a történelemóra a tényekről szól, a mára vonatkozó tanulság levonása nekem belefér az osztályfőnöki órába, de egy erkölcstan órába is.
A poénból írt megjegyzésem semmi másról nem szólt, minthogy valamit írjak a "erkölcstanúgyisszarakármitmondtok" műbalhéra.
Hozzászólások A többség hülye 2013.08.31 14:33:41
Az emberek többsége hülye. A több éve tartó EU ellenes propaganda eredményeképpen többségünk már úgy gondolja, hogy az EU tagságunk rossz. Ez nem meglepő, ha azt vesszük, hogy a médiából (egy bizonyos részéből) árad az EU ellenesség. Brüsszel felelős a magyar gazdasági…..
Jelentős kárörömmel figyelem, hogy az egykor szuperradikális Fidesz mit kezd a magyar nép "hagyományos" ünnepeivel. Nem mondhatni, hogy semmit, mert ez nem igaz. És éppen ez a szórakoztató. Részben a praktikum szolgálatába állítja az ünnepi megemlékezéseket - megmutatja, hogy az…..
csakhalkanszólok 2013.08.21 14:38:29
@Továrisi, konyec!: Nem állunk túl messze egymástól, de államalapítás, a szó mai értelmében akkor volt. Mármint a hierarchia, a rezsim, a hatalom örökösödése/átadása stb értelmében.
Ne érts félre, én a Koppány oldala vagyok, de az nem állam volt, hanem inkább szövetség. Nem biztos hogy nem lett volna jobb, de ezt már soha nem tudjuk meg.
Hogy sikeresebb lett volna-e a másik út, azt nem tudom, ez végül is sikeres volt. Próbáltak párszor eltüntetni a föld színéről, nem jött össze. Ha így nézzük Vajknak igaza volt, de hangsúlyozom, nem tudom a "mi lett volna ha" végeredményét. Végül is ez nem történelmi kategória....
csakhalkanszólok 2013.08.21 14:39:42
@J.László: +1. Jó válasz, tetszett!
Elfogulatlan laikus helyett vérbeli István, a király rajongót menesztettünk a szegedi Dóm térre, aki Alföldi Róberttel szemben sem titkolja elfogultságát. Bolondul Stohlért, bírja a Kimnowakot: azt hitte, a földi paradicsomba váltott jegyet. Mégsem azt kapta, amit várt. A katarzis…..
Levelet kaptam. Na nem olyat. Olyat nekem nem ír a Vezér és nem küldi elsőbbséggel, hogy jippájé jujdejó, mindannyian győztünk, holnaptól kolbászból lesz a gumicsimma is.  Nem is értem miért. Szóval olvasói levél landolt a drótpostaládában, benne egy érdekes…..
A Realitatea Tv híre szerint két fiatalember paradicsommal dobálta meg Orbán Viktort szombat délután Tusnádfürdőn, az általa megtartott előadásról való távozása közben. A fiatalok azután dobálták meg a magyar miniszterelnököt, hogy végighallgatták a Bálványosi Szabadegyetem…..
Hisztizik az álszent, pszeudokeresztény másodperceket villantó, nemigazi politikai jobboldal Magyarországon, juj, felvették egy rendezvény VIP sátrában a Kedves Vezér lányait videóra, eszem-faszom megáll. Tanmese Csehországból. Csehország – menő! Bárhol megcsavarhatod a…..
csakhalkanszólok 2013.07.16 17:04:33
csakhalkanszólok 2013.07.16 18:12:44
@Csehszlovák Kém: Érvek? Nem gondolnám hogy itt fontosak lennének. Azt se gondolom hogy neked fontos lenne.

Számomra az egész cikk vontatott, alig jön ki belőle miért is kellene szarul éreznünk magunkat idehaza.

Bezzeg a szuper Csehország!

Nekem már az is szánalmas volt hogy akárki lánya riszálja magát és ebből hír lesz. Az erre viszontválaszok, meg külön szánalmasak.

Uborka szezon van na, mit is szépítsünk rajta. De akkor meg nem kell írni és kész!

Ja, és "kistáska" édes ükapád térgye kalácsa :-)