Regisztráció Blogot indítok
Adatok
feketeesfeher

0 bejegyzést írt és 1365 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszínű baloldali fiatalok, gyenge utánpótlás             Az első, ami mindjárt eszembe jut, hogy túlságosan sokszínűek a baloldali fiatalok.  A baloldali vagy Orbánellenes fiatalok túlságosan különböző identitásúak. Lehetsz baloldali fiatal azért, mert szereted Greta Thunberget, lehetsz baloldali…..
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
1919. február 21-én Kun Bélát és több más kommunista vezetőt letartóztattak, mivel az aznapra hirdetett munkásmegmozdulás lövöldözésbe torkollott és ebben négy rendőr életét vesztette. Másnap reggel mintegy hatszáz rendőr rohanta meg a Gyűjtőfogházat, ahol Kun Bélát és társait tartották fogva...
feketeesfeher 2020.06.30 20:28:54
@diktatúrarettegő: "Kétségtelen, hogy Kun Béla hatalomra kerülése a magyar történelem egyik legsötétebb korszakát hozta, legalábbis politikai értelemben."

Mondjuk pont nem.
Egy erős választóvonal volt aközött, amikor csak a magyar társadalom felső 5-7%-nak voltak politikai jogai, és aközött, hogy a magyar társadalom többségének legyenek politikai jogai.

Nem volt egy csudiszép történet, de nem is lehetett.
Ja, mondták korábban sokan, hogy "légyszi. légyszi. választójogot szeretnénk", csak erre a válasz mindíg az volt, hogy "kuss, fogd be a pofád büdös paraszt/proli/semki"

Ja, az én nagyapámnak sem az volt az élete célja, hogy a nagy büdös semmiért meghaljon Isonzónál.
Jó, nem halt meg, de parasztként kábé nulla beleszólása volt bármibe.
Kitapogathattuk a nyakán a soha ki nem műtött srapnel darabokat. Ő ennyit kapott az akkori hatalomtól.

Meg azt, hogy "kuss, pofád befogod"

Biztos az volt, hogy ha a magyar társadalom 93%-a szépen kéri a választójogot, akkor megkapja. :)))))))))
"Segítség bagózik a felettem lakó én meg miatta tartok hamutálat az erkélyemen!" Ez is lehetne a mostani eset nyitómondata.....
         Az a derék, katolikus, lófő székely úriember a képen a dédapám. Volt egy Grünfeld Záli dédanyám, és egy Bencsik Rozália dédanyám.  A matematikai nagypapám Shiing-Shen Chern, kínai volt, a matematikai dédapám Wilhelm Blaschke pedig német (és akkora náci, mint ide Lacháza). Lehetne pár…..
feketeesfeher 2020.05.20 23:07:33
@Glokta: "Igen, vannak sikeresebb és kevésbé sikeres kultúrák"

Ezzel azért óvatosan kéne bánni.
Az Euklidészi geometriát pölö nem is ismernénk, ha az iszlám kultura nem őrizte volna meg úgy 800 éven keresztül. A kereszténység úgy 450 körül kibaszta az ablakon, majd rá sokszáz évvel újra felfedezte. Arab nyelven. Szóval óvatosan.
feketeesfeher 2020.05.20 23:28:07
@Mickey Pearce: "de a mi mércénkkel mérve vallási fanatikusnak számítanának"

Miért számítanának "vallási fanatikusnak"?
feketeesfeher 2020.05.20 23:40:38
@Mickey Pearce: nézd, én kábé 25 évig dolgoztam napi szinten a Közel-keleten, Egyiptom, Szíria, Irak leginkább. Még csak a nyomát sem tapasztaltam annak, amiről írsz. Fura ez.
       Bruck Gábor liberális éceszgéber írt egy cikket a Népszavába "Orbán legyőzhető" címmel, ami miatt kicsit állt a bál. A Prostisrácok majdnem hamisított Bruck nagyapjáról egy képet, amelyen éppen SS-tiszteket szállít Lengyelországban, de aztán rájöttek, de valahogy nem illene a narratívába.…..
feketeesfeher 2020.04.21 21:58:07
@mafi mushkila: Én csak arra akartam rámutatni, hogy teljesen hibás az a leegyszerüsített értelmezés, hogy Bruck a cikkében a fidesz szavazóit fikázta.
Szó sincs semmi ilyesmiről.
Amiről a cikkben szó van, arról persze lehet vitázni, de azon lamentálni, hogy Bruck a cikkben hülye vidékizéssel illette a fidesz szavazóit, az egyszerűen ostobaság. Leginkább azért, mert nem igaz.
feketeesfeher 2020.04.22 00:47:30
@jotunder: "Bruck nem akarja megérteni a magyar falusi ember értékrendjét, csak leírja róluk, hogy 100 évvel vannak elmaradva"

Merészen megalapozatlan kijelentés.
Főleg, hogy ismerjük Mengyi Roland, Boldog István és más fideszesek karrierjét.
Én, a munkámból következve sokat járom a magyar vidéket. Beszélek sok emberrel. Van, ahol a feudalizmus simán kézzelfogható. Kiszolgáltatott emberek teszik azt, amit a kiszolgáltatott ember tesz.
Lehet ezt kurvára tagadni, csak nem vezet sehova.
feketeesfeher 2020.04.22 01:24:53
@jotunder: "Bruck nem akarja megérteni a magyar falusi ember értékrendjét"

Ja, az van, hogy Bruck hülye, és nem érti a magyar vidék bukolikus szépségeit, ahol csodálatosan összefonódik a természet szeretete a a demokrácia hagyományainak tiszteletével. Mert Bruck egy hülye, aki nem érti.
Simonka, meg Boldog meg Mengyi meg érti.
fáymiklós Most örülsz? 2020.03.20 07:29:49
Most örülsz? A rövid válasz az, hogy nem. A hosszabb meg az, hogy nagyon nem. Miközben egyetértek azzal, hogy Eszenyi Enikőnek le kellett mondania, vagy nem szabad meghosszabbítani a szerződését a Vígszínház igazgatójaként. Nem volt a helyén, bár nem irigylem az utódot se, mert ki kell majd…..
A kormánypárti összeférhetetleneket miért nem leplezi le az ellenzék? című bejegyzésemhez így szólt hozzá egy kommentelő: „Ha csak egy kormánypárti példát felhozott volna. De nem tud.” Egy nappal korábban Krupiczer Ferenc hódmezővásárhelyi zenetanárról írtam, akit a szegedi munkaügyi bíróság…..
Az élet nem állt meg, és néha sikerül újra és újra felkavarni az állóvizet. Ez ugye, egyrészt köszönhető az emberi hülyeségnek, (lásd "Showbert" Norbert), a másik oldala viszont egyértelműen a dilettáns és buta politikai megnyilvánulások miatt vannak.  Niedermüller Péter, Erzséberváros…..
Tavaly nyáron egy hétig vendégeskedtem a Civil Rádióban. Nyikorgott a szék, a hangszigetelt stúdió falából kilógott a tömítő anyag - a hazai médiáról beszélgettünk a műsorvezetővel. Olyan kép tárult elém, amelyet megszoktam a kormány által nem stafírozott szerkesztőségekben. Találkozásainkat a…..
Ha Amerika, akkor hot dog, hiszen a hamburger mellett talán a virsli és kifli kettőse az egyik legklasszikusabb amerikai étel. Minden baseball mérkőzésen kapható, rengeteg helyen árulják az utcán és persze a kerti sütögetések elengedhetetlen kelléke. Története kezdetéhez egészen…..
Gyorsan elspoilerezem a poszt csattanóját, hogy mielőbb teljes mélységében át tudjátok adni magatokat a válasz fölötti csalódottságnak. Egy alkalmas főpolgármester-jelöltnek az alábbi személyes tulajdonságokkal kell rendelkeznie: 1.       Nem Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt. 2.       A…..
feketeesfeher 2019.06.10 23:39:06
@padlogaz: "tarlóst csak azért leváltani, hogy ellenzéki legyen a főpolgi, szvsz nettó hülyeség. "

Nem.
Abszolut racionális döntés.

Egyrészt Tarlós a fidesz, és személyesen Orbán kesztyűsbábja, önálló elképzelések, gondolatok nélkül.
Másrészt Tarlós semmi érdemi munkát nem végzett főpolgármesterként. Max menedzselte a hivatalt úgy-ahogy.
Harmadrészt pedig ha az ellenzéki főpolgármester lenne Budapesten, az jelentősen megtörné az orbáni mítoszt.
És ez a legfontosabb.

Persze, ha egy normális, civilizált országban élnénk, akkor azt mondanám, igazad van.
De nem abban élünk.
Erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli [ti. azt, hogy a homoszexuális párok örökbe fogadhassanak]. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok…..
feketeesfeher 2019.05.18 00:33:37
@444: "hol éheznek gyermekek tízezrei?"

A mai Magyarországon.
feketeesfeher 2019.05.18 00:39:29
@444: "de konkrétan hol?"

soroljam szabolcs, BAZ és csongrád kisfalvait?
Vagy mit szeretnél?
feketeesfeher 2019.05.18 00:50:54
@morph on deer: "“Valójában két ízlés alapú érvrendszer csap össze“
"

Uhh, ezt a baromságot meg észre sem vettem.
Jó, hogy felhívtad rá a figyelmemet.

Facepalm. Pedig amúgy bírom HafRt.
De ez nagyon mellé ment.
Szeretném érteni, hogy miért, de van amikor meg nem szeretném érteni, mert az már gáz.
(Kép: nepszava.hu) A múlt hét híre kétségkívül a Budapest-Belgrád vasút kivitelezéséről szóló döntés volt, amiről 24 óra leforgása alatt kiderült, hogy a változatosság kedvéért Mészáros Lőrincnek fog milliárdokat fialni. A Fidesz szerint szakmai döntés született. Ha azonban megkapirgáljuk az…..
feketeesfeher 2019.04.29 23:51:12
@hajnal.ferenc: "Kínai áru, tengeri selyemút, Pireusz. Itt kell keresni a választ."

Pireusz meglehetősen dinamikusan fejlődik 2009 óta.
A Budapest-Belgrád vasút nélkül is. Amúgy pedig ma is van vasúti kapcsolata. Szóval itt nem nagyon van mit keresni.
Kis szünet után folytassuk az utóbbi idők egyik legfontosabb ügyével.  A CEU ellen a közhangulatot sikeresen szítottuk fel hónapokig, hiszen alaposan felmértük a lehetséges hatásokat. Az ország nagyobb része soha nem járt egyetemre, és irigyek, az ott tanulókra. A művelt, okos emberek nem fizikai…..
feketeesfeher 2019.03.30 16:06:35
@bölcsbagoly:

Ne terelj.
A felsőoktatási törvényben nincs olyan elvárás, hogy legyen campusa, csak annyi, hogy folytasson felsőoktatási tevékenységet.
Az pedig már van.
feketeesfeher 2019.03.30 16:27:28
@bölcsbagoly:

Ismerem a törvényt. Nincs semmiféle campus követelmény.
Én sem és más sem hivatkozik semmiféle NY-i CEU-ra.
Leginkább azért, mert a CEU Budapesti székhelyű egyetem.
feketeesfeher 2019.03.30 17:23:54
@bölcsbagoly: "a probléma a NY-i CEU-val van"

Azzal nehezen lehet baj, mert nincs olyan.
Budapesti CEU van.
1.069.200 forint, ennyire büntetett most meg Kövér László. Persze ez anyagi szempontból nem állít kezelhetetlen helyzet elé, kibírom, ha egy hónapig nem kapok fizetést. Remélem a bank sem fog problémázni a hiteltörlesztés miatt. A devizahitelesek jelentős része persze ennél sokkal többet szenvedett…..
feketeesfeher 2019.02.11 23:21:29
@arabok balrol: "annyian irtak ala az "MTA tiltakozast" ...:)"

Nem.
De ez mindegy, mert te ezután is ezt hiszed.
feketeesfeher 2019.02.11 23:28:43
@törppicur: "ha jól értem a beírásod, te úgy érzed, hogy téged képviselnek ezek a most megbüntetett képviselők?"

Jól.
És helyeslem, amit tesznek.

Mondjuk én csökkenteném a minimálisra a parlamenti jelenlétet, és parlamenten kívül élnék azokkal a jogokkal, amiket mint képviselő megilletne, de jól látható módon az autokrata rendszer azt is korlátozni próbálja.

Amúgy ha változtatási szándékom lenne, akkor még keményebb fellépésekre ösztönözném a képviselőket, illetve még ravaszabb fellépésre.

Ja, én, és még sokan mások azt szeretnék, ha az orbáni rezsim eldőlne, összeomlana, és lenne helyette egy plurális rendszer, ahol tényleg vannak viták társadalmi kérdésekről.

Nekem aztán semmi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy ne legyenek értelmes viták a parlamentben, de sajna erre már rég semmi esély.

Akkor meg kell más utakat keresni.
Ja, Szabó Szabolcs jól képviseli az érdekeimet a lehetséges kereteken belül.
feketeesfeher 2019.02.11 23:41:12
@törppicur: Az ogy addíg folytatott lényegi munkát, amíg a parlament nem a különleges szabályokat tette meg általánossá, vagyis az összes kényes törvényt egyéni képviselőiként indították, és az kikerült az általános szabályozás alól.

Lényegtelen, hogy hány főből áll, bár egy tanulmányban azt olvastam, és nagyjából meg is értettem, hogy egy kábé 260-280 fős parlament tudná lefedni a társadalmi sokféleséget.
Területileg, kulturálisan, szociálisan.

De ez mellékes.

Egy civilizált országban nem tolnak át egy túlóra törvényt egyéni képviselőivel, pusztán azért, hogy ne legyen szükség bizottságira, társadalmi egyeztetésre meg ilyesmire.

A fidesz áttolta egyénibe, nyilvánvalóan tojta le az ellenzéki megnyilvánulásokat, ami akár oké is lehetne, de hatalmánál fogva úgy rekesztette be az ülést, hogy az ellenzéknek nem volt megszólalási lehetősége sem, a kormánypárt meg nem is akart vitázni.

Nulla érdemleges vita volt az egészről Nulla, semmi, zéró.
Egyeztetések az érintettekkel: nulla, semmi, zéró.

Akkor minek van a parlament?
    Megszűnik a CEU-matematika doktori képzése. Ez egy amerikai akkreditációjú képzés volt és nem tudják kivinni Bécsbe. Évekig tanítottam ott funkcionálanalízist. Az MTA matematikai intézete állt a tanszék mögött.  Az az intézet, amelyet einstandolni akarnak az Akadémiától. Mert tehetik.    Ebben…..
       A Magyar Tudományos Akadémia vezetői kétségbeesett írást jelentettek meg az Akadémia internetes oldalán a humán tudományok hasznosságáról. Palkovics László rombolásügyi miniszter ugyanis aznap publikálta a téziseit az új tudományfinanszírozási rendszerről. Két órán belül pedig módosította is…..
Van ez az öt pont, amit az ellenzéki képviselők decemberben be akar(n)tak olvastatni a közmédiában, mert rájuk tört a forradalmi hevület, és ha teszem azt, odabent van egy Táncsics vezetéknevű alkalmazott, foggal szabadítják ki a Kunigunda úti vágószobából, de hát nem volt. Szóval mentek Szél…..
feketeesfeher 2019.01.08 01:05:24
@AdamT: "pedig a Napkelte egy kiegyensúlyozott, valódi közszolgálati műsor volt. "

A mostani viszonyokhoz képest mindenképp.
feketeesfeher 2019.01.08 01:06:50
@evighed: A fidesz egy külsős gyártású műsort bojkottált, nem magát a közmédiát.
Ott speciel élvezettel szerepeltek.
feketeesfeher 2019.01.08 01:20:24
@evighed: A köztévé anno nem a hírnűsorait adta ki, hanem a reggeli sávot. Az úgy 3 óra.
És a termék nem volt túlzottan elfogult.
Ha a mai viszonyokhoz mérjük, akkor kimondottan plurális volt.

De mondjuk úgy szarom le a köztévét ma már, ahogy van.
Egy hangyafasznyit sem érdekel.
  Az Encyclopedia Britannica szerint az orbán a fél-ázsiai nyelvcsaládba tartozik, fonémái ún. gasztrikulárisok avagy gyomorhangok, amelyeket csak az értő fül tud egymástól megkülönböztetni. Az orbán a hetedik század környékén vált el a proto-boumbournac-tól, az első orbán nyelvemlék az afárioszi…..
feketeesfeher 2018.11.08 23:20:47