Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pilar ternera

0 bejegyzést írt és 2190 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy normális országban Lázár János ma este már nem lenne kormánytisztviselő. Igaz, normális országban maga a kormány sem kacsintgat ki a holokauszttagadók felé... Ötmilliárd forintot ad a kormány a holokauszt gyermekáldozatainak tiszteletére kialakítandó emlékhelyre. A helyszín…..
pilar ternera 2013.09.13 09:32:29
@Bálint Anna: ja, a gravitációt is lehet vitatni, csak vajon érdemes-e?
Nemrég adták a tévében a Férfit látok álmaidban című filmet (You Will Meet a Tall Dark Stranger, 2010, rendezte Woody Allen), és volt benne egy nagyon jól kigondolt csavar. Mivel nem tegnapi opusz, nem hiszem, hogy spoilernek számítana, hogy leírom ennek a bizonyos csavarnak a…..
pilar ternera 2013.08.15 14:07:16
@pilar ternera: óóóó, bocs, SB, most látom, hogy te már megelőztél a témában...
pilar ternera 2013.08.15 14:16:34
@skarlát betű: én meg azt tudom, hogy szövegértésemmel még sincs olyan nagy gond. :))))
pilar ternera 2013.08.15 15:33:24
@mangalor: én még csak lenézőnek sem érzem, csak éppen faék egyszerűségű levezetés.

hiányérzet >> flört, de a magabiztosság csak póz és önbecsapás.
tét nélküli (szerinte nincs ilyen) flört = önáltatás
ennyi.
az élet egyszerű. :))
Közkívánatra! Mi történhet, ha (házas)társ és szerető találkozik, hogy beszélgessenek? A helyzetről, arról az emberről, akin osztoznak, önmagukról, a terveikről, az elvárásaikról. Lehet persze találkozni úgy is, hogy csak az egyik van tisztában a másik szerepével, de most…..
pilar ternera 2013.08.06 15:16:47
@ghost recon: én is az vagyok alapvetően, mégis mindig én csaltam. az más kérdés, hogy sosem időtöltés végett, akivel csaltam, amiatt mindig ki is szálltam az adott kapcsolatból... erre sem vagyok büszke, de semmiképp nem életformaként műveltem ezt.
pilar ternera 2013.08.07 11:14:38
@hot-spot: látom megint figyelmesen elolvastad a posztot! olyan cuki kis troll vagy te! :D:D:D
pilar ternera 2013.08.07 14:51:00
@mangalor: én még ebben sem vagyok biztos. csak valaki, aki szereti hergeli az embereket és azt gondolja, hogy ez mindenhol működik. :)
de néha szórakoztató. :)
Ha egyszer vagy többször hűtlenek voltunk, és nem buktunk le a történések idején, illetve a partnerünk nem bukott le, hiába vagyunk már rég túl az egészen, lehet, hogy időzített bombán ülünk. Sosem tudhatjuk, mikor pattan ki egy titok... A krimiírók szerint nincs olyan titok,…..
pilar ternera 2013.08.05 14:32:44
@ghost recon: igen, ezt tőle plagizáltam és alakítottam át (bár rám nem igaz, csak jól hangzott! ) :D
pilar ternera 2013.08.05 14:39:36
@ghost recon: ez nekem már régebben leesett. :P
pilar ternera 2013.08.05 14:55:03
@ghost recon: óóó, ugyan, azokkal stabil önbecsülésű emberek nem foglalkoznak! :)
Akár van állandó partnerünk, akár nincs, akár monogámok vagyunk, akár nem, általában véve vágyunk a szexre. Vagy legalábbis vágytunk valamikor, ha nem tartozunk a becslések szerinti 1%-ba, akiket ez hidegen hagy. Tegyük fel, hogy vágyunk rá, de olyan partnerünk nincs, akit igazán…..
pilar ternera 2013.07.22 23:39:50
@skarlát betű: ez korrekt. :)
pilar ternera 2013.07.30 08:50:19
@Tylia cordata: mert elsőre nem értetted meg (még most sem!), így kénytelen voltam ismételni magam.
nem is azt mondtam, hogy MOST keserű az életed, hanem, hogy a véleményed keserű tapasztalatokon alapul. légy érzékenyebb a a finom árnyalatokra! ;)
köszönöm a kioktatást az empátia fogalmáról, komolyan úgy érzem, hogy eddig sötétben tapogatóztam! :D:D (de azért arra kíváncsi lennék, hogy hogyan lehetsz empatikus ÚGY ÁLTALÁBAN, anélkül, hogy bármit is tudnál egy adott emberről, helyzetről. mivel az empátiád ÚGY ÁLTALÁBAN mindig kötődik valamihez... enélkül a fogalomnak nincs értelme!)
pilar ternera 2013.08.01 10:26:24
@Tylia cordata:
"Empátia az embernek az a képessége, hogy egy MÁSIK EMBER szempontját felfogni és megérteni képes. Másképpen az empátia azon képesség, amely lehetővé teszi, hogy átéljük mások érzelmeit, affektív tapasztalatait. [1] Az empátia érzés megnyilvánulása például, ha valaki EGY MÁSIK BÁNATÁT HALLGATVA az adott helyzetet elképzelve saját élményként éli meg: azonosan érez vagy gondolkodik, és következésképpen hasonlóan cselekszik is."

látod, látod, a magas lóról történő okoskodás egyrészt sosem szimpatikus, másrészt még vissza is nyal. a fogalom meghatározásában ott van a másik ember, amiről én is beszéltem. a probléma ismerete nélkül nincs mivel empatikusnak lenned. de csak oszd nyugodtan az észt onnan fentről! :)
Nagy vitát kavart korábban a Kinek jó a monogámia mítosza című posztom, nos, most egy Guardian-cikk nyomán kénytelen vagyok visszatérni a témára. Daniel Bergner: What Do Women Want?: Adventures in the Science of Female Desire [Mit akarnak a nők? : Kalandozás a női vágy tudományába]…..
pilar ternera 2013.07.11 16:22:06
@ghost recon: nagyon ideális lenne, ha ez mindig ilyen tiszta ügy lenne. de nem mindig ilyen FF az élet...
Elterjedt nézet, hogy újra és újra ugyanolyan erényekkel és hibákkal rendelkező partnereket választunk magunknak. Nemrég olvastam arról a Pár-bajok és békés megoldások című könyvben (melyre még máskor is fogok hivatkozni), hogy ezek a speciális jellemvonások a gyerekkorunk…..
pilar ternera 2013.07.04 15:15:46
@ghost recon: hát, oké, de akkor ebből a szempontból mindenképp. párom sportol és van a csapatukban egy 33 éves pasi, aki csakis a 18-20 éves csajokra gerjed. állandóan erről beszél, meglát egy ilyen csajt, csak arról tud beszél, hogy mit csinálna vele, így úgy. többiek (mind 30-40, 40+ pasik) már halálra unják, inkább csak röhögnek-szánják.
mondjuk nem csoda, hogy rájuk gerjed, mert egyszerű, mint a faék, viszont ezeket a csajokat még le tudja nyűgözni a kocsija és a farka méretével. persze, csak a szintén kevésbé okosakat.
pilar ternera 2013.07.04 16:04:30
@ghost recon: mitől lenne jó velük a szex? legfeljebb attól, hogy szépek. de se saját magukról, se a férfiakról nem rendelkeznek még olyan tapasztalatokkal, hogy az valóban jó szex legyen és ne egy szimpla dugás. persze, ha valakinek arra van igénye...néha biztos az is kell.
az a pasi nem akar/tud egy értelmes nővel mit kezdeni két ungabunga között, ezért is gerjed rájuk.
pilar ternera 2013.07.04 16:20:20
@skarlát betű: én is csak találgatni próbáltam, hogy vajon mitől is lehet jó...
és az mind igaz, amit írtál.
persze ilyenkor megkaphatjuk, hogy azért mondunk ilyeneket, mert már nem vagyunk fiatalok. pedig nem, mert én is voltam fiatal és nagyon szép, de tényleg nem tudtam semmit a szexről még évek múlva sem...
Napok óta több oldalról kapom a legújabb francia szexatlaszról ("L’Atlas mondial des sexualités", de Nadine Cattan et Stéphane Leroy, ed. Autrement) szóló híradásokat. Képtelen vagyok nem írni róla, viszont az összes infó eddig ugyanannak a sajtóközleménynek a fordítása,…..
pilar ternera 2013.06.14 14:59:36
@skarlát betű: oké, javíthatatlan romantikus vagyok! :)
pilar ternera 2013.06.14 15:50:45
@florence: "a személyeskedést elkerülni sem te, sem én nem fogjuk. akkor minek osztod itt magadra a szabályrendszert felállító szerepet, úgy hogy közben nem is a konkrét rendszert ismerteteted velünk, hanem mint egy önérzetes bíró, a neked nemtetsző dolgokat elitélve hozod a tudomásunkra, hogy nem szabályszerű a vitában, beszélgetésben, egymás krizizálásában vagy a kétkedésben született hozzászólásunk."

ez annyira értelmetlen és összefüggéstelen azzal, amire válaszul szántad, hogy nem is próbálom megfejteni. téged viszont sikerül: te csak vitatkozni/kötözködni szeretsz és minden bosszant, ami a te nézeteidtől/értékrendedtől eltér.
így aztán nem is érdemes veled vitázni, mert teljesen parttalan...
ezzel be is fejeztem, over&out. :)

ui: "Tőlem kereshetsz és találhatsz bennem traumatikus nyomokat. Csak én egy kicsit kétkedni fogok benned, jó!?"

semmi baj. ez az első fázis: a tagadás. tudod, mint az alkoholistáknál... ;)
pilar ternera 2013.06.17 10:48:44
@Tylia cordata: igen, az apukám mindig is hangoztatta, hogy ha anyu előbb megy el, akkor ő sem akar élni, mert nélküle nincs értelme élni. fiatalon ezt kizárólag a szerelem megnyilvánulásának tartottam és nagyon romantikusnak tűnt. ma azért már tudom, hogy itt olyan fajta függőségről van szó, ami nem egészséges. anyukám nem is mond ilyet. ;)
Hazudtál-e már a családi állapotodról valaha? Hazudtak-e neked ugyanezzel kapcsolatban? Letagadtad-e a házastársadat, a barátodat, barátnődet, vagy éppen hogy költöttél magadnak egy, a valóságnak nem megfelelő hátteret? Miért tetted, ha megtetted? Tudod, miért tették veled? Meg…..
pilar ternera 2013.06.11 15:11:51
@ghost recon: mi az a szempont?
pilar ternera 2013.06.11 15:20:04
@ghost recon: ez szomorú valóban, de még inkább, ha ezek a nők ilyen házasságokban vergődnek, közben meg kefélnek fűvel-fával. mindig az alapkérdésemhez jutok vissza: ha menthetetlenül szar, miért nem száll ki? mert qrva kényelmes, egyébként. most erre mit mondjak..?
pilar ternera 2013.06.11 16:50:09
@ghost recon: tehát se beszélgetni, se vitatkozni, se romantikázni, se dugni nem lehet velük, de nem vergôdnek. értem én...;)
Nemrég magánüzenetben keresett meg egy doctorwho nevű olvasó, és váltottunk pár levelet. Az őt érintő témával, a női partner iránti vágy megszűnésével foglalkoztunk már egy fikciós vendégposzt erejéig, de ez a történet mindenképpen figyelmet érdemel, nem csak azért, mert…..
pilar ternera 2013.05.31 15:20:24
@ghost recon: nem is arra gondoltam, hogy egy deklaráltan döglött kapcsolatot kell fenntartani a gyerekek miatt!!! isten ments!
teljesen egyetértek azzal, hogy az rendkívül káros és nem mutat jó példát a ffi-nő kapcsolat vonatkozásában.

én arról beszélek, amikor még nem halott a dolog egészen, de lehet, hogy gyerekek nélkül könnyebben dönt az ember a szakítás mellett (mert az könnyebb-ez sem biztos!), bár a kapcsolat még nem menthetetlen és talán a gyerekek miatt is érdemes életet lehelni belé. persze ehhez mindig 2 ember kell!
tehát, amikor talán nem is annyira egyértelmű a szituáció! ;)
pilar ternera 2013.05.31 15:26:51
@ghost recon: mondtam én, hogy megcsalás miatt megy tönkre? csak amiatt lehet???
én tudom mit értek alatta.
nem lehet, hogy egyikünknek újra kéne gondolni, hogy mi minden miatt mehet tönkre egy kapcsolat?
pilar ternera 2013.05.31 19:24:55
@ghost recon: mégis pont itt van egy olyan kapcsolat az orrunk előtt (mangalor), ahol nem a hűtlenség a legnagyobb gond. az már csak egy lehetséges következmény. talán ez a szituáció sem olyan egyértelmű? lám, lám...
Van ez az úszónő, aki szakmájában közepesnél jobban teljesített, sőt, ha azt vesszük, egy örökös magyar bajnoki cím meg az EB-bronz az egészen frankó, de a saját árnyékát csak nem tudta átlépni, hogy most azért, mert nem mert nagyot lépni, nehogy kicsorogjon valami a lába…..
Hitler portré, Szálasi portré, horogkereszt és angolul Halál a zsidókra! feliratot is magára varrt a békés megyei Petrovszki Attila - civilben cukrász - aki most pénteken, a prágai Heroes Gate MMA-rendezvényen lép fel. A szervezők ígérik: Attila testét trikó fogja…..
pilar ternera 2013.05.17 12:11:39
@Muad\\\'Dib: nekem semmi. :)
pilar ternera 2013.05.17 12:48:59
@Muad\\\'Dib:
1. nincs vita
2. ebben sincs
3. attól, hogy a rendezvény szervezői idióták, neki még lehetne esze. (jesszus, miket is feltételezek egy neonáci baromról?!!?)

mellesleg azt nem tudom, hogy pattant ki, hogy rajta ilyen tetkók vannak... merthogy, ugye ha állandóan takargatná, akkor nem is nagyon tudtak volna róla a rendezvény szervezői sem, de miután ő még büszkén hangoztatja is a nézeteit, már akkor sem vállalható, ha épp nem látszanak a tetkók.

...és még mielőtt te is megkérdeznéd: igen, egy Sztálin-tetkó is gáz lenne. de valahogy az nem jellemző. nem is értem miért, annyi hülyét hord a hátán a Föld..
pilar ternera 2013.05.17 14:00:10
@Muad\\\'Dib: el is fogadnám, amit írsz, de aki büszkén vállalja efféle nézeteit, az a múltra való tekintettel számoljon azzal, hogy ez sokakat sért, bánt és sok közösség (sajnos nem elég sok) kiveti soraiból. most épp a verseny szervezői.
mellesleg, akinek nézetei alkalmasak gyűlöletkeltésre, uszításra, azt nem olyan főbenjáró bűn "megkülönböztetni".
bár hülyének lenni tényleg mindenkinek jogában áll...
Tisztelt Polgármester Úr, kedves László! Úgy halljuk, a napokban egy bűnmegelőzési program részeként a pécsi börtönbe vitt tanulmányi kirándulásra több mint húsz roma fiatalt, hogy az ott látott viszonyok egy életre elvegyék a kedvüket az erőszakos bűnözéstől.…..
Balogh József Fideszes képviselő termékbemutató közben annyira bebaszott, hogy nem emlékszik, a felesége átesett a vak komondorjukon, nekiesett a kezének és szétverte az orrát. Nagyjából ez hámozható ki a képviselő interjújából, amit azután adott, kiderült feleségének…..
világevő A cukrászat Picassója 2013.04.29 08:29:17
Így szokták emlegetni, de a világ legjobb cukrásza sem lehet nagy tévedés Pierre Hermével kapcsolatban. Az 51 éves elzászi származású, de első sorban Párizsban és Japánban aktív cukrásznak tényleg nem nagyon van konkurenciája ezért a címért, ha máshonnan nem, onnan…..
pilar ternera 2013.04.29 15:05:39
@efes: oké, de miért pont ezt hájpolják? bármi mást is lehetne, ami még finom is. persze, ez szubjektív...
pilar ternera 2013.04.29 15:26:12
@gwr: én nem is az ő szakmaiságát vontam kétségbe, a macaron-őrületet kérdőjeleztem meg.
pilar ternera 2013.04.29 22:09:33
@altimus: hát... egészségedre!:-)
Még ma is sokan vallják, hogy akár egyszeri megcsalás esetén is "gondolkodás nélkül" szakítani kell - na persze, ha a hűtlenség ténye kiderül. Bár a tolerancia a nyugati társadalmakban egyre nagyobb, ami a hűtlenséget illeti, a megcsalás ténye továbbra is rengeteg ember számára…..
pilar ternera 2013.04.26 09:33:57
@skarlát betű: én elméletekről beszéltem, te meg rögtön magadra vetted, hogy neked most miért nem megy az egy emberes változat. azt már tudom, csak arra reagáltam, hogy több kedvenc is lehet. elméletben. szerintem meg nem nagyon... vagy nekem nem.
pilar ternera 2013.04.26 09:35:12
@skarlát betű: ez nem hangzott szerelemnek...
pilar ternera 2013.04.26 10:01:49
@ghost recon: értem én, csak ezt a szót én kicsit másra használom. de értem.
Ahhoz, hogy egy P. Lászlóéhoz hasonló nyomorult ember életét részletesen megismerjük, valami szörnyű eseménynek kellett bekövetkeznie. Ezekben a sorsokban ugyanis sikert aligha talál a média. Bándy Kata meggyilkolása tragédia, de nem csak egy emberi élet elvesztése miatt, hanem…..
pilar ternera 2013.04.23 13:58:05
A kérdés a legutóbbi poszt kapcsán merült fel, de nem először, sokan és sokszor utaltak már arra, hogy mekkora a különbség a legitim kapcsolatban élő ember és a szerető "értéke" között, noha számomra kicsit homályos, miféle mértékegységben lehetne kifejezni ezt az…..
pilar ternera 2013.04.17 14:14:19
@skarlát betű: bajnak épp nem baj, áldásom rá, ha nekik jó, én csak kérdéseket teszek fel.
igen, akit IGAZÁN szeretek, azzal együtt akarok lenni, minél többet. a lehető legtöbbet. mert szeretem.
legalábbis én. :)

de ha kissé megengedőbb vagyok és nem akarok együtt élni, akkor is a lehető legtöbbet együtt lenni. ami a szerető státuszból kiindulva nyilvánvaló korlátokba ütközik.
pilar ternera 2013.04.17 14:26:03
@skarlát betű: hááát, mostanában nem. együtt élünk, de mivel a hétköznapok darálnak rendesen és nincs sok időnk, ezért sokkal többet is elbírnék.
pedig én is szeretek egyedül lenni...
de jó érzés, hogy éjszaka a jobb oldalamon fekszik, szuszog és őt látom, ha felébredek.
a vágyódás nyilván nem azon a szinten van, mint "illegális" korszakunkban, (hiszen ott vagyunk egymásnak) de hát c'est le vie. akkoriban meg erről álmodoztunk. :)
pilar ternera 2013.04.17 14:50:42
@YessicaHard: "boldogan elfogadom a sok jót, amit kapok tőle."

én is ezt mondtam.;) de csak a jót akarod, hiszen ezt írtad:

"...lehet hogy nem vágyok egy agyongyötört, a munkája és a családja által kizsigerelt pasira nap mint nap? "

ez nem a szőröstül-bőröstül kategória!

egyébként meg nem akarok kötekedni, ha te így boldog vagy (vagy inkább elégedett), akkor kívánom, hogy tartson ameddig csak szeretnéd! :)
A házasságról számos mítosz él a köztudatban. Ezek egy része olyan makacsul tartja magát, hogy szinte kiirthatatlannak tűnik. Valójában nagyon is múlandó hiedelmekről van szó – mutat rá az Amerikai Történész Társulat (American Historical Association) a Legfelsőbb…..
pilar ternera 2013.03.27 12:08:19
@pocaklakó minimanó: igen, a homokosok minden aljasságra képesek, még arra is, hogy a saját édes testvérükkel akarjanak szexuálni/házasodni.
ez az érv totál kiütött, úgyhogy fel is adom.:D
pilar ternera 2013.03.27 12:16:31
@pilar ternera: juteszembe, mégis azonos jogaik vannak, mert Békovács Géza és Békovács Marika, akik édestestvérek, szintén nem köthetnek házasságot.
szerintem tüntetni kéne ezért is, nehogy már a melegeknek ugyanannyi joguk legyen, mint a heteroknak! mindig az nyer, akinek eggyel több joga van. :D
pilar ternera 2013.03.27 12:32:13
@pocaklakó minimanó: azt hittem érezhető volt "hangomban" az irónia. lehet, hogy a maró gúny célravezetőbb lett volna...
A quilling- azaz papírcsíktechnika a népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy az alapok elsajátítása után különösen látványos dolgokat tudtok készíteni. Nem igényel túl sok és különleges alapanyagot sem, mindössze magukra a papírcsíkokra, a sodróeszközre (fogvájóval is helyettesíthető) és egy…..
A tévés horror-revival legfrissebb termését a Fox aratta le a The Following című újoncával, amire már akkor csorgattuk a nyálunkat, amikor még csak annyit lehetett tudni róla, hogy Kevin Bacon és James Purefoy szerepel benne. Aztán jöttek a hírek, hogy sorozatgyilkosos móka lesz,…..
pilar ternera 2013.01.25 14:51:04
Ma elmesélem, mi fut át egy Lobster agyán, amikor bestsellert olvas. (A komolyabb könyvek ismertetését meghagyom Pirospöttynek, ő komoly témákkal is sokkal jobban mulattat.) Király Rák a minap említette, hogy a munkahelyén egymásnak adják a 50 Shades-t. A nyugati sajtó is tele van…..
Nesze!szer Audrey Hepburn címlapon 2012.12.03 17:50:16
A Tatler magazin, melyet igen kedvelünk, meglehetősen érdekes címlappal rukkolt elő. Januári lapszámuk borítóján Audrey Hepburn tündököl. Mesés szépség volt, az egészen biztos. És így nem kellett ugye egy esetleges hisztis mai dívával és menedzsmentjével sem vívnia az…..
pilar ternera 2012.12.04 11:14:49
ez a kérdés morbid. ja, nem...csak egyszerűen sz@r. :)

@Fenimore: értsd már az iróniát! :))

Audrey pedig csodás (volt)! :)
Lehet egy sms, lehet egy e-mail, lehet napló, lehet egész levelezés. Egy biztos: nem a mi szemünknek szánták. Talán véletlen akadtunk rá, talán kutakodtunk. Talán bizonyítékot kerestünk, amelyből kiderül, hogy valóban megcsalnak bennünket, talán csak kerestünk valamit a…..
pilar ternera 2012.11.26 12:18:16
@LostInLove: igen, egy barom voltam. :) saját postafiókban leveleztem, épp leraktam a tálcára. tettem-vettem, férjem leült a géphez (ami mellesleg az enyém) és felkattintotta a tálcát. ott volt minden. ő sem volt kutakodós típus soha, de akkor valami odavezette. mondom én: a sors keze. ;)

@skarlát betű: nekem nagyon szar volt. tudtam is ezeket a dolgokat, nem volt titok, csak ott olvasni és látni nagyon más volt. nem, ennek tényleg nem volt már jelentősége, de mondtam: valószínűleg mazochista vagyok. :)
én sem hittem, hogy ilyen megtörténhet, de már elhiszem a filmekben látottakat, amikor valaki egy hír hallatán eldobja magát. nagyon durva érzés. :)
pilar ternera 2012.11.26 12:19:55
@skarlát betű: végül én is arra jutottam, hogy megkönnyebbülés, hogy kiderült.