Regisztráció Blogot indítok
Adatok
La semilla

3 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kakukkfészek Falra, magyar! 2013.05.20 12:11:11
Nincs is annál szebb, mint amikor a sötétség magyarázza az alagútból, hogy milyennek kéne lennie a világosságnak. Egyszerű ország a miénk, mégis kevesen értik, pedig. Vegyünk egy példát, egyszerű országban egy egyszerű példát: -Kedves blogger, el tudná nekünk mondani…..
Egy ország, ahol dübörög a gazdaság (nem csak a kormány szerint), és ahová egyre több európai gazdasági menekült érkezik. Ennek ellenére (vagy talán éppen ezért) Chile meglehetősen bizalmatlanul fogadja a bevándorlókat – derül ki Viktor írásából. TROLLFIGYELŐ:…..
Gyurcsány bejelentette, hogy egyhetes éhségsztrájkba kezd a Kossuth téren egy sátorban az előzetes választói regisztráció ellen. Állítólag ha ezzel sem éri el a célját, akkor felgyújtja magát a Parlament előtt Gréczy Zsolttal együtt. Komolyan: miért nem képes valaki…..
La semilla 2012.09.10 16:23:01
@TrueY: AZ, hogy a Dk-nak nem lehetett frakciója az összes parlamenti képviselő szégyene! Az LMP is, nem is beszélve az MSZP-ről! Akkor miért nem kötözték ki magukat valahová? Pontosan olyan jogtiprás mint minden más ebben az országban
La semilla 2012.09.10 17:23:08
@TrueY: Tök mindegy milyen párt, az LMP-ért is számon kérném a többiektől..
La semilla 2012.09.10 17:27:26
@ob.szerver: Gyurcsánynak egyszerre kellett harcolnia az SZDSZ, a saját "pártja" és a Fidesz ellen. Nem is kommentálom, mennyire nem volt európai, illetve korrekt, építő vagy közös munkára hajlandó a Fidesz. Mennyire mocskos volt a saját pártjának egy része, és Horn Gáborról nem beszélnék, aki az SZDSZ miatti népszavazás után, azt mondta, amit mondott.
Kossuth tér, visszatér! – bár valószínűleg Lanczner „Satu” Ferdinándék se gondolták volna, hogy maga az egykor takarodásra felszólított lotyaszájú pápai gyerek fog visszaavászkodni a Kossuth térre, egy éhségsztrájk erejéig. A Parlament előtti köztér újra élénkül:…..
La semilla 2012.09.10 15:34:31
@maske@salamander: p:
Csak szeretnétek hogy politikailag döglött legyen.
La semilla 2012.09.10 15:35:15
@sanya64:
Figyu Sanya! Nálatok a faluban kik kaptak földet??
La semilla 2012.09.10 13:40:38
Gyurcsány Ferenc egyhetes éhségsztrájkba kezdett a Kossuth téren. Az első nap reggel megkukkantottuk, mi a helyzet. Képriport. Termosz, Stephen Hawking-könyv, tesco-szatyor és egy jó vérnyomásmérés - így is kell. Molnár Csaba, betartva a hierarchikus viszonyokat, a mester…..
La semilla 2012.09.10 13:39:27
A mai napon Gyurcsány Ferenc egyhetes éhségsztrájkba kezdett a Kossuth téren. A politikai akció azonban nyilvánvalóan súlytalan, mert Gyurcsány Ferenc a maga szűk rajongótáborán kívül, pillanatnyilag, senkit nem tud megszólítani. A nyilvános éhezés mégsem teljesen ostoba…..
..
La semilla 2012.08.31 17:16:55
@aszekelyek: Valóban vannak katolikus hagyományai. Sőt! DE ezen a földrészen a lelkészek, sőt, még a a magasabb rangú egyházi személyek is kiálltak a szegények mellett. A különböző forradalmakban, vagy puccsok után az egyház szerepet vállalt a szegények, az áldozatok stb... mellett, ápolták őket, ha megsebesültek vagy akár rejtegették őket, akármilyenek voltak, kereszténydemokraták, szakszervezeti vagy ifjúsági vezetők, szocialisták, sőt konzervatívok vagy kommunisták, sandinisták vagy akárkik.
Én pont olyan helyeken jártam anno, ahol a nem katolikusok és vallásosak simán együtt éltek és segítettek egymáson, nem számított ki honnan jön, vagy milyen a vallása.
Olvastak újságot és tévéjük is volt egyeseknek, igaz, hogy azt az utcára tették ki, és többen, néha tucatnyian nézték.
Aki még nem olvasta a jövő évi költségvetés tervezetét vagy összefoglalóját, annak annyit mondanék, hogy az irány ugyanaz: meglehetősen ortodox megszorítás és befagyasztanak mindent a dicséretesen kicsi hiánycél érdekében. Azaz csak majdnem mindent... Igen, mert míg a…..
A minap olvastam egy cikket a ratkósokról, azaz rólunk, mert hát közéjük tartozom: http://nol.hu/belfold/20120324-a_ratko-nemzedek_ujabb_terhe   Utána sok minden eszembe jutott. Itt az idő arra, hogy meséljek egy picinyt.   Hanyas vagy? Én ötvennégyes.   1954-ben sok…..
La semilla 2012.04.22 12:09:01
:)
La semilla 2012.04.22 11:58:44
@sörtelen:

minden oldalon vannak hozzá nem értők, és szemét alakok.
A vicc az, hogy engem soha nem a Fidesz rúgott ki, hanem a szocik közepes tudású, vagy korrupt, percemberkéi és haverjai. Még tavaly is nekik kellett helyet csinálni, egy fővárosi cégnél. Hányok tőlük is.
Minél jobban hányok a Fidesztől, annál jobban utálom a maszopot. És már a liberálisoktól is hideg.

Ahogy törtem a fejem, így főzés közben, rájöttem, hogy az én generációm még ennél is nagyobb szarban van. Három gyerekem van, ebből kettő a 80-as években született, mind a kettő állástalan, hiába magas EQ és IQ. talán az előbbiből és az utóbbiból is kevesebb kellene nekik. Nekem még több, mint tíz év hiányzik a nyugdíjhoz. HA egyáltalán.
Egyre nehezebben kelek fel, egyre több a szar napom. Néha elhiszem, hogy felérek egy fiatallal, néha már nem.
Bárány Balázs 1. nap 2012.02.18 12:01:00
 Na elkezdődött. Ma reggel, felkelés után elmentem a piacra és a boltba, bevásárolni a hétvégére. Íme a lista:fél kiló rozskenyér: 150,- Ft500 g margarin: 245,- Ft, de ez elég lesz az egész hónapra. Szerintem.szalonna: 200,- Ft2 db alma: 150,- Ft500 g fagyasztott spenót: 205,-…..
Amikor elkezdtem a doktori képzést a Corvinuson, egy ismerős szólt, hogy egy nemzetközi alapítvány keres fiatal kutatókat, akik Kelet-Európából szednének össze olyan tapasztalatokat a rendszerváltásokról, amiket best practices-ként (legjobb gyakorlatok) lehetne majd alkalmazni egy esetleges kubai…..
La semilla 2012.02.02 11:53:49
Kedvet kaptam mesélni. AZ én történeteim abszolút szubjektívek, az évek (sok) által megszépültek.

lasemilla.blog.hu/

Majd farigcsálom még a blogot, mert nem tetszik, de még nem értek hozzá, hogy lehet szebbé tenni!
La semilla 2012.02.03 16:29:03
itt a második történet, de sok van még! :) szerinted össze-vissza jöhet, vagy csak Nicaragua, aztán Chile???
Sajnos akkoriban inkább diára fotóztam, azokat pedig digitalizálni kellene! :/

lasemilla.blog.hu/2012/02/03/lenin_korhaz_managuaban

kalimpálok is itt válaszol: :) a tesómtól még meg kell kérdeznem hogy az ő fotóit feltehetem-e, de a tavalyi chilei képeket én készítettem, azokat, ha lesz időm feldobálom!

szia! :)
  Most minden pasi kiábrándul majd belőlem, a zuram meg azt hajtogatja majd, ezt miért kellett megírni?   Szóval Nicaraguában állandó, hónapokon át tartó hasmenésünk volt. Elvileg forralni kellett volna a vizet, de nem volt hűtőszekrényünk. Ameddig volt teánk, azt…..
Talán azt már meséltem, hogy érkeztem meg Managuába. Ha nem, akkor:   Némi, - nem is kevés -  félelem volt bennem, mert előző nap,amikor már a gépen voltam, Európából tartottam Kuba felé –Berlinben kaptam a hírt, hogy bombázták a managuai repülőteret és a…..
Clandestino Puna 2011.02.18 01:46:00
Amikor Patagóniában két pulóver, esőkabát és széldzseki volt rajtam, és még úgy is fáztam, azzal nyugtattam magam, hogy majd két hét múlva, az Atacama-sivatagban vissza fogom sírni a hideget. Nem lett igazam, éjszaka a sivatagban is nagyon hideg volt, a bolíviai felföldön meg…..
A virágok illata, a Managua tó, (ahol cápák is élnek), a napi átlag három földmozgás. A nyomorból is kimosolygó emberek. A hónapokon keresztül tartó hasmenés, az éhezés, a jegyrendszer. Kezdhetném a háborúval is: a jenki hadihajó, ami a horizonton, feltartott ujjként…..