Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lalabay

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ Ezerötszázas - a villamos 2013.02.08 17:30:00
Az "Ezerötszázas" egy legenda. És most nem a Ladáról beszélek, bár érdekes (jellemző?) módon a bejegyzés tárgyául szolgáló villamostípusnak is van egy kicsi szovjet vonatkozása: a járművek beceneve "Rata" volt, az ország légterében akkoriban megjelenő szovjet vadászgépek (melyek közt valódi "Rata"…..
lalabay 2013.02.09 11:31:32
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Pedig volt pici macskakő. Aztán leaszfaltozták, mindenhová készült villamos megálló peron, mert addig nem mindenhol volt. A Rákos patak feletti hídon sokáig még meghagyták a macskakövet, azt valamiért csak jóval később újították fel.
lalabay 2013.02.09 11:46:48
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Én is csak azért emlékszem, mert a '70-es években gyerekeskedtem. Például: nagyon haloványan, de azért emlékszem, hogy még nagyapámmal mentünk a régi 69 -es villamossal, aztán Rákosszentmihályon átszálltunk a HÉV-re, mellyel elmentünk a Sashalmi piacig. Ez kb. 1969-ben lehetett. Hát ennyit röviden a régi emlékekről
Eredetileg Liszt Ferenc 2. Magyar rapszódiájáról akartam írni, illetve arról, hogy a rajzfilmkészítők valamiért nagyon szerették azt, és már majdnem nekiálltam megírni a bejegyzést, amikor az elég részletes angol Wikipedia bejegyzés mellett rábukkantam egy magyar oldalra is, amin…..