Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EzVan:)

0 bejegyzést írt és 288 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alkalmazottként talán az utazási idő megspórolása, munkaadóként pedig a kisebb irodával járó kiadáscsökkenés jut eszünkbe először, ha a távmunka előnyeit mérlegeljük.Ezek azonban csak a jéghegy csúcsát jelentik, mert rengeteg további előnye és járulékos pozitív hatása lehet, ha a home office egyre…..
Lassan már ég a pofám. Hányszor, de hányszor megírtam, hogy házi nyúlra nem érdemes lőni. Hogy nem bölcs dolog kollégával kikezdeni. Erre a blog tele van ilyen esetekkel, és itt van még egy. :P Párszor már összefutottam vele egyik-másik céges rendezvényen, még pár szót is váltottunk évekkel…..
                       A pasi kap egy késői telefonhívást, majd azonnal elviharzik otthonról. Később a barátnő semmilyen magyarázatot nem kap minderre. Mivel ez náluk nem egyedi jelenség, Levélírónk úgy véli, ha választhatna, inkább egy másik nő legyen a háttérben, mintsem az derüljön ki, hogy…..
Az egyik ismerkedős facebook csoportba valaki beírt egy hosszabb hozzászólást, ami generált is több száz kommentet a csoport tagjaitól.  Egy kissé szánalmas kirohanás volt ez egy fiútól, akinek elege lett abból, hogy a csoport lány tagjai nem akarnak ismerkedni vele. Igazából nincs sok minden,…..
A sorozatrandizó Angyalarcú 2018.06.18 05:42:22
Tinderes találat, 180 magas, barna haj, zöld szemek, átlagos testalkat. A képeken átlagos arcú lánynak tűnt, elkezdtünk csevegni. A téma adott volt, a nyári forróság, izzadás és azok a dolgok, amelyek közben meg lehet izzadni. Finom adok-kapok játék zajlott kettőnk között erotikus töltettel nyakon…..
EzVan:) 2018.06.20 04:55:22
@Krisz101: ha már idáig jutottál, miért nem rendezed le?
EzVan:) 2018.06.21 04:26:23
@Kulics: értem én ezt, de attól még felhívhatja. Van telefonszáma, nem kell egyből randira ràngatni.
Tavaly is volt szültésnapi poszt: http://sorozatrandizo.blog.hu/2016/11/07/szulinapi_poszt_320 Hát most sem marad el. Aki rendszeresen olvas az tudja, hogy a randik jelentős része a tinderről jött össze. Az alkalmazás sokat változott pár év alatt és életem egyik legszebb időszakát is ennek az…..
EzVan:) 2017.11.07 15:03:20
@Ethan Wolf: boldog születésnapot... nahát, a történeteid legalább fele olyan, mintha én írtam volna, csak én sosem írtam naplót ilyesmikről. Némelyik konkrétan akár szóról szóra egyezne... :))) az időtávlatban lehet 7-8-10 év eltérés. Valószínűleg években is ennyi van köztünk.

A tinder megdöglésével egyetértek... asszem úgy lehet a kamu botokat (meg a sok orosz/ukrán álcát) kiszűrni, hogy néhány olyan cuccot lájkolsz facebookon, ami helyi jellegzetesség: helyi sikk szórakozóhely, kassszástibi, utazómanó... ahol nincs egy találat se ezekből, az valószínűleg kamu.
A másik oka lehet, hogy már vannak 3rd party programok meg appok, amivel szintén eléred... tind3r.com, vagy a windows telefonos klónok, ahol pl mindig ingyen volt a visszavonás. A tinderért sosem fizettem, szerintem a magyar fizetősökre talán egy fokkal jobban megéri rákölteni egy óvatos csütörtök estényit.

mi van még? happn, badoo?
Volt egy időszak, mikor nagyon beletemetkeztem a munkába és nem volt időm ismerkedni élőben, akkoriban pedig nem voltak még applikációk, amelyekkel könnyen ment volna. Egy ilyen oldalon találkoztam Melindával. Ezek a randioldalak annyira nem jöttek be nekem, nem volt értelme külön levelet írni…..
JobAngel Munkavállalói ROI - 1. 2015.12.01 06:00:00
*ROI jelentése: befektetés(arányos) megtérülés Az alábbi levél íróját személyesen is megismertem, mert jó álláspályázati anyagai ellenére valamiért nem megy neki a jó állás megtalálása. Gondoltam, majd személyesen kiszúrom, hol a hiba...  De a személyes fellépése is…..
EzVan:) 2015.12.03 15:41:24
@Rókica25: ha csak néha-néha hívnak be, akkor vagy mégse jó az önéletrajzod, vagy rossz állásokra jelentkezel...
Vlagyimir Putyin magyarországi látogatása alkalmával a Szegedi Kattintós szeretné megajándékozni olvasóit egy különleges csemegével. Minden politikai felhangot hátrahagyva nézzük, melyek azok az orosz (szovjet) kötődésű dolgok, melyek hétköznapjaink szerves részeivé váltak…..
Amikor 286-os, vagy 486-os számítógépek előtt ültünk a 90-es években - természetesen lopott Windows 3.1 később 3.11, mégkésőbb Windows 95 előtt - , szinte nélkülözhetetlen volt, hogy legyen a közelben egy csomag "kislemez" (más néven floppy) vagy a még klasszikusabb…..
Ha valaki fűtéskorszerűsítést tervez, de nem akar jobb hatásfokú, ám drágább kondenzációs kazánt vásárolni, akkor szeptember 26-ig meg kell oldania a beszerelést. Másnap ugyanis hatályba lép Magyarországon is egy uniós rendelet, ami szerint kizárólag olyan gázkazánokat lehet…..
Tegnap volt a korrupció világnapja, ennek okán mi az EU egyik legkorruptabb országával, Magyarországgal foglalkozunk. Tény, hogy az állami szektor korrumpálódása nem 2010-ben kezdődött, mégis a Fidesz második kormányzása új szintre emelte ezt a jelenséget, az elmúlt négy év az…..
EzVan:) 2014.12.12 10:11:35
@Megdobbent: +111111111100000

Nevezzük már nevén a tényállásokat.
Nem okosba' meg mutyi, meg sógorkoma.

Hanem:
-csalás, bűnszervezetben
-lopás, bűnszervezetben
-pozícióval visszaélés
-okirat hamisítás, stb
EzVan:) 2014.12.12 10:47:10
@Emmett Brown: milyen trend?
van egy húsz országos lista, abból az első harmadban 5% a korrupció, a középsőben 50-60%, az utolsó harmadban meg 95%.

Akkor mi jó helyet foglalunk a 60%-os korrupcióval?

Nem trendet kell itt nézni, hanem a mennyiséget.
EzVan:) 2014.12.12 11:09:50
@polyvinyl: szólt neked valaki, okostojás? akkor kussoljál. vagy fogadd el, hogy másoknak is van véleménye. engem érdekel a te véleményed is, max nem tartom relevánsnak.

persze tény a korrupció! minden tök korrupt országban maguk a korrupt hatóságok vezetnek statisztikát, és teszik nyilvánossá, hogy idén csak a szervezet fele lett lefizetve, hahahahhahahhahaha
Internetadó. Ez volt az, ami elindította bennem azt a gondolatsort, hogy a 100 000 az mikor számít nullának. Olyan nullának, amire nem kell odafigyelni, amiről tudomást sem kell venni, ami nem számít, ami nincs. És aminek semmilyen következménye nem lehet. Kicsit zavarosnak hathat,…..
Ki gondolta volna, hogy a húgylangyos önkormányzati választási kampány után nem sokkal már is robbannak a közéleti bombák szépen sorjában? Ráadásul elég gyilkos kombóban. Egynek ugye itt van az egész amerikás kitiltásos botrány (ez mint kiderült az év elején meglengetett áfacsalási ügy egyik…..
EzVan:) 2014.10.27 07:23:21
Kedves Posztoló!

VAN alternatíva. Attól, még hogy azt szajkózzátok mind, hogy nincs, van. Ismerd be, fejétől bűzlik a hal. A nem csinálunk semmit és lopunk 10%-ot meg a faszságokat csinálunk és lopunk 10%-ot a közösből két olyan alternatíva, aminél csak sokkal több jobb megoldás létezik, mint rossz.

Él ebben az országban kb 6 millió ember, akik egyszerűen azt szeretnék, hogy normális, biztonságos, békés, tervezhető életet éljenek, és a tökük tele van a demagóg populista politikával, meg a rá épülő szervezett közpénzlopással. Közülük legalább van 100000 ember, aki bőven jobb képességekkel rendelkezik, mint akármelyik politikai vezető a mai vagy az elmúlt garnitúrából.
Ezek az emberek akkor fognak végre odaállni, ha megkapják azt a támogatást, amit ők tudnak képviselni, gerinces, egyenes, nem populista, megfelelő rövid-, közép- és hosszútávú vízióval és azt megtervezni és megvalósítani bíró képességekkel rendelkező emberek.

Akik mér letettek valamit az asztalra, nem fogják magukat odavetni, ha rögötn lekaraktergyilkolják, vagy csak egyszerűen semmibe nézik őket. KI kell állni mellettük.

Szóval, kérlek hagyjátok már abba ezt a nincs alternatíva történetet. Épp kezd becsurogni a szar a szánkba, már odáig merültünk benne, ennél bármelyik alternatíva jobb.
Ha valamit nem próbálunk ki, sose tudjuk meg, hogy milyen lehetne, ez a legnagyobb hiba, amit az életben el lehet követni.
Van, amikor két oda nem illő mondat is elég ahhoz, hogy ne te légy a kiválasztott, érdemes hát figyelni erre. Aki e két mondat valamelyikét megtalálja az anyagában, törölje őket mielőbb, és ezzel sokban nőnek az állástalálási esélyei. 1. Kérem, pályázatomat kezeljék…..
EzVan:) 2014.10.22 18:34:36
@inreallife: az a tapasztalatom, hogy a te tapasztalatod nem egyedi. de nem csak a céges hr gyatra magyarországon.

voltam olyan interjún, ahol a tanácsadó végül kitett, hogy szar a hozzáállásom. egy olyan pozira, amiben összesen vagyunk vagy tízen, megkeresett, rábeszélt (nem kerestem munkát egyébként), ebbe is csak azért mentem bele, mert hátha tud olyat, amivel esetleg mégis felkelti az érdeklődésem (2/3 lett volna a juttatás, mint az akkori melómé). na ez nem sikerült, ellenben jól kioktatott.
EzVan:) 2014.10.22 18:41:40
@inreallife:

klasszikus eset! pszichológiai tesztet töltetni, mikor tolni kéne a kódolást, meg tervezést.

mint a viccben: kést rántasz, mikor lövöldözés lesz.
Lehet, hogy ez kicsit eltér az álláskeresői témától, lehet, hogy nem, hiszen az álláskeresők többsége is segítendőnek tekinthető. A tevékenységem révén az átlagosnál több nehéz élethelyzetű emberrel találkozom, és próbálok is segíteni. Így mindig feldühít, ha a…..
EzVan:) 2014.10.14 06:35:36
@zobod: gondolom, nem jött át, hogy ez erős irónia...
Miután már korábban részletesen foglalkoztunk a magyar kormány kulcsfiguráival (Hoffman Rózsától Matolcsy Györgyig, Navracsicstól Orbánig), úgy illik, hogy most kitérjünk a plebejus kormányzás legnagyobb villájú plebejusának, az újonnan kinevezett külgazdasági és…..
EzVan:) 2014.10.10 10:18:45
@Rezsicsökkentő Hapcibenő: na ja. de ha beszavazod az mszp-s köcsögöt, utána oda lehet menni baszogatni veszélymentesen, mert se a navot nem tudja rád küldeni, se a többi baszirgáló hivatalt.

és ha VÉGRE ELKEZD mindenki finom kis nyomást tenni az ingyenélő politikusainkra, akkor lehet, hogy végre el is kezdenek dolgozni (vagy hagyják a picsába). azért azt lássuk be, hogy mindegyik addig megy el, amíg engedik, és eddig igencsak jól el vannak engedve, én legalábbis még nem hallottam fogadóórán asztalt verő választókról.

szóval mégiscsak jobb, ha nem a fideszes patkányt hagyod megválasztani, akik lassan sajátprivatizálják a házad meg a bankszámlád is.

a passzivitásnak mindenki megissza a levét, és azért valld be magadnak, a program nélküli megjelenés vs gátlástalan semmmibe vevés helyi és országos szinten az nem ugyanaz a bűn. sok nagyságrendnyi különbség van a kettő között.
EzVan:) 2014.10.10 10:39:39
@lGAZI_kovi1970: sok probléma oldódna meg, ha az emberek nem a szocialista gondolkodásukkal és hagyományukkal állnának neki a demokráciának.

a demokrácia munkás, ezzel ugyanis dolgozni kell, nem csak négyévente bökni egyet:
-főbb ügyekkel képben kéne lenni napi szinten
-érteni kell a gazdaság, állam, közszolgáltatás működését legalább alapszinten
-ÉS tudni kell, hogy kit kell baszirgálni, ha valami nem tetszik, és azt meg is teszi az emberek legalább egy része

magyarhonban jelenleg az állampolgárok fosnak a politikusoktól, és nem fordítva. nem így kéne lennie

azt már hozzá se merem tenni, hogy a honpolgárok jelentős része képtelen hosszabb távlatban gondolkodni és tervezni, így nem is tudja, hogy mit kéne számon kérni a politikusaikon...
 Közép-Kelet-Európai létünk nem tette lehetővé a Turbigó módra elkészített marinírozott vajhal iránti olthatatlan vágy felkeltését, de a rántott húst azért ismertük. Generációk számára a vasárnap egyet jelentett (s sokaknak egyet jelent ma is) a jobb ételek asztalra…..
EzVan:) 2014.09.28 15:23:09
@Köcsögöm Széken: elvileg normális esetben itthon se a megmaradtat reszelik le a(z ipari) zsemlemorzsához, hanem úgynevezett zsemleveknit sütnek. Ez kb olyan, mint a kilós kenyér, csak sokkal laposabb, tömörebb, és tovább van sütve, hogy alacsonyabb legyen a víztartalom, hogy ne penészedjen. Ezeket sütés után száraz levegőn hagyják száradni 1-2 napig, amikor már darálhatóvá szárad, ekkor darálógép ledarálja, majd egy morzsaszárító csőkemencében kerül véglegesen szárításra, igaz közben talán túl finom lesz. Na ez a nagyüzemi morzsa, amire a bécsi származású családom azt állítja, hogy túl apró szemű, ezért nem is lehet belőle jó snitzelt sütni.
És arra sem emlékszem, hogy öreganyám kiklopfolta volna a csirkemellet, hiszen a kalapálással szétroncsolódik a húsrostok egy része, és elfolyik az értékes húslé, épp amitől szaftos és ízletes lesz. Az kb egy centi vastagon jó. A bundázás szerepe, hogy a hús körül egy nagyjából lézáró burkot állítson elő, így a husi saját levében-gőzében sül meg, és nem az olajban/zsírban. A jó bécsinél, ha kettévágod, akkor max húslé csorog ki, és nem olaj. Sajnos emiatt csak frissen jó. A borjúhúst sem kell kinyújtani hengersoron, az max tenyérnyi méretű.

@Bohócnok: elég szegény családban nőttem fel, de csak igen ritkán volt vasárnap "rántott szelet". Vasárnapi kaja a sztroganoff bélszín meg a vadas marhából, omlós zsemlegombóccal, tortával.

@poszt: életedben nem sütöttél még olivaolajban, ugye? Próbáld ki, meg fogsz lepődni. Ja, hogy csak a drága extra szűz lesz a jó, én szóltam! :) Ugyanez igaz a kókuszzsírra, annál gusztustalanabb dolog kevés van. Süssön vele az, aki egésznap fitnesszblogot olvas. Kétszáz éve sütik ezeket a cuccokat a helyben elérhető zsiradékban, na majd pont most lesz jobb, hogy valaki kitalálta a kókuszzsíros sütést...pfej.
1994. szeptember 23.-án, az L.A. Times negatív kritikája miatt többek közt egy 900 fős, de szinte üres moziban mutatták be az azóta minden idők legjobb filmjévé avanzsáló börtön-drámát, amit manapság épp emiatt a titulusa miatt szokás leszólni. Nem azt mondom, hogy a világ…..
EzVan:) 2014.09.25 11:36:09
@hopptarisznyarák: az a film HATALMAS!

De szerintem mindkettő tizes. Az amcsi film azért operál a kicsit több giccsel, rájátszással, ami európainak kicsit sok.
Az Életrevalók finomabban hat a lélekre, de ott is érzed, hogy happy end lesz. Egyébként az lehet, hogy valós sztori? Megtaláltam az eredeti bemutatót, de nem értek rendesen franciául, ott egy kerekesszékes hapi van a két főszereplővel.
Magyarország gazdasága most éppen top-teljesítő az Európai Unióban. Ez tény. Ám a pénzünk gyengül, a hitelminősítésünk nem javul, a részvényeinket nagy ívben elkerülik a befektetők. A fene sem érti. Tényleg nem. Aki szeret fanyalogni, mondhatja, hogy gyenge bázisról…..
EzVan:) 2014.09.24 14:19:10
3. amit feljebb vázoltam a korábbi beírásomban, társadalmi, együttműködési deficit. AZ NEM LEHET IGAZ, hogy a pl dinnyetermelők nem tudnak odaállni és azt mondani, hogy márpedig dinnye idén csak akkor lesz az abc-ben/ludliban, hofferban vagy cseszkóban, ha tőlünk veszed 40-ért. Harmincért nem adjuk oda, ha külföldit veszel, akkor meg rádöntjük az egészet a központodra, minden nap, és minden nap szerepelni fogsz a tévében.
Hiányzik az együttműködés, az egymással szolidaritás, összezárás, a közös érdekek előbbre vétele az egyéninél. Nem képesek összeállni és felbérelni egy ügyvédet, hogy hogyan csinálják, hogy ne legyen árkartell, meg egy dörzsölt eladót, aki oda tud állni a vevő elé, és benyögni, hogy 40-ért kapod a dinnyét, max 65-ért adhatod, ha feljebb mész, másnap azonnal négyezer helyen kezdjük árusítani platóról 55-ért, már mindre megvan az engedély rég...

+1 a magyar gazdaságpolitika ma sem érti, hogy mi a járulékos hatás, egyszerű dolgokban gondolkodik, amik sohasem sincsenek továbbgörgetve (nem kérdezik meg maguktól, hogy mi lenne, ha; vagy mi fog történni, ha? Nem úgy történik, ahogy tervezzük, nő/csökken a gázár, olajár, zuhan a külföldi dinnye ár, eső lesz, árvíz lesz, kártevő tönkreteszi a termést, stb, így ezekre nincs is válasz előkészítve). A szakképzetlen tömegnek az iparban akarnak munkát adni, de ahhoz kell ám tőke is (gyárat építeni), meg a terméket is el kell adni valakinek.
Pedig valószínűleg egyszerűbb nekik olyan munkát keresni, ami nem tőkeigényes, és hamar létrejön, ez pedig a SZOLGÁLTATÁS. Ha csökkentem a munkaerő árát (az állam lejjebb viszi, neadjisten eltörli a járulékok jelentős részét), akkor ezeket az embereket már megéri foglalkoztatni, mert fel tudom venni háztartási kisegítőnek, lótifutinak a céghez, stb... (olyan munkára, ami érdemi szakképzettség nélkül is végezhető). Jelenleg a minimálbérrel a szakképzetlenek szorulnak ki folyamatosan a munkaerőpiacról, és a legjobb, hogy ők maguk szavaztatják meg ezt az idióta képviselőikkel minden évben, nem belátva, hogy maguk ellen döntenek ezzel. A belső kereslet nem úgy alakul ki, hogy most kevesebb az szja, és akkor rohan mindenki degeszre zabálni magát magyar almából. Hanem a tartós munkanélkülinek is van munkája, és jövőképe, így kezdhet és mer költeni olyasmire is, amire korábban nem futotta: fodrász, sarki kifőzde, kiskocsma. Egyre több fodrász, kifőzdés, kocsmáros kell, akik tudnak kicsit drágább dolgokra költeni: ablakcsere, honlap, stb

Azt gondolom, hogy a magyar politikai elit legnagyobb része egyáltalán nem érti meg az alap gazdasági összefüggéseket sem, így rendre rossz döntést hoz, ehhez pedig társul, hogy a társadalom jelentős része se érti a gazdaság működését. Ezért aztán emberek könnyen vizionálnak mögé különféle rejtett erőket (geci tőkések/bankok, stb, megint az ellenségek), merthogy gazdasági működést megérteni jóval bonyolultabb, munkát ÉS gondolkozást igényel, mint kocsmában két sör között felböfögni az aktuális populista böszmeséget.

Néhány példa a politikára. Kereslet-kínálat egyensúlya és árrugalmasság meg nem értése (közgáz könyv ELSŐ oldal). Dinnyetermelők, tavaly. Miből gondolta a csököttagyú dinnyeügyi biztos, hogy ugyanannyi dinnyét fognak megvenni száz forintért, mint ötvenért? Most komolyan…
Megemelem az adót pár százalékkal, akkor arányosan több lóvé jön be a költségvetésbe. A gyakorlatban meg kevesebb. Miért? Jó, ez már közgáz könyv ötvenedik oldal, de még mindig a középiskolai közgáz könyvnél vagyunk
Extraprofit. Mi az, hogy extra profit??? Az Apple minden iphone-on keres vagy száz dollárt tisztán, ami közel a termék árának húsz százaléka. Nincs még egy cég a Földön, ami ekkora volumenben ekkora profittal képes valamit folyamatosan eladni. Mégse azért állnak sorban, hogy tüntessenek, hanem hogy megvegyék a termékét. Miért?
EzVan:) 2014.09.24 14:38:31
@sas70: ennyi. Minden egyes elszedett adóforint triplán káros:
-először, elveszi a döntés lehetőségét attől, aki megkereste az adott fillért, hogy mire költse el (döntést hozzon)
-másodszor azt is elveszi, hogy megtanuljon költeni, vagy befektetni (értékelni a korábbi tevékenységét és tanulni belőle)
-harmadszor pedig az a pénz, amit az állam végül újra tud osztani, az jóval kevesebb, mint a beszedett összeg, hiszen egy részét maga az állam felemészti a beszedés és újraelosztás költségei miatt. Ami nagy balfékség egy tőkeszegényes országban.
EzVan:) 2014.09.24 14:45:28
@sas70: ugyan, ugyan, K+F-et várni a mi politikusainktól? Akiknek egy része még arra is büszke, hogy a középiskolai matekot se értette?

Úgy félnek tőle, mint a tűztől? Olyan dolgok, amiket soha nem értenek, ha összeszarják magukat se fogják, és olyan sincs, aki el tudná magyarázni az ő szintjükön... ugyan :) amit ők nem értenek, az nincs is. Kár ezért az állatkerti színvonalért, mi meg szívunk. Mondjuk a tökükre kéne lépni mindnek, kéne egy kis kurázsi már ;)
Az ember, aki sose volt ott Bulinet 2014.09.21 19:01:58
Budapest, 2001-2002. 29 éves vagyok. A másfél hónapos világvége-túra után nagyon furcsa érzés volt újra itthon lenni. Azt reméltem, ha egy kicsit lelépek, az idő majd kigörcsöli helyettem a problémákat, és ha nem is feltétlenül jobb, de legalább más helyzetet kell kezelnem.…..
Tudjátok ugye, hogy haldoklik a zeneipar. Na most, a brit The Independent című napilap online verziója ma jelentetett meg egy cikket, amely szerint az ipar egyre kevésbé képes lépést tartani gyártás/termelés szempontjából a vinyl iránti, jelentősen megnövekedett kereslettel. Alább…..
EzVan:) 2014.09.09 11:05:34
@the illusion of choice: ja, vagy hanglemez.

@white zimbabwean: wikipedia nagy barátod :)

@post: uh, de komplikált lehet a gyártástechnológia. ez egy kib...tt fröccsöntés, kb annyi gyártósort lehetne beállítani, amennyit akarnak, csak pénz kérdése. ja, hogy a műanyagipar és a hanglemezbarátok még nem találták meg egymást... de akár még a darabonkénti direkt vágást is meg lehet oldani, igen sokat fejlődött a technika 40-50 év alatt (merthogy érdemben kb akkor lehetett utoljára technológia fejlesztés a hanglemez gyártásban kb)

@sanyix: mondasz ám valamit, de bizony! cd után meg elmész koncertre, és nem érted, hogy mitől lagymatag... ja, mert eszetlenül szét van masterelve. tudná az ember értékelni, ha lennének tiszta kiadású felvételek, de ezt a picic piaci rést egyelőre csak néhány kiadó követi, nyilván horror áron.
EzVan:) 2014.09.09 11:06:27
@dzsi.: meg is van ez a ritmusa a lemezek hallgatásának. mire lemegy egy oldal, pont beérik a sör, lehet mindent cserélni, fordítani :)
EzVan:) 2014.09.09 11:11:13
@DJ DióBél: valószínűleg azért nem írják rá, mert már a kutya sem használ analóg stúdiócuccot. A keverők már rég digitálisak, és azt is kötve hiszem, hogy valaki magnószalagot vagdosva dolgozik, ha egyáltalán nem tisztán szoftveresen született meg az a "zene"

Az más kérdés, hogy a mikrobarázdás hanglemez fizikai korlátai miatt érdemes-e arra felharmonikusban gazdag zenét rátenni. Nyilván, aki ezt hallgatja, azt nem érdekli, vagy nem is érti a mögötte álló fizikát.
Miért is kamu az összes, gyári fogyasztási adat? Mert a mérési metódus rossz és sok köze nincs a valósághoz. Az Égéstér 130. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
EzVan:) 2014.08.05 16:44:28
@w a s d: egyszerűen más szemszögből nézve szinte nincs technikai fejlődés. 30 éve is 8 liter kellett, hogy elvigyen egy embert 100km-re (a példában bmw), meg ma is... Tehát a közlekedést teljesítmény/hatásfok szempontból vizsgálva nincs fejlődés. Az biztos, hogy közben a motorok hatásfoka nőtt, stb... csak kicsivel feljebbről szemlélve nem változott semmi.
Közben az autózás komfortja/biztonsága/üzembiztossága meg jelentősen megnőtt, aminek folyománya, hogy már a boltba is autóval megyünk, vagy simán lehet napi 100km-t ingázni, azaz még tovább nőtt az összenergia felhasználás, legalábbis Eurőpában, ahelyett, hogy a technikai fejlődésnek köszönhetően csökkent volna.

(persze ez a jelenség más területen is megfigyelhető, pl a számítógépeknél sok nagyságrenddel csökkent az egységnyi számítási teljesítményre jutó energiafelhasználás, de emiatt az összenergia felhasználás nem csökkent, mert már olyan dolgokra is számítógépet használunk, amikre korábban senki nem gondolt volna)

Nem vagyok sötétzöld, de érdemes kicsit kiszakadni a burokból és megpróbálni egyre távolabbról szemlélni a problémát... sajnos egyre távolabbról egyre nehezebb számolni/mérni/modellezni vagy szimulálni, így egyre inkább filozófiai gondolatok lesznek ezek.