Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyibugyi

49 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nagyibugyi Búcsúlevél 2014.11.13 23:49:53
Na, hogy is kezdjem... szóval, most egy ideig nem lesz poszt. Vagy lehet, hogy soha többet nem lesz. Már úgysem olvasnának sokan, meg én is meguntam, hogy ugyanúgy ismételgessem magamat.Kifogyott a harag, mint az üzemanyag, vagy lehet, hogy átalakult. Eddig a szavaimmal próbáltam…..
Mivel sehol nem találtam kellően kimerítő és konkrétumokba is belemenő cikket a témában, gondoltam, a saját sokéves tapasztalatomból merítve felvilágosítom már a népet, mert valakinek ezt is meg kell. Sok barátom/ismerősöm érdeklődött már nálam ebben a témában, úgyhogy…..
Mint mindig, ma is próbáltam távolmaradni a politikától, ám véletlenül sikerült a szebbjövő kampánymagazin fölött epilálni az intim testrészeimet...További kellemes estét mindenkinek!(És bocsi, hogy nincs róla videó.)..
Kedves Szigetes túlélőtársammal elhatároztuk, hogy élményeinknek, tapasztalatainknak egy kisebb cikksorozatot szentelünk, mert egy csomó oldal foglalkozik ezzel a témával, de tapasztalataink szerint a legtöbbnek nem sok köze van a valósághoz. Fesztiváldivat? Most komolyan? Örülsz,…..
nagyibugyi Breaking News! 2014.07.07 21:50:48
Bizony, eljött a pillanat, amire mindenki várt! A nagy bejelentés! Nem, nem vagyok leszbikus, sajnos szerintem már nem is leszek az, elnézve ezt a megdöbbentő mennyiségű Calvin Klein posztert a gépemen... És nem, nem pasiztam be, szerintem ez egy olyan dolog, ami leghamarabb a…..
Azt mondják, akiket a legnehezebb szeretni, azoknak van a legnagyobb szükségük a szeretetre. Lehet, hogy gyenge vagyok, de én nem tudom szeretni azokat az embereket, akikkel kapcsolatban csak az volt a tapasztalatom, hogy folyton visszahúztak és megbántottak - éveken keresztül viseltem a…..
nagyibugyi Summertime fatness 2014.06.26 21:52:23
Itt a nyár, a lányok lenge ruhákban, meg bikinikben mászkálnak, megtelnek a kocsmák és a bulihelyek, ez itt a vad mulatozás és a szenvedélyes románcok időszaka. Különösen Debrecenben, ahol az ifjú pávahímek már nyálcsorgatva várják következő áldozatukat a kemény 3 diszkó…..
A történet, amit most leírok, kereken 10 évvel ezelőtt esett meg. 14 éves voltam akkor, és épp tavaszodott. Mondhatnám azt is, hogy akkor kaptam azt a szülinapi ajándékot, ami azóta is megvan és az egyik legbecsesebb tulajdonaim közé tartozik - egy olyan emlék ez, ami a legszarabb…..
nagyibugyi Daddy's Little Girl 2014.03.04 23:17:44
A sok komoly téma után hadd beszéljek a családomról, mert szegényeket méltatlanul mellőztem a karácsonyi incidens óta. Elsősorban az apukámnak szeretném szentelni ezt a bejegyzést, több okból is. Egyrészt, mert biztosan nem olvassa el, így azt írok, amit akarok, következmények…..
Vidám dolgokról akartam írni, sok kedves, vicces történetről, és azokról az emberekről, akiket szeretek. Végül nem így lett. Persze meg lehetne próbálni viccet csinálni a halálból, de nekem ez nem megy és nem is szeretnék próbálkozni vele. A sajátommal kapcsolatban biztosan…..
nagyibugyi Megint egy vallomás 2014.02.18 22:12:44
Most valami tök mást akartam írni, de ez lesz belőle... Igazából nem akartam nagyon elvinni a blogot személyes irányba, de már úgy érzem, hogy ebből a "humoros-parodizálós-keménykedő-csajos" vonalból kihoztam mindent, sőt, kicsit túlságosan is sokat, és most úgy döntöttem,…..
Azt hittétek, a nyáladzás nemzetközi, és ráadásul intézményesített napján csak búslakodni lehet az elcseszett szerelmi életünk romjai fölött? Ugyan már, meg lehet ezt oldani a teljes antihangulat (megöltemazexemet-stílusú hörgős metálszámok posztolása és egész napos…..
nagyibugyi A feminista szabadnapja 2014.02.07 14:32:36
Igen, így van, néha én is belefáradok abba, hogy egész nap szexista tartalmak után vadásszak az interneten, majd habzó szájjal ugorjak neki (virtuálisan) a nagy nehezen felkutatott, meglepően alacsony IQ-ról tanúbizonyságot tevő hímneműek torkának. (Mert ugye nyilvánvalóan ebből…..
nagyibugyi Nőnek lenni... 2014.01.28 02:13:01
...még nem tudom, milyen, mert sosem voltam az. Sokan azt hiszik, hogy elég hozzá két mell, egy p***, meg hogy az ember kilépjen a tinikorból. Hát, ez baromira nem igaz. Nem is igazán szerettem a lányos dolgokat. Tiniként igyekeztem minél lehetetlenebb ruhákba bújni, fura színűre…..
nagyibugyi 2014.01.29 23:38:47
@cbene: köszönöm, nagyon kedves vagy :) azért akartam ezt megírni így, ilyen őszintén, mert rengeteg nőnek (és pasinak) vannak önértékelési problémái, még azoknak is, akikről nem is gondolnánk. sok munka és rengeteg energia, hogy megszabaduljunk ettől a hülye komplexustól, de nekem menni fog és őszintén remélem, hogy mindenki másnak is :)
Na, mivel azt mondják, hogy semmi jó nincs a tévében (most őszintén, mikor van?), személyes kötelességemnek éreztem, hogy szórakoztassam a jónépet, méghozzá nem csekélyebb dologgal, mint a családi karácsonyi katasztrófák elmesélésével. Vegyétek úgy, hogy ez az ajándékom…..
Na, így a szerencsétlenség napján (szerintem mára már ért is elég, szóval most akár valami jó is jöhet) gondoltam, gyorsan összedobok egy bejegyzést az elmúlt évemről, arra az esetre, ha idén már nem érnék rá blogolni. Ez inkább személyes lesz, szóval azzal fogok kérkedni…..
nagyibugyi 2013.12.23 12:38:19
@nekemmindentszabad: mert töröltem a régi profilomat és újat csináltam helyette, így a nagyibugyis oldal is törlődött... de végülis megérte, túl sok felesleges emlék volt már ott :D
Az újszülöttek, akik anyanyelvük jellegzetes hanglejtés- és nyomatékmintáit már magzati korukban megismerték, ezeket használják vezérfonalakként ahhoz, hogy a beszédfolyam hangsorainak kódját alaposabban is megfejtsék. A meghatározott hangsúlyviszonyokkal rendelkező nagyobb…..
Azt mondják, már az újszülöttek felismerik anyanyelvüket, sőt mintha más nyelvekkel szemben ez iránt valami eredendő lojalitást is éreznének, mintha a szívük kezdettől fogva az anyanyelvükhöz húzna. Vajon van ennek a meglepő kijelentésnek bármiféle alapja, vagy ez is csak egy…..
nagyibugyi 2013.11.30 22:04:25
@Cservenyák Dia: A férfiak mélyebb hangja elvileg pont jobban behallatszik, nem? A magzatvíz meg az anyuka teste pont a magasabb hangokat szigeteli, bár lehet, hogy rosszul tudom :)
nagyibugyi 2013.11.30 22:45:25
@Kiss Klaudia Enikő: Ezen én is rengeteget gondolkoztam. Ha a baba hall, akkor nyilván mások beszéde hatással lesz rá. Nem hiszem, hogy ez meggátolná a nyelvelsajátításban. Persze kérdés, hogy ilyenkor kinek a hangját fogja preferálni, milyen viszonya lesz az anyukájához stb.? Mert akkor a jelelést is el kell sajátítania, méghozzá anyanyelvként.
Babák, gyerekek és nyelv 2013.08.22 23:20:07
Ajánló „Gügyögés kicsiben és nagyban” – tudománynépszerűsítő cikk. (Nyelv és Tudomány 2013. 08. 22.) Hamarosan jön a következő blogbejegyzés, addig is egy kis olvasnivalót ajánlok a dajkanyelvről. Anyát hallgatni jó! (Fotó: Bartha-Tóth Alexandra) A felnőttek a…..
nagyibugyi 2013.11.30 22:45:11
@Kiss Klaudia Enikő: Arra gondolsz, hogy néhány lány vagy nő a megszokottól magasabb hangon, egyfajta "nyávogós" hanghordozással beszél a partneréhez? Engem is foglalkoztat a kérdés, valószínűsítem, hogy a szülők hajlamosabbak tovább és gyakrabban gügyögni a lányoknak, mint a fiúknak. Meg persze bejátszhat a nemi szerepek túlhangsúlyozása is, de hogy miért van szükség erre, elképzelni sem tudom.
nagyibugyi 2013.11.30 22:45:14
@Mária Ivancsó: Meglepő, de például előfordulhat az a jelenség ikrek esetében, hogy a gügyögésükből kifejlesztenek egy "saját nyelvet", ami néha, speciális körülmények között sokáig megmaradhat. Természetesen ehhez is kellenek nyelvi ingerek a külvilából, de ritka és érdekes jelenség.
Az emberek egészen eltérően viszonyulnak ahhoz a tényhez, hogy a kismamák gyakran beszélnek magzataikhoz: a különféle vélemények két szélsőséges álláspont között helyezkednek el. Vannak, akik egyenesen azt gondolják, a kis pocaklakók nemcsak hogy hallják, de értik is, amit…..
Az emberek együtt élnek a nyelvvel, nap mint nap beszélnek és meghallgatnak, írnak és olvasnak. Olyan szoros kapcsolat ez az emberek és a nyelvük között, ami erősebb és tartósabb a legjobb házasságnál is. Egyáltalán nem csodálkozhatunk azon, hogy a nyelv valamilyen formában…..
nagyibugyi 2013.09.28 19:18:12
@Szandi1990: Igen, mindenképpen beszélhetünk egyfajta speciális képességről, ami később elvész. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek egy bizonyos korban képesek a nyelv elsajátítására, ha addig nem érik őket nyelvi ingerek, akkor soha nem tanulnak meg beszélni. Ezt az időszakot kritikus periódusnak nevezik. (Bővebben pl. itt: www.plehcsaba.hu/Cikkek.aspx?catid=3 )
Erre jó példa az ún. farkasgyermekek esete, akiket valamilyen vadállatok nevelnek fel. Érdekes, hogy emberi kontaktus hiányában a gyerekek állati közösségekbe szocializálódnak, a nevükkel ellentétben nemcsak farkasok, hanem más, főleg társas lények közé. Ilyenkor az ő viselkedésüket tanulják meg, és ha a kritikus periódus letelte után találnak rájuk, már nem lehet őket visszaszocializálni az emberi társadalomba. Ez is mutatja, mennyire társas lény az ember: a nyelvelsajátítás, a szerető gondoskodás és a családdal ill. más "fajtársakkal" való napi kapcsolat hiányában a gyermek nemhogy beszélni nem tanul meg, de a személyisége, öntudata sem feljődik ki.
nagyibugyi 2013.11.29 01:24:01
@Kiss Klaudia Enikő: Valamilyen keveredés nagyon sok esetben van - akkor is, ha csak egy anyanyelve van az illetőnek. A Kutatók Éjszakáján volt egy lány, aki magyar-angol kétnyelvű családban nőtt fel, és mondta, hogy ő néha szokott "hunglish-ül" beszélni. Velem is előfordul, hogy néha egy angol szót megfelelőbbnek érzek, és automatikusan azt mondom a magyar szövegben - ez amiatt van, hogy a jelentések nem fedik tökéletesen egymást. (Én csak 8 éves koromban kezdtem el angolul tanulni.)
nagyibugyi 2013.11.29 01:24:06
@ponges: A kérdésed egy lineáris progressziót feltételez, de a nyelvi változás egyáltalán nem így működik. Kicsit olyan, mint az evolúció: mindig új és új helyzetek állnak elő, és ehhez kell adaptálódnia a nyelvnek. (Pl. elterjedt az internethasználat és a csetelés, így kialakult egy igen sajátos internetnyelv, melyet viszonylag sok nyelvész kezdett kutatni.) Persze ezenfelül rengeteg oka lehet szavak, formák stb. terjedésének, de minőségi változás nincs a nyelvben, mindig képes kifejezni azt, amire az adott közösségnek szüksége van.
Na, úgy döntöttem, írok listát, MEGINT, mert abban jó vagyok. Nem másról fog szólni ez a kis gyűjtemény, hanem az olyan kis idegesítő, gonosz vackokról, amik folyamatosan mérgezik a mindennapjainkat. És, hogy ne csak kritizáljak mindig, egyszerű, semmibe nem kerülő, könnyen…..
nagyibugyi Levél a Mikulásnak 2013.11.23 00:32:39
Kedves Télapó!Egész évben jó kislány voltam, leszoktam a cigiről, és nem is rúgtam be, legalábbis nem sokszor, és nem is pálinkáztam. Nem voltam nagyon gonosz a szomszédokkal, nem rugdostam meg a téósnéniket sem, és egész sokszor bementem az iskolába, mondhatni rendesen…..
Előre leszögezem, akármilyen hihetetlen is, az itt leírtak mind megtörténtek a valóságban. Na persze a többsége nem velem, mert engem lassan már a kutyák se szagolnak meg, pedig szép vagyok és kedves is. Na mindegy, szóval van egy nagyon kedves barátnőm, aki valahogy mindig bevonzza…..
nagyibugyi 2013.11.13 23:11:37
@Michael Barkaszi: ennek örülök, mármint, h élvezed a blogomat. legalább tudom bizonyítani anyámnak, hogy nem ezzel üldözök el minden hímneműt :D
nagyibugyi 2013.11.16 01:21:08
@Michael Barkaszi: ó, milyen kis jóhiszemű vagy :DDDD
nagyibugyi 2013.11.10 21:23:10
@Michael Barkaszi: wow, a UK viszont biztosan szuper lehet. sok jó zene... *_*
a faggatáshoz, gondolom, fél órás indoklást is kell mellékelned, hogy miért nincs :D és aztán jön az a rész, hogy miért nem jó a munkatársad/legjobb barátod/szomszédod, aki amúgy házas stb :D
nagyibugyi Ó, azok a gonosz exek! 2013.11.10 20:28:23
A legutóbbi bejegyzésben picikét beszóltam szegény exeimre, de gondoltam, akinek nem inge, úgysem veszi magára. Akik meg még odáig sem jutottak el... hát igen, annak már komoly oka kellett legyen, mondjuk a mindent felülmúló töketlenség. Amúgy nem haragszom én senkire, a legtöbb…..