Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Indygoo

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A SONLINE értesülései szerint nemi erőszak történt Fonyódligeten, ahol két felsőoktatási intézmény tartja gólyatáborát. A rendőrség megerősítette a hírt, miszerint az eset péntek este történt. Többszörösen megerősített információink szerint a bűncselekmény az…..
Indygoo 2014.08.31 19:38:52
@Ybl:
Moderáld magad.
Hazudott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a nekünk küldött helyreigazítási kérelmében. Azt is sugallták, hogy egy oktatójuk tudományos dolgozatai régóta hozzáférhetőek honlapjukon, de a fájlok tulajdonságaiban látszik, hogy csak aznap készültek el, amikor a kérelmet küldték…..
Indygoo 2014.06.24 13:14:23
@bölcsbagoly:

Az NKE nem kifejezett kérésünkre, hanem saját hatáskörben döntve tette közszemlére a dolgozatokat a saját honlapján.
Ezzel kapcsolatosan feltettük kérdéseinket az egyetemnek illetve az érintett szerveknek is, várunk a válaszokra.

U.Gy.
Titkosítás, Moszkva, Belügyminisztérium és felsőoktatási mutyi egy nem épp megszokott összeállításban. Abszurd eljárás és joghézagok következtében szerzett pozíciókat és tudományos fokozatokat Bukovics István, a magyar felsőoktatás zászlóshajójának, a Nemzeti…..
Indygoo 2014.06.16 12:37:15
@A kommentátor:
Ez az az Iványi Gábor, bár nekem árnyaltabban maradt meg a történet.

U.Gy.
Írásunkat technikai okokból átmenetileg itt olvashatod el...
Indygoo 2014.06.01 19:50:57
@Istóczy Győző:

Ez egy törvényeket betartó oktatáspolitikai watchdog portál.

Több ponton is tévedésben van, nem szeretném részletezni, csak egyet említek:

Törököt nem a hallgatók választják, hanem a karokból felálló Választmány, azaz közvetett módon. Senki nem arra kíváncsi, hogy ki szavazta meg, pláne nem a kurucos felvetésű telefonszám+lakcím. Ne provokáljon itt másokat. A névválasztás már így is épp elég, Istóczy.

Adóforintot költ el a HÖK, Török döntései alapján. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen körülmények között. Közadatigénylésnek hívják, ahogy dolgozunk.

U.Gy.
Csodálatos decemberi nap volt. Pokorni Zoltánhoz igyekeztem kontaktot találni, miután az Index gyorsan elkapta a parlament oktatási bizottságának elnökét a folyosón a két tankönyves közoktatás bevezetését követően. Pokorni ugyan elárulta, hogy szerinte rossz az új rendszer,…..
Indygoo 2014.03.29 11:24:43
@Dr.Korász:

"ÁTVERNI A POLITIKUSOKAT"
Indygoo 2014.03.30 11:09:15
UPDATE

A hozzászólások alapján kiegészíteném, illetve pontosabban körülírnám a problémát, nem szeretem, ha nem vagyok érthető.

A fogadóóra tesztelése volt a cél. Egy hasonlattal élve: a műtét sikerült, a beteg meghalt. Egy kettősség áll fenn, illetve a kettős beszéd lehetősége. Egy fogadóórán két ember van jelen: politikus és állampolgár. Az állampolgár felteszi a közügyekkel kapcsolatos kérdéseit, erre a politikus ideális esetben válaszol. Azonban a lehetősége megvan, hogy ugyanabban a kérdéskörben fél óra múlva nyilvánosan nem vállalja kijelentéseit, rosszabb esetben az ellenkezőjét mondja.

Az a panel a gondolkodásunkban, miszerint egy fogadóóra nem nyilvános már magának a fogadóórának a lényegét kérdőjelezi meg, hogy az állampolgárok érdemben vizsgálhassák választott, közpénzből fizetett politikusaink munkáját.

Az állampolgár gyakorlatilag meginterjúvolja a képviselőjét.

Véleményem felvállalásának célja, hogy azokat a paneleket lebontsuk, melyek a nyilvánosságot korlátozzák. Saját példám alapján: amíg nevemet felvállalva (Másképp hogyan?) egyszerű polgárként tekintettek rám, megkaptam az időpontot. Mikor jeleztem, hogy a beszélgetésről írást jelentetnék meg, ami a fogadóóra tesztjéről szól, akkor elvették a lehetőséget.

Kenyhercz Kingának az is a feladatai közé tartozik, hogy a lehető legjobb kép alakulhasson ki az önkormányzatról. Véleményem szerint ehhez a nyilvános működés az első lépés. Ez a demokráciáról alkotott képem, a zártság paneleinek lebontása a fejekben.

U.Gy.

u.i.: Az Indygoo név remélem kifejző.
Indygoo 2014.03.28 21:44:21
@Dr.Korász:

Ezt írja:

- beadtam jelentkezésemet a XII. kerületi polgármesteri hivatalhoz, hogy leteszteljem, milyen is egy fogadóóra. A témakör megnevezése "A XII. kerület oktatási rendszerének sikere, országos adaptációjának lehetőségei"

Szóval tesztelné a fodadóórát, ezért írta a poszotot. így talán érthető, ha nem interjúként vezette fel. Ráadásul oktatáspolitikai kérdésekkel ment volna. Fujj!

Szerintetek amúgy milyen dolgok hangzanak el egy fogadóórán, hogy az nem publikus és letiltják a bloggert?

Technikailag egy fogadóóra tök olyan, mint egy interjú.
Csontos Sandra, fiatal kereszténydemokrata a Helyi Témának adott interjújában elmondja, hogy talicskával hordta a könyveket megsemmisítésre, valamint politizált az iskolában. A hölgy korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy besétált a Corvinus Egyetem aulájába társaival,…..
Indygoo 2014.01.30 10:35:41
@Bálint Anna:
Érted a hasonlatot?

"Szeretnénk bemutatni Sandra interjújával, hogy milyen az, amikor kiragadnak egy gondolatot a szövegkörnyezetből."
[...]
"Valahogy így lett Marxból antiszemita nő-, és öngyűlölő zsidó Sandra előadásában."

Tehát ez nem más, mint maró gúny, nem állítja senki, hogy náci lenne a kisasszony. Pont, hogy arról szól, hogy egy kiragadott mondattal azt lehet csinálni, amit.
Indygoo 2014.01.30 11:18:54
@-WA-: Ezt Sandrának címezted? Mert ő használta az "öngyűlölő zsidó" kifejezést az ATV-ben.
Indygoo 2014.01.30 13:23:20
@Rigor Mortis:
Akkor lenne értelme annak, amit mondtál, ha a KDNP adná az egyetem működésére a pénzt. De nem. A KDNP egy párt. Egy pártnak semmi köze az egyetemhez. Ők nem a "nép" nevében mentek be egy autonóm egyetemre, hanem akciózni és feltűnni a hírekben. Mert divat antiszemitázni.
Tudod miért autonóm? Mert társadalmi konszenzus született arról (középkor óta), hogy az egyetemek - még ha közpénzből működnek is- a tudomány fellegvárai. Politikailag semlegesnek kell kezelni, mert nem szabad, hogy a tudomány a politikát szolgálja.
Vegyél vissza.
Úgy néz ki, ezekben a percekben a NAV vizsgálódik a szegedi egyetem hallgatói önkormányzatához kötődő szórakozóhelyeken, miután reggel megírtuk, hogy azok törölt adószámmal működnek. Kollégánk a Pöcike üvegfalán keresztül papírok felett görnyedő, hivatalnoknak tűnő…..
Indygoo 2014.01.07 15:11:50
@Stabilo:
A eredeti cikkben ez áll:
atlatszooktatas.blog.hu/2014/01/06/zugkocsma_50_meterre_a_nav-tol

"Az FR 1968 Kft.-t 100%-os tulajdonosa a HM Vagyonkezelő Kft (HM Kft.). A HM Kft.-ben pedig tulajdonos a Szegedi Tudományegyetem Hallgatóiért Közhasznú Alapitvány (SZTEHA), amelynek kuratóriumi elnöke Török Márk, az SZTE EHÖK elnöke. Szerettük volna tőle is megtudni, [...] kezdeményezett-e bármilyen vizsgálatot, mint tulajdonos, illetve milyen bevételei számaztak a SZTEHA-nak a HM Kft. és az FR 1968 Kft. vállalkozási tevékenységéből. Mivel a bíróság társadalmi szervezeteket nyilvántartó honlapján csak az egyszerűsített beszámoló érhető el (ez csak pénzügyi adatokat tartalmaz), egyúttal kíváncsiak lettünk volna arra a közhasznúsági jelentésre is, amely az alapítvány pénzügyei mögött meghúzódó tevékenységet bemutatja, de sem erre, sem az előbbi kérdéseinkre nem érkezett reakció a cikkünk megjelenéséig."

Nekem úgy tűnik, hogy közpénzeket forgatnak kocsmákba. Nem egy szotyiárus Mari néniről van szó.
Indygoo 2014.01.07 15:36:39
@Étteremkritikus: A korábbi cikk szövegében nem bejelentés/feljelentés áll, hanem hogy a NAV-ot kérdezték. A cikk megjelenése után gyak. bárki bejelenthette őket, de a NAV is kimehetett magától a hírverésre. Ez nem fog kiderülni.

A többi mondandóddal meg csak egyetérteni tudok...
Indygoo 2014.01.07 17:37:44
A KLIK által most közzétett szerződések szerint Hegedűs Zoltán volt fideszes képviselő, akit szeptemberben neveztek ki öt évre a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Corvin Mátyás Tagintézménye élére, hétmillió forintot fizetett a Béketelepi ABC-nek az elmúlt évben, hogy az…..
Indygoo 2013.12.07 20:52:49
@szabadság elvtársak!: Azért nem kiabáltak, mert ez egy olyan blog, ami oktatáspolitikával foglalkozik. A cikkben komoly összefonódásokat vázolnak, az érintettek meg máson keresztül üzengetnek, a szerződést és a pályázati anyagot sem adták még ki.

A lényeg: a gyanú szerint az iskolákból szivattyúzzák át a pénzeket a cimboráikhoz. A gyerekeid elől, a köz pénzét. Ennyi.
Örülünk, Vincent? Kemény 2013.02.04 22:05:56
      "Két egymást gyűlölő oldal alakítja a közéletet, egy permanens „vallásháború” közepén élünk. Ez egy rossz rendszer, de sajnos működik. Így állt be, és magától soha nem lesz vége, mert mindkét oldalnak szüksége van a másikra. Kiegészítik egymást.…..
"Hetven éve, 1943. január 12-én kezdődött a doni katasztrófa. Idegen földön, idegen érdekekért négyszer annyi ember veszett el, mint a mohácsi csatában." (Heti Válasz)   Tilinkós, horthymikiszobros  jó reggelt kívánunk!  Milyen érdekekért a kicsoda-micsoda?…..
Indygoo 2013.01.13 00:20:47
Kedvelem ezt a blogot, de szerintem most mellélőttetek.

1. Nem Horthyt szeretném mosdatni, de hozzá tenném, hogy az angol-amerikai-szovjet szövetség az utóbbiakkal kiegészülve nem éppen mondható "Szent Szövetségnek", még ha Hitlerrel az ellenkező oldalon álltak is fel. Egyszerűen az én pacifista lelkületem úgy látja, hogy egy háborúban nincs jó és rossz, az egy áldatlan káosz. A szovjetek ekkor már hagyták éhen halni ukránok tömegeit a harmincas évek elején (tudta a fél világ), Sztálin kitakarította a teljes országot, etc. Velük kötött szövetséget a brit-amerikai páros. Nem hiszem, hogy rosszabbak voltak a felmenőink, mint a másik oldal. Mindkét fél ölt.

2. Horthyék rendesen belekerültek a pácba. Ha nem küldünk még több dandárt keletre a német offenzíva segítésére, akkor Hitler és Ribbentrop beváltotta volna azt a fenyegetését, hogy a bécsi döntése értelmében szerzett területeket visszaadják a pl. románoknak (a románoknak mást mondtak: visszakapják, ha küldenek embert). Háborús hangulatban politikai öngyilkosság lett volna katonákat nem küldeni a frontra, miközben addig a győzelmek domináltak. Ilyen volt a közhangulat, miközben a németek évek óta "presszingelték" a térség országait, már a háborút megelőzően is. "Hitszegők lettünk" (Teleki) a háborúba lépéssel, de nem igazán lehetett mást tenni, egyébként velünk kezdték volna és akkor a zsidók ugyanúgy mennek a táborokba. Így legalább lehetett időt húzni, meg is próbálták.

Értem én, hogy arra a magyar mentalitásra akartok reflektálni, hogy a Jupiter-Szaturnusz állására fogjuk mindig a történéseket és "Nem mi voltunk", de parancsot teljesítő magyarok ezreinek a halálát nem szerencsés, mint eszközt ennek a hozzáállásnak a bemutatására felhasználni. Értitek, túl van a határon.

Inkább csak tanuljunk belőle, de feszültséget nem kell szítani.

Hajrá, írjatok még, meg minden, csak okosabban!

üdv,
Gyuri
 Sok gondolat, sok érzés kering bennem. Ami leginkább mozgatja kicsiny gyarló lelkem, hogy mi is az a megbocsátás? megbocsátok! Igen és utána mi van? Vagy van valami utána vagy inkább a semmi és ettől lesz igazán megbocsátás. Azért interaktív ennek a bejegyzésnek a címe,…..