Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sara

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futótűzként terjednek az interneten a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának kezdeményezésére létrejött tanári fizetésről szóló képek. Jómagam is szerettem volna majd valamelyik posztomban a tanári fizetésekről írni, de hamar eljött az ideje, hogy egy kicsit…..
sara 2019.07.23 22:54:46
@Zsuzsi25: Mindezt tanártól..... :-) Haha, magadnak mondtál ellent, ha érted, mire célzok.... :-)
sara 2019.07.23 23:03:39
@Dankházi Zsolt: És a boltban ezért adnak kenyeret?
sara 2019.07.23 23:06:52
@laci_52: 2,5 hónap?????? A peda július elejéig az iskolában dolgozik, aug közepétől újra.....A nyáron kötelező továbbképzéseken vesz részt, portfóliót ír. Elárulom neked, nem több a szabija, csak látszólag.....
Az olaszok szélesen gesztikulálnak beszélgetés közben, a holland gyerekek viszonylag lazák, az oroszok ritkán mosolyognak nyilvánosan – vajon miként határozza meg a viselkedésünket az, hogy hova születünk? Nektek mi a tapasztalatotok az egyes népekről, tényleg mások vagyunk? Miként határozza ez meg…..
sara 2019.05.01 13:35:18
@fhdgy: nyilván meghatároz az iskolatípus is, de ami igazán fontos: az maga a tanító személye..... Ismerek olyat, aki gyengébb gyerekekkel is csodákat csinál, és olyat is, aki szuper adottságúakat lesüllyesztett..... És tudod, mi az érdekes? Azok a szülők, akik követték a gyerekeik sorsát, beszélgettek velük, tudták/érezték, mi a szitu, kimenekítették a gyerekeiket. A többiek maradtak. Iskolaváltásnál meg szívtak nagyot....
sara 2019.05.01 13:51:52
@fhdgy: Igaz! Örülök, h így látod! :-)
Véget ért a felvételi. A lányomat és engem már nem érintett, mi tavaly estünk át ezen a tortúrán. Akkor összeomlottunk, mert teljesen kilátástalan helyzetbe kerültünk. Aztán Isten, sors, Univerzum, az élet megoldotta. És csodásan. A lányom azóta gimnazista, majdnem mindenből ötös tanuló. Pedig annak…..
sara 2019.01.20 18:36:23
@Ancilla: Pont ez jutott eszembe..... Ahhoz, h légy "valaki", tanár kell...... Ha elfogadod, ha nem.... És még egy kérdés: ki az a "valaki"? Lehetsz te csoportvezető, mérnök, bármi más, ha így ömlik belőled a negatív érzés, kisebbségi komplexus, világfájdalom, bizonyítási vágy.... és lehetsz te a csavarozó csávó, ha boldog, elégedett az életed..... Lehet, h az utóbbit érdemesebb választani.....
KultúrSokk Mamma Mia! 2018.07.26 21:06:22
Miért irritáló a Mamma Mia!? Meglepő a kérdés, hiszen a blogban számtalan bejegyzés született már musicalekkel, illetve zenés filmekkel kapcsolatban, így sejthető a műfaj iránti személyes elköteleződés. Azonban mindig szokott lenni egy kivétel, ami erősíti a szabályt. Pontosan 10 évvel ezelőtt…..
Hatalmas mázlival foglaltunk ingyenjegyet Máltára - árazási hiba miatt hatezer forint volt a jegy oda és vissza is főidényben, ezt inkább ötször ennyiért hirdetik alsó hangon, felső határ pedig a csillagos ég -, s összességében nem bántuk meg. Azt sem, hogy eljöttünk, s azt sem, hogy ennél többet…..
A közmédia is kihirdette az olimpiai keretét, melyben nincsenek nagy meglepetések. Az Eb-hez képest annyi a nagyobb változás, hogy Gundel Takács Gábor ezúttal nem csatlakozik a kommentátorokhoz, hanem a műsorvezetők csapatát erősíti. Az augusztus 5-én kezdődő riói olimpiáról az M4 Sport, az újonnan…..
sara 2016.07.29 16:02:00
Fent, Európa észak-keleti felében, a Baltikumban bújik meg Észtország, egy fél magyarországnyi területen, alig több, mint 1,3 milliós lakossággal. Szegről-végről nyelvrokonaink is, de nem ez az érdekes bennük. Hanem az út, amit bejártak 1991-es elszakadásuk után a…..
A mai írásnak története van, amennyiben egy hosszú kommentből nőtte ki magát poszttá. A minap ugyanis Glorianna írt a nyelvtanulás kapcsán egy hozzászólást, én pedig megkértem, hogy kerekítse poszttá, mert szerintem nagyon érdekes tapasztalatokat fogalmazott meg, és az sem…..
Határátkelésre sok ok miatt vállalkozhat az ember, a mai poszt szerzője, Noorci és családja például elsősorban a gyerekek miatt költöztek Bécsbe, mert azt szeretnék, ha a szívükben magyar, de sokat látott és tapasztalt, sok nyelven beszélő, felvilágosult európai polgárok…..
Észtország viharos történelmi múltra tekint vissza, az önálló államiság évszázadokig hiányzott. Az országot nem egészen másfél millióan lakják, ebből  25% körüli az orosz kisebbség aránya, de nem kezelhetetlenek a kulturális különbségek. A digitális fejlődés…..
Mindenki sokat találkozik pedagógusokkal tanárokkal, először munkadarabként, utána pedig egy másik munkadarab egyik szülőjeként. Azt megértem, hogy egy nagyobb társaság életének szervezésekor nem lehet mindenkire tekintettel lenni, így például egy szülői értekezlet…..
sara 2015.10.19 22:50:19
@Babette anyó húsdarálója: No, pont az ilyen szülők károgtak eleinte nálunk is, aztán belátták: ha a gyerek nem hoz ilyesmit iskolába, nincs probléma. És lám, azóta fociznak szünetekben, meg beszélgetnek....
Ha egyetlen dolgot kellett eddig mondani, hogy miben különlegesen jó, utasbarát a Wizz Air, akkor ez feladott poggyász 32 kilós súlyhatára volt. De úgy tűnik, ami az utasnak túl jó, az nem maradhat meg: mától 23 kilót lehet venni annyi pénzért, mint amennyiért eddig a 32-t, aki…..
Tisztelt Olvasók! Tudom, utálja mindenki a postát. Mint én volt dolgozó én is. Nem szeretitek ha biztosítást meg egyéb dolgokat kínálgatnak nektek hát akkor nem vagytok egyedül. Én is utáltam kínálgatni. De ez a kötelező elvárás, és amennyiben nem teszem és észreveszi…..
Koko Kovacs előbb bevallja, hogy nem fideszes, majd amikor ez kisebb vihart kavar az interneten, már azt állítja, hogy soha nem is volt az. Ilyen az, amikor a biodíszlet visszamenőleg is föllázad. Nem vagyok Fideszes!! Nem is voltam!! Akkor sem amikor felültem a tribünre..akkor sem…..
Az őszülés folyamata régtől fogva érdekli az emberiséget. A hófehér hajkorona látványa önkéntelenül is tiszteletet parancsoló, tekintélyt kihívó lehet; talán nem véletlen, hogy a mesékben, csodás történetekben a bölcs, sokat látott és sokat megélt személyeket,…..
A döntőben a zsűri már nem szólt bele a dologba, csak leginkább öncélúan poénkodtak, és röhögtek jókat, a nézők viszont szavaztak (hogy hányan, azt nem tudjuk, a tévék nem szokták nyilvánosságra hozni ezeket a számokat), és ennek alapján, teljesen megérdemelten, Pál Dénes…..
A mai poszt hét év angliai élményeinek rövid összefoglalója. Ami kifejezetten tetszik Gábor írásában, hogy nem próbálja meg úgy beállítani az angliai életet, mintha az csupa móka és kacagás lenne, hanem felvázolja az árnyoldalait is. „1998-ban ötéves érettségi…..
Mindig nagyon élvezem, amikor olyan írás érkezik, amely egy általam ismeretlen világba kalauzol. A mai írás is ilyen, hiszen a keleti kultúrához már gyermekkora óta vonzódó, és végül egy indiai férfival házasságot kötő Éva részletesen beszámol arról, milyen is egy indiai…..
Utolsó előtti napom Nápolyban. Kora délután begyalogoltam a városközpontba, mára nem terveztem semmit egy nagyobb sétán kívül. Mászkáltam sokat, beültem kávézókba, fényképeztem az épületeket és az embereket, és gondolkoztam. Volt min.. Az életemben van több pont, ami…..
sara 2014.03.23 16:58:34