Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ponthogy

193 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ponthogy blog Az internet ünnepe 2020.04.24 09:37:57
Nem is olyan régen még internet sem volt, ma meg már nincs iwiw se. Szerinted milyen lenne manapság az élet internet nélkül? Segítek: elképzelhetetlen. Különösen most, amikor ez a poszt születik, koronavírus idején. Úgyhogy az internet igazán megérdemelné, hogy legyen egy tisztességes ünnepe. Egy…..
2019-ben ugyan akkor van Halloween, mint az előző, vagy akár a következő évben. Idén egy csütörtöki napon ünneplünk a töklámpások között. De Halloween 2020-ban milyen napra esik? Hogy nem csütörtök, az tuti! Mindent tudsz Halloween ünnepéről? Ha igen, akkor ne nézd meg a Tíz érdekesség…..
Miért van szükség filmkereső programok használatára? Ha nem tudod egy film címét, akkor egyszerűen beírod a keresőbe és várod, hogy kidobja a várt eredményt.   Te is így keresed a filmet, amit láttál már valamikor és újra megnéznéd? Csak nem tudod a címét, nem ismered a szereplőit és nem tudod ki…..
A babavárás egyik legizgalmasabb mozzanata, amikor a kis jövevénynek a nevét tervezgeted. Szeretnél valami egyedit, valami különlegeset kitalálni, ugyanakkor nem szeretnéd, hogy pont a neve miatt csúfolják a gyermeked a suliban. Ha úgy indulsz neki, hogy találomra el kezded olvasni az…..
ponthogy 2019.06.24 17:42:07
@Frady Endre: talán a vezetéknév és a keresztnév azonos magánhangzóitól?
ponthogy 2019.06.25 05:34:32
@Frady Endre: rendben. Köszönöm az észrevételt.
Mindenkinek megvan a kedvenc marhapörkölt receptje, ami alapján elkészíti az ételt. Ám hiába a bevált recept, nem mindig sikerül úgy, ahogy azt elképzeltük. Miért van ez? A marhapörkölt készítése során több súlyos hiba is becsúszhat, ami miatt nem lesz olyan finom az étel mint máskor. A jó hír…..
Most biztosan azt gondolod, hogy ez megint valami ócska trükk... Pedig nem! Valóban van egy módszer, ami tiszta, gyors és csodás eredményt hoz. Habszifonban én még sosem csináltam tökéletes habot. Ez lehet, hogy az én hibám, de így van... Ha robotgépet használsz a tejszínhab készítéshez,…..
ponthogy 2019.05.28 13:53:56
@Tamas76: Ahogy a videón is látszik az üveg kb.: egynegyedéig van a tejszín.
A kutyakölyök kiválasztása sokszor nem tart tovább egy óránál. Mit lehet ennyi idő alatt meglátni egy kölyökben? A laikusok számára egyik kölyök olyan, mint a másik. Egy szőrpamacs, egy bolondos négylábú, amelyik esik-kel és egyszerűen zabálnivaló. Annyi tanácsot hallottál már, hogyan válasz…..
A legnagyobb hibát akkor követed el, amikor a banánhéjat kidobod a kukába. Mert a banánhéj számtalan módon hasznosítható, melyek közül most én is megmutatok párat. Ugye vannak az életedben olyan dolgok, melyeket eddig csak drága pénzen vett vegyszerekkel tudtál megoldani? Eleged van a…..
Tojásos nokedli, ahogy én készítem Van, aki külön megsüti a tojást és úgy keveri hozzá a galuskához? Minek? A felvert tojásokat megsózom, (esetleg borsozom is) és a kevés zsiradékon felmelegített galuskára öntöm. Összesütve sokkal finomabb lesz, mint külön kevergetve...  ..
Talán korai feltenni ezt a kérdést 2019 tavaszán, de ha egy dolgot veszünk figyelembe a legjobb film kiválasztásakor, akkor a kérdést nagyon is egyszerű eldönteni. A választásom során a hazai mozik által 2019-ben bemutatott, vagy bemutatásra kerülő filmeket vettem figyelembe és abszolút nem…..
Csak ecet és konyhasó kell a réztisztításhoz A családi örökségként ölembe hullott rézmozsár tisztítása az egyik legnehezebb feladat a takarítás során. Megannyi fémtisztítót kipróbáltam, melyek nem fényesítették ki eléggé, illetve órákat kellett dörzsölni, majd simogatni, míg valamilyen eredményt…..
Amikor a weboldalunkhoz tárhelyet választunk, akkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy milyen CMS-t (honlap motort) akarunk rajta futtatni. A wordpress igényeinek a legtöbb szolgáltató által kínált tárhely megfelel, és ők meg is jelölik hirdetéseikben, vagy a weboldalukon, hogy a webhosting…..
Az alábbiakban a sok száz magyar filmes blog és oldal legjobbjait próbáltam meg összeszedni ABC sorrendben és folyamatos bővítési szándékkal. Négy csoportba sorolhatóak: 1.Profi-félprofi kritikusok oldalai , többnyire színvonalas elemzésekkel, de túlságosan az elvontabb, művészfilmekkel foglalkoznak…..
ponthogy 2018.01.12 16:00:53
ponthogy 2018.02.21 20:53:04
@Filmworlds blog: fanteye blog megszűnt (?), a műsorvízió pedig elsősorban tévés blog, a sorozatokkal, szinkronnal foglalkozik.
A régi karácsonyi asztalok és a mai ünnepi lakomák között óriási különbség van, a karácsonyi vacsorán a böjtös ételeknek és a gazdag, sokfogásos étrendnek sajátos kettőssége figyelhető meg.   A középkorban karácsony estig egész Európa böjtölt. Így érthető, ha ezen a napon a mértéktelen evés-ivás…..
Ma már nem, hiszen a karácsonyi ünnepek után még van egy hét az évből, de nem volt ez mindig így. Bizony volt olyan időszak, amikor nem vártak szilveszterig,  a karácsony egyben az év végét is jelentette... Miért alakult ez így? Karácsonykor régen a téli napfordulót, a Nap "megszületését" is…..
Olyannyira nevezetes slágerről van szó, hogy nem is olyan régen egy magyar fiúcsapat is bemutatta az egyik tehetségkutatóban. Nagyszerűsége egyszerűségében rejlik és abban, hogy hangszer nélkül is kiváló kíséretet adhatnak hozzá az előadók. A legújabb Cups (ford.: poharak) feldolgozás egy egész…..
Mától kezdve a követési ajánló sáv helyén, poszt oldalon új tartalom jelenik meg: kiemelt Blog.hu és Index cikkek. A követés gomb továbbra is megjelenik az első helyen, ha az olvasó még nem követi a blogodat A blog.hu-ról szerkesztők válogatják a sávba kerülő tartalmat.   A sáv csukott…..
Megérkezett a Pappa Pia című új magyar film végleges előzetese. A romantikus, vidám mese egyik főszereplője a zene, melyet a 70-es, 80-as, 90-es évek legnagyobb slágereiből válogattak az alkotók! Volt már magyar kísérlet arra, hogy régi magyar slágerekkel vigyenek sikerre egy filmet. Elég ha csak a…..
A labdarúgó Konföderációs Kupa 2017. évi döntőjében ismét bebizonyosodott, hiába vannak csúcstechnológiával felszerelve a játékvezetők, még a videóbíró segítségével sem tudnak mindig helyes döntést hozni. A nevezetes könyökös esetet vettem górcső alá. Azt az elején le kell szögeznem, hogy cseppet…..
A harmadik majmok bolygója filmre azt mondják, mind közül ez lesz a legjobb. De hogy ez lesz idén a leges-legjobb film? A 2017-es mozifilmek között már eddig is számtalan remek alkotást találunk, és hol van még az év vége.....
Sosem tűnt el teljesen, hiszen a rádióban nap mint nap hallható Bochkor Gábor, ám a képernyőn viszonylag régen láthattuk. Bochkor Gábor új műsora az ATV-n lesz látható...
  A török sorozatok népszerűsége töretlen, a romantikus, szerelmes történetek tele vannak váratlan fordulatokkal, meglepő karakterekkel. Nem lesz ez másképp az Izaura TV-n hamarosan bemutatásra kerülő Piszkos pénz, tiszta szerelem (Kara Para Aşk) című széria esetében sem. Röviden elmondjuk hogyan…..
Amikor három diák beköltözik egy hangulatos, ódon házba nem messze az egyetemüktől, nem is sejtik milyen borzalmak várnak rájuk.....
A Halálos iramban története immár Paul Walker nélkül folytatódik. Dom és Letty házasok, Brian és Mia pedig kiszálltak a buliból.....
Olyan ütemben bővül a 2017. évi filmes választék, hogy azt már képtelenség követni. Pedig még csak február vége van... Tegyük fel, hogy valamennyi újdonságot a moziba szeretném megtekinteni, nem arra várok, hogy valaki a moziban ülve okostelefonjával felvegye, majd megossza velem az interneten…..