Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Apafarkas

0 bejegyzést írt és 312 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vallás, a hit az egyik legnagyobb erő, ami képes átsegíteni az ember a legnagyobb nehézségeken is. De amint a történelem szomorú tapasztalatai mutatják: az eltorzult, félreértelmezett vallási parancsolatok, a hittételek kiragadott, kiforgatott értelmezései, a vallások…..
Apafarkas 2011.12.20 13:32:29
@Amichay:

"ha képesek vagyunk az erkölcsiség magasabb fokán élni"

Jaja, mert ti magatok vagytok a megtestesült erkölcs...és bárki aki nem a legmagasabb fokon hozsannázva nyilatkozik rólatok, az már mindjárt antiszemitanácifasiszta...
Bezzeg ha egy arab pszichopatáról lett volna itt szó, mindenki csak hörögne, hogy a szemét terrorista.
Az esztergomi újság, a Hídlap írja:"A környezettudatos esztergomiak külön-külön gyűjthetik a háztartásokban termelődő papír-, műanyag-, és üveghulladékot. A szelektív gyűjtőszigetek felállításával az a közszolgáltató célja, hogy úgynevezett hasznosítható…..
Apafarkas 2011.12.09 08:02:32
Errefelé tartunk:
theartblog.org/2009/04/the-human-scale-of-recycling-in-india/

Ez a pénzpocsékolás legszebb módja. Felénk is vannak ilyen szigetek. Két-három év kellett, mire az emerek hozzászoktak. Aztán annyira ment, hogy meg kellett emelni duplájára a szigetek számát, és azóta is megy szépen a dolog, teljesen természetessé kezd válni, éppúgy, mint az osztrák/német ismerősöknél.
Vastagbőr Mondd meg nekik, Peti! 2011.12.05 09:01:00
Aki ismer, jól tudja, hogy sokszor nem is a dolgok maguk - hisz itt Abszurdisztánban, pláne egy közéleti blog írójaként már kevés történés tud meglepni -, hanem a hozzájuk, melléjük, köréjük, mögéjük fűzött idióta nyilatkozatok lépik át az ingerküszöbömet.…..
Apafarkas 2011.12.05 11:58:06
@Vidéki: A magántulajdon fogalma, mint olyan a Fidesznél egy eléggé homályos valami, de azért megpróbálok némi fényt hozni a narancsszín éjszakába:
Ha a tulajdonos elad valamit, akkor a pénz az övé. ebből egy büdös vas nem jár a dolgozóknak. A munkájuk ellenértékét bérnek és fizetésnek nevezik. Tudod, az olyan mint az a lóvé, amit az itt kommentelésért kapsz. Ha a megbízott felelős szerv rosszul sáfárkodott az állam vagyonával, az egy dolog, akkor keressenek bűnöst, de ettől még nem jár egy büdös vas sem a melósnak.
Ha én eladom az egyik Kft-met, akkor Gizinek, a titkárnőnek nem fogom kifizetni az ár 1 huncut százalékát sem, mert semmi köze hozzá.
Tudom, hogy el se fogod olvasni, de azért próbálkozik az ember...
Debreczeni József, Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor bemutatták Debreczeni új könyvét, ami a magyar politikai korrupcióról szól. (Fotó: Index) Köszönjük szépen, hogy új megfejtéssel gazdagították a "vastagbőr" kifejezést! (Debreczeni amúgy a Gyurcsány vezette…..
Apafarkas 2011.12.02 13:32:56
@spontan: ja, aztán ez az oknyomozó egyszer csak öngyilkos lesz, és a nevenapján háromszor tarkón lövi magát egy sörétes puskával...
Vastagbőr A nap képe: Aláírták 2011.11.30 10:01:00
Jól tippeltünk, azért kapja a MÁV az 5 milliárdot. A kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt - erről írt alá nyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke…..
Apafarkas 2011.11.30 15:44:46
@málnabarack: Már ne is haragudj, de annak, hogy a vasutasok milyen körülmények között dolgoznak semmi köze ahhoz, hogy olyan pénzt kapnak, amire nincs jogalapjuk. Ez színtiszta politikai zsarolás és alku eredménye volt.
Ha a Józsi Bt. tulaja K. József eladja a cégét, akkor Marika a takarítónő mégis milyen alapon kap belőle jutalékot? A MÁV Cargo kurvára nem a vasutasok tulajdonában volt, de tudjuk, hogy az Fidesz nagyon khmm "rugalmasan" áll hozzá a magántulajdon kérdésköréhez.
Közröhejbe hajlik lassan a Fidesz törvénygyárának működése. A tegnapi-tegnapelőtti ellenzéki obstrukció eredménye, hogy kormányunk nem tudta eldugni a Munka Törvénykönyvének vitáját éjszakára. Végülis csak négymillió adófizetőt érint, gondolom kormányunk őket…..
(A szerző a Nézőpont Intézet elemzője.)A valutatartalék a „a nép vére és izzadsága, amit arra használnak, hogy megmentsék belőle a falánk és lusta görögöket” – háborgott egy kínai blogger a pekingi kormány európai kötvényvásárlási tervei miatt. A…..
Apafarkas 2011.11.28 13:57:22
@saihulud: Valószínű azért, mert arrafelé tényleg egységsugarú az emberi munkaerő...
Szegény Gyurinak megint sikerült jól időzítenie ... Tegnap jelent meg a Heti Válaszban a cikke, amelyben saját farkát nyalja fényesre, gerinc nélkül természetesen könnyű: "Nincs más példa arra a 2008-as válságban és utána, hogy egy ország ilyen gyors…..
Apafarkas 2011.11.25 11:45:35
@Enrico72: Sötét ostoba primitív proli vagy, vagy fizetett nettroll. Ez utóbbi lenne a jobb, mert akkor lenne indokod ilyen egyszerűnek lenni. Szedjél már magadra egy kis alapvető közgázt mielőtt hülyeségekkel tömöd a fórumokat!
Pont azt az arrogáns, magas lóról ugató pökhendi magatartást hozod, mint az sztereotip fidesznyikek a nagykönyvben.
A hozzád hasonló faszkalapok miatt lett égő a kokárda viselése, igen. Meg a hozzád hasonló faszkalapok sajátították ki a nemzeti szót az ostoba agymosott droid szinonímájának.
  A végtelen esztergomi polszappanopera szó szerint a legsötétebb fejezetéhez érkezett: a mai napon megszűnik a közvilágítás és a közétkeztetés a városban a lehetetlen anyagi és politikai helyzet folyományaként. A közvilágítást működtető cég ügyvezetője már…..
Apafarkas 2011.11.23 17:32:55
@somewhat damaged: lévén ez egy Fidesz-szponzorálta oldal, itt ne várj csodát...
Apafarkas 2011.11.23 17:48:08
@tomwar: Vidéki a Vastagbőr közismert fidesznyik - trollja. Szerintem fizetést kap ezért, vagy közmunkás.
Ha ezt annak idején az MSZP csinálja, a HírTV végtelenítve adta volna Pelczné Gáll Ildikó "A Gyurcsány-kormány megöli a meg sem született gyerekek ezreit" című beszédét, abban biztos vagyok. De a szociknál csak felmerült a bölcsődei térítési díj bevezetése, végül nem…..
Apafarkas 2011.11.23 10:09:44
@Combi a ballibes Ferkófan: Okés, nem várom el az államtól, hogy fizessen helyettem.
De akkor bassza meg, ne szedje már el a pénzemet a jó kurva életbe is Európa legmagasabb adó és áfa kulcsaival, chipszadójával, regadójával! Hamarosan jön a büntikre fizetendő különadó, önkoris ingatlanadó meg a többi.
ha ezt nálam hagyja, esküszöm, fizetek, mint a katonatiszt.
Apafarkas 2011.11.23 10:13:44
@spinat: azt is vezesd már le lécci, hogy nyomorognak a fritzek, mert mindjárt gyűjtünk nekik segélykét is...
Csodálatos NGM-közlemény: Bevezetés: "Az elmúlt másfél évben Magyarország gazdaságát megújítottuk. A megújulás időszakában az volt a lényeg, hogy szabad kezünk legyen és a magyar érdekek szerint rendezzük be Magyarországot. Ehhez távol kellett tartanunk magunkat…..
Apafarkas 2011.11.17 18:07:23
@Meleardil Eressea Iluvadan:
Te sötét, ez nem szabadságharc meg zsarolás kérdése, hanem egyszerű kibaszott közgazdaságtan, aminek legalább az alapvető összefüggéseivel nem ártana faszkodás elött tisztában lenni.
De úgy látom az új kommunikációs vonal a "megzsarolt ártatlan áldozat" szerepe lesz. Kicsit nagy váltás a "keménytökű Vezér" imidzs után.

Az IMF-rő lmeg legalább a szar wiki szócikket olvassa el az összes kibaszott fülkeforradalmár:
hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetk%C3%B6zi_Valutaalap

Hogy legalább tudják, hogy mi a szart fikáznak ekkora hévvel!

És nem az a lényeg most, hogy az IMF az istenkirályság, hanem az, hogy az arrogáns seggfej banda, aki tévedhetetlenebbnek hitte magát a pápánál szopott egy nagyot, és segget csinált a szájából.
Kezdjük egyből egy szemléltető ábrával, hogy be tudjuk lőni, hogyan is mennek nálunk a dolgok. Ha van egy aranyos, nagyfülű tacskód, meg egy 30 millió vitorlásod a Balatonon, melyik után kell adót fizetned? Logikus? Ésszerű? "Minden kutyára szükség van az…..
Az egyik német közszolgálati adó, az ARD vezetői ha nem is tudták előre, de azért biztos sejthették, hogy ha Erwin Rommel Generalfeldmarschallról forgatnak tévéfilmet, abból éppen még botrány is lehet. A Teamworkx nevű berlini stúdió Rommel című filmje 1944-ben játszódik,…..
Apafarkas 2011.11.14 16:05:31
@samer: mindenkinek joga van a véleményhez, de aki nem azt gondolja, mint a libsik, az náci és/vagy komcsi. Ilyen egyszerű a képlet az ő oldalukról...
Apafarkas 2011.11.14 16:16:13
@Démonmac1: láttál a kamionról?

Egyébként pont most demonstrálod, amit írtam...
Apafarkas 2011.11.14 16:21:47
@baba jaga: megmérgezte magát a kocsiban, amivel vitték Berlinbe.
Nagy rajongói vagyunk mindenfajta szóvivőnek, legyen az magáncégek, állami vállalatok, pártok vagy a kormány szóvivői. Kemény meló nap mint odaállni a kamerák elé, és belehazudni faarccal, lelkesen tolmácsolni azokat az üzeneteket, amiktől -ha van eszük- ők maguk is…..
Apafarkas 2011.11.14 15:45:23
@csizsikpizsik: halál komolyan kezdek attól tartani, hogy államosítjak - bocs, megmentik - a bankbetéteimet, meg az egyéb megtakarításaimat.
Apafarkas 2011.11.14 16:02:41
@csizsikpizsik: Volt szerencsém közelről megismerni a magyar választók egy nagy szeletét. Azt mondom, hogy láttam a teljes vertikumot. Sokan elképzelni nem tudják,micsoda óriási sötétség uralkodik a fejekben. Meglett emberek 2010-ben a TANÁCSTÓL várják hogy adjon nekik pénzt meg munkát... A nethez jutó réteg fényévekkel értelmesebb és tájékozottabb. A sok rüszü parasztnak simán be lehet adni bármit... Én EZÉRT tartok a betétek államosításától, meg úgy általában ezért ábrándultam ki a demokráciából és politikából. A buta embereket könnyű megvezetni, csak az a baj, hogy mivel buták, és sokan vannak, a szükséges lépéseket sem lehetmiattuk megtenni, mert nem értik az ok-okozati összefüggéseket. Ha mégis megpróbálkozol vele, akkor lesz más, aki ígéri, amit hallani akar a tömeg.
Apafarkas 2011.11.14 16:13:24
@Viktus: de mi a faszt csináltak a Zelmúltnyócévben? Vagy legalábbis az utolsó kettőben, amikor már lehetett látni, hogy csak csendben kell maradniuk a győzelemhez? Csak kidolgozhattak volna egy koncepciót...de nem, nem jött össze...
Rammjaeger83 & SchA Úgy véltük, ezen a borongós őszön, mindenszentek után pár nappal indokolt lenne valami könnyed, humoros poszttal feldobni az olvasóközönség hangulatát. Jó témát szolgáltatnak ehhez a mulatságos módon elkeresztelt harceszközök. 1. SS-18 Satan A…..
Apafarkas 2011.11.14 14:30:57
@tudi: A Cseresznyevirágzás (Sakura) a japán kultúrában egy ünnep, amikor is az életnek a mulandóságban gyökerező szépségére és törékenységére emlékeznek. Ez meglehetősen releváns dolog egy öngyilkos hadművelet esetében.
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Jó napot Kívánok, illetve…..
Az alábbi videón látható amerikai nő anyja hét és fél hónapos várandós volt, amikor úgy döntött: megöleti kislányát. Ilyen előrehaladott állapotban már az úgynevezett vegyszeres feltöltést alkalmazzák, ami abból áll, hogy az anya méhébe sós oldatot fecskendeznek, amit…..
Apafarkas 2011.09.22 15:36:26
@Mogyee: Nem istenek vagyunk, hogy eldönthessük, de ehhez nem is kell istennek lenni.
És igen, ebben az esetben urai vagyunk a halálnak és az életnek. Megvan rá a lehetőségünk, az eszközeink és az alkalmunk, hogy öljünk. Ezzel a jog is megteremtődik. Az, hogy élsz-e vele vagy sem, az már tőled függ.
Apafarkas 2011.11.11 12:44:59
@NDT: Hát, amennyiben a feltételek teljesülnek - lehetőség, szándék, képesség - akkor igen.
A tett következményei jelen társadalmi berendezkedésünk szerint mások lesznek, mint az abortusznak, de ezeket úgyis figyelembe fogod venni a szándékok megteremtő döntésedkor, de igen, lényegében nem különbözik a kettő egymástól. A gyilkosság/emberölés ugyanis nem jó vagy rossz dolog, hanem törvényes vagy törvénytelen.
666E 2011.05.18. 23:48:00már rájöttem, hogy az ilyen ízléstelen szingliregények írónői akik könyveivel van mindenhol kiplakátolva az összes mozgólépcső a metróban a címválasztásnál egyszerű metódus alapján dolgoznak:kiválasztanak valami egzotikus, vagy felkapott város nevét…..
A még október elején nyilvánosságra hozott közoktatási koncepciót átolvasva szembesülnünk kellett azzal a korántsem örömteli ténnyel, hogy a Nemzeti Esélytelenség Programját tartjuk a kezünkben. Bár a kormány előszeretettel hangoztatott jelszavainak egyike, hogy "senkit…..
Apafarkas 2011.11.10 10:42:11
@TrueY: Azért kell benntartani a gyereket, mert a szülők nagy része esetleg simán dolgozik még 16.00-kor, mint ahogy a nagyszülők is.
Apafarkas 2011.11.10 13:21:17
@TrueY: Sok esetben és helyen eléggé görbén néztek arra a szülőre, aki ki is használta a lehetőséget. Így legalább ez lesz a normális egy idő után.
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Praxis blog! Többször…..
Apafarkas 2011.11.10 09:23:30
@Hkd90: köztisztasági.
Egyébként a levéllel simán be lehet menni az óvodavezetőhöz, mert abban fehéren-feketén szerepel, hogy ha a szülő nem kezeli, akkor az óvodának kell, az Önkormányzat költségén, eszerint a mondat szerint:

"Amennyiben a szülő a kezelésnek nem tesz eleget, a gyermek kezelését az óvodában elvégzik, melyhez az irtószert az Önkormányzatok biztosítják az óvodák részére"
Házitroll kolléga már régóta érlelte a gondolatot, hogy kéne valami high tech katonásdi dologról írni, mígnem a múltkori REVA-poszt kommentjeiben felmerült a Predatorok feltörése. No nem arra a ragadozóra kell gondolni, amit legutóbb Antal Nimród rendezett, hanem arra, amit az…..
Apafarkas 2011.11.09 15:43:44
@I_Isti: honnan tudod a kódomat???
Ha a politikusoknak lenne egy külön Dumaszínház, Kerényinek stabil és állandó helye lenne. A direktor úr ugyan nem igazi politikus, de mivel Orbán Viktor által kinevezett miniszterelnöki megbízott, így nyugodtan lehet annak tekinteni. Mivel most már reggel-délben-este is Kerényi…..
Apafarkas 2011.11.09 13:04:24
A Fenmo – Jinani Akrobatacsoport előadásán ülünk. Előttünk egy kínai anyuka ül, két lányával. Nem tűnnek fel, a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy kínai társulat előadását kínaiak is megnézik. (Ha egy hangyabokányival kisebb közösségről lenne szó, hajlamosak lehetnénk azt gondolni, tán’ még…..
Köpni-nyelni nem tudok, teljes mértékben osztom a Hírszerző véleményét: "Őszintén szólva alábecsültük ezt a történelmi festmény-történetet. Azt gondoltuk, hogy komolykodó, modoros historizáló festmények készülnek majd. Ezzel szemben tanácstalanul állunk ezek előtt a…..