Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flora.a

0 bejegyzést írt és 268 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt van nekünk Menczer Erzsébet, fideszes képviselő, Óbuda reménysugara. Menczer a Kulturális és sajtóbizottság tagja, az ő neve alatt került megszavazásra a médiatörvény módosítása, ami érinti a folyamatban lévő Médiatanács-Klubrádió meccset, bár Karácsony Gergő szerint…..
flora.a 2012.05.23 08:02:06
@abrakadabra40: Nem olvastam az előzményt, de cseppet sem bántak kíméletesebben a nyugati fogolytáborokban sem a magyarokkal. Az én rokonaim franciaországba kerültek hadifogoly-táborokba (a család mindkét ágán), és az egyik bácsi - 200 cm magas volt kb., nem érte el az 50kg-ot, mire hazakerült, a másik pedig tüdőbajt szedett össze - ami sajnos el is vitte később, és csak kalandos úton, egy helyi nő segítségével tudott megszökni a táborból. Annyi difi volt, hogy nem a Gulagon tartották őket, de a klíma különbözőségén túl más egyéb nem, végülis hasonló mentalitású a két nemzet... Mivel a bácsik nem élték meg az én időmet, ezeket a történéseket a nagyszüleimtől hallottam. Úgyhogy én nem teszek különbséget a nyugati és a keleti fogolytáborok között, és az információt tovább fogom adni a gyerekeimnek - a történelmet meg lehet hamisítani, ha hagyjuk feledésbe merülni.
    Nézzük, honnan meríthettek a lakberendezni vágyó kartársok és kartársnők 1974-ben. Az ország vezető, akkoriban még csak negyedévente megjelenő lakberendezési magazinjában a címlapon és a hátoldalon kívül összesen 4 oldal színes, minden egyéb fekete-fehér,…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
flora.a 2011.08.03 09:56:21
@Káin: addig jó a politikusoknak, míg az ilyen sorsra jutott emberek szedik a sátorfájukat, nem pedig az jut eszükbe hogy rájuk gyújtsák a rózsadombot, meg a parlamentet... akiknek nem maradt már vesztenivalójuk sem.
„Főzött nekem egy kávét a hazaútra. Egyszer csak beleült az ölembe. Na, most mit csináljak, elég jó kis bőr volt” – egy augusztus 20.-i tűzijáték után már csak egy fergeteges és titkos szex teheti fel a buktára a habot. Meg némi dobozos sör, és olyan kávé, amit ölbe huppanva szolgálnak fel. Most…..
Előttünk van az, amikor a srác felsorolja Magyarország hibáit a YouTube videón, majd a végén hozzáteszi: Magyarország, na én most leiszom magam? Anikóval is valami hasonló történhetett, amikor hazalátogatott Magyarországra, s rögtön meg is gyűlt a baja a MÁV-val. A Volt…..
 Hetvenezer négyzetméternyi irodafejlesztés akkor is ijesztően hangzik, ha csak 47.000 m2 területet foglal el. De nem kell megijedni. Mindez olyan helyen történik majd, ahol nem nagyon lehet tájképet rombolni: kinn Ferihegyen, a Liszt Ferenc Repülőtéren. Ezzel nem azt akarom…..
autózz! Életmentő harmadik sáv 2011.07.11 08:22:00
Dél-európai országokban jellemző, hogy ott is megoldják az előzést, ahol jönnek szembe, mert mindenki lehúzódik és középen elfér egy harmadik autó. Pocak megtapasztalta milyen ez, de nem külföldön, hanem itthon a 85-ös főúton. Hogy ebben a szituációban ki hibázott, az…..
Diákigazolvány nélkül utazni nem szép dolog, de valljuk be azért, hogy egy gyereknél erősen megállapítható, jogosan veszi -e igénybe a diákkedvezményt. Marietta mostani levelében arról mesél, hogy párjának nagyobbik gyereke egyedül utazott, de elkövette a hibát, hogy otthon…..
Itt a nyár, ilyenkor többször utazunk, ami rendben is van. A bökkenő, hogy ebben az időszakban a lakásban illetve teraszon élő zöld kedvenceket is többet kell locsolni. Persze, van néhány klasszikus megoldás. Tavalyelőtt például megkértem legkedvesebb szomszédomat, hogy…..
Néha összejönnek a dolgok, és megy minden mint a karikacsapás. Május 23-án jelent meg hazai vasútfelújítási bizniszről a posztunk. Négy nap múlva válaszolt a kérdéseinkre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő. Június 3-án az egyik parlamenti képviselő, interpellációt írt a…..
Sziasztok!   Remélem tudtok nekem segíteni, vagy valami használható tanácsot adni, hogy mi a teendő az esetemben. Irodai rabszolgaként dolgozok napi 8-12 órában, attól függően, hogy mennyi a teendő. Ahogy azt mindenki érzékelheti, lassan itt a nyári kánikula, már mostanság is…..
flora.a 2011.06.01 08:27:24
Ha a munkával kapcsolatosan kerülsz betegállományba, 100% táppénz jár, nézz utána, ezt hogyan lehet igényelni (úgy emlékszem, vmi jegyzőkönyv, vagy ilyesmi kell hozzá - balesetnél biztosan, de sztem ilyen eredetű eü problémánál is jár).
Légkondi - az örök viták tárgya. Majdnem 10 éve dolgozom hatalmas open air irodában, amit lehet tudni azt már tudom erről. Végülis úgy láttam, a fiatalok szeretik a légkondit, bár sokat fejlődtek használatában az eltelt idő alatt. Eleinte bőgették az 5C-t, ma már a legvadabbak sem mennek idáig. Az 'idősebbek' (az idősek most max. bérszámfejtők, ha nem, akkor valahol a Tescoban söprögetnek, de nem jó helyen dolgoznak), értsd a 30-as korosztályt, pedig már túl van néhány hörghuruton, felfázáson, izületi gyulladáson, már óvatosabb, és hajlamos rendeltetésszerűen használni a légkondit. Sőt, vannak területek, ahol le van kapcsolva, szellőztetéssel, és a máshonnan átáramló hűvös levegővel operálnak az emberek. Ennyiben valóban generációs probléma, mert aki még huszas éveinek elején jár, az általában még jobb egészségű, aztán pont az ilyen önpusztítások miatt válik megfontoltabbá (vagy ez az élet rendje?). Annyit tennék még hozzá, hogy ez a hideg nem az a 'kardigános' hideg sztem, belebújik az ember izületeibe, légutaiba. A legrosszabb az 5-15C-os huzat.
Mindenképpen meg kell tudni egyezni valamilyen kompromisszumos megoldásban. Pl. lehetne hogy a fázós kollegák egy helyre üljenek, messze a légkonditól, vagy akár másik terembe. Ha a posztoló erre nem lát esélyt, javaslom, hogy váltson munkahelyet. Az örökös viták, torzsalkodások lélekölőek, rontják a közösségi hangulatot, nem hiszem el, hogy ilyen sügér legyen valahol a vezetőség, h ezt sem ismeri fel. Ha pedig igen, akkor az a hely annyit is ér.
A frankárfolyam tervezett, 180 forintra való rögzítésével a Fidesz, választási kampányában tett ígéretét hajtja végre. A sok százezer választópolgárnak tett politikai ígéreten túl persze számos egyéb érv is szól a devizahitelesek megsegítése mellett; ugyanakkor arról a…..
flora.a 2011.05.27 13:30:28
Egy dolgot azért hiányolok, a bankok szerepének megvizsgálását - akkor mindjárt kettőt, az állam szerepét is fel lehetett volna tárni bővebben a helyzet kialakulásában (elfajulásában). Szerintem mivel az állam van (lenne/volt, míg a tolvajokat fellógatták, kb. 400 éve) az állampolgárokért, azért tartunk jó pénzért ott embereket (nem azért, hogy szétlopják az országunkat), hogy olyan kérdésekben, amiben az egyszeri polgár nem járatos, ők viszont igen, megbízhatóan, az állampolgárok érdekeit szem előtt tartva intézkedjenek, szabályozzák a folyamatokat. Tehát itt az lett volna az állam feladata, hogy az apparátusában levő, kvázi hozzáértő szakemberek elemezzék a mindenkori helyzetet, és vonjanak le következtetéseket a jövőre nézve - ebbe értem az állítólag előre látható hatalmas rizikót is. NEm tették. Van felelős? Nincs. Cehhet ki állja? Mi.
A bankok - a harácsolás legborzasztóbb mélységeiben. OK, ez a kapitalizmus, de nem hiszem, hogy ha ez ilyen, akkor túl sokáig fenn fog maradni. Minden istenség megdőlt eddig, a profit is a sorsukra fog jutni.
Saját (nem devizaalapú) hitelünk felvétele idején, az 'aranykorban', erőszakkal tukmálták az euro/CH alapú hiteleket... annyira, hogy ki sem volt dolgozva (=nyomtatva a bank honlapjáról) a hitelközvetítőnél forint alapú hitelekhez anyag. Férjem szedte össze az infokat. Később tudtam meg, hogy magasabb közvetítői díjat kaptak azok a dolgozóik/közvetítőik, akik nem forint alapú hitelt tudtak elsózni az ügyfeleknek. Etikus? Nem. Van/volt/lesz felelős? Nincs - bocsi, a 'hülye' pógár. Fizet is mint a katonatiszt.
Ezzel együtt nem szólnám le a posztot. Nagy dilemma, hogy kinek és mennyiben segítsen az állam (fizessem én még az ő hitelét is), hogy ne alakítsa ki ezt az említett érzetet. Bár évekig hülyének néztek amiatt, hogy nem deviza alapú hitelt vettünk fel, és sztem még most is, ha az összes eltelt időt vesszük, valszeg a devizahitelesek jártak jobban - nem tartom elfogadhatónak, hogy az előbb felvázolt okok miatt szívtelenül, segítség nélkül utcára tegyék ezeket a pórul járt embereket. Az a szemtelen magyarázkodás pedig, hogy a magyarok hülyék a pénzügyekhez, vérlázító pimaszság, amit nem volna szabad megengedniük maguknak, de hogy mégis lazán megteszik, jellemzi a helyi erőviszonyokat...
Tisztelt Munkahelyi Terror blog! A főnököm, aki egy 50 év körüli hárpia lassan kezd az agyamra menni. Számtalan idegesítő tulajdonsága közül az egyik leginkább kibírhatatlan, hogy állandó jelleggel azt állítja, hogy ő mondott nekem valamit, csak én nem emlékszem rá. Ez…..
flora.a 2011.05.12 13:04:14
@FuBu: az írásbeliség elég régi találmány. Ha ilyenek, írásban add át az utasításokat, és írasd is alá velük, h átvették (dátummal ellátva természetesen). Ez majd elveszi a kedvüket a poenkodástól. Ha iroda, read receiptes e-mailt kell küldeni, ennyi.
Szomorú, hogy tulajdonképpen minden generáció kínlódik az állás találással, nem hiszem hogy amint az összes diszkriminációnak, itt is valóban az életkor az alapja, inkább az, hogy annyira kevés a munkalehetőség, hogy rátelepedik sok egyéb szűrő. Ami semmire sem magyarázat, sem vígasz.
Öt új adónemet vezethet be Budapest, miután a Fővárosi Közgyűlés minapi ülésén a képviselők elfogadták a főváros 2011 és 2014 közötti gazdasági tervét. A terv öt új adónem bevezetését is felvetette, így Budapest vizsgálja, hogy bevezethető-e az úgynevezett…..
flora.a 2011.05.06 07:28:38
@Kieseritzky: Ez egy buta sablonszöveg. Túl lehetne már lépni rajta. Ha - ahogyan valóban - nem a fityesz juttatta a csődbe a várost, akkor most nem a lakókat kéne kifacsarni, hanem demszkyt előrángatni, teljes vagyonelkobzás után, és megkérdezni, hová tapsolta el a többi pénzt? mert jelenleg olyan paktum látszik, mely alapján Tarlósék őt futni hagyták, annyira biztos pozíciójában, hogy még van pofája pampogni az alacsony nyugdíja miatt. erről kérdezd imádott vezetőidet. Jó lenne, ha végre a népen kívül másnak is ismerős volna az a fogalomkör, hogy ha hülyeséget csinálsz, utolérnek a következményei. Vagy a felelősség szóval is megismerkedhetnének páran...
Mosolyogtató a Magyar Nemzet Online és a HírTv egész napos, minden kattintásra igényt tartó akciója, mellyel Gyurcsány Ferencet igyekeznek démonizálni. Több kérdés vetődik fel, amikor Facebook-kommentekből címlapsztori lesz, amikor Gyurcsánynak MTI-közleményben kell…..