Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöldkabátos (törölt)

2 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tokióban (hol máshol) működik egy Panzer Warriors nevű klub, amit a távirányítású tankok szerelmesei alapítottak, és tagjai rendszeresen nyomnak nagy multiplayer partikat. Mármint nem virtuálisan, hanem valódi, berendezett, 56 négyzetméteres terepen, ami így néz ki: A tankokon…..
Bőséges gyermekáldás, közönyösen fogadott csecsemőhalál, rövidre szabott és ritkán felhőtlen gyerekkor,  feltétlen engedelmesség és tekintélytisztelet - gyermeksors címszavakban, két évszázaddal ezelőtt. A reformkorban azonban már Magyarországon is  elkezdődött a gyerek "felfedezése". Chierici…..
Kicsit belterjes lesz most ez a poszt, mert az eheti alany kedves ismerősöm, Páll Zsófi alias Sophiaso. Cserébe viszont nettó játékcsaj, nincs semmi csapda, nem jár úgy senki, mint múlt héten, amikor egy pixelló fogadta a címlapról ide kattintókat. Zsófi az IDDQD…..
1993. február 26-án bomba robbant a World Trade Center északi tornyának tövében. A merénylő tervei szerint a detonáció ütötte lyuk miatt az épület rádől majd a déli toronyra, elpusztítva mindkettőt. A terv nem egészen így sült el, de amellett, hogy 6 ember életét vesztette,…..
Zöldkabátos (törölt) 2014.02.09 14:43:53
@WildBear: Pedig abszolut korrekten reagált. Nem kell bántani, amiért nem ért egyet.

Én is hasonló véleményen vagyok. Olyan ez, mint a lottóötöst előre elkölteni fejben. Jó játék, akár hasznos is lehet, de mivel ez rendkívüli helyzetre vonatkozik, rendkívül kicsi az esélye is, hogy bekövetkezzen.
A Super Bowl alatt, (de csak a Savannah-i tévéken) ment le egy olyan reklám, amilyenhez foghatót legutoljára akkor láttunk, amikor Klapka Görgy a 72 színű NSZK színesfilctoll-készletből random kihúzott rostírón segítségével egy A4-es lapra felírta, hogy Vámház körút 9, és a…..
Zöldkabátos (törölt) 2014.02.04 16:50:36
"Flóra, légy észnél!" „Mi volt ez a pusztító alpáriság? Hogyan fordulhatott ez elő? A suttyóságnak egy olyan szintjét mutattátok meg nekünk, amire nem voltam kíváncsi!” - Puzsér Róbert Biztos láttátok Indexen, de én is kirakom. Elvállaltam egy filmszerepet pusztán…..
Zöldkabátos (törölt) 2014.01.30 06:38:59
@rpflora: Naná hogy tessék írni!

Engem elsősorban az ügyféloldal érdekelne. Nehezen tudom magam beleképzelni az üzletszerű kéjelgés helyzetébe, szóval egy kezdő kliens milyen szokott lenni? Zavart, béna, besül?
Az alábbi Ukrajnáról szóló bejegyzés egy angol nyelvű Facebook jegyzet hevenyészet fordítása. A jegyzet szerzője Robert van Voren holland szovjetológus, a szovjet és poszt-szovjet tanulmányok professzora Litvániában és Grúziában. Egy nemzet újjászületése Figyelemre méltó…..
IFL Gazdaság Nem lesz nyugdíjam? 2014.01.25 18:56:48
1990- A társadalom egyik legnagyobb problémája a nyugdíjkérdés.2000- Továbbra is a legnagyobb társadalmi kérdések egyikeként a nyugdíjat gondolják az emberek2014- Egyértelműen a legnagyobb problémák egyike a nyugdíjkérdés, mivel az állam már bejelentette két éve, hogy…..
Magyarországon minden 2016-tól érettségiző középiskolás köteles 50 óra közösségi szolgálatot teljesíteni, írták törvénybe 2011-ben. A 2012/2013-as tanévtől kezdődően minden kilencedikes a törvény hatálya alá esik. A cikket Országh Viki, középiskolás…..
Aki nézi a Simpsonst, tisztában van vele, hogy sok popkultúrális zenei utalás van a rajzfilmsorozatban. Gyakran szerepelnek benne együttesek, ráadásul ilyenkor ténylegesen a tagok adják a róluk mintázott figurák hangját is. Így történ ez most is, mikor a Judas Priest cameózott…..
Tudjuk, hogy a legszegényebbek több időt fordítanak munkára, mint a szerencsés többség. Ha ez így van, akkor a feltétel nélküli alapjövedelem elleni legfőbb érv nem állja meg a helyét. Vajon van-e realitása egy efféle járandóság hazai bevezetésének?  Szalai Júlia…..
Média 2.0 Kussolni szabad? 2014.01.09 10:01:56
A demokráciában az újságíró kérdez, ellenőriz, ha kell, leleplez. A média azonban sokszor tehetetlen, amikor a riportalanyok megtagadják a válaszadást. Hétfő délután Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere elhárította az RTL Klub riporterének kérdését, mert túl…..
Nemrég jelentős törvényi változás zajlott le a témában, ettől meg is drágultak az OKJ-s képzések rendesen, így még inkább felmerül a kérdés, megérheti-e erre költeni, ebbe energiát, pénzt fektetni. Én mindenkit arra biztatnék, hogy ha talál olyan képzést, ami tetszik,…..
Honnan jön ez a hihetetlen mennyiségű, tömegű, alaktalan masszányi ostoba? Azok, akik pontosan "emlékeznek", milyen rettenetes üldöztetésben volt részük a "komenizmusban", akik kicsiny bibliával a hónuk alatt igyekeztek szaporán vasárnap állítólag a templomba, s akiknek az…..
Zöldkabátos (törölt) 2014.01.05 10:43:24
@a 17 éves Parker Schnabel:

Trollkodsz, de válaszolok.

1) Nem tudom pontosan melyik évben vették el anyai nagyszüleim földjeit, ill. élelmiszerüket, de egész biztosan még apukám születése előtt. Nekik mindig nehéz életük volt.
2) Apukám egy állami kulturális csoport tagjaként járt gyakran külföldön (többnyire Romániában), kulturális fellépéseken vett részt. Mint írtam, megfigyelték, de tudomásom szerint nem érte kár.
3) Az abc-ben álltam sorba banánért szüleimmel. Emlékszem, jó hosszú sor volt, és csak párhavonta volt ilyen lehetőség (legalábbis vidéken).

Nem állítottam, hogy nehéz volt a gyermekkorom. De lásd az 1-es pontot, volt akinek sok nehézséget okozott a rendszer. A poszt pedig nem pontosítja a helyzetet, így aztán arra enged következtetni, hogy nem is volt itt semmi baj, minden szép és jó volt.
Zöldkabátos (törölt) 2014.01.05 10:59:50
@Zöldkabátos:

Elnézést, nem vettem észre hogy a barátairól volt szó. Gugli szerint: Török Monika újságíró 1965-ben született Budapesten

Tehát a 70-es évek pesti gyerekeiről szól a bejegyzés.
Zöldkabátos (törölt) 2014.01.05 13:53:05
@a 17 éves Parker Schnabel: Ezt most már végigviszem :)

A családomnak nem volt keserve. Tudomásom szerint csak a nagyszüleimet érte hátrány, a szüleimet nem, nekik már átlagos életük volt, leszámítva a megfigyelést.

Magyarországon munkatáborok voltak Rákosi ideje alatt, ahol egyszerre több ezren is lehettek. Állítólag ezek megszüntek 1953-ra, de nem is mondott senki olyat, hogy itt a rendszerváltásig haláltáborok voltak.

A posztról mégegyszer: azt a téves benyomást kelti, hogy nem volt itt semmi bú és bánat a szocializmus alatt; pontosítani kellene.
Figyelem, spoilerek! Szóval tegnap este megtörtént, Brian visszatért a Family Guy-ba. Stewie mentette meg, természetesen egy időgéppel. Íme a jelenet: Aki még mindig kételkedett volna Sixx médiahekk-elméletében, elolvashatja Seth McFarlane Facebook-posztját, melynek rövid…..
A minap úgy hozta a sors, hogy a Moszkva térről kellett néhány megállót utaznom, így felkaptam egy Combinora oly' szerencsével, hogy még a púpos négyesben szabad ülőhely is volt. Kisszerű boldogsággal huppantam le, amikor kényelembe helyezkedés édes, apró örömét az az üröm…..
A Keleti Nyitás politikája (korábban erről itt írtunk) Magyarország válasza mindarra a világpolitikában, világgazdaságban lezajló folyamatra, amelyet a nemzetközi közösség egyre világosabban tapasztalhat. A doktrína nem egy bizonyos országgal történő kapcsolatfelvételt céloz…..
hacsaknem Le a gravitációval! 2013.12.03 21:20:50
Ha valamilyen úton-módon annyit is tudnék vagy akarnék szívni, mint Jamaica egy egész éves fűtermése, akkor sem biztos, hogy megérteném azt a "a világmindenséget mozgató hihetetlen logikát", amely szerint Széles Gábor feltaláló-kutató, médiamágnás, gyáriparos-üzletember,…..
Felettébb furcsa teszt kitöltését rendelet el az önkormányzat vezetése a kerületi iskolákba járó hetedikes diákok esetében. Az úgynevezett "kerületi neveltségi mérésben" többek között arra is kíváncsiak voltak, hogy a diákok mennyire tisztelik a politikusokat. Szokatlan…..
Nem nagyon nézünk Fábry Show-t, mióta a humorbonbonok, humorlabdacsok, humorpetárdák és humorröppentyűk egyetlen, hiteles magyar nagymestere átment az MTV-hez,  hogy ott celebek helyett a Fidesz-holdudvar tagjainak szavába vágva szórja a 20 éve is ciki, spicces…..
Zöldkabátos (törölt) 2013.11.26 17:00:47
A Morning Show műsorvezetőjének saját bevallása szerint sem volt túl jó a reggele, a műsor elején valami zúgás miatt nem tudott koncentrálni az adásra, Vadon János és Rákóczi Ferenc társaságában úgy két percen keresztül bosszankodott, majd ugyan folytatta a műsort, de csak…..
Meghal Brian, a Family Guy kutyája. (Ha valaki esetleg nem tudná: a Family Guy egy amerikai rajzfilmsorozat, Quahog városában játszódik és egy öttagú család mindennapjait követi nyomon. A család kutyája volt Brian, az egyik legnépszerűbb szereplő. A sorozat…..
Zöldkabátos (törölt) 2013.11.25 16:40:47
@mbm: nekem pont ilyen okoskodón tetszett, így hasonlít igazán rám :D

Egyébként mi van, ha ez csak egy fogás, a következő részben meg már "kutya" baja?
Bejelentette a 2014-es európai turnédátumait a Nine Inch Nails, amik között megtalálható Budapest is. Trent Reznorék június 19-én lépnek fel a Budapest Arénában az öt év kihagyás után elkészült Hesitation Marks című albumukkal. A jegyvásárlás november 26-án kezdődik, de a…..