Regisztráció Blogot indítok
Adatok
banyanya007

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon mit államosít legközelebb az Orbán kormány? A kérdés újra és újra napirenden - társadalmunk egy része retteg, hogy megélhetése egy nap alatt romokban fog heverni, míg mások (sógor-koma-jóbarát) dörzsöli a tenyerét, hurrá, újabb zsíros állások a láthatáron. És a…..
banyanya007 2013.06.23 11:22:20
@Pan Modry: az egyéni helyzetre megoldás lehet a külföldre menetel, de mi lesz az országban, ha mindenki távozik, aki nem akar a valamelyik "mutyi" része lenni?
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetői nem úgy fognak visszaemlékezni az idei márciusi kitüntetésosztogatásra, mint regnálásuk egyik  meghatározó sikertörténetére - a Szaniszló-affér után most újra napirendre került a másik ügy, a Kárpátia díjazása. A…..
Ma, azaz 2013. április 30-án jelent meg és holnap, május elsején lép hatályba az a KRESZ-szabályokat módosító kormányrendelet, amely alapján holnap akár már büntethetnek is a rendőrök. Hogy mennyi idő van felkészülni? Egy-két óra, amennyiben valaki rendületlenül böngészi…..
"A kormányszóvivő szerint az élet- és vagyonvédelem tekintetében százszázalékosan teljesített a katasztrófavédelem, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők a közutakon a hó fogságában rekedt emberekkel kapcsolatban." (kormany.hu) Örüljünk, hogy a kormány megveregette a…..
Vajon vicc az, amin senki sem nevet? A kormány szerint igen - Giró-Szász András legalábbis annak nevezte Aljakszandr Lukasenka fehérorosz kormányfő szavait, amit országa új magyarországi, illetve franciaországi nagykövetének kinevezésekor mondott: a magyaroknak "elegük…..
Számháború-export, azaz tiltakoznak a Békemenet szervezői, mert szerintük több külföldi sajtóorgánum „hamis híreket és eltorzított számadatokat" közölt az október 23-i felvonulásukról. A távirati irodához eljuttatott közleményük szerint csaknem négyszázezer…..
Levelet küld a kormány: a konzultáció megvolt, most jön a konzultációról való konzultáció - és így tovább, amíg csak futja a majd egymilliárdból (azaz 976 millióból), amit a kormány erre a célra csoportosított át. Hiába, ez legalább olyan fontos tevékenység, mint a 200…..
Költségvetési forrásból Kerényi Imre bábáskodása mellett új könyvsorozat indult útjára - a Nemzeti Könyvtár 2013 karácsonyáig megjelenő első 24 kötetébe azokat a műveket választották ki, "amelyeket a kormány ajánl hívei és leendő hívei számára, a békemenet…..
banyanya007 2012.10.06 19:26:54
A pénznyerő játékautomaták működtetésének teljes megszüntetését javasolja a kormány, holnap már a törvényjavaslat is a parlament elé kerül. Az indok? a korábbi intézkedések csak részben érték el azt a célt, hogy a leghátrányosabb helyzetben élők ne pénznyerő…..
banyanya007 2012.10.01 20:52:48
  Orbán Viktor "mélyen érinti", hogy minden második fiatal el akarja hagyni Magyarországot. Tegnap esti tévé interjújában pontosan úgy fogalmazott: "mélyen érint a dolog, elsősorban nem politikusként, hanem családapaként, mert a szüleikre is gondolok". "Ahelyett, hogy itthon…..
banyanya007 2012.05.31 17:08:05
@PR-küszöb: Az erkölcsiség, belső korlát, belátás, mérték csak városlakóként, ott is csak a második generációban fejlődik ki? Ez biztos?
„Senki sincs, akitől félnék vagy tartanék.” – vallotta be egyszer Schmitt Pál, és jelenleg úgy néz ki, nincs is rá oka: személye sérthetetlen.  Méghozzá Alaptörvénybe iktatva. Ezt alátámasztotta ma annak a politikusnak a nyilatkozata is, akit államfőnk elfogadott egyetlen…..
banyanya007 2012.03.31 09:40:32
  Egy hónapnyi időtartamra társadalmi egyeztetésre bocsátották az új Büntető Törvénykönyv tervezetét. A tervek szerint jövő év derekán életbe lépő kódex olyan szabályokat is tartalmaz, amely kiverte a biztosítékot a szakemberek egy rétegénél, illetve a témát jól…..
A morgás joga Újratervezés 2012.02.08 21:50:00
       Szabó Máté ombudsman szerint sérülnek a felsőoktatási felvételi előtt álló fiatalok jogai, mert a feltételek változása miatt mindössze két hetük maradt arra, hogy újragondolják lehetőségeiket, és "életre szóló döntést hozzanak" (hvg.hu,…..
A morgás joga Osztály, vigyázz! 2012.02.04 09:50:00
  „A BKV helyzete miatt átmenetileg zárolják a fővárosi fenntartású iskolák költségvetésének tíz százalékát, emiatt az iskolák már februártól kevesebb pénzt kapnak a működésükre.” (Index, 2012.02.03) A decemberben elfogadott köznevelési törvény alapján…..
    Valószínűleg nincs olyan autós, aki ne hallotta volna, előterjesztés készült a BKV megmentésének tárgyában, ötletparádé hegyek. Mit ad isten, az illetékes minisztériumnak az a javaslat tetszett a legjobban, amely tuti kiüti a biztosítékot a lakosság nagy részénél. És…..
   „Az etika csak a társadalom kifogása. Ködös és gyarló.” (Blood Plus c. japán anime)   Kötelező lesz az etikaoktatás az általános iskola első és ötödik osztályában, később pedig felmenő rendszerben mind az első nyolc évfolyamon.  Szülőként mindig is…..