Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xterx

89 bejegyzést írt és 522 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 - Cigány kutyája már megharapott, zsidóé még nem - és röhög az egész református osztály, a kivételeknek tisztelet.Figyelmeztettek, hogy majd más lesz a módi a teológián a kihagyott két év után, markánsabban képviselteti magát az új vonal, az öntudatosabb magyar irány,…..
– A világon élő hárommilliárd nő közül te vagy a legcsodálatosabb.– És a legszebb is? – kérdeztem, hogy próbára tegyem, meddig képes elmenni a széptevésben.– Igen, és a legszebb is.Nem vagyok igazán szép, de mindig arra vártam, hogy egyszer valakit…..
Szelíd Olajfa Deviánsok 2009.06.15 14:01:00
Egy asztalon áll egy feszület. A keresztfa mára kötelező magyarosch kiegészítő lett ott, ahol a fajvédelmet ünneplik.Az asztalnál izmos pasik; komolyan veendőek, hisz egy nagy társadalmi támogatottságot kapott párttal szövetkeznek éppen - ennek képviselője is az asztalnál…..
Az ember, aki jelen esetben én vagyok, néha mélységesen megsajnálja egyházát, egyházvezetőit. Most épp azért, mert eljutott hozzám egy egészen hajmeresztő szövegű, zagyván vádaskodó Bölcskei-ellenes levél, amelyet kanadai magyar református atyafiak írtak, és küldtek szét…..
Kedves mindenki! Amíg mi azon gondolkozunk, hogy hogyan tovább a Szelíd Olajfával, addig is hallgassunk zenét, méghozzá a moszkvai születésű, Amerikában élő Regina Spektor új albumáról (Far). A dal címe: Laughing With. Senki se nevet Istenen egy kórházi váróban, vagy ha a…..
Szelíd Olajfa Segítsüti 2009.03.30 15:32:00
A magyar gasztroblogok csodálatos világából indult a Segítsüti nevű kezdeményezés. Sok-sok jól főző blogger fantaszikus süteményeket süt, a blogjukon lehet ezekre liciálni, a bevételi ár pedig a Lea anyaotthonnak megy, ahol hárányos helyzetű kismamákat fogadnak be. Itt az…..
Jezsuita bloggerek Hatalombitorlás 2009.03.29 12:00:00
A demokrácia lényege, hogy az ország valós helyzetéről tájékozott polgárok szabadon választhassanak és olyan politikai erőt bízzanak meg a vezetéssel, akitől remélhetik, hogy a hatalmat az egész közösség jóléte érdekében fogja gyakorolni. Legalább 2006-óta erős kételyeink…..
...egyszerűen elnémíthatatlan.Mert itt van pl. ez, amit a reformatus.hu-ról vadásztam:"Az egyháziak is az előrehozott választások mellett érvelnek.Akkora a válság, hogy gyökeresen kell orvosolni a bajokat. - mondta Bábel Balázs a Magyar Nemzetnek. A katolikus érsek Jézust…..
„Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval!”- írja Pál apostol a Római levélben (Rm 12, 21). Az apostol nem volt naiv ember, afféle jámbor, nem e világra való lélek. Ismerte az ember esendőségét, a mindennapi együttélés szabályainak…..
xterx 2009.02.28 20:35:14
Érdekes levélváltás (forrása reformatus.hu):

Tisztelt Bölcskei Gusztáv Elnök Úr!

Magyarországon nagy baj van. Valami szörnyűség készül. Szinte már tapintható az a feszültség, amely visszafordíthatatlan módon készül szembefordítani magyart a magyarral. Gyilkos indulatok készülnek felszínre törni, hogy maguk alá temessenek egy nemzetet. A gyűlölet, a hitetlenség, a vérgőzös ideológiák borítják el a néhány napja mg tiszta elméket. Sok a hangos uszító és kevés a bátor ember, aki eme készülő új vészkorszak hajnalán fel mer állni s hitet tesz a béke, a magyar nemzet belső békéje mellett.
Ez a gyűlölet már nem ismer határokat. Már szinte behatárolni sem lehet, hogy kiket kívánnak elpusztítani az embertelenséget büszkén zászlajukra tűző istentelen uszítók. Nem csak a fekete seregekkel van a baj, hanem azokkal az ezrekkel, talán már tízezrekkel, akik többségnek hazudják magukat és készülnek törvényt ülni vélt ellenségeik felett. Uszító szavaikra oly kevés a válasz, hogy a pusztításra készülődés ricsajban meg sem hallja a csendes többség, amely retteg, visszahúzódó többséggé kezd válni.
Közös a felelősség! Mi, demokratikus elkötelezettségű emberek ezúton nagy szívességet kérünk Öntől és mindazoktól, akik hívő közösségeiket vezetik. Szólaljanak fel, tegyenek hitet, ítéljék el a gyűlöletet! Foglaljanak állást a magyar nemzet belső békéje mellett! Óriási az erő, amelyet a hívő emberek ebben az országban jelentenek. Ilyen helyzetben hatalmas is a felelősség, hiszen az embertelen, istentelen eszmék elleni küzdelemben elmondhatatlan erőt jelent, ha híveik vallási vezetőik útmutatása alapján jobb belátásra próbálják bírni a vérgőztől megszédülni látszó embertársaikat. Segítsenek! Ne nekünk, hanem ennek a sokat szenvedett országnak! Vértezzék fel a hívő embereket emberséggel, hogy általuk is elkerülhető legyen egy új vészkorszak!
Sokan azt mondják, hogy vannak gondok, de nincs ok az aggodalomra. Vajon meddig kell még ilyen frázisokat hallgatni? Köztiszteletben álló sportolók, kisgyermekek brutális meggyilkolása nem mutat r kellőképpen arra, hogy nagy a baj a fejekben? Meg kell várni, hogy oda-vissza csapó lincselési hullámok végleg szembeállítsák egymással magyart a magyarral?
Az Ön hite is azt tanítja, hogy Isten előtt mindnyájan egyformák vagyunk. Ezt vonják kétségbe mind többen ezen a párezer négyzetkilométeren, amelyet pár millióan hazának mondunk. Két út áll előttünk. Az egyik a békés, a közös boldogulás útja, a másik a vérrel, tűzzel, gyűlölettel kikövezett pusztulásba vezető út. Sokan akarnak elindulni ezen a pokoli úton, kérjük tegyenek meg mindent Önök is hozzánk hasonlóan, hogy az ország józanságát megőrizve járható úton haladjon tovább!
Megtisztelő figyelmét köszönve:
Hegyi Gyula
Európa Parlamenti képviselő - MSZP
Galba-Deák Ádám
elnök
[demokratikus hálózat]

Válasz levél:

Hegyi Gyula európai parlamenti képviselő
és
Galba-Deák Ádám a Demokratikus Hálózat elnöke
Részére

Tisztelt Képviselő Úr és Elnök Úr!

Egy négy éves gyermeket hátba lőttek! Vajon megkerülnek-e a tettesek? Megdöbbentő és lesújtó, a hétköznapjainkon elhatalmasodó erőszakhullám és az ezzel szembeni tehetetlenség. Elszabadult indulatok vannak jelen a társadalomban. Ezek azonban már valaminek következményei. A kialakult helyzetben nem üres kommunikációra, hanem tettekre, konkrét cselekedetekre van szükség, amely mindenekelőtt az okokat orvosolja. Az egyház éppen ebben próbál tenni a maga módján és lehetőségei között.
Önök nyílt felhívásukban arra a szolgálatra ösztönzik a magyarországi egyházakat, amit híveink gyülekezeteinkben, oktatási-, és szociális intézményeinkben hitükből következően folyamatosan végeznek. Szolgálatunk kapaszkodót, reménységet, közösséget nyújt az elfáradt, elcsüggedt embereknek.
A kialakult helyzet sorozatos mulasztások következménye, évek óta tartó közösségbomlasztó folyamatok eredménye, amelyben éppen a politikának és az államnak, a hatalmat gyakorlóknak van súlyos felelőssége. Olyan politikára és kormányzati tevékenységre van ma égető szükség, amely az emberekről, a társadalomról szól és nem pusztán önös és rövidtávú célok megvalósítását szolgálja. Csak így kerülhetők el ezek a megdöbbentő esetek, és így csitíthatók az elszabadult indulatok.

Tisztelettel:
Dr. Bölcskei Gusztáv püspök
a Zsinat lelkészi elnöke
A Viasat továbbra is számít a magyar sorozatfüggő társadalomra, és a Halottnak a csók után egy újabb sorozatnak is itt, a neten keres címet, éljen a webkettes életérzés. Adott egy középiskolás amerikaifutball-csapatról, annak játékosairól és edzőjéről, no meg az egész…..
xterx 2009.02.26 16:25:20
Fájón aktuális lett Miklós nekünk küldött írása az elmúlt napokban. Ő így fogalmazta meg, mi pedig így hozzuk le. Utána Miklós rövid bemutakozása következik. Kommentekben lehet vele beszélgetni/vitázni. A napokban Gyurcsány Ferenc olyat tudott mondani, ami felkeltette a…..
Szelíd Olajfa Epifánia 2009.01.21 20:37:15
1  Kihúzhatod-é a Leviáthánt horoggal, Leszoríthatod-é a nyelvét kötéllel? 2  Húzhatsz-é Gúzst az Orrába, az állát szigonynyal átfurhatod-é? 3  Vajjon Járul-é elödbe sok könyörgéssel, avagy Szól-é Hozzád sima beszédekkel?…..
Múlt szombaton Erőspista barátunkkal elkísértük a Tiszta Forrás Alapítvány (Református Hajléktalan Misszió) munkatársait rendszeres körútjukon, amelynek során végiglátogatták a 16. és 18. kerület olyan általuk ismert zegeit és zugait, ahol hajléktalanok alakították ki…..
A misszió a keresztény egyház legfontosabb, éltető feladata. Ez az a parancs, amit Krisztus utolsóként a tanítványoknak ad, a templomban hallhatjuk minden kereszteléskor, tegyetek tanítványokká minden népeket.Érdekes azonban, hogy a parancs Márknál kicsit másként hangzik el, mint…..
Hol vannak a fiatalok? Hol vannak a katonák? – szól egy elvesztett generációt sirató híres dal. S ma, 2009 elején Magyarországon, sajnos feltehetjük a kérdést: hol vannak a fiatalok? Hol van az a huszonéves generáció, amelyik hallatja a hangját, markánsan kifejti a…..
Azt már megtudhatták kedves olvasóim, hogy milyen vagyok én; most azonban fény derülhet arra is, hogy milyen vagy te, kedves olvasó. Persze csak akkor, ha hajlandó vagy alávetni magadat egy tesztnek.Erről a pszichológiai tesztről egy szupertitkos, pszichológiával foglalkozó…..
December közepén egy előadást kellett tartanom. A témát én választhattam meg. Azt a címet adtam neki: "Amikor hallgatnak az istenek..." Kedvenc időtöltésem a vallás helyének és szerepének az elemezése egy társadalom vagy közösség életében. Az első részben arról…..
Némi utánajárással immár konkrét javaslatokat tudunk tenni azoknak, akik valamelyik segélyszervezet munkájába bekapcsolódva szeretnének a tél leghidegebb napjain az utcán lévőknek segíteni. Az alábbiak közül mindenki kedvére válogathat. Hosszú távra is el lehet köteleződni.…..
Megérkeztek a konkrétumok, lásd a következő bejegyzést!Előző posztunk kapcsán merült fel a segítés, adományozás témája. Most pedig helyzet van: kint a hideg már kibírhatatlan, és hétvégére további lehűlés várható. A hajléktalanszállók férőhelyei végesek, rengeteg…..
 Gyurcsány Ferenc a Népszabadságban, Tóta W. Árpád a w blogon vészcseng. Worluknak nem érdemi, csak terminológiai vitája van a miniszterelnökkel: a veszélyt ő is érzi. A racionalizmusára máskor oly' kényes Worluk agyát egyszerűen elönti a harci düh, ha vallásról,…..
Papi képzésem alatt sokat hallottam a „hivatás” kérdéséről. Csakhogy akkoriban (még nem a jezsuitáknál) nekem mindig iszonyúan elvontnak tűntek ezek a fejtegetések. Gyakorta hallottam, hogy a hivatást „Istentől kapjuk”, de aki megkapta, „el is…..
xterx 2008.12.26 00:47:09
Szelíd Olajfa Karácsony 2008 2008.12.23 18:17:00
Kedves olvasók, barátok!Engem sok évvel ezelőtt azért kezdett el foglalkoztatni a kérdés, hogy van-e Isten, mert ha nincs, akkor az ember élete végső soron teljesen magára hagyatott.Az absztakt Isten-eszme a sehová-, senkihez sem tartozás szorongását nem tudja feloldani.Jézus…..