Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anr

4 bejegyzést írt és 545 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Thaiföldi szokás, hogy itt a hozomány kicsit más formában létezik. Itt a vőlegény, vagy a szülei fizetnek a menyasszony szüleinek. Thaiul sin sod-nak hívják, s a magyarázat szerint ez az „anyatej ára”, egyrészt így köszöni meg a vőlegény a szülőknek, hogy…..
2025. A szomszédos országokat szervezett bűnözői csoportok uralják. Egész Európa kiszolgáltatott a Gazpromnak, és négy évtizedes szünet után újra Moszkva diktál - immár az egész kontinensen.Sajnos, ez nem egy újabb B-kategóriás amerikai sci-fi forgatókönyve, hanem az amerikai…..
Barack Obama győzelme óta már nemcsak a hollywoodi sci-fik és vígjátékok világában néger az elnök. Mi meg szinte látjuk magunk előtt a whatreallyhappened.com Ku Klux Klan-kámzsás  munkatársait, ahogy két Missisipi-menti keresztégetés közben felpakolták honlapjukra ezt a…..
Egyes természettudományos elméletek szerint nemcsak Big Bang volt, hanem Big Crash is lesz. Vannak fizikusok, akik szerint a Világegyetem ugyan most tágul, de nemsokára szűkülni fog egy, kvázi, szinusz görbe mentén. Az ugyanilyen ciklikusságot hirdető, történelmi alapokon nyugvó…..
Anr 2008.10.16 19:58:38
Négy dollár körüli mértékben csökkent a kőolaj ára csütörtökön délután részben arra a hivatalos adatra, hogy a múlt héten a becsültnél jóval nagyobb mértékben nőtt az amerikai olajtartalék.
www.origo.hu/uzletinegyed/vilaggazdasag/20081016-esik-az-olaj-ara-energia-eia-egyesult-allamok.html

H.ZS.
yp szamaibol szamomra az derult ki, hogy meg a regi gazdasagi novekedesi joslatokakl is eleg az olaj 2011-ig, utana meg ez a model nem kepes korrekt joslatokat adni. ahhoz kepest biztosan kevesebb fog fogyni, valamint nagyon megvaltoztak most az amerikaiak fogyasztasi szokasai. gyakorlatilag az osszes SUV gyar bezar.
az uj kocsik nem 10mpg-sek hanem 30+mpg-sek, csak emiatt.
ha pedig a GM voltja sikeres lesz, az a kozeptavu elorejelzeseket fogja drasztikusan atirni. mar 2011-ben 100e-t akarnak eladni belole.
egy atlag amerikai 200+mpg lesz kepes kozlekedni vele. (plussz az aramszamla, de az az olaj szempontjabol mind1)
5-10 ev alatt eddig is mindig teljesen kicserelodott a teljes automennyiseg. semmi extra nem kell hozza, csak mas tipusu kocsikat kell vegyenek a vasarlok.
drasztikusan csokkentheto az olajigeny mar 2015-2020 kornyekere.en nem latom oriasi akadalyat, hogy akar a legdurvabb export gorbeteket is teljesitse a vilag.
persze egesz mas lenne a helyzet, ha nem az idiota bush, hanem gore nyer 2000-ben, akkor mar legalabb 5 eve 35mpg lenne a minimum
A hétvégi Flyers-Rangers (muhaha, nyert a Rangers) NHL-rangadót felvezető program csúcspontjának szánhatták a szervezők a "nemzet legismertebb hokimuterjának" fellépését, de csúnyán beégtek vele, mert a Flyers amúgy sem finomlelkű hívei csúnyán kifütyültk a jégre…..
Egyre nagyobb nyomás alatt vannak az amerikai elnökjelöltek, közeleg a választás napja (november 4.), így nem csoda, hogy egyre nagyobb nyilvánosság előtt akarják elmondani, hogy miért pont rájuk kellene szavazni. Persze megy a kampánykörút is, de egyértelmű, hogy a…..
Terminus Technicus Irány-vonal 2008.10.02 14:51:00
Hiánypótlónak szánom ezt az írást. YP korábban írt valami hasonlót, de az már nincs fenn és nem is teljesen ez volt a tartalma.   Miről   A Blog témája az egész emberiséget érintő válságok: a kezdődő Energiaválság, a Globális Felmelegedés és a…..
Anr 2008.10.02 17:57:12
Google whips out $4.4 trillion clean-energy plan
www.bizjournals.com/atlanta/stories/2008/09/29/daily69.html

multkor szabadalmaztattak egy tengeri uszalyon levo szamitogepkozpontot, ami az aramot hullamenergiabol, a hutest a tengetbol oldja meg. 12 merfoldre van a parttol nemzetkozi vizeken, es tengeralatti kabellel kapcsolodik.
kivancsi vagyok lesz-e belole valami.
Anr 2008.10.10 02:18:13
Energy + Genius
www.forbes.com/2008/10/09/energy-genius-solutions-biz-energenius08-cx_bu_1009energypreview_land.html?feed=rss_news

The U.S. Has To Take Control Of Its Energy Future
Rick Wagoner
General Motors' chief executive says breakthroughs could come surprisingly soon.
www.forbes.com/2008/10/09/rick-wagoner-energy-biz-energenius08-cx_rw_1009wagoner.html
Jegyzet a pénzügyi válságról   Dehogynem! Független elemzők tucatjai, legendás befektetők és az egész blog-szféra évek óta arról ír, hogy az amerikai pénzügyi rendszerben nagy bajok vannak. Még az összeomlás időpontját is elég pontosan előrejelezték. Az ingatlanpiaci…..
Mivel ilyet már rég (nem) láttatok. Ez most brutálisra sikerült egy kicsit. Nem fogom sem lefordítani, sem kommentálni.Fordítás: Hannibal Barca  Oil spikes $25 a barrel on anxiety over US…..
Webisztán Re: Elbutít-e a Google? 2008.09.22 10:10:00
Bár lassan három hónapja hozzáférhető a weben Nick Carr írása, még mindig válaszcikkekre sarkallja a témáról gondolkodókat. A téma az, hogy vajon az információs technológia korában, mikor "túlságosan könnyen" férünk hozzá a tudáshoz, ellustul-e az agyunk. (Az én…..
A kalózbeszéd nemzetközi napja alkalmából a Facebook ideiglenesen elérhetővé tette az "English (Pirate)" nyelvi interfészt. Miként a Google is belemártotta magát a rumszagú bűnnyelvbe. (thx, Anr)   Ugye minden évben szeptember 19-én a magukat viccesnek gondoló…..
Anr 2008.09.19 14:22:26
Zajlanak az események.A Pakisztáni hadsereg tűzparancsot adott ki arra az esetre, ha területére amerikai erők lépnének. With friends like these, who needs enemies? Akinek ilyen barátai vannak, nincs szüksége ellenségre. A NATO lassan elkezdhet csomagolni Afganisztánból haza. Az afgán…..
Anr 2008.09.17 12:39:47
vilagbeke:
a kutyat nem erdekli, mindenki a sajat kornyezete bekejevel van elfoglalva. barki szereti a haborut ha az a vilagvegen van, es penzt hoz. izrael is szeretne, ha a haboru eltavolodna a hataraitol, de nem igazan sikerul nekik.

mas:
www.theoildrum.com/node/4544
Despite long lines and empty pumps at many gas stations across the country, and considerably high cash prices, gasoline demand likely fell week over week. This from today's Mastercard analysis (which is often more reliable than the DOE/API reports which are based on 'interpolated' demand):
U.S. gasoline demand dropped 3.1 percent last week, the 21st consecutive decline, as bad weather reduced driving east of the Mississippi River, a MasterCard Inc. report today showed.

Motorists bought an average 9.25 million barrels of gasoline a day in the week ended Sept. 12, down from 9.542 million a year earlier

YP
feltetelezve, hogy az eddig csak tranziens kilenges volt a fogyasztas stabilitasa, de ez a valosag, es az utobbi 1 evben tortent olajaremelkedes 3%-os amerikai fogyasztascsokkeneshez vezet, es hasonlo emelkedes hasonlo fogyasztascsokkenest okoz, hogyan modosulnak ettol a szamaid?
Kezdjük hát el! Sok hír, kevés magyarázat, kommentelési lehetőség. Mint a mesében. :-) Nagyjából az történt, amire számítottunk. Az OPEC hivatalosan nem csökkent, mert nem akarja magát kitenni a vádaknak, hogy ők tehetnek a magas árakról. Ugyanakkor a gyakorlatban…..
Kezdjetek neki, ahogy időm engedi, folytatom.  ..
Terminus Technicus Tulajok 2008.09.03 22:31:29
Földlakók!Ma a Föld Tulajdonosairól mesélek nektek. Ez a világ a korporativizmus vagy globalizáció vagy újkapitalizmus vagy nevezzétek aminek nevezni akarjátok. Profit határok nélkül. Az egész arra van tervezve, hogy egy szűk elit minél több pénzt keressen rajtatok. Demokrácia???…..
Spiegel: OSCE observers fault Georgians in conflicthttp://news.trendaz.com/index.shtml?show=news&newsid=1282317&lang=ENYP gyűjtéseUgye, hogy jobb nem nagyon gyorsan levelezni?European observers have faulted Georgia in this month's Caucasus conflict, saying it made elaborate plans to seize…..
Anr 2008.08.31 15:24:28
www.theoildrum.com/node/4468
From Chuck Watson with respect to the LOOP:

Extensive damage and an extended recovery time probably measured in months. The pipelines to shore are probably in a lot of trouble on this trajectory due to scour.

Comment from Matthew Simmons 23:43 8/30:

LOOP is the only facility in the Gulf to unload VLCC tankers which carry over 2 million barrels of crude. They can in theory be "litered" by unloading onto smaller tankers that can make it into the Gulf Coast ports but this is very lenghty timing and the spare capacity of these smaller tankers is slim. We get about 1.2 million b/d of crude imports through Loop. (+/- 10%)
Terminus Technicus Fekete arany 2008.08.30 21:32:00
Miért ennyire különleges anyag az olaj? Miért nem váltottuk le már régen? Mit kell tudni az olajról? Olvass tovább. A kőolaj szerves anyagok oxigén-szegény környezetben történt lebomlásakor keletkezett. A szerves eredetet bizonyítja, a szén atomok izotóp összetétele, az olajban…..
Anr 2008.08.31 14:05:49
igy ok.
magyarul "tarsadalmi tuzvesz" indul, es lehet 0-rol epitkezni utana.

----
Toward Textile-Based Solar Cells
thefutureofthings.com/headline/2333/toward-textile-based-solar-cells.html
A 100km2 area covered with 10% efficient solar cells can produce enough electricity to satisfy the national requirement. Unfortunately, the total area of cells produced and installed to date is 1,000 times smaller than needed. Despite the high annual growth rate of the photovoltaic (PV) industry, current manufacturing methods face a scalability barrier that makes fulfilling demand unlikely in the next 20 years. Manufacturing of organic pigment-based solar cells could be expanded.
spie.org/x27087.xml?highlight=x2358
Jöhet a mai gyűjtés! 700 ezerrel kevesebb Toyota készül jövőrewww.a5.hu/cikkek/52/28107.shtmlLuigi Picco gyűjtéseNamost ha úgy fog 700 ezerrel kevesebb autó készülni az egyik legnépszerűbb típusból, hogy Oroszországban, Kínában, Indiában és Brazíliában jelentős növekedés…..