Regisztráció Blogot indítok
Adatok
büdösbanya

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hamarosan tele lesz minden a karácsonyra kapott cuccok hirdetéseivel, szóval ez aktuális. A Vaterás/Teszveszes hirdetéseknél gyakran találkozhatunk a "máshol is hirdetem, érdeklődj" szöveggel, ami a máshol is hirdetők egyszerű elővigyázatossága, nehogy olyasmit üssünk le és fizessünk ki, ami már nem…..
büdösbanya 2019.12.14 20:59:18
@Kimblee: A Vatera ÁSZF-jében szó szerint ez áll: "Amíg az aukció nem zárult le, addig nem adható el a Vatera oldalán is meghirdetett termék/szolgáltatás a piactéren kívül. Amennyiben mégis máshol találtál magának vevőt, és a Vaterán indított aukcióra még nem érkezett licit, úgy azt javasoljuk, hogy tedd azt lejárttá."

Na most ember legyen a talpán, aki az ÁSZF eme - messze nem konzekvens - rendelkezéseit értelmezni tudja! Egyrészt nem azt írja, hogy nem lehet máshol HIRDETNI az adott terméket, csak azt, hogy nem lehet máshol ELADNI. Nyilván az eladó kockázata, hogy a Vaterán meghirdetett termék rendelkezésre is álljon, ha valaki leüti. De még ebbe is belezavar az "amennyiben mégis máshol találtál magának vevőt" fordulat (enyhén magyartalanul). Most akkor tilos máshol eladni vagy nem? Ha egy érvényes ajánlattal vagy licittel még nem rendelkező terméket simán lejárttá lehet tenni amiatt, hogy máshol megvették, akkor miért törlik alapból azt a frissen indított hirdetést, ami csak annyit jelez, hogy "máshol is hirdetem"? Számtalan sebből vérzik tehát az ÁSZF ezen rendelkezése, és nem értek egyet azokkal, akik ezt olyan baromira egyértelműnek találják.
Már csak néhány nap van hátra és a korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is el fogják árasztani a közösségi oldalakat a kitűnő bizonyítványok fényképei. Ennek a jelenségnek a kapcsán osztjuk meg gondolatainkat és tanácsainkat a tanévzárót követő lelkiállapotokról. Tanárként a tanév vége mindig…..
büdösbanya 2019.06.19 13:49:41
Köszönöm az írást, alapvetően tetszett, de sajnos, nem tudok minden megállapításával azonosulni.

A kitűnő bizonyítvánnyal dicsekedni, kérkedni valóban nem szép, de ne menjünk el abba az irányba - amit manapság oly sok területen tapasztalok -, hogy annak kell visszahúzódnia, kis túlzással szinte már elnézést kérnie, aki elért valamit, nehogy a lemaradók megsértődjenek. Annak, aki a munkájával, képességeivel, tehetségével eredményt ért el, jogában áll büszkének lenni a teljesítményére, és miért ne újságolhatná el örömmel a sikert a családtagoknak, ismerősöknek? A kiposztolás meg - legalábbis az én tapasztalataim szerint - több esetben nem dicsekvési célzattal történik, hanem mert így tudják megmutatni a bizonyítványt a család távolabb élő tagjainak.

A posztban sok helyen olvashatjuk, hogy beszélgessünk a gyerekről a bizonyítványról, a mögötte álló teljesítményről, az okokról, stb. Nos, szerintem ez nem a szülő dolga (a gyerekkel való beszélgetés ellen semmi kifogásom, még mielőtt valaki úgy gondolná, hogy igen). A munkahelyemen - de nemcsak nálunk - olyan teljesítményértékelési rendszer működik, amelynek része egy igen részletes értékelő megbeszélés is, amelynek során a beosztott részletekbe menő visszajelzést kap az éves munkájáról, hogy megértse, mit takarnak a kapott százalékértékek; és természetesen ő is kifejtheti a véleményét. Tehát a dolgozó nem otthon, a férjével, feleségével beszéli meg a mögöttes okokat (aminek a nagy része találgatás), hanem a főnökével, akitől az értékelést kapta, és aki az autentikus információk birtokában van. Ezt nagyon hiányolom a mai általános iskolákból, pedig a cikk is rávilágít arra, hogy milyen nagy szükség lenne rá, hogy a diák ne csak két-három szóból tudja meg, hogy miért olyan jegyet kapott, amilyet, hanem mondják el neki a saját szintjén, érthetően, részletesen, asszertíven. Így talán a csalódott, szomorú, értetlen diákok száma is kevesebb lenne, az elfogadott jegyeké és a megértett döntésükért tisztelt tanároké pedig több.
Már egy ideje beszereztem egy Alverde újdonságot, ami nem más, mint a limitált kiadású Candy bar névre keresztelt termékek közül egy arcmaszk, amit a napokban volt időm tesztelni. Érdekes termék, amire kitalálták, arra nem lehet használni, viszont nekem nagyon bejött, mondom, hogy miért! :-)..
Nézegetem a HRFest programját, mert érdekelnek a legfrissebb trendek. Hogyan reagál a HR-szakma a munkaerőhiányra? Megkönnyebbülés látni, hogy a régebbi toborzásmágia helyett, amikor különféle tesztek és felmérések – néha közékeveredve áltudományos butaságok – adták a fő témát, mára az lett a…..
A múltkor észrevettem magamon valami különöset. Azt hogy szenvedek. Túl sokat. Magam miatt meg mások miatt. De leginkább magam miatt. Meg azt is, hogy fáradékony vagyok: kimerít, ha sokat kell beszélnem, ha sokat kell hallgatnom, ha konfrontálódnom kell másokkal. Ha kénytelen vagyok mások hülyeségét…..
büdösbanya 2017.06.23 12:37:45
@Névtelen betelefonáló: én is ISTJ vagyok! :)
büdösbanya 2017.06.23 12:47:48
@Treff Bubi: Na ez az, erről van szó. Az introvertált nem egyenlő az antiszociálissal. Jómagam például a saját szakterületem tekintetében elég gyakran veszek részt előadóként különböző oktatásokon, mások szerint lendületesen, érthetően és képszerűen adok elő, akár százas hallgatóság előtt is, és a kérdésekre is szívesen válaszolok. Erre mondta egyszer nekem valaki, hogy azért vagy ilyen jó prezentőr, mert extrovertált vagy. Nem, én pont hogy introvertált vagyok, szerintem ő az exhibicionistával keverhette. A társaságot kedvelem, de csak egy bizonyos mennyiségben tudom elviselni; úgy, ahogy Treff Bubi, én is mindenhonnan hamar lelépek, és ha ki vagyok merülve, legszívesebben egyedüli tevékenységet választok (max. a férjemmel, akivel nagyon jókat lehet órákon át üldögélni erdei padokon vagy éttermekben).
Blogozine Madonna és a photoshop 2017.04.21 17:24:55
Madonna 58 éves. A lánya már felnőtt nő. Simán lehetne már nagyi is. A képeken pedig egy dögös max 30as nőt látunk mindig viszont. Ám nem ez a valóság. A volt férje szerint Madonnával egy ágyban aludni olyan volt, mintha egy múmiával élne. Itt most nem a korára, hanem a krémekre és az énekesnő esti…..
Munkavállalóból sokféle lehet, és attól is függ, hogy milyen a munkakör, de vannak általánosságok, ezeket próbáljuk most leírni. Nem is húznám hosszú bevezetővel a szöveget, mert annyi típust írtam össze, amikor gondolkodni kezdtem, hogy még az is lehet, hogy nem fog elférni egy írásban... Örök…..
Tékozló Homár 2017 első levele 2017.01.02 14:31:00
Nehéz év lesz. Tisztelt Polgármesteri Hivatal / Egyház! Mélységesen fel vagyok háborodva hogy karácsony jegyében, főleg a katolikus egyház eszeveszetten, a legnagyobb harangjaival harangozzon a késő éjszakai és kora hajnali időszakban, legalább 5-10 percen keresztül, ezáltal a környék…..
Olyan hangot tud 1-2 beteg megengedni magának, hogy az valami elképesztő. És sajnos gyakran belefutok ebbe, ami őszintén szólva, volt hogy iszonyatosan megviselt és sírva adtam át a műszakot.  Tisztelt Praxis! Régóta olvasom az oldalt, és úgy éreztem eljött az idő, hogy én is hozzá szóljak.…..
Bárkivel előfordulhat olykor, hogy egy-egy étkezési „kilengés”, alkalmi túlevés következtében égni kezd a gyomra, vagy csípő érzés jelentkezik a nyelőcsövében. A gyakran jelentkező panaszokat azonban nem érdemes elbagatellizálni, mert a visszatérő gyomorégés refluxot jelezhet. Lássuk, mit tehetünk a…..
büdösbanya 2016.11.09 08:57:45
@V.János78: Pontosan erre hívnám fel én is a figyelmet, hogy a cikkel ellentétben nem mindig az égő érzés a vezető tünet, hanem a mellkasi nyomás. Jómagam két évig szenvedtem és jártam különböző orvosokhoz, mert olyan érzésem volt, mintha ülne valaki a mellkasomon és a vállamon. Nem egy ponton fájt, hanem hol a szegycsontomnál, hol valahol belül, meghatározhatatlanul, hol a hátamnál. A "mellkas" szóra persze mindenhol a kardiológiára zavartak, kardiológiai téren már úgy ki voltam vizsgálva, mint egy űrhajós. Azt furcsállottam, hogy a negatív kardiológiával mindenki elintézettnek tekintette a dolgot, holott a tüneteim továbbra is fennálltak. Mígnem a saját kutakodásom eredményeként felmerült bennem, hogy hátha a gyomorból ered ez a probléma, és miután kierőszakoltam egy gasztroenterológiai beutalót, meglett a megoldás! Reflux, gyomornyálkahártya-gyulladás, Pantoprazol. Három hónap múlva tünetmentes lettem.
A bicósok feketével írhatják 2016.10.13-át, ezen a napon ugyanis a magyar rendőrség hivatalosan is megállapította, hogy legális kerékpárt lopni. Jelmondatuk megváltoztatásán is gondolkodnak a következőre: Lophatsz és megvédünk. Most megyek feltörök egy autót, nem ellopom, csak közlekedési céllal…..
Idegesség. Feszültség. Szorongás. Mind jól ismerjük ezeket az érzéseket bizonyos helyzetek előtt. Így érzel, ha például állásinterjúra vársz. Így érzel az első randi előtt. Így érzel, ha egy nagyon fontos találkozón kell részt venned. Ha introvertált vagy, akkor a leghétköznapibb társasági szituáció…..
Szinte naponta hallom panaszként ismerősöktől, ismeretlenektől egyaránt: nincs időm semmire, nem tudom mikor pihentem utoljára, semmi élvezetes nincs a mindennapjaimban, csupa rohanás az életem, nekem csak meghalni lesz időm… hát, akkor jó szenvedést kívánok továbbra is, ne is olvasd tovább ezt a…..
A diszkrimináció olyan tényező, amire szinte minden sikertelen álláskereső szívesen hivatkozik. Sok álláskereső portál, blog kommentfolyama van tele ilyen panaszokkal: nem vesznek fel, mert kövér/sovány vagyok, nő vagyok, 40 éves kor felett vagyok, öreg vagyok, túl fiatal vagyok,…..
A daganatot nem is keresték hol van, mindegy volt. Tisztelt Praxis!   Én is elvesztettem a páromat 7 hete! A saját lábán ment az orvoshoz és a mentő vitte a kórházba azonnal! Egy óra múlva a vérvizsgálatokból, laborokból kiderült, hogy utolsó stádiumú rákos! Kit hibáztassak, azt az orvost, aki…..
A következő recceptünk egy nagyon egyszerű vendégváró finomság lesz, amit gyorsan el tudunk készíteni, ha váratlanul érkezik hozzánk valaki. A recept nagy előnye, hogy ugyanolyan finom megmaradt, felkockázott sülthús darabokkal, amik a hűtőben pihennek, házikolbásszal vagy pl. a húsvéti sonka…..
Nagyon sok embertől hallottam, hogy ez a kórház egy "sintér telep", ha az embernek nincs orvos ismerőse itt vagy sok pénze az biztos, hogy nem sok jóra számíthat. Ja és empátia, nulla! Kedves Praxis blog! Több csalódás is ért, amikor nekem vagy családtagomnak "dolga" volt a Bács-Kiskun Megyei…..
büdösbanya 2016.04.02 07:50:20
Így 8 év távlatából már úgy érzem, lehet, hogy magam is indokolatlanul vettem igénybe a sürgősségi ellátást. Mentségemre szolgáljon, hogy engem oda küldtek...

Éjszakai epegörcsöm volt, később kiderült, hogy elzáródott az epevezeték. Nagy erejű, letaglózó fájdalmat éreztem, nem bírtam állva maradni sem. Kijött az ügyeletes orvos, és innentől semmire sem emlékszem. A férjem elmondásából tudom, hogy a lelkiismeretes orvos órákig ott volt mellettem, megvárta, amíg a különböző injekciók eredményeként oldódik a görcs és az elzáródás. A farizmomba adott injekció nem volt elég, kaptam a vénámba is. Végül jobban lettem, de az ügyeletes javasolta, hogy reggel feltétlenül menjünk be a közeli kórház sürgősségi osztályára, erről papírt is adott.

Másnap a sürgősségin kezdtünk. Előtte még felhívtam a háziorvosunkat, elmondtam, mi van, és megerősítést kértem, hogy tényleg a sürgősségin van-e a helyünk. Ő szó szerint ezt válaszolta: "Én nem tudok mit csinálni magával, nekem csak egy sztetoszkópom van!"

A sürgősségire a 8 hetes kisbabánkat muszáj volt vinnünk magunkkal, hiszen szoptattam, de vele a férjem kint az autóban várakozott. Ezt a sürgősségi főorvos asszonya is melegen ajánlotta, mondván, tele van a váró hányós-hasmenéses betegekkel... Azt azonban nem tudta megígérni, hogy a baba ellátására tekintettel előbbre sorolnak, hiszen ezt csakis a betegek állapota döntheti el.

7 óra telt el a bemenetelünktől számítva, ekkor derült ki, hogy bár a laboreredményeim nagyon rosszak, elzáródás már nem áll fenn, így azonnali műtétre nincs szükség. Átküldtek a sebészeti szakrendelésre, hogy egyeztessek műtéti időpontot, amelyet végül 3 hónappal későbbre kaptam.

Az előzmények ismeretében ma már nem mennék be a sürgősségire. Egyrészt tök fölösleges volt. Bár fennállhatott volna az a lehetőség is, hogy azonnal műteni kell, de ebben az esetben nyilván az ügyeletes rögtön mentőt hívott volna, nem távozott volna azzal, hogy reggel menjünk be a kórházba. Másrészt megviselt a 7 óra várakozás, és a kislányunk miatt is idegeskedtem. A labort meg az ultrahangot talán más keretek között is el lehetett volna végezni (ebben segíthetett volna a háziorvos), és akkor megkímélhettem volna magamat mindezektől, az amúgy is leterhelt sürgősségit meg egy indokolatlan betegellátástól.
büdösbanya 2016.04.03 07:52:53
@Hórukk: Ez komoly? :)
A vállalati szférában állandó téma az, hogy miként lehet összehangolni a munkát és a magánéletet. Az a jobb, ha valaki 5-kor leteszi a lantot és utána elfelejt mindent, ami a feladataival kapcsolatos, vagy az, ha bármikor elérhető és hadba állítható, cserébe nap közben elintézi ügyes-bajos dolgait?…..
Lelkizóna 12 felesleges babaholmi 2016.03.08 10:50:19
Az első gyerek születése előtt szinte minden család földig érő listákkal mászkál a boltban. Az egyiket a védőnő, a másikat a kismama újság, a harmadikat a barátnő, a negyediket a leendő nagyszülők írták... A jól sikerült pénzköltés után pedig kiderül, hogy a cuccok felére nem is lett volna szükség.…..
"A szerződésemet természetesen nem néztem meg" félmondatnál kicsit felszaladt a szemöldököm, mert ez a fajta öntudatos okostóniság szokta a legnagyobb koppanásokat okozni, de aztán kiderült, hogy KözepesGrofó nemcsak öntudatos, hanem tudatos is, méghozzá nagyon, és kivételesen épp az kellett, hogy…..
büdösbanya 2016.01.28 13:19:52
@psmith: Köszönöm, vettem, de akkor a posztoló keverte össze a dolgokat, mert nem a hűségidő szólt 2 évre, hanem maga a szerződés. Először emiatt nem volt érthető számomra a Telekom reakciója sem.

Mindazonáltal a jogszabály felhatalmazást ad arra, hogy az előfizetői szerződés rendezze a határozott idő lejártával a szerződés sorsát, úgyhogy a 60 napos kikötés és a továbbfolytatás nem volt jogellenes, hiszen ezt a posztoló is aláírta. A Telekom ott követett el hibát, hogy a szerződés a határozott idő lejárta után csak határozatlan idejűvé alakulhatott volna, így nem további 24 hónapra kellett volna meghosszabbítani.

Tanulság: mégiscsak el kellett volna olvasni azt a szerződést is, és a jogszabállyal együtt értelmezni.