Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Analyzer

1 bejegyzést írt és 207 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A ritka esetek egyike, amikor kizárólag címe alapján választottam egy könyvet. A német változat ugyanis a „Holokauszt - Amiért ismét megtörténhet” – alcímmel jelent meg. A szenzációhajhászás ellen jobbára immunis vagyok, de mert érdekel a téma, most bedőltem. Ebből már látszik, hogy – részben –…..
Ma délben eljött a pillanat, hogy a sok hype után én is meglátogassam Jamie Oliver nem régiben megnyitott új éttermét a várban. Már egy ideje nagy a felhajtás, így sokat vártam a helytől. Ráadásul egy hálózat része, komoly előírásokkal, extra figyelemmel az alapanyagokra nagy költségvetéssel és…..
2013 nyara óta idén március végéig 3515-en kaptak tartózkodási engedélyt letelepedési államkötvénnyel, ráadásul további engedélyeket kaptak a kötvényvásárlók családtagjai is. Az elmúlt években tehát gazdasági bevándorlók ezrei váltották meg Orbánéktól a jegyet jó pénzért az Európai Unióba. A 3515…..
Analyzer 2016.06.08 21:51:42
@öreg_répatorta: Jesszus, hogy te milyen hulye vagy.... Na, pont nektek szol ez a zagyvasag: mig loszar van, vereb is van. :D
A Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP) propagandája már a kezdetektől fogva végletekben gondolkozott, ellenségekben és hősökben. A totális diktatúráknak annál is inkább szükségük volt ellenségekre, hogy így igazolják azt  a terrort, ami a rendszerük működtetéséhez szükséges volt. A…..
  Bevett szokásom, hogy blogbejegyzéseimet tematikus blogokba rendezem, mert az írásaim gondolatisága egymásra épül. Így könnyebb az írásaim történeti áttekintése, és a logikájuk is jobban követhető. És nem utolsó sorban könnyebb hivatkozni az előzményekre is. Jelen esetben is ez a helyzet. A…..
Mondjuk a parkban séta vagy futás közben ugatva ránk rohan egy kutya, vagy egy kerítés mögül kiugrik és támadólag szalad felénk. Mit tegyünk? A helyzet félelmetes, ezért nem mondom, hogy ne féljünk, de ha tudunk uralkodni magunkon, minimalizálhatjuk a harapás esélyét, illetve, ha meg is történik a…..
Analyzer 2016.05.18 06:17:48
Szex a lelke mindennek. Egyidős téma az emberiséggel, és amióta világ a világ, főszerepet játszik az életünkben. Mint a robot technológia nagy tisztelője, elgondolkodtam azon, hogy a tudomány és az élvezetes tevékenység vajon hogyan és mikor fogja egymás útját keresztezni? Lelövöm a poént:…..
Analyzer 2016.04.25 15:41:40
@Cefrekecske: :D :D :D :D
A pókok ősei közel 320 millió éve tűntek fel. Ma 45 ezernél több élő fajukat különböztetjük meg, és az Antarktika kivételével az összes földrészen megtalálhatók. A legöregebb, legváltozatosabb és legsikeresebb földi életformák közé tartoznak. A dinoszauruszokat nemcsak…..
Laslavic Tímea Az országok, régiók, városok általában büszkélkednek a nevessé vált szülötteikkel. Jobb helyeken pedig turisztikailag ki is használják azt, hogy egy bizonyos településen látta meg a napvilágot ez vagy az a személyiség. Vannak azonban olyan esetek is, amikor kevésbé ismert egy-egy…..
Analyzer 2016.03.23 11:49:28
@Lajos Banyai: Eleg ranezni az arcara, es mar nem is akkora kerdes... ;)
Öt százalékos "luxusadót" vetne ki a brit parlament az általános egészségügyi termékekre, köztük a tamponra és betétre is. Két csaj kiment nyilvánosan vérezni, hogy megmutassa, milyen lesz az, amikor az embereknek nem lesz pénze ilyesmire.     Hát, röviden: nem lenne…..
  Van ilyen ember, és ez most nem poén, nem kamu. Nem lájkvadászat. Milyen lehet az élete? Van neki valódi élete a Facebookon kívül? Mi lehet ott? Sivárság. Mit tesz a fotóival? Mit? Megnézi. És? Megmutatja egy embernek? Kettőnek? Kinek? Nincs jelen az igazi valóságban, nincs…..
Analyzer 2015.11.08 11:32:18
  Ennél jobb játék ma már úgysem lesz! Kattintásra megnő, aztán már csak meg kell találni az orosz elnököt, akiről napok óta semmi hír. Jó mulatást!  ..
Analyzer 2015.03.16 15:25:47
10. Mirkó királyfi Mirkó királyfi pályafutásáról (mese)könyv és színházi előadás is született már, film viszont még nem. A király legkisebb fiaként rendkívül kalandos életet él. Kardjával - akárcsak Thor a kalapácsával - legyőzhetetlen erővel rendelkezik, hű társa…..
Analyzer 2015.01.31 20:45:54
Ahogy a mai ifjúság, úgy a régiek is szerettek mókázni. Nem volt ez másképp a világháborúkban sem. Az egyenruha nem mindig volt választható és mindegyikben egy ember volt. Ma, amikor vidámsággal ér véget az év nézzük, hogyan marhultak őseink a fronton és a hátországban...
Dubai egyike a 21. század legdinamikusabban fejlődő helyeinek, gazdasága sikertörténet, legalábbis amíg az olaj tart, de már gondolnak arra is, mi lesz, ha a kincs kifogy. Gazdaságát ma már legalább annyira a turizmus és az ingatlanpiac húzza, ugyanakkor utóbbi szakértők szerint…..
Alitraveling Phenjan - 3. rész 2014.09.21 17:52:30
Előzmény: Bevezetés, Phenjan 1. rész, DMZ és Keszon, a vidéki Észak-Korea és Phenjan 2. része, a hegyvidéki Észak-Korea,  Az utolsó poszt Phenjanról másfél napot foglal magába. Az előző nap/poszt végét, és az utolsó nap eseményeit.  A vasárnap Észak-Koreában is…..
Analyzer 2014.09.22 11:35:12
Újabb ékes példa Hollywood végtelen kreativitására. Eddig is volt már pár szitu, ahol kiszúrtam ezt a pózt, de a jelek szerint sokkal többször fordul elő, mint gondoltam, és nem is minden filmben szúrtam ki. A Scott Pilgrim vs. the World pl. átcsúszott a rostán, de Scarlett…..
Retro játékmúzeum MSW Polar 2 2014.09.07 19:31:43
Most egy igazi kuriózumot szeretnék megosztani a Játékmúzeum látogatóival. Ezúttal az MSW által kiadott és 1974 körül gyártott Polar 2 felderítő járműre esett a választásom.A játék rendkívül igényes és időtálló kidolgozással készült. A teljes fém ház, fém…..
1979. augusztus 16-án mutatták be hazánkban a Csillagok háborúját, a jeles esemény 35. évfordulójának apropóján felbuzdulva pedig apró összejövetellel ünnepelt a Magyar Star Wars Klub. Rohamosztagosok és Jedi lovagok gyűltek össze a budapesti Corvin mozi előtti téren, ahol egy…..
Movie Tank Isten városa (2002) 2014.08.16 08:00:00
Hogyha egy hely elég ideje létezik, elegendő mennyiségű történést látott, és már számos ember életét, vagy életének egy szakaszát nyomon követte, saját atmoszférára tesz szert. Épületek, kerületek, városok, amelyek utánozhatatlan légkörrel rendelkeznek. A világ sajátos…..
Inkább a magyar film jelene és remélhetőleg jövője a "Nyomozó" című alkotás, mintsem öröksége a most következő film. Ennek ellenére a blog-omban a helye, minden szempontból.  Néhány kivételtől eltekintve magyar filmgyártás elmúlt 15-20 évének hibernált és…..
Analyzer 2014.08.06 17:48:45
@Magyar Filmörökség: hogy a regebbiekrol mar ne is beszeljunk. ki emlekszik peldaul a "nyom nelkul"-re? szerintem jo, ha ezer emberbol egy.
Az Apple néhai ura a jachtok terén is más filozófiát vallott, amivel sokkolta is a hajós társadalmat. A Venus igazi különlegesség, azóta sem készült még csak hasonló sem, a szakma is a mai napig csodájára jár. A meglehetősen radikális külsejű, 78 méteres Venus egyike a…..
Nektek mi jut eszetekbe Las Vegasról? Valószinűleg az ugrik be elsőként, ami a legtöbb embernek : a szerencsejáték, a mesés éjszakai fények,a csillogás, hatalmas limuzinok és hajnalig tartó bulik. Pedig napközben is van ám élet ebben a pezsgő városban! A kaszinózásból és…..
Analyzer 2014.06.02 07:02:16
@2travelers: ezzel a logikaval a vilag oszes erdejere hazat lehetne epiteni... :)
Bár nekünk testépítőknek, már nem okoznak meglepetést az alábbi női testépítő elfajzások, mégis sokszor értetlenül állunk a hasonlóan tesztoszteronnal felpumpált hölgyemények előtt. Szerencsére azonban, még így is akadnak a társadalomban olyan férfiak, akik a nagy…..