Regisztráció Blogot indítok
Adatok
virtualdog

139 bejegyzést írt és 1261 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Wizz hivatalosan is bejelentette azokat az útvonalakat Debrecenből, amelyekről az előző posztban beszámoltunk. Sőt, még azokon kívül kettőt. Arról nem szóltak, hogy egy meg megszűnik. Rákérdeztünk, ezért magyarázat is érkezett arra, hogy miért döntött a cég az utasok szándékos szétültetése…..
Következő vacsoránkat alig bírtuk már kivárni (pedig pont egy éve volt hasonló), hiszen a csúcsok-csúcsán lévő vietnami konyhát fedeztük fel ismét. Történt ugyanis, hogy pont egy éve döntöttek úgy a Józsefvárosi piac “legendás” vietnami büféjének (amely akár napi 500…..
A grúz Levan Gabriadze alkotása, az Unfriended (Cybernatural, 2014) az első olyan élőszereplős nagyjátékfilm, amely teljes egészében egy számítógép képernyőjén játszódik. Az áldokumentumfilm felokosított, 2.0-ás formai alapötletével éltek már kisfilmek (mint az első…..
Az ember, aki végigette a világ összes 3 Michelin-csillagos éttermét, Budapestre látogatott a szervezésemben, és a tapasztalatairól ír is! Máris megérte kitalálni és leszervezni a programját![update 2015.06.19.] JÁTÉK: nyerj két személyes francia vacsorát a…..
A Battlestar Galactica kétségtelenül az utóbbi évek egyik legjobb sci-fije, ezt le is szögezhetjük így elöljáróban. Természetesen nem az 1978-as, mai szemmel nézve igencsak megmosolyogtató klasszikusról beszélek, hanem a 2004-es év egyik meglepetéséről, ami az eredeti sorozatot…..
virtualdog 2015.06.14 01:07:25
@Desrix: Egyszer játszottuk a BG-t, nagyon tetszik, erről csak most hallottam, és örömmel jöttem rá, hogy már írtunk (írtál) róla! :) Ha a Kártyagyáros másik rendelésem bejön, akkor szerintem ezt is magyarul veszem majd meg....
(bocs a provokatív címért, egy kissé ideges vagyok a témától) Ma már minden kistermelői vagy kézműves. Minden.         Olyan ez mint a mangalica helyzet, feleségem szerint amennyi mangalica szüzet árulnak az éttermek, legalább 10 millió mangalicának kellene lennie…..
virtualdog 2015.06.03 14:44:45
Így utólag visszaolvasva: bocsánat, kicsit aggresszívre sikerült a megszólalásom, tudom, hogy nagyon is sokat tesztek, csak frusztrál, hogy én, mint elkényeztetett pesti, aki viszont kész lenne többet költeni minőségi ételekre, nem kap alternatívát, csupán azzal az elszomorító tanulsággal térhetek haza, hogy hogy a bionak mondott termék nem bio, nem lehet bízni a piacokban, az éttermekben, az árusokban, a vegyesboltokban, ha vegyszerektől mentes, jó ízű terményt/húst akarok fogyasztani, akkor termeljem meg magamnak... Tényleg nincs más megoldás? Sírni a nagyszüléink, dédszüléink idejének (megszépült...) romantikája után nem vezet sehova! (Az én dédapám is őstermelő volt - Pest határában -, és piacozott minden nap a Lehel téren...) Bizony a mai mennyiségek és tisztességes, valamint elvtelen versenytársak mellett más reális megoldást én nem látok, mint a "plecsni", a "certi" - csak legyen megbízható, és legyen a boltban! Itt valahogyan muszáj lesz a termelői oldalnak lépni - nálunk nincs elég infó arról, hogy ki megbízható és ki nem, meg hogy melyik bizonyítvány értékes és melyik bürokratikus - "nálunk" csak pénz van, meg vágy a minőségi termékekre...

És drukkolunk!

P.S.: Látogatni lehet nálatok? Fogok arra járni nyáron, nagyon szívesen koccintanék az egészségetekre egy ajándék üveg borral, váltanék pár szót - ha épp nem őrült munka megy...
virtualdog 2015.06.03 15:15:02
@Lazybones: Oké, hogy ez tovább drágítja az árat, de munka is van benne - én igénybe vennék ilyen közvetítőt szívesen, akár úgy is, hogy hív, amikor tud, "rendben, András, szombat 2-kor itt-meg-itt leszek a megbeszélt parkolóban, hoztam az 5 kiló igazi bio kézműves estébé paradicsomot meg a fél bárányt, gyere vedd át"...
virtualdog 2015.06.06 10:33:42
@matetu: Köszönöm a választ és a tippeket!
Végigenni a térképet Van egy titkos csoport a Facebookon, csupa megszállott taggal, akik megosztják egymással éttermi terveiket, foglalásaikat. Egyfajta érdekközösség ez, ahova csak nehezen lehet bekerülni, annál könnyebb viszont a kiesés. Engem az alapító hívott meg, és…..
virtualdog 2015.06.02 16:13:47
@világevő: Köszi! :)
virtualdog 2015.06.02 16:32:51
@rambo13: Köszi neked is! Nyilván bárki tanácsának örülök, csak nem akarok sokat offolni. :)
Sokféle kritika éri a világ legjobb éttermeként számon tartott éttermet, a koppenhágai Nomát, de ezekben két dolog közös: az ott használt termékeket nem érinti, és általában olyan írják, akik még nem jártak ott. Ahogy azt jeleztem korábban, sikerült alaposan végigenni a…..
virtualdog 2015.06.02 14:48:30
A spanyol filmesek az elmúlt időszakban egyre magabiztosabban használják a populáris mozi szabályrendszereit, a legjobb alkotások nagyfokú műfaji ismeretről árulkodnak. A mediterrán ország rendezői a kiváló melodrámák, horrorok és bizarr komédiák mellett ma már folyamatosan…..
Társasjátékok szempontjából ragyogó évet hagytunk magunk mögött. Bebizonyosodott, hogy nem túloznak a szárnyaló aranykorszakot kikiáltó megállapítások, hiszen soha az életben ilyen magaslatokban nem volt még a társasjáték-ipar, és hasonlóképp mi, Homo Ludensek sem voltunk…..
virtualdog 2014.01.17 12:44:55
@Desrix: De mi az, hogy "nagyon euro"? :D
virtualdog 2014.01.17 12:45:39
@Borbíró Andris: Ja, és Európához kapcsolódva: nincsenek meztelen nős társasok? :D
virtualdog 2015.02.19 14:56:37
@wice: Nos, utólag - Firefly-tulajként (most már Pirates and Bounty Hunters is) és fanként - csatlakoznék felkiáltásodhoz. :D Persze a többi is biztos remek társas, úgyhogy nem a listát támadom - inkább igyekszek minél többet pótolni. :)
Mikor tavaly szeptemberben az Alien - A nyolcadik utas: a Halál újra-bemutatója váratlan sikert aratott (ez itt három különböző link ám :), azaz több mint 10.000 nézőt vonzott be a mozikba, az azt gondozó Pannónia Entertainment szinte azonnal lecsapott a folytatásra, és ugyan a…..
Alapvetően nagyon ritkán veszek részt vezetett túrákon, eleve szeretek mindent egyénileg kitalálni és megvalósítani, de ezúttal kivételt tettem, és ez maradandó élmény volt! MA ÉJFÉLIG LEHET JÁTSZANI! Régi, kedves gimnáziumi ismerősöm megneszelte, hogy épp a katalán…..
virtualdog 2014.09.23 08:54:14
@zitoka: @világevő:

Érdekességképpen: már nálunk is terjednek a sárgán is érett paradicsomfajták.
www.gaultmillau.hu/buvos-szakacs/paradicsomteszt
Filmvilág blog Ezt így inkább ne 2014.08.27 13:12:22
Emlékeznek arra a kiváló cikkre, ami Robert De Niróról jelent meg pár éve a Filmvilágban? Tulajdonképpen nem is cikk volt, hanem egy külföldön megjelent életrajzi kötet néhány fejezetének fordítása, de ez mindegy is (ahogy az is, hol jelent meg). Ami számít: jó volt! Érdekes,…..
virtualdog 2014.08.28 11:15:00
@Homo Criticus: A mozgószabály(ok) a magyar nyelv leghülyébb, -idegesítőbb, legkevésbé intuitív részét képezik, én személy szerint utálom ezeket a bonyolításokat.

Az ilyen könyvekkel kapcsolatban pedig engem sosem a pár ezer kidobott forint zavar - bár az sem kellemes tudat -, hanem egyrészt hogy a vétkes valószínűleg sosem nyeri el méltó büntetését, másrészt a fentebb pedzegetett esetek lehetősége (illetve valószínűleg nagyszámú előfordulása), amikor valaki JÓ SZÁNDÉKKAL megvesz egy ilyet, aztán nem érti az eltorzult arcát a szegény filmrajongó családtagnak. És ez mindkét fél részére nagyon kínos, és egyedül a T. Szerző nem érzi magát kínosan, megalázva... Na ez húz fel nagyon.

Mindegy, köszönjük a cikket, mindenkivel megosztom, igyekszek terjeszteni!

BTW nem olvastam a Vágvölgyis Tarantino-könyvet, csak belelapoztam, illetve a címlapot csodálhattam meg, de ezen tapasztalatok alapján nagy ívben kerültem azt is....
Idén szeptemberben lesz 35 éve, hogy Ridley Scott sci-fi klasszikusa, az Alien az európai mozikba került. Az évforduló tiszteletére A nyolcadik utas: a Halál limitált vetítéssorozat keretében visszatér a mozivásznakra, Budapesten a Corvin moziban és országszerte több mint 30…..
virtualdog 2014.08.27 09:40:26
@Orosdy Dániel: Mik a különbségek?

Amúgy örülök a vetítésnek, régi mániám, hogy miért nem játszanak a mozik néha zsánerklasszikusokat a 70-es, 80-as évekből.
asanisimasa A hús (La carne, 1991) 2011.06.24 13:21:00
Nekem olybá tűnik, hogy Marco Ferreri e filmjében már sokat gondolhatott a halálra, amely azonban csak néhány év múlva kopogott be hozzá. A hús leginkább afféle életút-végi, összegző műnek látszik innen, 2011-ből, mindamellett, hogy természetesen önmagában is egy manapság…..
Örömmel jelentjük, hogy a Filmvilág két kiváló szerzője, Orosdy Dániel és Schreiber András elkészült közös könyvével, amelyben két horrorlegenda portréjának megrajzolására vállalkoztak. KIEGÉSZÍTÉS: A könyv nem a Filmvilág gondozásában jelenik meg. A kiadvánnyal…..
virtualdog 2014.08.21 08:40:52
Régóta tervezem ezt a posztot és hosszú ideig gyűjtöttem hozzá a képeket.Fő csapásirány amiről ez az írás szól az a különböző emelőgépek, emelőszerkezetek és minden ami az emeléssel összefügg. Lesz szó még különleges szerszámokról és teherautófülkék egyedi…..
virtualdog 2014.08.16 20:05:19
@diggerdriver: "crowd" szó mit jelenthet? Szóösszetétel: "crowd sledge", azaz gondolom valamilyen szán. És ennek a szánnak vannak "SLIDING STRIPS"-jei - csúszószíj?
virtualdog 2014.08.16 22:14:08
@diggerdriver: Nagyon köszönöm, az lesz az! :)
virtualdog 2014.08.20 22:18:51
@Cascabel: Köszönjük! :)
Sokaknak van határozott véleménye a fine diningról, a csúcséttermekről annak ellenére is, hogy esetleg soha nem kóstoltak semmit ilyen helyeken, ez egy rendes trollt nem tart vissza attól, hogy egy-egy fotó alapján megállapítsa egy ételről, hogy az ehetetlen vagy éppen túlárazott,…..
Levélírónk az Andersenben csapatva próbálta maga mögött hagyni a múlt hetet pénteken. Az nem derül ki, hogy a "nehéz munkahét" keretében bányában vagy a tőzsdén építette a nemzetgazdaságot, de mindegy is, hisz senki nem érdemli, hogy lokális atyaúristenek "kis…..
virtualdog 2014.07.14 12:17:35
@sugargiraffusplumps.: "tinédzser kisköcsög"-ből következtetem.
virtualdog 2014.07.14 12:32:45
@sugargiraffusplumps.: Nekem a "nehéz munkahét"-be belefér egy végigtanult középiskolás vagy felsőoktatás-beli hét. De egyébként egy full-time dolgozó 16 éves sem számít “gyerekmunkásnak”, főleg nem nyárom. Harmadik magyarázat: valójában 21-22 éves, és csak szívatták. Szerintem ez az aspektus lényegtelen. Lényeg, hogy "fiatalemberről" van szó.
virtualdog 2014.07.14 15:18:23
@sugargiraffusplumps.: Nem mindenki bunyózni jár kocsmába! :) úgy módosítanám a javaslatot, hogy "aki ilyen nyuszi, az tanulja meg felismerni a süppedős mocsár-kocsmákat, a gengszter-kocsmákat, a Bunyós-Kárlosz kocsmákat meg a többi veszélyes zónát, és járjon normális helyekre". A történetet olvasva a posztoló épp ezen a tanulási szakaszon van...

Persze annyi idősen nem volt nekem sem lovettám normális helyre járni. Kötekedtek is velem a cigók, a nácik, a pánkok meg a többi kemény legények.
Három díjat nyert a Pálfi György rendezte Szabadesés a 49. alkalommal megrendezett Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon: az elismeréseket szombat este adták át a csehországi fürdővárosban. Pálfi György a zárógálán személyesen vette át a legjobb rendező díját és a zsűri…..
világevő Dől a lé. Sajnos. 2011.02.24 07:30:00
Nem volt egyszerű lemondani a legfontosabb hobbimról, a "szakmámról" és egy nagyon fontos örömforrásról: az evésről. Alapvetően mindenevő vagyok, de főleg húsra és egészségtelen finomságokra specializálódtam. Emiatt aztán még viccesebb ötletnek tűnt a megkeresés…..
Ha bárki, akit egy kicsit is érdekelnek a sorozatok, nem sötétzárkában, vagy az intenzíven töltötte az előző két hónapot, aligha úszhatta meg, hogy ne halljon az HBO új üdvöskéjéről, ha meg bele is nézett, azt, hogy menthetetlenül rákattanjon. Rögtön a pilot után a Breaking…..
virtualdog 2014.06.28 10:53:56
A True Detective címhez: szerintem ez általánosan arra utal, hogy mitől is lesz valaki igazi detektívalkat, és mivel Marty-ra egyrészt végül is hat Rust érve ("befejezetlen ügy"), másrészt övé a végső ötlet, amivel lezárják az ügyet, nem jogos egyedül Rust-nak adni a címet.

Breaking Bad: talán kár összehasonlítani - most már mindegy -, és amíg néztem a BB-et, nagyon jól megírt karakterek voltak abban is, de számomra sokkal komolyabb, művészibb érték a True Detective, sokkal kevesebb benne a kötelező, nézőket a sorozathoz bilincselő drámai szál (a BB első évadjának 80%-a, a drogfőző-biznisz beindulásán meg az alvilággal való találkozásból eredő szituációk mellett, mégis csak egy "tipikus" rákos-szenvedő családos TV-dráma volt... ezért is hagytam abba).

Viszont érdekes jelenség, hogy hogyan tud rosszat tenni egy sorozatnak - vagy legalábbis megnehezíteni a nézői élvezeteket, ha az ember utánaolvas a neten - az a kreatív, ötletelős, mindent poszt-posztmodern csavarokba tekerve látni kívánó fandom, ami más lufi-sorozatoknak éppen hogy erőt adott (pl. Lost). Egyetértek Elmeboy-jal, ez nem egy találgatós, hatalmas csavarral lezárt whodunit-történetnek volt beállítva se az elején, se közben, se a végén nem ígért ilyet.

Legközelebbi filmes párhuzam: a zseniális dél-koreai Memories Of Murder. Mindenkinek ajánlom, aki (hozzám hasonlóan) True Detective-elvonásban él most. Egyben várok tippeket! :D Carnivale megvolt, American Gothic-ba belenéztem (jóval gyengébb írás, de uez a Bible Belt-hangulat jellemzi).

A misztikum a végén valóban lehetett volna erősebb - de az egy másik sorozat lenne. Ez így volt tökéletes, és tényleg jól fel volt építve. A Yellow King-novellákat meg pótolom most utólag (féltem, hogy spoileres lehet).

@Desrix, weird fiction tippeket adsz? :) Amit eddig ilyen jellegűt olvastam, az mind bejött.
Tarantino már nem okoz sok meglepetést, de sokkolni és szórakoztatni még kiválóan tud. Django Unchained­ – amerikai, 2012. Rendezte és írta: Quentin Tarantino. Kép: Robert Richardson. Zene: Ennio Morricone, Luis Enriquez Bacalov, Elisa Toffoli. Szereplők: Jamie Foxx, Christoph…..
Vietnam - és azon belül főleg Hanoi - utcai kajáiról már írtam sokszor, elképesztő a választék és lenyűgöző a minőség. A sok phó leves, bún cha mellett az egyik legnagyobb élményem volt ez a grillbüfé, ahol óriási választékból lehet pár perc alatt összedobálni egy kis…..
G nem érti, mitől lett 6 repülőjegyének ára 54 ezer forinttal drágább egy másik időpontra átfoglalva, amikor igazából olcsóbbnak kellett volna lenniük. Ha az online járatmódosítás fejenként és járatonként 5700 forint x 6 odavissza, igazából még drágább is lehetett volna a…..
virtualdog 2014.05.15 10:34:53
@ptspts: Ez érdekes, ez tuti, hogy így megy? (Ha nem utazza le az ember B->C-t akkor nem utazhatja le C->A-t?) Ez teljességgel logikátlannak tűnik, sőt törvényellenesnek, hiszen ő mindhárom repjegyért fizetett... Ezt vállalják a szerződésben, vagy csak tapasztalat?