Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yosh

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem lehet, hogy az MTV megostromolta saját magát? Csak azért kérdezem, mert a Szabadság téri csata óta megállíthatatlan a közszolgálati adó reklámkampánya, egyre érthetetlenebb szlogenek és egyre rosszabb fotók kergetik egymást egész oldalas…..
Néha érdemes korábban hazamenni, és kihagyni a kocsmázást, tegnap délután például kifejezetten jól szórakoztam a hörgő Verebesen, ahogy nyálcsorgatva ült a CKM Bikini Team (az m1 szerint bikinikommandó) tagjai között a Napkelte ismétlésében. A szilikoncsöcsök és…..
Yosh 2006.09.27 12:13:49
Ehh, fikázzátok itten a zigazi újságírókat, de hadd mutassak egy igazán jó interjút!
Így köll ezt csinálni! :o)

"Interjú X.Y.-nal

X.Y.-t már régóta ismerem (szerénység nélkül állíthatom: én fedeztem fel), és egyszercsak belém villant, hogy rendes srác, zongorázni is elég jól tud, kellene egy interjút csinálni vele, hogy javuljon a médiaismertsége. Ahhoz ugyanis nagyon értek, hogy bárkit bedobjak a köztudatba. Amikor elmondtam neki az ötletemet, először szabódott, de ekkor közöltem, hogy vagy lesz cikk, vagy lesz cikk, tehát szabadon választhat, merthogy én egy nagyon toleráns demokrata vagyok.
És így is történt.

- Kedves X. Y. úr! Hogyan került kapcsolatba a zenével?
- Öt éves koromban ...
- Merthogy ez érdekelné a népeket, csak azért kérdezem, tudja.
- Tehát, amikor öt éves voltam ...
- Ezt már említette, kérem, lépjünk tovább!
- Igen. Kezdetben vala ...
- Most már tényleg kezd felbosszantani! Mindenki tudja, hogy kezdetben vala az Ige, de nem ezt kérdeztem. Lökje a sódert, öregem!
- Khm ... Az első koncertemet ...
- Állj, kezdjük az elején! Megismétlem lassan a kérdést, hogy értse: mikor kezdett el zenélni?
- Öt évesen.
- Na végre, miért nem ezzel kezdte? Látja, tud maga értelmesen is beszélni! Már ne is haragudjon, de állati nehéz magából kifacsarni az infót!
- Amikor először ültem zongorához, valami egészen különleges érzés öntött el...
- Ja, ezt ismerem! Kiskoromban én is gyakran bepisiltem! Hát, bizony, nehéz idők voltak azok, nem volt még Libero, meg ilyenek. Mondja, maga is szeretett kiskorában a réten napsütés közben virágokat szagolgatni? Mert én nagyon!
- Nagyon hatott a zenei fejlődésemre...
- Már elnézést, de elég sértő, hogy ön nem a kérdésemre felel!
- Ööö ... Nem, nem szerettem a réten virágokat szagolgatni, viszont Mozartot...
- Kérem, ne vigye el másfelé a témát, az olvasóinkat érdekelné ez a személyes momentum. Ön normális dolognak tartja, hogy utálja a virágokat? Egy művész?
- Nem utálom...
- Na ne nézzen már hülyének, épp az előbb mondta! De mindegy, én egy úr vagyok, haladjunk! Szokott playbackről játszani, vagy mindig élőben nyomatja?
- Természetesen élőben!
- Na, na, láttam már karón varjút. Csak mellékesen jegyzem meg: észrevette, hogy csillogtatom itten az intellektusomat? Nem semmi, mi? Egyébként a múlt héten egy bazi nagy popsztárral csináltam interjút – húúúú, mekkora tehetsége van annak a csajnak ott elől! -, és csak kiszedtem belőle, hogy nem a saját hangján szokott énekelni. Mondjuk gyanús is volt, hogy jelbeszéddel próbált dumálni velem, höhö, le is bukott a csajszi, és szétünnepeltek engem a médiában, hogy mekkora nagy oknyominger vagyok, hogy lerántottam róla a leplet.
De beszéljünk önről! Ön egy rendkívül érdekes személyiség.
- Hát ...
- Rendben, ha nem akar válaszolni a kérdésre, akkor nem, csak szólok, hogy így nehezen lesz kész az interjú. Különben tudom ám, hogy mennek ezek a dolgok művészkörökben, hajjaj, mesélhetnék magának! Szóval ott tartottam, hogy már egészen kiskoromban tudtam, hogy hatalmas dolgokat fogok véghezvinni! Nagy mázlija van, hogy velem futott össze, és ha jól viselkedik, magából is sztárt csinálok. Megbuheráljuk egy kicsit az imázsát, bár verbálisan elég nyominak tűnik, sebaj, felturbózzuk majd ezt is, betanul egy kis frankó trendi szöveget, mondja, szokott konditerembe járni?
- Ööö ... nem ...
- Pedig kéne, mert az izmokra bukik a populáció. Nem baj, pár hónap intenzív gyúrás, és rajongani fognak önért. Ja, és megcsináltatjuk a haját. Legyen mondjuk kopasz, az most nagyon menő, és sűrűbben zizzenjen el szoláriumba is. Ne féljen, kiokosítom a dörgésről, és nagyot fogunk kaszálni. Valamit azért maga is kapni fog a léből. Jól van, ne nézzen már ilyen bánatosan, akkor egy kicsit többet, majd megbeszélheti menedzseremmel. Jut eszembe ... Ó, a francba, már ennyi az idő? Sajnos mennem kell, nagyon örültem, valamit majd csak összehozok a felvett anyagból. Viszlát!

S ezzel búcsút intettem ennek a kitűnő zongoristának, és remek embernek, aki megtisztelt minket azzal, hogy művészetének és lelkének ily mélységeibe nyújtott betekintést olvasóink számára.
Bevallom: NAGY tisztelője VAGYOK (copyright: Fodor Ákos) X. Y.-nak!"
:o)

Az RTL Klub csúnyán megfutamodott, nem készít nekünk választási műsort, feladta a harcot. Legalábbis a kiadott műsorrend szerint. Vagy legyünk jó fejek és fogalmazzunk úgy, hogy egyetlen mentsvára szeretne lenni azoknak, akik magasról tesznek a politikára, Demszkyre, Tarlósra…..
Sváby András biztos igyekszik elfelejteni a tegnap estét, végül is ki akarna emlékezni arra, ahogy egy mosolygó exminiszterelnök összepakolja, és határozott mozdulatokkal betömi egy szecskavágóba? Éppen ezért nem meglepő, hogy az Interaktív vezetőjének Orbán Viktor-interjúját…..
Nem volt szükség pinára a minőségi népszórakoztatáshoz: a Naplóban Sváby műsorvezető kérdezés helyett hebegett és hillerebb volt Lendvay Ildikónál, miközben Orbán diadalmas ellentámadásba lendült. Olvasson az év vicces interjújáról, ahol hangosan zörgött a tévékettős…..
Yosh 2006.09.25 13:32:19
Egy megfontolandó vélemény, százszázalékig egyetértek vele!

„2006. szeptember 25.Ti vagytok az én problémám, honfitársaim, akik most teljes erkölcsi felháborodással kéritek ki magatoknak, hogy egy politikus – tizenhat év óta elsőként – bevallotta, hogy hazudott.

Ti ugyanis nem szoktátok bevallani. Nemcsak az igazságot, de az adót sem szeretitek bevallani. Pontosabban az adóalapot. Márpedig mi más volna az adóalap, mint az igazság egy fajtája? De ti elfogadjátok, ha azt mondják nektek, hogy csak számla nélkül kapjátok meg, ami jár, és elfogadjátok a szerelőtől, ha azt mondja, számla nélkül olcsóbb lesz. Hogy ilyenkor a szerelő becsapja az alkalmazóját, és ti a szerelővel együtt az adóhatóságot, ez valahogy nem szokott erkölcsi felháborodást okozni a lelketekben. Nem mentek tőle az utcára. Mit szerelő? A jó nevű világcég rendezvényének szervezője, aki számla nélkül fizeti ki a díszkivilágítást. A polgármesterjelölt és egész kampánycsapata, mert számla nélkül fizet a kampányrendezvény szervezőjének.

Ti vagytok az én problémám, mert ti akkor mentek az utcára, amikor valaki véget akar vetni ezeknek a mindennapi hazugságoknak. És saját magán kezdi.

Ti vagytok az én problémám, mert az egészségügyi járulékot sem szeretitek befizetni. Zenész barátom büszkélkedik vele. Elmagyarázza, hogyan lehet ezt törvényesen csinálni. Nemcsak a szégyentől, de a felháborodástól is ég az arcom. Ugyanis az illető rendszeresen igénybe veszi azt az egészségügyi szolgáltatást, amelyért évek óta nem fizet be a közösbe egy fillért sem. Én pedig, aki vigyázok az egészségemre, és például nem dohányzom, mint ő, viszont sportolok, mint ő nem, én befizetem. Ezek szerint helyette is. Barátom tőlem lop, engem károsít meg. Vajon a Kossuth téri tüntetők közül hányan fizetik be korrektül az egészségügyi járulékukat? De azért ingyenes egészségügy, az ugye, legyen?

Ti vagytok az én problémám, mert büszkén töltitek le ingyen a jogvédett zenét az internetről a számítógépetekre, amelyen persze jogtalanul másolt programok futnak. És úgy érzitek, rendes, becsületes polgárok vagytok. És baleknek néztek engem, mert az én gépemen nem fut illegális program, és pénzért veszem a CDket. Elhitetitek magatokkal, hogy a lopás nem lopás, pedig az. És a szellemi tulajdon ellopása (amely, jobb, ha tudjátok, köztörvényes bűncselekmény) a tárgyi tulajdon ellopásának előszobája. Ez teremti meg azt a közeget, azt a hangulatot, amelyben egyre többen érzik úgy: ezt is szabad. Ez még nem bűn. Menjünk egy kicsit arrébb, ez sem bűn. Ez sem. És így megy ez, mások autójának felborogatásáig és felgyújtásáig.

Apropó, autók. Autótulajdonosként a közös térből lopjátok el azt is, ami nem jár nektek. Olvasom a Népszabadságban a bölcs esztéta ragyogó cikkét a politikai válságról. És nem tudom elfelejteni, hogy nemrég az orrom előtt szállt ki a kerékpárúton parkoló kocsijából. Ő ezt nem tekintette bűnnek. Amikor megkérdeztem, miért csinálja, azt mondta, nem tudott máshol megállni. Én abban a kerületben lakom. Nem könnyű parkolót találni, de azért mindig sikerült. Ez a nagyon okos és sok szempontból tiszteletre méltó ember például nem gondolja, hogy minden téren tisztelnie kéne mások jogait. Ugyanis a kerékpárosnak is van olyanja, amit a KRESZben úgy neveznek: útjog.

Ti vagytok az én problémám. Például a tulajdonostársaim a házban, ahol élek. Csupa rendes ember. De közülük néhányan mégiscsak kereskedelmi mennyiségű csomagolóanyagot hajigálnak a közös kukába, amitől az ürítés után félórával már tele is van. És délután hazajövünk, és ömlik a szemét a lábunk előtt. Nem tudom, ki teszi, de itt lakik velünk. És nem szállíttatja el a szemetét. Talán a boltok valamelyikéből küldik ide az öszszes papírt? A pizzástól jön a számolatlan mennyiségű pillepalack? De hiszen emennél vásárolok, amannál eszem. Kedves, rendes polgárok. Pedig ők azok. Ti vagytok azok, honfitársaim.

Ti vagytok az én problémám, ti mind, akik úgy tesztek, mint ha a politika valami tőletek független dolog volna. Akik tisztességes kereskedőként áruljátok a verekedéshez használt eszközöket. Ti, akiknek a kutyái a járda közepére szarnak. Ti, akiktől Budapest kutyaszaros járdáin nem férnek el a gyalogosok (ti magatok sem, ha kiszálltok a kocsitokból). Ti, akik kerékpárosként elütitek a gyalogosokat a járdán.

Ti vagytok az én problémám, ti, akik büszkén blicceltek a BKV járművein, azután fel vagytok háborodva, ha az ellenőr rajtakap. A BKVt szidjátok és a polgármestert, és egy pillanatra sem jut eszetekbe, hogy ilyenkor talán illene csöndben maradni.

És persze ti vagytok a politikusok is. A kerületi képviselő, aki a fejem fölött eladja a padlásteret, pontosan harmadanynyiért, amennyiért nekünk, a ház tulajdonosainak nem adta. Itt lakik a közelben. Egy közértbe járunk. Ti vagytok az az országgyűlési képviselő is, aki felszólít, hogy ne fizessünk adót. Vajon ez után a kijelentése után is fel fogja venni az én adómból finanszírozott képviselői fizetését?

Ti vagytok az én problémám, ti, akik egyre több szót mondtok ki, amit rendes ember nem mond, ti, akik viccesen cigányoztok és zsidóztok, ti, akik könnyedén rágalmaztok meg és tesztek tönkre tisztességben megőszült embereket. Hogy nem ti rágalmazzátok meg őket? És amikor pletykaként továbbadjátok a rágalmakat, mit csináltok?

Ti vagytok az én problémám, akik nem takarítjátok el a házatok elől a koszt, ti, akik ott álltok azok mögött, akik ezen az elmúlt héten legalább százezer forintot vettek ki a zsebemből azzal, hogy lezuhant a majdani nyugdíjam alapjául szolgáló megtakarításaim értéke, és akik több százmillió forint közvetlen kárt okoztak abban a közvagyonban, amely az enyém is és a tietek is.

És amelyből ti így vagy úgy, naponta loptok.

Szégyelljétek magatokat. Nem tudom, hányan vagytok. De közületek mindazok, akikre a fenti felsorolásból akár csak egy bekezdés is illik, részesei annak a hazugságnak, amely a mostani válságba vitt.

Hagyjátok abba.

Fábri Péter
író"
Yosh 2006.09.25 15:46:20
ern0 · linkbroker.hu/ 2006.09.25. 15:38:41

Teccemérteni, perszehogy! :o)
És igazad is van.

Szerintem - szubjektív vélemény! - a fenti cikket nem feltétlenül szó szerint kell érteni minden részletében, mert akkor jogos az az ellenvetés, hogy ugyan hol él ez az ember, aki ilyen magasra teszi a mércét?
De hadd ne magyarázzam tovább.
Szabadságában áll mindenkinek úgy értelmezni - vagy félreértelmezni - a szöveget, ahogy neki jól esik.
comment:com Hajós nem gondolkodik? 2006.09.25 10:37:00
Valljuk be, mindannyian vártuk a vasárnap estét, hogy mégis hogyan fogják szólítani Hajós Andrást a többi hatok. És hát úgy szólították, hogy hülye. Na jó, ez így nem lett kimondva, csak valami olyasmi, hogy nem tud, vagy nem szokott gondolkodni, de hát én meg…..
Tényleg nem akarnánk semmit sem hozzátenni Hajós András HírTv-ben sugárzott beszédéhez, petícióolvasó hangulat van na, én is fogalmaztam nemrég egyet a világbékéről, meg hogy tarthatatlan, hogy nincs egy rendes csokiautomata az Index szerkesztőségében, fel is olvasom holnap reggel a Mokkában.…..